Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak644 FtBenzin árak625 FtEUR416.32 FtUSD400.8 FtCHF443.07 FtGBP501.5 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz mtz1221 #7594. hozzászólásáraNemtudom,hogy óránként mennyit tud konkrétan.Nincs összehasonlítási alapom előtte kis kockáztunk.Egy nagyobb gazdaságból vettük használtan hibáinak tudatában.Fele rendfelszedő rugót pótolni kellett kapásból,kapni hozzá.Nálunk egyszer tekercseltetni kellett a kis hálóbedobó villanymotort ami nem volt drága csak nehezen jöttünk rá mert néha ,meg jó volt.Akkor rendfelszedő asztal konzolja az tavaly eltört elég nehéz kibányászni(pár hozzászólással korábban látom más is vesződött vele)Egyszer nagy henger Y csapágya állt be azt cseréltük elég drága volt akkor is már majdnem tíz éve 40 000ft volt kb.Azt kell tudni,hogy excenrikusan lazul meg azt hiszem a lánckerék nem tudod semmilyen lehúzatóval levenni csak meg kell ütni visszafelé és voalá.Természetesen senki nem tudta ezt itt környék szerelői és pont ebbe a fórumba csíptem el egy korábbi archiv posztot ahol valaki ugyan ezzel szenvedett és kapott rá választ.10 év alatt ennyi baj volt vele de ismétlem nem sok bálát csinál 500-at talán évenként,820-as mtz húzza.Nekünk egyenlőre elegendő ezt a 120as bálát lehet mozgatni az udvarba kézzel is ide oda gurgatni meg rönkfogó daruval van rakva behordáskor pótkocsira gyorsan megy.
Válasz csabahegeszt #7600. hozzászólásáraSziasztok!Nem tűntem el csak most tudok fogalmazást írni.Kösz az infókat igen azzal kezdtünk,hogy a 2 fém henger csapágyait (6004 2rs) Meg olajoztuk zsíroztuk tisztítás után mivel eléggé szorultak.(Nem volt pont a fiókba új ez van,próba).Hát olyan bálákat csinált amit tegnap mutattam néha néha viszont jókat ez a furcsa.Gumihenger eléggé hullámos ha közelebbről nézzük.nem tudom úgy állítani már a rugókat,hogy mindenhol felfeküdjön.Kramp-nál 200ezer az új.Valahol szabályoznak ilyet is állítólag vas megyében még nem hívtam fel.Viszont ma már munka közben alakult,esti képemen talán látni jobban szét terül a háló és nem tekeri 6x körbe hanem 2,5-3x.Class hálót használunk.Holnap felhívlak
Nem értem amúgy, hogy ha valaki itt segítséget kér kap is valami választ és nem is reagál rá hogy sikerült e!
Mert abból én és lehet más is tudna belőle tanulni .
Válasz magyard91 #7593. hozzászólásáraJa meg van még 3db rúgó az is lehet hibás.
A két szèle nem eleg jól nyomja a fémhengert.a közepe meg túl van spanolva.
De gondolom már rá jöttél.
Válasz magyard91 #7593. hozzászólásáraNekem ilyen van.
Sok hiba lehet.
A gumihenger előtt van 2 db fém henger,az beszokta kapni a hálót már mint a csapágy.
A csapágyat meg kell sprézni olajzoval.
Van a seprű azt le ki kell mosni.
De ha felhívsz elmondom.
309725927
Válasz magyard91 #7593. hozzászólásáraMennyire vagytok vele megelégedve, 10 év alatt mit kellett rajta javítani ??? Óránként mennyit tud szalmában ha vannak rendes rendek ?
Szép napot!
Valaki tudna hozzá szólni miért ugrik középre a háló?Rengeteget teker rá mire le esik a kés,hiába van minimumra állítva.De próbáltuk állítgatni nem változik semmi.Néha furcsán lassan forog a gumis henger hálózás közbe (azthiszem a vezérlést ennek a tengelye irányítja)viszont nincs be állva mert könnyen forog kézzel.Fotón épp szalma van de szénával is hasonló a jelenség.10 éve van nálunk idén kezdte el a jelenséget.Évi 5-600 bála csak a feladata.Gallignani gacr12 (pöttinger rollprofi stb.stb.neveken ismert)köszi
Sziasztok!
