Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak639 FtBenzin árak631 FtEUR404.69 FtUSD392.62 FtCHF430.85 FtGBP485.44 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz Tomi81 #5235. hozzászólásáraSzia/sziasztok!
Köszönöm szépen a tippet az adagoló cserére ,hallottam már róla többfelől is ...majd látom .
Egyébként ez a 892 +jd 582 nekem a két szezonban csak kemény bálát csinált ,olyat ,hogy kong az oldala ha megütöd,Egyedül az inkább szenázsnak való lucernában érződött ,hogy "fogdossa " a traktort ,ilyenkor kissebbre vettem az átmérőt amint a JD gépköny is irja ,hogy bálázható szenázs de az átmérőt le kell venni 100 ra, ha jól emlékszem. Egyéb rendekből mindig 150-155 ös bálát csináltunk a fent említett kongós minőségre.
Még egyszer köszönöm a jótanácsot!
Válasz Facsar Bálint #5236. hozzászólásáraMég a 852-nek is meggyülne vele a baja,nem hogy egy sima 80-nak!A 852-is melegszik és a turbója sem bírja,plusz a késeket sem kell bevetni,magyarán traktort is keress elé!
Válasz ..MZ/X.. #5238. hozzászólásáranekem is 5670-es fiatagri van, csak ez nem hidraulikás bálázó, de nagyon kémény bálát lehet vele gurítani, de át kel állni a hálósra mert sok a bérmunka, vagy esetleg van valami tipp milyet érdemes venni, hevederesbe?
Válasz Facsar Bálint #5236. hozzászólásáraKevés lesz sajnos. Vagy kicsiket gurítasz vagy nagyot de puhát. Nekünk egy őskövület 5670-es Fiatagri van, de már ez is megfingatja nagy átmérőnél ha rendes nyomáson kell dolgoznia. Ahogy telik a kamra úgy kell visszaváltani különben megellik előtte.
Válasz gyuri1129 #5233. hozzászólására"motorálllitás után sem kell hanyattesni a géptől ,lehet egy öreg 50es motor alsó fordulatszám tartományban széttekerné :)."
Vedd le azt az adagolót és becsukott szemmel hátrafelé jó messze hajítsd el.
Tegyél rá helyette egy utn-t megjönnek majd a lovak
Tavaly előtt vettünk 582 es bálázót 892.2 mögé ,két szezont dolgozott összesen kb 1000 bálát készített .A traki sem régi, gyári updétes beállitással ment első évben ,akkor a nagyon nagy kombájnok utáni szalmában már voltak nehézségei a traktornak.Amellett ,hogy a előbefecskendezés sem volt a helyén nagyjából vitte azt a kevés szénájú 2015 ös évet. Tavaly helyrekerült a gyújtás ,meg kapott egy fordulatot a cseh adagoló csavarja ,meg lett jó sok széna.Szezon vége fele tönkrement a kardán ,újra kellett szalagozni .Az biztos nagyon igaz ,hogy a hűtőre figyelni kell már picinek tűnő töreket észrevesz a bálázó miatt "kihegyezett " rendszer .Erő szempontjából a Te 80 asod biztos van olyan mint az én vérszegény tubós istennyilám volt gyári beállitáson ,de hozzáteszem a motorálllitás után sem kell hanyattesni a géptől ,lehet egy öreg 50es motor alsó fordulatszám tartományban széttekerné :).
Az is igaz h a bálázó sokkal többet tud példa volt rá a kb 1.5 es nagy kombájn rendje ahol tele volt a gép pofája mehetett volna ,de már nem volt hová visszakapcsolni ,így ki is álltunk belőlle. Összegezve elbírja az Mtz de nem pont az Ő pályája ,terepen nem volt gond, nem volt szükség szerintem egyik évben sem az elejére ,bár mire kimászik az ember berakja a tüskét a kardánba.... hát addigra elsüllyed az egész.... :D na ez vicc volt de a többi komoly .Szép estét , sok sikert a bálázóhoz!
Válasz Facsar Bálint #5224. hozzászólásáralehet vele üzemeltetni,csak a traktoroddal nemfogod tudni teljesen kihasználni a bálázó kapacitását(melegedni fog a traktor esetleg,mindennap ki kell fujatni a hűtőt,nekem volt rá példa,hogy 1 nap 2xis fujni kellett,hiába lassitottam a tempón.)hát az meg hogy nincs összkerék,azzal meg megint tisztába kell lenni üzemeltetés közbe,ha olyan a kaszállód,hogy néha-néha akad rajta egy kis laza talaj,akkor azt nagyivből kerüld!!!szerintem ennyi!!
