Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak639 FtBenzin árak631 FtEUR404.69 FtUSD392.62 FtCHF430.85 FtGBP485.44 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz BMWs paraszt-JD fanatikus #6781. hozzászólásáraAmikor én néztem az f comprimánál úgy volt változtatható a bála nagyság, hogy valami csapokat át kellett dugdosni.
A mchale árát a v comprimához kell nézni.
A jd árakat nézegesd ha a mchale-ét sokallod.
Válasz jozef19 #6784. hozzászólásáramivel ő 2 variokamrás bálázót írt és hasonló tudásút szeretne és ha jól tudom hengeresbe nem sok vario van rúdláncosba akkora teljesítményű mint a comprima vagy mchale szintén nem nagyon van ezért írtam varios mf welgert mert szerintem az még kb az a kategória lehet érdemes lenne egy hevederes pöttingere meg kubotára is kérni árat
Balazo vasarlasat tervezzuk, eddig e kettore gondoltam:krone comprima f155 vagy mchale v6740 v640 utodja.
Inkabb mchalere mondtak , hogy jobb de nem tudom miben!?
Illetve annak az ara mar eleg huzos, hasonlo tudasu alternativa esetleg?
Üdv Tagok. Olyan problémám lenne, hogy a bálázon mikor elinditom a háló tekerést a háló vezető két széléig van a háló, aztán beljebb ugrik és a bála két szélén 5-5cm ez nincs háló. Ezt mi okozza. 120 as bálát csinál és 123 cmes a hálót vettem . Köszönöm
Válasz bandor #6748. hozzászólásáraA buzát milyen kombájn vágta?Rotoros?vagy Ládás.Rotoros után pokol vele bálázni.Megáll benne a törek hamarabb le kell kotni mikor kezd az óra 3/4 felett járni. Ez egy középkategóriás gép.A mai 15-20 m ft os bálázóval nem kell összehasonlítani.Mag keménység stb.
Én 3. Ilyet nyövöm csak 260 ba.
A szalma nagy lesz ahogy kijon ahogy a kolega irta valahol a 150 az 160 is lesz.Én 115 lóval húzom nyugatival de fogta azt is piszkosúl.Volt kint a szerviz olajcsere ez az ránézettem diagnosztikát csinaltattam s túlterhelés a tlt n volt benne elrakva. Me ne áztasd mert az ázott szalma kiszáradva pokolian törik tuti ejjeli munka megáll benne.A reggeli vizes bálával is vigyázz.Beleszorúl sőt még a hátsó kamrába is be tud szorúlni úgy hogy felemeli az égbe .
Nekem sem beton.De!Tulajdonképp azért is vettem ezt mert ugye ez kintről tömörit befele gyüri ezért csillagos a közepe.Volt spirálos John Deere de olyan kemény volt hogy szét nem birtuk szedni.Ezzel hamarabb az etetés.Mivel villázás,karozás tehát csicskamunka is van a szuszikokba nemcsak gépi.
Kb 1 ora alkalmas bálázásra reggel felszárad, ha törekes az egész.
Én 2/3 nál lekötöttem saját részre az se érdekel ha puha a bála csak ne menjen szét semmi.. Úgy örültem hogy megszabadultam a szalmázásból hogy csak na.Igazából 130 as lenne kényelmes csinálni.Nem öli ugy a gépet kissebb a bála.
Válasz rudi88 #6769. hozzászólásáraAzt a célt szolgálja hogy le szorítja a rendet a rendfelszedőre(van a két oldalán állítási lehetőség,rugókkal)azt amit te fésűnek nevezel az is rend le szorító azon is van állítási lehetőség attól függ mit bálázol.
Válasz Lacus704 #6756. hozzászólásáraValami csak okozhatja a dolgot,a miénk eredeti szalagokkal van és rugót,láncot sem kellett még buherálni,és csak magam tudom ismételni-nem érhet bele.Nekem is volt már hogy megállt egy méretnél de januárban havas-jeges félnyers csutkaszárban/betapadt a kamrába és kész/,nem nevezném normális használatnak az ilyet.
