Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak639 FtBenzin árak631 FtEUR404.04 FtUSD392.16 FtCHF430.11 FtGBP484.03 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
McHale V660-nál mikor felénél több van a kamrában már nem jelzi hogy merre kell szedni, nem nagyon de kicsit féloldalasak a bálák ez mitől lehet? Valamint üres kamránál is jelez egy kis telítettséget.
Válasz jozef19 #6636 egy bálát csinál,utána meg eldönti,hogy milyet akar,keményebbet vagy lazábbat.ezt meg magának "elmenti".azért irtam előszőr,hogy kiakad:én a jobb elején levő mutatókra gondoltam.ezeket ha nézi,akadásig mehet,ha normális traktor van előtte.akkor kezd el igazán tömöriteni...
Válasz h.pisti83 #6627. hozzászólásáraNem pont ilyen krone bálázóm van de azon a száraz lucernát 50% on szedem ha vizesebb akkor lehet 20 is akár, a széna 70-75 a szalma meg 85-90% körül
Üdv! Vásároltam egy Krone round pack 1550-es bálázót. Olyat szeretnék kérdezni,hogy milyen nyimáson szoktátok használni,szénába,szalmába és lucernába. Előre is köszöböm. Nagy monitoros bálázórol van szó. Előre is köszönöm a válaszokat.
Válasz jakabz809 #6625. hozzászólásáraNem tudom a választ,nekünk 2002-es M1300-as van,még nem cseréltem csak egyet rajta,az is saját bálázási hibából adódott.
Üdv!
Új gép vásárlása előtt állunk és az lenne a kérdésem hogy a használt de uj típusú gépekben a bálaszámot visza tudjak e tekerni?
A válaszokat előre is köszönöm!
Válasz Róbert86 #6620. hozzászólásáraÜdv.
Még nincs itt a bálázás ideje, ezért nem jár ide senki. Ha nem kapsz mindjárt választ, az nem biztos, hogy érdektelenség miatt van.
Welger RP12: MTZ-82-vel használtam, lucernában elég lassan haladt, tömörítés végén a kötés kezdetén nagyon fogta a motort, szénában haladósabb volt, csak a vastag rendet nem szerette. Szalmát meg csak éjjel tudtuk bálázni. 1,20x1,20 bálaméret volt. Most Krone KR 155, és KR 130 van, de ezek sokkal jobbak.
Válasz subikiss #6619. hozzászólásáraHali.
Én nem tudom hogy milyen az a bálaháló,mert még bálázóm sincs,irtam ide de senki sem méltat válaszra.
Csak a kib...ott POLITIKA.
Ez mezőgazdasági fórum vagy politikai?
Akkor mégegyszer hátha, welger rp320,rp12,rp200
ki mit tud
Válasz antalocz #6615. hozzászólásáraElméletileg erőmérő kell a beállításhoz persze ha a szalaghosszok egyenlőek/11938 mm/,a futásuk párhuzamosságát a csúsztatható csapágyakkal,a feszességük: 90 fokban elfordíthatóak legyenek.Még nagyon fontos a felszedő rugóerejének pontos beállítása olyan 400 Nm-re emlékszem,talán.
Válasz sanyi1965 #6614. hozzászólásáraMost vettem egy bálázót és mondom csak jólenne ha lenne hozzá egy könyv ha valami meghibásodik.Meg hogy a hevedereket is menmyire kell megfesziteni
Válasz csaszart79 #6608. hozzászólására Szia. Én vicon rf 122-vel bálázok MTZ 820.4-es traktorral. Szépen viszi. Elötte egy MTZ 552/E-vel húztam,na neki azért feladta a leckét,de azért el lehetett vele evickélni. Az enyémben nem volt szecskázó. A Vicon rf 122, megeggyezik a Deutz-Fahr mp 122-vel,és 125×125- ös bálát készít. A 130-as szerintem vagy a gyártási évében,vagy a bála méretében tér el.Még egy jótanács.Ha teheted szecskázósat vegyél,mert ezekben a típusokban ha nem optimális az anyag nedvessége akkor a rotor visszahordja és medvét fog,amit egy darabig téphetsz. A szecskázós viszont eszi,mivel más a rotor kiképzése.
