Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak648 FtBenzin árak634 FtEUR407.83 FtUSD393.55 FtCHF432.15 FtGBP488.04 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz #65. hozzászólásra
A kiszolgálónak ezt tudni kell! Hüvős helyen pincében lehet tárolni-nyitott kupakkal!egy hétig nem lesz baja-de hoszab ideig ne tárold!
Válasz #63. hozzászólásra
Ne vedd meg előre! Csak akkor amikor felhasználod! Ez egy élő anyag- folyamatosan csőkken a bacik száma az oldatban! Hűtve kellene tárolni!
Válasz #57. hozzászólásra
Nincs jelentősége a vizmennyiségnek,erős napsütésben ne permetezz! A három hekin próbáld ki, egy hónap alatt eltűnik a szalma!
Válasz #53. hozzászólásra
1000l-s permetező szett van szerelve a cerrier tárcsára,tarlóhántáskor egymenetben a javasolt. Tavasszal a kuki alá hagyományos permetezővel szórtam és kettő kombinátor dolgozta be azonnal!Ha nem tudod megcsinálni egymenetben akkor szólj egy havernak álljatok össze igy a legjobb!Azonnal be kell dolgozni!
Válasz #51. hozzászólásra
sajnos még én sem ugyanis most szeretnék kisbáláról átállni nagyra, de olyant szeretnék venni amit télen könnyen szét lehet szedni
Válasz #47. hozzászólásra
Köszi!
Na ezeket feljegyeztem! De ezt kiszórom és rögtön beledolgozom ugye? Vagy kiszórom este és éjszaka beledolgozom, hogy a meleg miatt ne párologjon el a föld tetejéről.
Igen a 100kg a mütrágyaadagot jelenti! Baktérium trágya készítményeket sorolj már fel légyszi? Érdekel a dolog. Kuki tarlóra is jó? Kijuttatása ha jól olvastam talajpermetezővel történik?
Válasz #40. hozzászólásra
Tavaly összel 100ha kuki szárat szórtaml le a bacival,utánna ment a buza vetés,lehet azt mondani,hogymulcsba!N mütrágya nélkül direkt szándékosan vizsgáltam,elmaradt a káros pentozán hatás,a buzán ságulás nem volt tapasztalható.Kellemesen csalódtam!Az idei műtrágya árak mellett nagy jelentőséget tulajdonitok ezeknek a kiegészitő technológiáknak!
Válasz #38. hozzászólásra
Az a 100kg mütrágya adagot jelent!
Baktérium trágyákat több éve kb 7-8 év,használok!Ezek az oldatok olyan élő felszaporitott baci törzseket tartalmaznak a mik talajra,vagy növénymaradványra kipermetezve,bedolgozva felszaporodnak a talajban-humuszt szervesanyagot állitanak elő!Ugy tudnám jellemezni a bacikat,hogy 1g mütrágya árán kijuttatott baci,2g mütrágya hatását hozza!Gyümölcsösben is nagyon hasznosan lehet használni!Olyan kijuttató berendezés van , ami a cerrier tárcsára van szerelve,egymenetben bedolgozva lehet alkalmazni!
Nekem még úgy tanították hogy tonnánként 15 kg hatóanyag.
A bacit idén én is kipróbálom kuku után kalászos után én nem próbálom, mert nyáron hamar kinyiffan a baci a napon és szinte azonnal be kéne dolgozni meg a nitró kell a zöldtrágya növény alá is.
Válasz #36. hozzászólásra
Régen ezt a hatóanyag menniséget 30kg körül határozták meg.Van egy jobb javallatom:válassz a baktérium trágyák közül,szórd le azonnal dolgozd be,fele árból megúszod!
segítséget kérnék: hevederes bálázóban létezik-e olyan ami hasonló bálát készít mint a rúdláncos? csillg alakú a bála közepe.HA létezik ,tipust és véleményt tudnátok írni róla? Előre is köszi
Nos az a helyzet, hogy Én leszecskázok minden, de ha sok a kukoricaszár, attól szívesen szabadulnék, mert bizonyítoot, (ha lesz időm kikeresem nektek a szakirodalmat) hogy elsőévekben káros hatása van a termésre nézve. És megsúgom nektek, hogy mire a szármaradványból humusz lesz, addigra az itlévők közzül nem bitos, hogy lesz még élő. Ha nemhiszitek, akkor tanuljatok egy kis humuszelméletet! De a modernebbikből.