Válasz sanyi1965 #6751. hozzászólásáraNemtudom de nekem is bele ért már amikor kezdett tele lenni pedig nem volt hegesztgetve se tákolva rajta semmi. Középső furatban nem ért odáig.
Válasz rocska64 #6737. hozzászólásáraA hálóval nincs gond, azt kiteszi teljesen a bála szélére.
Az apróra szecskázott szalmát és gyepet nem "eszi" annyira, de a gyeppel sincs gond, ha korán bálázzuk.
Válasz Lacus704 #6746. hozzászólásáraLeesett,de egyáltalán nem érhet bele,méretezési vagy szerelési dolog lehet a háttérben,sokan panaszkodnak erre,megnéztem a miénket képtelenség hogy összeérjenek,képről ítélve a rugófeszítő lánc hosszú,de gyártási számtól függ sok minden ezeknél,folyamatos fejlesztés alatt állt.
Válasz sanyi1965 #6743. hozzászólásáraHa elolvasod amit írt nem az a baj h megall a rendfelszedő hanem hogy az ikerhengerek karja bele ér a lánckerékbe ahogy telik a kamra,.
Nekem is ugyan ezt produkálta a kis méretű bálánál.
Két lehetőség van vagy nem szedeti meg a bálát akkorára hogy bele érjen vagy pedig át rakja másik furatba.
Nekem középen volt mindíg rugók behúzva és szénában is jó bálát csinált
7793 hozzászólás
Válasz subikiss #6792. hozzászólására3 a belseje 5-6 a külseje,három sor elég ha kiszakad vegyél visszább a nyomásból![smile cowboy](/oldforum/images/smiles/cowboy.gif)
Válasz Diesel Tibor #6791. hozzászólására5 a belseje 6 a kulseje? Vagy hogy kell érteni? Háló 3 sor elég?
Válasz subikiss #6790. hozzászólására5-6 os A rend vastagsága számít,ha vékony akkor jobban összeveri.![smile cowboy](/oldforum/images/smiles/cowboy.gif)
Tibibácsi! V660-al a kukoricaszárat milyen beállítással gyűri?
Krone bellima bálázó nem tömörít rendesen állítási lehetőség, hol lehet állítani?
Sziasztok, van itt valakinek vicon bálázója. A hálót nem akarja elvagni, mi lehet a gond![smile confused](/oldforum/images/smiles/confused.gif)
Válasz BMWs paraszt-JD fanatikus #6781. hozzászólásáraAmikor én néztem az f comprimánál úgy volt változtatható a bála nagyság, hogy valami csapokat át kellett dugdosni.
A mchale árát a v comprimához kell nézni.
A jd árakat nézegesd ha a mchale-ét sokallod.
Válasz balazoooo #6785. hozzászólásáraPottingerre raneztem a neten, nem rossz.
Amugy szena lucerna es szalma lenne balazva foleg szarazon.
Válasz jozef19 #6784. hozzászólásáramivel ő 2 variokamrás bálázót írt és hasonló tudásút szeretne és ha jól tudom hengeresbe nem sok vario van rúdláncosba akkora teljesítményű mint a comprima vagy mchale szintén nem nagyon van ezért írtam varios mf welgert mert szerintem az még kb az a kategória lehet érdemes lenne egy hevederes pöttingere meg kubotára is kérni árat
Válasz balazoooo #6783. hozzászólásáraDe van a rúdláncos,hevederes,mög hengeres kivitel,meg attól függ mire akarja használni...
Válasz BMWs paraszt-JD fanatikus #6781. hozzászólásáraelég sok helyről hallani minőségi problémákat comprimával kapcsolatban ha lenne rá lehetőségem akkor mchale vagy mf v160(welger) venném amelyik jobb árban
Válasz BMWs paraszt-JD fanatikus #6781. hozzászólásáraNálunk sokan a vicont dicsérik.
Balazo vasarlasat tervezzuk, eddig e kettore gondoltam:krone comprima f155 vagy mchale v6740 v640 utodja.
Inkabb mchalere mondtak , hogy jobb de nem tudom miben!?
Illetve annak az ara mar eleg huzos, hasonlo tudasu alternativa esetleg?