Először is érdeklődöm mi a különbség egy Claas rollant 66 és 160 között és egy 260között árukat és korukat leszámítva.
Pl mennyire nehéz bennük hengert cserélni ha problémás lesz és milyen áron vagy milyen hibákra lehet számítani
Sziasztok! Érdeklődni szeretnék a Mchale fixkamrás bálázókkal kapcsolatban. Hogy dolgoznak szalmában a meleg nyári napokon és zöldbálákat mennyire tömőrre csinálja. Fóliával kötöz valaki a csoportban?
A Welger bálázónak az a terület meg sem fog kottyanni. Jó fajta csak kár,hogy a gyár az AGCO-é. Ők nem fognak a presztisre adni.. Csak az eladott mennyiségre.
Sziasztok, balazo vasarlas elott allok. Ezt neztem ki magamnak.
Szerintetek, kb. mennyit er? A keres 6800 euro
Mire figyeljek?
Kb 5 hektar lucerna es 15 hektar gyepre kellene. Szenazst is csomagolnek.
Válasz csontii #6597. hozzászólásáraTörekes apro árpa szalma a gyengéje....megküzdöttem vele,csináltam vele jó 300dbot de nem sikerült jó tömörre,ellenben a triti és buza szalma azzal nemvolt semmi gondja
éves szinten most már olyan 1500 bála körül
Használtan vettem Szeganatol 2014es gyártmány 2017 tavaszán vettem bruttó 5 millióért.
Kronét szerettem volna venni csak nem találtam ebbe az árfekvésbe így döntöttem a mascar mellett mivel mtz van...
Válasz Angus #6583. hozzászólásáraÜdv,Mtz 892.2 + Tuareg 525-ös gond nélkül megy vele a zöld bála,K.E.megyei vagyok ha gondolod elmondom a tapasztalataimat 3.éve van nálam a tuareg
7793 hozzászólás
Válasz subikiss #6640. hozzászólásáraA másik oldalon megnyúlt a szíj ,,,,,,azt tedd be középre.![smile cowboy](/oldforum/images/smiles/cowboy.gif)
Válasz fexco #6635. hozzászólásáraazthiszem igen
Válasz fexco #6637. hozzászólásáraPontosan,az elsö ezer kicsit nehezebben megy,de utána már kezd alakulni...
McHale V660-nál mikor felénél több van a kamrában már nem jelzi hogy merre kell szedni, nem nagyon de kicsit féloldalasak a bálák ez mitől lehet? Valamint üres kamránál is jelez egy kis telítettséget.
Válasz jozef19 #6630. hozzászólásáraAz érzékelőket be tudom állítani,mert a Krone mediathek-en fent van Magyarúl is,minden érzékelő beállítási adat.
Köszönöm a segítséget.
Válasz jozef19 #6636 egy bálát csinál,utána meg eldönti,hogy milyet akar,keményebbet vagy lazábbat.ezt meg magának "elmenti".azért irtam előszőr,hogy kiakad:én a jobb elején levő mutatókra gondoltam.ezeket ha nézi,akadásig mehet,ha normális traktor van előtte.akkor kezd el igazán tömöriteni...
Válasz fexco #6633. hozzászólásáraEz lenne az,de angolul gyenge vagyok,mint harmat...
https://www.manualslib.com/manual/1594302/Krone-Round-Pack-1250.html?page=82#manual
Válasz Tanonc #6634. hozzászólásáramost te komfort terminálról irsz?
Válasz h.pisti83 #6627. hozzászólásáraNem pont ilyen krone bálázóm van de azon a száraz lucernát 50% on szedem ha vizesebb akkor lehet 20 is akár, a széna 70-75 a szalma meg 85-90% körül
Válasz jozef19 #6630. hozzászólásáramilyen jeladóra gondolsz??
Válasz h.pisti83 #6629. hozzászólásárana úgy már mingyá más....nemtörekes cuccot 100-vagy amddig kiakad a mutató,még azontúl is mehet.törekes cuccot,melegbe bálázáskor 90.meg 4kör háló.
Válasz h.pisti83 #6629. hozzászólásáraSzia
Én az idén vásároltam welger 220 körbálázót.