Szerintem egyszerű a képlet: Aki a saját szalmáját odaadja pénzért, az hibázik, aki ingyen, az meg nem normális. A szalmát csak 1 esetben szabad levinni a földről, ha a saját állataid alá teszed, aztán pedig trágyaként újra kiszórod. Felénk sokan megköszönik, ha valaki elhordja a szalmát ingyen a földről. Persze szervestrágyát soha nem szórnak. Én sem szórok, mert nincs rá lehetőségem. De a szalmámat nem adnám oda még 10.000 Ft/Ha-ért sem.
nitrogén kell a lebontásához, de foszfor és káli megtakarítás van és a szervesanyag talajjavitó hatású
összességében nem kapsz annyit a szalmáért, mint amennyi műkaki felhasználásod lesz utána
szármaradvány vissza dolgozásakor feltétlen kell adni nitrogént mert a szármaradványok nitrogént vonnak el aföldből akorhadáshoz ezt potolni kell meg segiteni
Azt tudom Én is. Zéró szármaradvány évekig.
Ráadásul a nagyobb menyiségű kuk szár nem egy-két évmulva lesz tápanyag, hanem sok-sok év kell hozzá, és az első évben még rontja is a termést.
Nincs olyan rengeteg P + K a szárban ráadásul nitrogén is több kell. Ha annyira kell a földnek a szármaradvány, akkor lucerna után, miért olyan szép a gabona?
Egy kérdés.Haver most vett egy használt HESTON körbálázót,és az a problémája,hogy üresen nem hajtja a szalagokat,de ha rányitok a kamrára egyböl elindul.Már teljesen megfeszitettük a rugókat.
7767 hozzászólás
Válasz #66. hozzászólásra
Ok kössz a tanácsot! Megveszem reggel és este kiszórom!
Válasz #65. hozzászólásra
A kiszolgálónak ezt tudni kell! Hüvős helyen pincében lehet tárolni-nyitott kupakkal!egy hétig nem lesz baja-de hoszab ideig ne tárold!
Válasz #64. hozzászólásra
Ezt nem tudtam! Kössz hogy szóltál!:) Ha már nem is hűtőböl adják akkor az nem biztos, hogy jó?
Válasz #63. hozzászólásra
Ne vedd meg előre! Csak akkor amikor felhasználod! Ez egy élő anyag- folyamatosan csőkken a bacik száma az oldatban! Hűtve kellene tárolni!
Válasz #62. hozzászólásra
Ki is fogom! Jövőhéten megyek és beis szerzem a bacit! :)
Válasz #61. hozzászólásra
Ok! próbáld ki!
Válasz #60. hozzászólásra
Nekem ezer literes permetezőm van és úgy gondoltam, hogy beosztom a 3hektárra! Mindenféleképpen este csinálnám és rögtön tárcsáznám is bele!
Válasz #57. hozzászólásra
Nincs jelentősége a vizmennyiségnek,erős napsütésben ne permetezz! A három hekin próbáld ki, egy hónap alatt eltűnik a szalma!
Válasz #58. hozzászólásra
Hát amit az előbb Feri leirt, hogy 5000Ft/ha a baktérium ezért 50kg nitrogént adnak!
Válasz #56. hozzászólásra
Nekem most csak 3ha triticalém van! Kipermetezem és kb 1óra mulva már tudom dolgozni is be. 1ha-re mennyi vízzel kell kiszórni?
Válasz #56. hozzászólásra
az a gond ezekkel a baktériumokkal, hogy felviszik az árukat a mütrágyához
1000l-s permetező szett van szerelve a cerrier tárcsára,tarlóhántáskor egymenetben a javasolt. Tavasszal a kuki alá hagyományos permetezővel szórtam és kettő kombinátor dolgozta be azonnal!Ha nem tudod megcsinálni egymenetben akkor szólj egy havernak álljatok össze igy a legjobb!Azonnal be kell dolgozni!