Válasz D.G. #6779. hozzászólásárajobban kellene fékezni a hálót
Üdv Tagok. Olyan problémám lenne, hogy a bálázon mikor elinditom a háló tekerést a háló vezető két széléig van a háló, aztán beljebb ugrik és a bála két szélén 5-5cm ez nincs háló. Ezt mi okozza. 120 as bálát csinál és 123 cmes a hálót vettem . Köszönöm
Válasz ker.rolii #6774. hozzászólásárahttps://www.yumpu.com/en/document/read/32644846/000-001-029-04
Válasz balazoooo #6776. hozzászólásáraköszönöm.
Válasz balazoooo #6775. hozzászólásáratalán most nem lesz olyan homályos, nem tudom miért ilyen...
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20200725133606_krone1.jpg)
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20200725133701_krone2.jpg)
ha mégis ott a link ki tudod keresni mi kell neked
Válasz ker.rolii #6774. hozzászólására
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20200725132743_krone3.jpg)
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20200725132755_krone4.jpg)
talán ez segít:
https://mediathek.krone.de/index.php?id=1&L=1
sziasztok.
krone round pack 1550 kerékcsapágy számát tudja valaki??
Válasz bandor #6748. hozzászólásáraA buzát milyen kombájn vágta?Rotoros?vagy Ládás.Rotoros után pokol vele bálázni.Megáll benne a törek hamarabb le kell kotni mikor kezd az óra 3/4 felett járni. Ez egy középkategóriás gép.A mai 15-20 m ft os bálázóval nem kell összehasonlítani.Mag keménység stb.
Én 3. Ilyet nyövöm csak 260 ba.
A szalma nagy lesz ahogy kijon ahogy a kolega irta valahol a 150 az 160 is lesz.Én 115 lóval húzom nyugatival de fogta azt is piszkosúl.Volt kint a szerviz olajcsere ez az ránézettem diagnosztikát csinaltattam s túlterhelés a tlt n volt benne elrakva. Me ne áztasd mert az ázott szalma kiszáradva pokolian törik tuti ejjeli munka megáll benne.A reggeli vizes bálával is vigyázz.Beleszorúl sőt még a hátsó kamrába is be tud szorúlni úgy hogy felemeli az égbe .
Nekem sem beton.De!Tulajdonképp azért is vettem ezt mert ugye ez kintről tömörit befele gyüri ezért csillagos a közepe.Volt spirálos John Deere de olyan kemény volt hogy szét nem birtuk szedni.Ezzel hamarabb az etetés.Mivel villázás,karozás tehát csicskamunka is van a szuszikokba nemcsak gépi.
Kb 1 ora alkalmas bálázásra reggel felszárad, ha törekes az egész.
Én 2/3 nál lekötöttem saját részre az se érdekel ha puha a bála csak ne menjen szét semmi.. Úgy örültem hogy megszabadultam a szalmázásból hogy csak na.Igazából 130 as lenne kényelmes csinálni.Nem öli ugy a gépet kissebb a bála.
Válasz antalocz #6747. hozzászólásáraAz enyémen ilyen![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20200724214503_20200724_204314.jpg)
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20200724214602_20200724_204307.jpg)
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20200724214642_20200724_204301.jpg)
Válasz k-roy90 #6768. hozzászólásáraKészenlét zrt ők a hivatalos forgalmazók ha jól tudom.
Válasz rudi88 #6769. hozzászólásáraAzt a célt szolgálja hogy le szorítja a rendet a rendfelszedőre(van a két oldalán állítási lehetőség,rugókkal)azt amit te fésűnek nevezel az is rend le szorító azon is van állítási lehetőség attól függ mit bálázol.![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
Válasz k-roy90 #6768. hozzászólásáraAz mi célt szolgál ? Vagy a fésű részére gondolsz a felszedő fölött ?
Rendleszorítót készített magának valaki Wolagri balazohoz vagy hol lehet venni hozza?
Üdv ! Valaki tudna segíteni sipma korbalazó kamranyomás ügyben ?