Tömörséget 1-10 lehet állitani,az eladó a hereszénára 5öst mondott.Remélem segitettem valamit.
Válasz h.pisti83 #6629. hozzászólásáraAhány ház annyi szokás,de ha már el van tekergetve a jeladója mindegy...
Válasz fexco #6628. hozzászólásáraKonkrétan nem nyomást mérek,hanem inkább százalék értéke lehet állítani.( Komfort mobitor.)
Válasz h.pisti83 #6627. hozzászólásárahol mérsz ott nyomást???
Üdv! Vásároltam egy Krone round pack 1550-es bálázót. Olyat szeretnék kérdezni,hogy milyen nyimáson szoktátok használni,szénába,szalmába és lucernába. Előre is köszöböm. Nagy monitoros bálázórol van szó. Előre is köszönöm a válaszokat.
Válasz jakabz809 #6625. hozzászólásáraNem tudom a választ,nekünk 2002-es M1300-as van,még nem cseréltem csak egyet rajta,az is saját bálázási hibából adódott.
Válasz sanyi1965 #6624. hozzászólásáraKöszönöm szépen!
És még az lenne a kérdésem hogy a hevedereket hány e bála után kel cserélni?
Válasz jakabz809 #6623. hozzászólásáraIgen,de belenézel a gépbe és látszik a huncutság.
Üdv!
Új gép vásárlása előtt állunk és az lenne a kérdésem hogy a használt de uj típusú gépekben a bálaszámot visza tudjak e tekerni?
A válaszokat előre is köszönöm!
Válasz subikiss #6619. hozzászólásáraKITE Pack nevű hálót használtam tavaly, nekem jó volt.
Válasz Róbert86 #6620. hozzászólásáraÜdv.
Még nincs itt a bálázás ideje, ezért nem jár ide senki. Ha nem kapsz mindjárt választ, az nem biztos, hogy érdektelenség miatt van.
Welger RP12: MTZ-82-vel használtam, lucernában elég lassan haladt, tömörítés végén a kötés kezdetén nagyon fogta a motort, szénában haladósabb volt, csak a vastag rendet nem szerette. Szalmát meg csak éjjel tudtuk bálázni. 1,20x1,20 bálaméret volt. Most Krone KR 155, és KR 130 van, de ezek sokkal jobbak.
Válasz subikiss #6619. hozzászólásáraHali.
Én nem tudom hogy milyen az a bálaháló,mert még bálázóm sincs,irtam ide de senki sem méltat válaszra.
Csak a kib...ott POLITIKA.
Ez mezőgazdasági fórum vagy politikai?
Akkor mégegyszer hátha, welger rp320,rp12,rp200
ki mit tud
Agrinet bálaháló milyen? Tavaly karatzist használtam azzal nem volt baj.
Sziasztok![smile helpsmilie](/oldforum/images/smiles/helpsmilie.gif)
![smile helpsmilie](/oldforum/images/smiles/helpsmilie.gif)
Szerintetek milyen bálázó a Welger rp320?
Mekkora bálákat csinál?
Mennyi lóerő kell neki?
Köszi a válaszokat
Válasz antalocz #6615. hozzászólásáraElméletileg erőmérő kell a beállításhoz persze ha a szalaghosszok egyenlőek/11938 mm/,a futásuk párhuzamosságát a csúsztatható csapágyakkal,a feszességük: 90 fokban elfordíthatóak legyenek.Még nagyon fontos a felszedő rugóerejének pontos beállítása olyan 400 Nm-re emlékszem,talán.
Valakinek tapasztalata john deere RB990 v. V 461R kapcsolatban?
Válasz sanyi1965 #6614. hozzászólásáraMost vettem egy bálázót és mondom csak jólenne ha lenne hozzá egy könyv ha valami meghibásodik.Meg hogy a hevedereket is menmyire kell megfesziteni
Válasz antalocz #6613. hozzászólásáraKölcsönkérték s odamaradt,de mi a probléma,mert sok minden nincs is benne a használatával kapcsolatban.
Sziasztok!Hesston m1300gépkönyve nincs valakinek?