Krone variopack bálázóval van egy kis gondunk. A hiba ingadozik a bála átmérő.
A 2 potméter elvileg jó, leellenőrizve. A hidraulika tömb új, de a hiba nem szünt meg.
Aki tud valami okosat, írjon Legyen szíves.
Sziasztok!
Adott egy New Holland 548 bálázó.
Valoszinu keves volt az áramforras emiatt a kalibralast “elfelejtette”. A beallitott kamranyomasnal a halot elinditja, picit megfesziti, de nem vagja el a halot.
Kalibralni kellene a monitort (bale command plus)
A kalibralasrol van valakinek tapasztalata?
Sziasztok! Körbálázót mennyire necces autószállító trailerrel szállítani? Egy lengyel bálázót szeretnék elhozni messzebbről, a súlyadatok szerint bírja a futó de nem nagyon szoktam látni ilyet autós traileren
Válasz csabahegeszt #7581. hozzászólásáraJó lett az új tartó! Vas a vason forog itt? Érdekes hogy leszakadt, az pedig hogy nem gyári az nem is baj, mi ugyan szakmailag nem vagyunk hegesztők de nem esünk kétségbe szinte semmitől, fater is ezt mondta mikor hazahoztam ezt a bálázót, fiam ezen szinte minden vasból van ezt meg tudjuk csinálni bármi baja lesz
Válasz Koszi 1 #7578. hozzászólására
Tegnap szétszedtem.
Ez a látvány fogadott.
De már vágattam is új felfogatást .
Ezen még csak nincs is hely ahová az a rugó menne.
Válasz csabahegeszt #7577. hozzászólásáraHelló! Valóban nagy a távolság szerintem is valami gond van ott, illetve fényképeztem a nyírócsapot amit mondtam, nálam az egy csavar a kis fogaskerék mellett( abban az anyagban). Az utolsó képen a rugó van ami lefelé nyomja a rendfelszedőt.
Válasz Gumóka #7573. hozzászólásáraFelénk Mascar nem nagyon van, krone, meg claas többnyire….
Felénk itt bérmunkára sztem lenne igény, azért is jó lenne megpróbálni csakhát elég nagy befektetés…nem tudom
Amúgy mekkora le igénye van egy ilyen gépnek?
90 le nyugati elbír vele?
Válasz Ganajos #7572. hozzászólásáraNem nézegettem, infót gyűjtöttem, aztán maradt is annyiba, sok itt a bálázó, saját részre nagy beruházás, bérbe meg nem biztos, hogy labdába tudnék rúgni.
Itt 2 éve volt talán 2000, szerintem van már most 3000 is, kisparcellákra, ahol gurít 2-4 bálát még rádob 500+-t.
Tehát ezt ajánlották.
Egyébként szoktam menni ismerősnek báláért, azt mascarral gurítják, rúdláncos talán, de nem igen tudom belehúzni a spanifert, meg kazalba is szépen megáll éven át.
Válasz Gumóka #7571. hozzászólásáraMiért fix kamrást nézegettél?
Igazából nekem magamnak sem kellene nagyon, akkor érné meg ha bérbe is tudnám használni
Azt sem tudom mennyiért báláznak, 2000 körül?
Akkor interjúztattam itt a népet, talán ebben a topikban, igaz fix kamrás, de többen is a Krone Roundpack 1550-et ajánlották.
Mascar toureg még ha jól emlékszem, amiről jó véleményeket olvastam.
Egyenlőre elméleti szinten megfordult a fejemben egy körbálázó vásárlása
Még nem volt soha, bármilyen tapasztalatot meghallgatok.
Változókamrás, hálóst nézegettem, claas vagy krone márkát. Mikre érdemes figyelni?
Mindenképp használt jöhetne csak szóba.
Mennyi bálával érdemes megvenni? 20-30 ezer bálával vannak amit néztem, nem tudom az mennyire számít soknak. Automata olajzású, széles rendfelszedő mennyire fontos?
Köszönöm szépen mindenkinek a hozzászólást
Válasz k-roy90 #7563. hozzászólásáraNem hülyegyerek volt aki elvitte,néhány éve akcióban volt az új kb.9 ,könnyű patent gép,de a mi állományunk nem érdemelte meg.