Válasz Lacus704 #6765. hozzászólásáraKösszi én nem találtam,bementem ma az axiálba reggelre hoznak
Válasz antalocz #6762. hozzászólásáraPedig van a habinál is https://webaruhaz.habi.hu/termekek/5437/h_5580_zsinegszorito.html a párját is rendeld hozzá
Válasz antalocz #6762. hozzászólásáraTessékitt is van
Válasz antalocz #6762. hozzászólásáraÉn felhegesztetem és lecsiszoltam feszesen tartja a zsineget és könyeben elvágja a kés
Válasz Lacus704 #6761. hozzászólásáraHabinál nem találok,kérdeztem itt traktor alkatrédzboltbsn nekik sincs
Válasz antalocz #6760. hozzászólásáraAxial vagy Habi pár száz Ft de megéri cserélni őket
Hát igy a középsö,lyukbam elfogadhato méretu báklákat tudok csknálni, zsinegfeszitő lemezt lehetséged,venni valahol?
Válasz antalocz #6747. hozzászólásáraMost néztem a enyémet ez is beleér rendesen el van kopva én szalmát 160- 170 cm csinálom
Válasz Lacus704 #6756. hozzászólásáraValami csak okozhatja a dolgot,a miénk eredeti szalagokkal van és rugót,láncot sem kellett még buherálni,és csak magam tudom ismételni-nem érhet bele.Nekem is volt már hogy megállt egy méretnél de januárban havas-jeges félnyers csutkaszárban/betapadt a kamrába és kész/,nem nevezném normális használatnak az ilyet.
Válasz k-roy90 #6752. hozzászólásáraA harmattal vigyázni kel pláne gyepnél mert ha nagy a harmat be penészedik.
Válasz sanyi1965 #6751. hozzászólására
Nemtudom de nekem is bele ért már amikor kezdett tele lenni pedig nem volt hegesztgetve se tákolva rajta semmi. Középső furatban nem ért odáig.
Válasz Sötét Paraszt #6753. hozzászólásáraDe az nem befolyásolhatja hogy össze érnek. Vagy igen?
Válasz bandor #6748. hozzászólásáraDugulás a trakiban nem lehet, vagy gyenge a motor azért nem bírja??![smile blink](/oldforum/images/smiles/blink.gif)
Válasz antalocz #6750. hozzászólásáraA nagy rugók végén a lánc csatlakozás nem gyári.
Válasz rocska64 #6737. hozzászólásáraA hálóval nincs gond, azt kiteszi teljesen a bála szélére.
Az apróra szecskázott szalmát és gyepet nem "eszi" annyira, de a gyeppel sincs gond, ha korán bálázzuk.
Válasz Lacus704 #6746. hozzászólásáraLeesett,de egyáltalán nem érhet bele,méretezési vagy szerelési dolog lehet a háttérben,sokan panaszkodnak erre,megnéztem a miénket képtelenség hogy összeérjenek,képről ítélve a rugófeszítő lánc hosszú,de gyártási számtól függ sok minden ezeknél,folyamatos fejlesztés alatt állt.
Válasz antalocz #6747. hozzászólásáraA zöld,ér bele a lilába, nem a,gyéri helyén lenne a kislánckkerék?
Válasz bandor #6748. hozzászólásáraakkor próbáld meg hajnalba,amikor rendesen huzodott.rosszabb tuti nem lesz.
Üdv! Lègyszives segítsetek! Olyan gondom van, hogy claas rollant66 huzok mtz820.2-vel szalmában megakar halni a traki nemtudok kemèny bálákat csinálni. Hiába megyek nagyfordulaton nemakar jólenni... Ötlet?![smile confused](/oldforum/images/smiles/confused.gif)
Válasz sanyi1965 #6743. hozzászólásáraHa elolvasod amit írt nem az a baj h megall a rendfelszedő hanem hogy az ikerhengerek karja bele ér a lánckerékbe ahogy telik a kamra,.
Nekem is ugyan ezt produkálta a kis méretű bálánál.
Két lehetőség van vagy nem szedeti meg a bálát akkorára hogy bele érjen vagy pedig át rakja másik furatba.
Nekem középen volt mindíg rugók behúzva és szénában is jó bálát csinált
Válasz sanyi1965 #6743. hozzászólásáraNekem is hesston volt nemrég adtam el
Válasz antalocz #6741. hozzászólásáraHelló fényképezd le hogy lássuk mi lehet a hiba