Válasz #51. hozzászólásra
sajnos még én sem ugyanis most szeretnék kisbáláról átállni nagyra, de olyant szeretnék venni amit télen könnyen szét lehet szedni
elöl szórod, hátul tárcsázod
Válasz #46. hozzászólásra
Egy kérdés: Mikor le van aratva a búza utánna rögtön szórhatom?
Válasz #47. hozzászólásra
Köszi!
Na ezeket feljegyeztem! De ezt kiszórom és rögtön beledolgozom ugye? Vagy kiszórom este és éjszaka beledolgozom, hogy a meleg miatt ne párologjon el a föld tetejéről.
Válasz #49. hozzászólásra
Igen arról beszélsz de én nem tudom ki gyárt ilyet annyira nem vagyok benne a bálázásban
Válasz #44. hozzászólásra
Csak megsajnált az asszony, hogy egész nap a kutya sem írt semmi reagálást
Válasz #43. hozzászólásra
A hevederes fixkamrás lehet az amiről én beszélek?
pedig azt mondják,hogy van ún. fixkamrás és változó kamrás is hevederesben mi a különbség?
Válasz #45. hozzászólásra
Kukorica szár egy hónap alatt szétporladt,megette a baci!
Válasz #45. hozzászólásra
Natur-Agro kft-Bió-nitro-fosz 1l/ha 5000ft/ha
BIO_NAT KFT: MICROVITÁL baci 3l/ha 4000ft/ha
Tavasszal napra ,kukorica alá az utóbbi-összel buza alá pedig a bio-nitro-foszt (foszfor mobilizáló) baktériumot használok!
Válasz #41. hozzászólásra
Igen a 100kg a mütrágyaadagot jelenti! Baktérium trágya készítményeket sorolj már fel légyszi? Érdekel a dolog. Kuki tarlóra is jó? Kijuttatása ha jól olvastam talajpermetezővel történik?
Válasz #39. hozzászólásra
Egy újjab traktoros feleség! :)
Válasz #39. hozzászólásra
Úgy tudom nem mert a hevederes bálázó már a kezdetektől tömöríti a bálát
Válasz #40. hozzászólásra
Tavaly összel 100ha kuki szárat szórtaml le a bacival,utánna ment a buza vetés,lehet azt mondani,hogymulcsba!N mütrágya nélkül direkt szándékosan vizsgáltam,elmaradt a káros pentozán hatás,a buzán ságulás nem volt tapasztalható.Kellemesen csalódtam!Az idei műtrágya árak mellett nagy jelentőséget tulajdonitok ezeknek a kiegészitő technológiáknak!
Válasz #38. hozzászólásra
Az a 100kg mütrágya adagot jelent!
Baktérium trágyákat több éve kb 7-8 év,használok!Ezek az oldatok olyan élő felszaporitott baci törzseket tartalmaznak a mik talajra,vagy növénymaradványra kipermetezve,bedolgozva felszaporodnak a talajban-humuszt szervesanyagot állitanak elő!Ugy tudnám jellemezni a bacikat,hogy 1g mütrágya árán kijuttatott baci,2g mütrágya hatását hozza!Gyümölcsösben is nagyon hasznosan lehet használni!Olyan kijuttató berendezés van , ami a cerrier tárcsára van szerelve,egymenetben bedolgozva lehet alkalmazni!
Nekem még úgy tanították hogy tonnánként 15 kg hatóanyag.
A bacit idén én is kipróbálom kuku után kalászos után én nem próbálom, mert nyáron hamar kinyiffan a baci a napon és szinte azonnal be kéne dolgozni meg a nitró kell a zöldtrágya növény alá is.
Segítsetek már légyszi a férjemnek, mert már tiszta ideg a bálázó miatt.
Egy nyugalomra vágyó feleség
Válasz #37. hozzászólásra
Nekem 100kg/ha nitrogént mondtak de azt sokaltam! A baktérium trágyáról még nem is hallotam! Bővebben írnál róla?
Régen ezt a hatóanyag menniséget 30kg körül határozták meg.Van egy jobb javallatom:válassz a baktérium trágyák közül,szórd le azonnal dolgozd be,fele árból megúszod!