A rúdláncosokkal az a baj, hogy horror árú a rúdlánc cseréje, meghaladja a bálázóra szánt költségvetésedet. A többi láncot és lánckereket is cseréni kell ilyenkor, annak összege 300.000 forintot meghaladó.
A hálós kötözés gyorsabb, a bála kezelhetőbb. Rakodáskor nem esik szét, a hálófedés száma állítható. A vizet levezeti a báláról.
A segítségeteket szeretném kérni.
Bálázót szeretnék venni, kis gazdaság vagyunk, évi kb 200bálát csinálnék vele.
Sajnos nem nagy a költségvetés így kb 1.2 milliót tudnék szánni rá.
Krone kr 150 est néztem. Mennyire megbízható gépek?
Mi a véleményetek a hálós illetve madzagos kötözésről? Mtz 80-as után lenne...
Válasz ellenőr #5216. hozzászólásáraÉn is hasonlóan jártam a metal-fach bálacsomaglolóval. Olyan alapvető hibák vannak rajta, hogy nem köszörültek le rajta éleket hogy ne bassza ki a fóliát, a fóliavágó kés, ami úgy működik mint egy olló pengéit mind 2 oldalról megélezték. Gondolhjátok milyen faxán elvágja a fóliát, stb...De ezeket ki lehet javítani, viszont az anyagminőség az tényleg hulladék, amikor meggörbült a bálafölállító rúd már azon gondolkodtam, hogy manitou kell hogy visszaegyenesedjen, aztán fél kézzel vissza tudtam hajtani.
Üdv! Metál Fach z582 t vettem tavaly, szezonban 4szer kellett javítani, fő hajtótengely is eltört a silány anyagminőség miatt. Persze mindíg a meló elején romlott el. A kereskedő szervízre alig akart kijönni, csak 2-3-4 nap múlva. Rakás vacak az egêsz. Miskolci Szalagró Kft hozzáállása meg maximálisan dühítő! Még ügyvêddel is fenyegették,hogy direkt teszem tönkre a bálázòt. Persze direkt hagytam megázni 3*300 bálát!
Válasz MFM #5214. hozzászólásáraKöszönöm, Nekem eddig csak Variantjaim volt most az egyiket akarom fiatalitani, a variant 350-em kb 40000 db van minden baj nélkül, nyilván vannak gyerek betegségei ezek a gyerek betegségek érdekelne engem a mchale részéről, ma halottam pl olyat hogy törekes szalmában telerakja a jel adokat és be tud hülyülni.
Válasz wattyka #5213. hozzászólásáraÉn a Claasnak csak a rollantját ismerem, de a helyedben én a mchale-t választanám, 3 év után is minden gond nélkül működik, pedig nem kíméli a kezelője, volt, hogy akkora tuskót fogtak vele, hogy csak fejszével lehetett lefaragni a rotorról. Évente kb 2- 3000 bála készül vele.
Üdvözlöm a szakikat. Segítségeteket kérem vásárlásra adtam a fejem és nem tudok dönteni melyik típus legyen. Claas variant 460 vagy McHale V660. Ha valaki ismeri mindkét típust kérem írjon mi a tapasztalat. Köszönöm előre is!!
Válasz ..MZ/X.. #5210. hozzászólásáraEl kellett adnom a bálázót, mivel nem jött be a számításom a bérmunkára. Nem lett annyi, hogy megérje fenntartani a Vicont.
Pedig már összebarátkoztam vele, túl lettem volna a nehézségeken.
Válasz személyesen gépgyilkos #5200. hozzászólására80 lovat írtak ha jól emlékszem. De puha talajon kemény bálával megérzi a 120-as traki is. A hengereseknek viszonylag nagy a vonóerő szükséglete, mert nem a bálakészítés kezdetétől végig egyenletesen tömörít, mint egy hevederes, vagy rúdláncos, hanem miután feltelt a kamra, akkor hirtelen nagy a vonóerő szükséglete.
Sziasztok!
Az volna a kérdésem, hogy a Claas Rollant 46 bálázókba milyen szélességű hálót érdemes beletenni? 123cm-essel dolgoztam, de úgy látom hogy még férne a bálára háló mindkét oldal irányába. Mert látok 125cm-es tekercset is de nem mertem beletenni. Véleményetek?
7793 hozzászólás
Válasz Tomi81 #5235. hozzászólásáraSzia/sziasztok!
Köszönöm szépen a tippet az adagoló cserére ,hallottam már róla többfelől is ...majd látom .