Válasz mtz1221 #7561. hozzászólásáraAz a baj ilyen sincs nagyon fennt a hirdetesek kozott.
Volt egy hasonlo itt a kornyeken, de egybol elvittek. Az 202 volt….
7705 hozzászólás
Évi kb.1000 bálához,ki milyet venne?Változó kamrás,szeletelős kellene.
Válasz aminno #7603. hozzászólásáraDe körülbelülre sem tudod, 30-40 megvan ha minden ok ???
Válasz mtz1221 #7594. hozzászólásáraNemtudom,hogy óránként mennyit tud konkrétan.Nincs összehasonlítási alapom előtte kis kockáztunk.Egy nagyobb gazdaságból vettük használtan hibáinak tudatában.Fele rendfelszedő rugót pótolni kellett kapásból,kapni hozzá.Nálunk egyszer tekercseltetni kellett a kis hálóbedobó villanymotort ami nem volt drága csak nehezen jöttünk rá mert néha ,meg jó volt.Akkor rendfelszedő asztal konzolja az tavaly eltört elég nehéz kibányászni(pár hozzászólással korábban látom más is vesződött vele)Egyszer nagy henger Y csapágya állt be azt cseréltük elég drága volt akkor is már majdnem tíz éve 40 000ft volt kb.Azt kell tudni,hogy excenrikusan lazul meg azt hiszem a lánckerék nem tudod semmilyen lehúzatóval levenni csak meg kell ütni visszafelé és voalá.Természetesen senki nem tudta ezt itt környék szerelői és pont ebbe a fórumba csíptem el egy korábbi archiv posztot ahol valaki ugyan ezzel szenvedett és kapott rá választ.10 év alatt ennyi baj volt vele de ismétlem nem sok bálát csinál 500-at talán évenként,820-as mtz húzza.Nekünk egyenlőre elegendő ezt a 120as bálát lehet mozgatni az udvarba kézzel is ide oda gurgatni meg rönkfogó daruval van rakva behordáskor pótkocsira gyorsan megy.
Válasz aminno #7601. hozzászólásáraEbből nem hiányzik valami háló terelő/vezető alkatrész !?
Válasz csabahegeszt #7600. hozzászólásáraSziasztok!Nem tűntem el csak most tudok fogalmazást írni.Kösz az infókat igen azzal kezdtünk,hogy a 2 fém henger csapágyait (6004 2rs) Meg olajoztuk zsíroztuk tisztítás után mivel eléggé szorultak.(Nem volt pont a fiókba új ez van,próba).Hát olyan bálákat csinált amit tegnap mutattam néha néha viszont jókat ez a furcsa.Gumihenger eléggé hullámos ha közelebbről nézzük.nem tudom úgy állítani már a rugókat,hogy mindenhol felfeküdjön.Kramp-nál 200ezer az új.Valahol szabályoznak ilyet is állítólag vas megyében még nem hívtam fel.Viszont ma már munka közben alakult,esti képemen talán látni jobban szét terül a háló és nem tekeri 6x körbe hanem 2,5-3x.Class hálót használunk.Holnap felhívlak
Nem értem amúgy, hogy ha valaki itt segítséget kér kap is valami választ és nem is reagál rá hogy sikerült e!
Mert abból én és lehet más is tudna belőle tanulni .
Válasz magyard91 #7593. hozzászólásáraJa meg van még 3db rúgó az is lehet hibás.
A két szèle nem eleg jól nyomja a fémhengert.a közepe meg túl van spanolva.
De gondolom már rá jöttél.
Válasz csabahegeszt #7597. hozzászólásáraVan ez úgy másnál is.
Válasz mtz1221 #7596. hozzászólásáraElőször kételkedtem hogy össze tudom e rakni majd.
Válasz csabahegeszt #7595. hozzászólásáraMintha magamat látnám, ebből az ítéletből.
Válasz magyard91 #7593. hozzászólásáraNekem ilyen van.
Sok hiba lehet.
A gumihenger előtt van 2 db fém henger,az beszokta kapni a hálót már mint a csapágy.
A csapágyat meg kell sprézni olajzoval.
Van a seprű azt le ki kell mosni.
De ha felhívsz elmondom.
309725927
Válasz magyard91 #7593. hozzászólásáraMennyire vagytok vele megelégedve, 10 év alatt mit kellett rajta javítani ??? Óránként mennyit tud szalmában ha vannak rendes rendek ?