Válasz #28. hozzászólásra
Hektáronként mennyi nitrogént kell szórni a szecskázott szalma tetejére?
senkinek semmi ötlete?
segítséget kérnék: hevederes bálázóban létezik-e olyan ami hasonló bálát készít mint a rúdláncos? csillg alakú a bála közepe.HA létezik ,tipust és véleményt tudnátok írni róla? Előre is köszi
Nálunk van egy gazda, ő Abctofilt permetez a szármaradványra, bedolgozza, hamarabb lebomlik. Legalábbis ezt mondja..
Válasz #31. hozzászólásra
Szóval a szervesanyag utánpótlással nincs baj sztem se, de hogy ezzel "egy csomó" műtrágyát meglehet spórolni, az egy tévhit.
Nos az a helyzet, hogy Én leszecskázok minden, de ha sok a kukoricaszár, attól szívesen szabadulnék, mert bizonyítoot, (ha lesz időm kikeresem nektek a szakirodalmat) hogy elsőévekben káros hatása van a termésre nézve. És megsúgom nektek, hogy mire a szármaradványból humusz lesz, addigra az itlévők közzül nem bitos, hogy lesz még élő. Ha nemhiszitek, akkor tanuljatok egy kis humuszelméletet! De a modernebbikből.
Én most egyezkedema haverral hogy a szalmát cseréljük trágyára 1 bála=12 mázsa marha trágya . A kuki és napra szár beszántásra kerül .
Szerintem egyszerű a képlet: Aki a saját szalmáját odaadja pénzért, az hibázik, aki ingyen, az meg nem normális. A szalmát csak 1 esetben szabad levinni a földről, ha a saját állataid alá teszed, aztán pedig trágyaként újra kiszórod. Felénk sokan megköszönik, ha valaki elhordja a szalmát ingyen a földről. Persze szervestrágyát soha nem szórnak. Én sem szórok, mert nincs rá lehetőségem. De a szalmámat nem adnám oda még 10.000 Ft/Ha-ért sem.
Válasz #26. hozzászólásra
nitrogén kell a lebontásához, de foszfor és káli megtakarítás van és a szervesanyag talajjavitó hatású
összességében nem kapsz annyit a szalmáért, mint amennyi műkaki felhasználásod lesz utána
Válasz #25. hozzászólásra
szármaradvány vissza dolgozásakor feltétlen kell adni nitrogént mert a szármaradványok nitrogént vonnak el aföldből akorhadáshoz ezt potolni kell meg segiteni
Válasz #25. hozzászólásra
Akkor csak kel hozzá műtrágya! Ezt ugatom!
Válasz #23. hozzászólásra
igazad van!
a visszamaradó szármaradványokat (szalma, kukiszár) vissza kell dolgozni a földbe és nitrogén hozzáadásával segíteni kell a lebomlásukat
Válasz #23. hozzászólásra
Hát persze! Jó ha hiszel benne hogy egy csomó mütrágyát megtakarítasz! Más meg a horoszkópba, meg a ráolvasásba hisz:D
Válasz #22. hozzászólásra
A luci több 10 tonna gyökeret hagy vissza maga után!
Kuku után nem feltétlen rossz a búza, és ha rossz az a gazda hibája , nem a kukoricaszáré.
Válasz #21. hozzászólásra
Azt tudom Én is. Zéró szármaradvány évekig.
Ráadásul a nagyobb menyiségű kuk szár nem egy-két évmulva lesz tápanyag, hanem sok-sok év kell hozzá, és az első évben még rontja is a termést.
Válasz #20. hozzászólásra
A lucerna gyökerein nitrogén megkötő bacik vannak a levegőből szerzi a nitrót és marad utánna a talajba.
Válasz #17. hozzászólásra
Nincs olyan rengeteg P + K a szárban ráadásul nitrogén is több kell. Ha annyira kell a földnek a szármaradvány, akkor lucerna után, miért olyan szép a gabona?
Válasz #18. hozzászólásra
Kivetteétek a rugo tehermentesitő csapokat?
Egy kérdés.Haver most vett egy használt HESTON körbálázót,és az a problémája,hogy üresen nem hajtja a szalagokat,de ha rányitok a kamrára egyböl elindul.Már teljesen megfeszitettük a rugókat.