Egyébként ez a 892 +jd 582 nekem a két szezonban csak kemény bálát csinált ,olyat ,hogy kong az oldala ha megütöd,Egyedül az inkább szenázsnak való lucernában érződött ,hogy "fogdossa " a traktort ,ilyenkor kissebbre vettem az átmérőt amint a JD gépköny is irja ,hogy bálázható szenázs de az átmérőt le kell venni 100 ra, ha jól emlékszem. Egyéb rendekből mindig 150-155 ös bálát csináltunk a fent említett kongós minőségre.
Még egyszer köszönöm a jótanácsot!
amit én néztem 582 az nem szecskázós,azt tudom hogy nem is bírná..
Válasz petsudo #5240. hozzászólására582-be van sima bedobóvillás is annak kicsit kevesebb az LE igénye lehet, hogy olyat keres.
Válasz Facsar Bálint #5236. hozzászólásáraMég a 852-nek is meggyülne vele a baja,nem hogy egy sima 80-nak!A 852-is melegszik és a turbója sem bírja,plusz a késeket sem kell bevetni,magyarán traktort is keress elé!
Válasz ..MZ/X.. #5238. hozzászólásáranekem is 5670-es fiatagri van, csak ez nem hidraulikás bálázó, de nagyon kémény bálát lehet vele gurítani, de át kel állni a hálósra mert sok a bérmunka, vagy esetleg van valami tipp milyet érdemes venni, hevederesbe?
Válasz ..MZ/X.. #5237. hozzászólásáraJa és a sima kardánt évente 2x szellőzteted. Át kell alakítani erősítettre.
Válasz Facsar Bálint #5236. hozzászólásáraKevés lesz sajnos. Vagy kicsiket gurítasz vagy nagyot de puhát. Nekünk egy őskövület 5670-es Fiatagri van, de már ez is megfingatja nagy átmérőnél ha rendes nyomáson kell dolgoznia. Ahogy telik a kamra úgy kell visszaváltani különben megellik előtte.
köszönöm a hozzá szólásokat, majd ha sikerül vennem jd 582 akkor majd úgy is kiderül hogy mitcsinál vele az mtz 80 :)
Válasz gyuri1129 #5233. hozzászólására"motorálllitás után sem kell hanyattesni a géptől ,lehet egy öreg 50es motor alsó fordulatszám tartományban széttekerné :)."
Vedd le azt az adagolót és becsukott szemmel hátrafelé jó messze hajítsd el.
Tegyél rá helyette egy utn-t megjönnek majd a lovak
Halli valaki tud mondani a McHale V660-rol valami gyakorlatit.
Válasz Facsar Bálint #5219. hozzászólásáraSzia/sziasztok!
Tavaly előtt vettünk 582 es bálázót 892.2 mögé ,két szezont dolgozott összesen kb 1000 bálát készített .A traki sem régi, gyári updétes beállitással ment első évben ,akkor a nagyon nagy kombájnok utáni szalmában már voltak nehézségei a traktornak.Amellett ,hogy a előbefecskendezés sem volt a helyén nagyjából vitte azt a kevés szénájú 2015 ös évet. Tavaly helyrekerült a gyújtás ,meg kapott egy fordulatot a cseh adagoló csavarja ,meg lett jó sok széna.Szezon vége fele tönkrement a kardán ,újra kellett szalagozni .Az biztos nagyon igaz ,hogy a hűtőre figyelni kell már picinek tűnő töreket észrevesz a bálázó miatt "kihegyezett " rendszer .Erő szempontjából a Te 80 asod biztos van olyan mint az én vérszegény tubós istennyilám volt gyári beállitáson ,de hozzáteszem a motorálllitás után sem kell hanyattesni a géptől ,lehet egy öreg 50es motor alsó fordulatszám tartományban széttekerné :).
Az is igaz h a bálázó sokkal többet tud példa volt rá a kb 1.5 es nagy kombájn rendje ahol tele volt a gép pofája mehetett volna ,de már nem volt hová visszakapcsolni ,így ki is álltunk belőlle. Összegezve elbírja az Mtz de nem pont az Ő pályája ,terepen nem volt gond, nem volt szükség szerintem egyik évben sem az elejére ,bár mire kimászik az ember berakja a tüskét a kardánba.... hát addigra elsüllyed az egész.... :D na ez vicc volt de a többi komoly .Szép estét , sok sikert a bálázóhoz!
Válasz Facsar Bálint #5230. hozzászólásáraIdeális körülmények között teljesen tiszta hűtővel elég. De mint tudjuk, ilyen nincs.