Szép napot!
Valaki tudna hozzá szólni miért ugrik középre a háló?Rengeteget teker rá mire le esik a kés,hiába van minimumra állítva.De próbáltuk állítgatni nem változik semmi.Néha furcsán lassan forog a gumis henger hálózás közbe (azthiszem a vezérlést ennek a tengelye irányítja)viszont nincs be állva mert könnyen forog kézzel.Fotón épp szalma van de szénával is hasonló a jelenség.10 éve van nálunk idén kezdte el a jelenséget.Évi 5-600 bála csak a feladata.Gallignani gacr12 (pöttinger rollprofi stb.stb.neveken ismert)köszi
Sziasztok!
Krone variopack bálázóval van egy kis gondunk. A hiba ingadozik a bála átmérő.
A 2 potméter elvileg jó, leellenőrizve. A hidraulika tömb új, de a hiba nem szünt meg.
Aki tud valami okosat, írjon Legyen szíves.
Válasz nemhektarharcos #7585. hozzászólásáraSzerintem keskeny lesz a tréler hozzá, kell a 2,5m szélesség
Válasz nemhektarharcos #7585. hozzászólásáraTrepp sima platós kell neki,mert rohadt széles,a sima 22q,felszereltségtől függően ugrik 200 kg-ot felfelé a súlya.A miénket farönk szállítóval vitték.
Válasz Ares 826 #7588. hozzászólásáraHát nagy volt a kátyú!
Válasz csabahegeszt #7584. hozzászólásáraEzek is leestek a kamionról???
Sziasztok!
Adott egy New Holland 548 bálázó.
Valoszinu keves volt az áramforras emiatt a kalibralast “elfelejtette”. A beallitott kamranyomasnal a halot elinditja, picit megfesziti, de nem vagja el a halot.
Kalibralni kellene a monitort (bale command plus)
A kalibralasrol van valakinek tapasztalata?
Válasz nemhektarharcos #7585. hozzászólásáraMérd meg a bálázó szélességét. Ha ráfér viheted.
Sziasztok! Körbálázót mennyire necces autószállító trailerrel szállítani? Egy lengyel bálázót szeretnék elhozni messzebbről, a súlyadatok szerint bírja a futó de nem nagyon szoktam látni ilyet autós traileren
Válasz Koszi 1 #7583. hozzászólásáraNa ma a kenőanyag is meg lett.
Még jó hogy lehet kapni a kamionrol
Válasz csabahegeszt #7581. hozzászólásáraJó lett az új tartó! Vas a vason forog itt? Érdekes hogy leszakadt, az pedig hogy nem gyári az nem is baj, mi ugyan szakmailag nem vagyunk hegesztők de nem esünk kétségbe szinte semmitől, fater is ezt mondta mikor hazahoztam ezt a bálázót, fiam ezen szinte minden vasból van ezt meg tudjuk csinálni bármi baja lesz
Válasz csabahegeszt #7581. hozzászólásáraLánc is megvan
Indulhat lassan a buli.
Válasz Koszi 1 #7578. hozzászólásáraNa elkészült a rendfelszedő tartó.
Igaz én csináltam nem gyári.
Lassan alakul minden.
Válasz Koszi 1 #7578. hozzászólására
Tegnap szétszedtem.
Ez a látvány fogadott.
De már vágattam is új felfogatást .
Ezen még csak nincs is hely ahová az a rugó menne.
Válasz Koszi 1 #7578. hozzászólásáraHát az enyémen nem látott ilyen rúgott.
Megtaláltam a helyét a stiftnek ,ki van csúszva.
Köszönöm
Válasz csabahegeszt #7577. hozzászólásáraHelló! Valóban nagy a távolság szerintem is valami gond van ott, illetve fényképeztem a nyírócsapot amit mondtam, nálam az egy csavar a kis fogaskerék mellett( abban az anyagban). Az utolsó képen a rugó van ami lefelé nyomja a rendfelszedőt.
Köszi kollégának írnák.
Ha itt vagy tekins már ra a tiedre hogy igy néz e ki.
Szerintem nem .
Rendfelszedő szerintem le van szakadva.
Válasz subikiss #7575. hozzászólásáraHát olyan 5 körül gondoltam
Válasz Ganajos #7574. hozzászólásáraMennyit szánnál rá?