Válasz csaszart79 #6602. hozzászólásáraSzia nekünk van egy lely 202special eladó 2.5mi ért
Nagyon jó strapabíró vas igaz már 90e felett van benne de masodbálázonként 5e tavaly is beguritott
Válasz Lacus704 #6607. hozzászólásáraHelló!Nekem volt 66 osom most 260 ast használok.Kérdésed van privátba ird le a számod felhívlak![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
Válasz csaszart79 #6608. hozzászólására Szia. Én vicon rf 122-vel bálázok MTZ 820.4-es traktorral. Szépen viszi. Elötte egy MTZ 552/E-vel húztam,na neki azért feladta a leckét,de azért el lehetett vele evickélni. Az enyémben nem volt szecskázó. A Vicon rf 122, megeggyezik a Deutz-Fahr mp 122-vel,és 125×125- ös bálát készít. A 130-as szerintem vagy a gyártási évében,vagy a bála méretében tér el.Még egy jótanács.Ha teheted szecskázósat vegyél,mert ezekben a típusokban ha nem optimális az anyag nedvessége akkor a rotor visszahordja és medvét fog,amit egy darabig téphetsz. A szecskázós viszont eszi,mivel más a rotor kiképzése.
Valaki tudna véleményt mondani a Krone Vario Pack 1800-ról?
Sziasztok. Van tapasztalatotok arról, hogy egy DeutzFahr MP 130-as fixkamrás bálázót egy 90 lovas traktor hogy bír el?
Először is érdeklődöm mi a különbség egy Claas rollant 66 és 160 között és egy 260között árukat és korukat leszámítva.
Pl mennyire nehéz bennük hengert cserélni ha problémás lesz és milyen áron vagy milyen hibákra lehet számítani
Üdv bálázós gazdák
Sziasztok! Érdeklődni szeretnék a Mchale fixkamrás bálázókkal kapcsolatban. Hogy dolgoznak szalmában a meleg nyári napokon és zöldbálákat mennyire tömőrre csinálja. Fóliával kötöz valaki a csoportban?
A Welger bálázónak az a terület meg sem fog kottyanni. Jó fajta csak kár,hogy a gyár az AGCO-é. Ők nem fognak a presztisre adni.
. Csak az eladott mennyiségre.
90 lovas traktor huzna
Sziasztok, balazo vasarlas elott allok. Ezt neztem ki magamnak.
Szerintetek, kb. mennyit er? A keres 6800 euro
Mire figyeljek?
Kb 5 hektar lucerna es 15 hektar gyepre kellene. Szenazst is csomagolnek.
Welger RP202 Special
Válasz Ares 826 #6600. hozzászólásáraKöszönöm a válaszod! Időközben sikerült vennem egy F5500-at. Milyen bálahálót érdemes venni?
Válasz Angus #6583. hozzászólásáraA zöldet bírja elhiheted!![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
Véleményetek a John deere 451 G ?
Válasz csontii #6597. hozzászólásáraTörekes apro árpa szalma a gyengéje....megküzdöttem vele,csináltam vele jó 300dbot de nem sikerült jó tömörre,ellenben a triti és buza szalma azzal nemvolt semmi gondja
éves szinten most már olyan 1500 bála körül
Használtan vettem Szeganatol 2014es gyártmány 2017 tavaszán vettem bruttó 5 millióért.
Kronét szerettem volna venni csak nem találtam ebbe az árfekvésbe így döntöttem a mascar mellett mivel mtz van...
Válasz roli555 #6594. hozzászólásáraMennyi bálát csinálsz vele évente? Apró szalmát szereti? Mennyibe került anno?
Válasz roli555 #6594. hozzászólásáraSzia! Köszönöm! Tudom, hogy Neked Tuareged van. Én nem szeretnék Mascart.
Válasz traktoristaarpi1 #6591. hozzászólásáraÜdv!
Ha csak ennyi feladata lesz, örökélet+1 nap..
Válasz Angus #6583. hozzászólásáraÜdv,Mtz 892.2 + Tuareg 525-ös gond nélkül megy vele a zöld bála,K.E.megyei vagyok ha gondolod elmondom a tapasztalataimat 3.éve van nálam a tuareg