Válasz Facsar Bálint #5230. hozzászólásáraSokan keverik az adatokat.
A traktor teljesítményét és a bálázó kardántengelyének a kívánt teljesítményét.
A traktor kardántengelyén leadott teljesítmény a mérvadó, mivel az kell a bálázó üzemeltetéséhez.
de akkor miért írják rá hogy 60lóerő elég a bálázókhoz?
Válasz fexco #5225. hozzászólásáraNekem olyan is volt, hogy minden körön (kb óránként) kellett fújogatni.
Válasz Facsar Bálint #5227. hozzászólásáraFelejtős. Legalábbis puha vagy dombos talajon a 120 paci épp elég eléje.
Válasz jozef19 #5226. hozzászólásárajaja hevederes olyan 1.5 bálát szerintem élég csinálni, meg azt bírja is az mtz
Válasz fexco #5225. hozzászólásáraAz 582 varió,ha jol tévedek,0,8-1,6 m bálát csinál.Gondolom 1,3 körűl kevesebb erö kell neki...
Válasz Facsar Bálint #5224. hozzászólásáralehet vele üzemeltetni,csak a traktoroddal nemfogod tudni teljesen kihasználni a bálázó kapacitását(melegedni fog a traktor esetleg,mindennap ki kell fujatni a hűtőt,nekem volt rá példa,hogy 1 nap 2xis fujni kellett,hiába lassitottam a tempón.)hát az meg hogy nincs összkerék,azzal meg megint tisztába kell lenni üzemeltetés közbe,ha olyan a kaszállód,hogy néha-néha akad rajta egy kis laza talaj,akkor azt nagyivből kerüld!!!szerintem ennyi!!![smile cowboy](/oldforum/images/smiles/cowboy.gif)
Válasz fexco #5223. hozzászólásáracsak venni akarok egy jd 582 körbálázót. és sima mtz 80-an van,
Válasz Facsar Bálint #5222. hozzászólásáramé ne birná....
Válasz Zetoros1 #5221. hozzászólásárahevederes bálázót bírnia kéne nem?,
Válasz Facsar Bálint #5219. hozzászólásáraKövesúton.![smile thumbupcool](/oldforum/images/smiles/thumbupcool.gif)
Válasz fulmination14 #5218. hozzászólásáraMielőtt az enyémet megvettem, körbejártam a Krone témát.
A rúdláncosokkal az a baj, hogy horror árú a rúdlánc cseréje, meghaladja a bálázóra szánt költségvetésedet. A többi láncot és lánckereket is cseréni kell ilyenkor, annak összege 300.000 forintot meghaladó.
A hálós kötözés gyorsabb, a bála kezelhetőbb. Rakodáskor nem esik szét, a hálófedés száma állítható. A vizet levezeti a báláról.
Olyan kérdésem lenne hogy mtz 80-as el bírja a John Deere 582 körbálázót?
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni.
Bálázót szeretnék venni, kis gazdaság vagyunk, évi kb 200bálát csinálnék vele.
Sajnos nem nagy a költségvetés így kb 1.2 milliót tudnék szánni rá.
Krone kr 150 est néztem. Mennyire megbízható gépek?
Mi a véleményetek a hálós illetve madzagos kötözésről? Mtz 80-as után lenne...
Válaszotokat előre is köszönöm!
Moderátor által módosítva: 2017-03-02 15:08:05
Válasz ellenőr #5216. hozzászólásáraÉn is hasonlóan jártam a metal-fach bálacsomaglolóval. Olyan alapvető hibák vannak rajta, hogy nem köszörültek le rajta éleket hogy ne bassza ki a fóliát, a fóliavágó kés, ami úgy működik mint egy olló pengéit mind 2 oldalról megélezték. Gondolhjátok milyen faxán elvágja a fóliát, stb...De ezeket ki lehet javítani, viszont az anyagminőség az tényleg hulladék, amikor meggörbült a bálafölállító rúd már azon gondolkodtam, hogy manitou kell hogy visszaegyenesedjen, aztán fél kézzel vissza tudtam hajtani.