Válasz Gumóka #7573. hozzászólásáraFelénk Mascar nem nagyon van, krone, meg claas többnyire….
Felénk itt bérmunkára sztem lenne igény, azért is jó lenne megpróbálni csakhát elég nagy befektetés…nem tudom
Amúgy mekkora le igénye van egy ilyen gépnek?
90 le nyugati elbír vele?
Válasz Ganajos #7572. hozzászólásáraNem nézegettem, infót gyűjtöttem, aztán maradt is annyiba, sok itt a bálázó, saját részre nagy beruházás, bérbe meg nem biztos, hogy labdába tudnék rúgni.
Itt 2 éve volt talán 2000, szerintem van már most 3000 is, kisparcellákra, ahol gurít 2-4 bálát még rádob 500+-t.
Tehát ezt ajánlották.
Egyébként szoktam menni ismerősnek báláért, azt mascarral gurítják, rúdláncos talán, de nem igen tudom belehúzni a spanifert, meg kazalba is szépen megáll éven át.
Válasz Gumóka #7571. hozzászólásáraMiért fix kamrást nézegettél?
Igazából nekem magamnak sem kellene nagyon, akkor érné meg ha bérbe is tudnám használni
Azt sem tudom mennyiért báláznak, 2000 körül?
Válasz Ganajos #7570. hozzászólásáraEgyszer az én fejembe is megfordult, aztán azóta se vettem
Akkor interjúztattam itt a népet, talán ebben a topikban, igaz fix kamrás, de többen is a Krone Roundpack 1550-et ajánlották.
Mascar toureg még ha jól emlékszem, amiről jó véleményeket olvastam.
Üdv!
Egyenlőre elméleti szinten megfordult a fejemben egy körbálázó vásárlása
Még nem volt soha, bármilyen tapasztalatot meghallgatok.
Változókamrás, hálóst nézegettem, claas vagy krone márkát. Mikre érdemes figyelni?
Mindenképp használt jöhetne csak szóba.
Mennyi bálával érdemes megvenni? 20-30 ezer bálával vannak amit néztem, nem tudom az mennyire számít soknak. Automata olajzású, széles rendfelszedő mennyire fontos?
Köszönöm szépen mindenkinek a hozzászólást
Ennek a 360-asnak a gazdája nincs itt köztünk ??? Akinek volt ilyen ránézésre mennyit mehetett, érdemes még foglalkozni vele ??? https://www.facebook.com/profile.php?id=61552952357332
Válasz k-roy90 #7566. hozzászólásáraMagyar, csak a neve tévedt el.
New holland 548 balazo mennyire bevalt? Mukodesi elve hasonlo, mint a Krone rp 1250.
Válasz mtz1221 #7565. hozzászólásáraMelyik cég? Vagy ki az konkrétan?
Válasz k-roy90 #7563. hozzászólásáraNézz németbe osztrákba, van itt egy normális árú fiatal, röhejes árakért haza hozza.
Válasz k-roy90 #7563. hozzászólásáraNem hülyegyerek volt aki elvitte,néhány éve akcióban volt az új kb.9 ,könnyű patent gép,de a mi állományunk nem érdemelte meg.
Válasz mtz1221 #7561. hozzászólásáraAz a baj ilyen sincs nagyon fennt a hirdetesek kozott.
Volt egy hasonlo itt a kornyeken, de egybol elvittek. Az 202 volt….
Válasz k-roy90 #7560. hozzászólásáraEgyelőre nem
Válasz k-roy90 #7560. hozzászólásáraRp 235-re is vess pár pillantást. Nálunk az a favorit.
Válasz UE-28 #7559. hozzászólásáraNem akarsz megvalni tőle? Az lenne a favorit! :)
Válasz k-roy90 #7553. hozzászólásáraÜdv!
Ha tudod írd ki fb Menőgazdászok csoportba is. Én így vettem Krone RP1250 - et, ami hirdetve sem volt, és jó áron!
Válasz k-roy90 #7557. hozzászólásáraÍrtam e-mailt!
Válasz 6620 #7556. hozzászólásáraMilyen széles a rendfelszedője?
Rudlanc+görgős?
Mi lenne az irányára?
Válasz mtz1221 #7555. hozzászólásáraHálós!