Üdv! Metál Fach z582 t vettem tavaly, szezonban 4szer kellett javítani, fő hajtótengely is eltört a silány anyagminőség miatt. Persze mindíg a meló elején romlott el. A kereskedő szervízre alig akart kijönni, csak 2-3-4 nap múlva. Rakás vacak az egêsz. Miskolci Szalagró Kft hozzáállása meg maximálisan dühítő! Még ügyvêddel is fenyegették,hogy direkt teszem tönkre a bálázòt. Persze direkt hagytam megázni 3*300 bálát!![smile censored](/oldforum/images/smiles/censored.gif)
Válasz MFM #5214. hozzászólásáraKöszönöm, Nekem eddig csak Variantjaim volt most az egyiket akarom fiatalitani, a variant 350-em kb 40000 db van minden baj nélkül, nyilván vannak gyerek betegségei ezek a gyerek betegségek érdekelne engem a mchale részéről, ma halottam pl olyat hogy törekes szalmában telerakja a jel adokat és be tud hülyülni.
Válasz wattyka #5213. hozzászólásáraÉn a Claasnak csak a rollantját ismerem, de a helyedben én a mchale-t választanám, 3 év után is minden gond nélkül működik, pedig nem kíméli a kezelője, volt, hogy akkora tuskót fogtak vele, hogy csak fejszével lehetett lefaragni a rotorról. Évente kb 2- 3000 bála készül vele.
Üdvözlöm a szakikat. Segítségeteket kérem vásárlásra adtam a fejem és nem tudok dönteni melyik típus legyen. Claas variant 460 vagy McHale V660. Ha valaki ismeri mindkét típust kérem írjon mi a tapasztalat. Köszönöm előre is!!
Válasz ..MZ/X.. #5210. hozzászólásáraEl kellett adnom a bálázót, mivel nem jött be a számításom a bérmunkára. Nem lett annyi, hogy megérje fenntartani a Vicont.![smile sad](/oldforum/images/smiles/sad.gif)
Pedig már összebarátkoztam vele, túl lettem volna a nehézségeken.
Válasz ..MZ/X.. #5210. hozzászólásáraMegoldottuk....![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
Válasz monolit #5209. hozzászólásáraÉn kerestem, de Fexco kollégától már lett egy. Még egyszer köszönöm neki!![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
Nem lett jó, vagy nem akarod többet kapcsozni a hevedereket?
Moderátor által módosítva: 2017-02-24 13:41:02
dolgozott már valaki a new holland br 740A körbálázóval ?
Válasz balazoooo #5206. hozzászólásáraköszi
Válasz Facsar Bálint #5205. hozzászólásáraKatt ide
Mekkora bálát tud csinálni a new holland br 740A ?
Upgrade a tavalyi szezonra, JD után szabadon.![smile cowboy](/oldforum/images/smiles/cowboy.gif)
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20170116221310_p1080964.jpg)
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20170116221351_p1080962.jpg)
Ezerszer egyszerűbb és könnyebb vele a meló, nem is értem miért spórolták le róla a gyáriak.
Sziasztok!
Claas rollant 66 os bálázóról szeretném a véleményeteket kérni saját felhasználásra és bérmunkára használnám.üdv
Válasz személyesen gépgyilkos #5200. hozzászólására80 lovat írtak ha jól emlékszem. De puha talajon kemény bálával megérzi a 120-as traki is. A hengereseknek viszonylag nagy a vonóerő szükséglete, mert nem a bálakészítés kezdetétől végig egyenletesen tömörít, mint egy hevederes, vagy rúdláncos, hanem miután feltelt a kamra, akkor hirtelen nagy a vonóerő szükséglete.
Sziasztok!![smile cowboy](/oldforum/images/smiles/cowboy.gif)
Az volna a kérdésem, hogy a Claas Rollant 46 bálázókba milyen szélességű hálót érdemes beletenni? 123cm-essel dolgoztam, de úgy látom hogy még férne a bálára háló mindkét oldal irányába. Mert látok 125cm-es tekercset is de nem mertem beletenni. Véleményetek?
Válasz ..MZ/X.. #5198. hozzászólásáraNem tudod vèletlenül a lóerő igènyèt?
Kinek mi a véleménye a New Holland BR 7060-as körbálázóról ?
Válasz személyesen gépgyilkos #5197. hozzászólásáraMTZ, meg 100 ló körüli régebbi MF.
Itt a fórumon Pici kollégának is ez van, TL90-es nyuszival viszi.
Válasz ..MZ/X.. #5177. hozzászólásáraHello.az rf 121es arra felètek mijen gèpel húzzák???
Válasz Facsar Bálint #5192. hozzászólásáraNekem van, lejjebb írtam róla már.
Válasz MFM #5194. hozzászólásáraFelénk festik a hengereket,és megszórják homokkal...
Válasz endypapa #5193. hozzászólásáraEzt még nem hallottam. Tán kipróbáltad?