Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak658 FtBenzin árak640 FtEUR409.84 FtUSD393.24 FtCHF433.65 FtGBP486.14 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz #3402. hozzászólásra
ezt csak a hesztonhoz tudom hasonlitani:totál agyanaz.a szalmát,apro szénát,sarjut ugy felszorja magába,magára,1az1be megszorul,vagy ha eljut odáig,hogy kötni kéne,nen tudja betolnia a tűket,mert tele van cuccal u.i.:ezt nevezik szórási veszteségnek,csak igy tisztábban lehet látni...
a hevederek között tolja kifelé a hengeres balazo is csinalja ezt ha harmatos vizes tapados az anyag nekem is ki kell takaritani mert telirakja a burkolatok alatt .....
Köszönöm!
Kite nem éppen a baráti kategóriába tartozik ár fronton, még rákérdek a másik cégre, őket nem ismerem.
Idő közben találtam krampnál meg granitnál is Titant, még nem kaptam rá árat. LINK Ezt találtam, ez már nagyon baráti. Leveleztem az eladóval, ha többet rendelek elküldi. A kapcsozó szerszám sem drága hozzá, de le is lehet idehaza gyártani. LINK Ehhez nem kell semmilyen szerszám, viszont kicsit tartok tőle, hogy a csavarok mennyire tartósak, mennyire bírja a kiképzést.
most jut eszembe kb 4-5 hete voltam a Kiténel Telegerendáson ott is volt bent egy hengeres vicon és ha jól emlékszek szeletelös volt de hírdetve nem volt.
Megnézegettem, utána jártam ezeknek a Lely gépekenek, de annyira nem szimpatikusak a bálázói A hevederesnek eleve a kamrakialakítása nagyon nem jön be, nagyon hasonlít a John Deere-hoz, és azzal nagyon negatív tapasztalataim vannak. De ha már hevederest nézek igazából ami szóba jöhet, az ez a henger+heveder kamrakialakítású gépek (MF, Gallignani, Pöttinger, Vicon, Kuhn, Deutz...) de így is tartok kicsit a hevederes bálázóktól. Most 2 lehetőséget vetettem fel magamnak. Az egyik, hogy megpróbálom beszámítatni/olcsóbban odaadni a jelentkezőnek a 119-es Vicont, és megvenni az RV-set, vagy megtartom ezt a Vicont is, meg megveszem 1.5-ért a Két-Katáékét, és akkor a 2 gépből csak működik egyszerre egy. Ezen agyalok még, próbáltam hívni a variós Vicon gazdáját, de nem vette fel, majd holnap is próbálkozom. Ja és mindkettő gép háló+madzag kötésű.
A hevederesen csak én nem látom a hálókötést vagy nincs rajta mert ha nincs akkor szerintem felejtős 3m-ért,a hengeres pedig már bíztos,hogy túl van egy-két bálán már
én a hengeresre szavaznék de ez csak én véleményem de mivel neked jobban tetszene a hevederes és ráadásul abban alig lehet bála szinte uj állapotu a másik viszont látszik hogy volt hajtva meg kell kérdezni melyikbe mennyi bála van mert az elég sokat tud számitani
Sziasztok!
Hevederes géphez ki milyen kapcsot használ?
Merre lehet normális áron kapcsot venni? A gépen most Titan05 van, ehhez van kapcsozó szerszámom is, csak a kapocs fogyott el, stiftek is kellenének, mert azokat már cserélni kellene.
Eddig ezeket találtam ami használható bálázóhoz:
Flexco Alligator Rivet
MLT Titan05
MLT MS25RB
Mato U20
Tapasztalata van ezek közül valakinek?
Szeretnék vásárolni egy Claas Variant körbálázót.Kérdésem lenne,hogy mi az amire figyelnem kell,valamint az előnyöket és hátrányokat szeretném tudni mi az ami a leggyakoribb hiba szokott lenni.
Köszönöm a segítséget.
Üdv.!
Mchale V660-as bálázóról érdekelnének vélemények,előnyei,hátrányai más hasonló bálázóhoz képest? A bálakamrája nem 120 hanem 123cm széles,ez lehet hátrány kamionos szállításnál??
Én tavaly vettem Hesston 5670 Auto bálázót, kellemesen csalódtam benne és merem ajánlani a típust az olcsóbb kategóriából. A H vagy az Auto az igazi. Annyiba került mint egy jó állapotú magyar 5580, de fényévekre van tőle. Igaz nincs háló kötés és keskeny a felszedője, de szépen és gyorsan dolgozik.
Nekem nem kell szeletelős és ne 120x120 as bála legyen hanem nagyobb. Bérbe nem akarok vele járni oda az éri meg.
A hesstonrol mar letettem... profibb gépet akarok.
Nem is tudtam, hogy van neked Viconod... Tényleg nagyon jó gépek, én is nagyon elégedett voltam vele miután felújítottam, csak már kinőttük. Szóval nem csak a két-katáéknál van eladó...
Kétkatáéknál volt egy vicon lehet megvan még.... nézd meg, nekem is olyan van, nagyon megvagyok vele elégedve. Egyszerű, robosztus, megbízható gép. Jó bálákat csinál és nyeli az anyagot.
Tavasszal agyalgattam a bálázóvételen, akkor nem vettem hesstont, most több zsével megpróbálnám újra esetleg most rollant 66 és kr 160 as kronet nézek. Kinek mi a véleménye róluk? Csak szalma és széna bálázásra lenne.
Válasz #3359. hozzászólásra
Welgerből szerintem használtat érdemes venni. Németbe kevés bálaszámú jó gépeket találni, jó áron. Nekem is onnan volt egy fixes, RP200 -as, jó volt de 2 éve eladtam. Az újjak állítólag már gagyibb anyagból készülnek és sokat vesztenek az árukból.
2012-be körbálázó vásárlás előtt a velger a krone és a claas közül választottam.kikötésrk voltak:fix,min.150-es átmérő,kis veszteség.nekem a befutó a roundpack lett!tipp:nézd meg:BÁLÁZÓK ÖSSZEHASONLITÁSA(sajnos nem tudok belinkelni.
7757 hozzászólás
Válasz #3407. hozzászólásra
Kasza helyett milyet néztél ki?
Válasz #3407. hozzászólásra
Nem kérdeztem meg nem azért voltam ott.
Válasz #3408. hozzászólásra
Na nehogy mán egyik se legyen az!? 3. oldal
Válasz #3393. hozzászólásra
a henger plusz heveder hez annyit akartam irni amit felsoroltál azokbol egyiket se ha henger plusz heveder vegyületét akarod akkor csak krone
Válasz #3397. hozzászólásra
Mennyiért?
Válasz #3403. hozzászólásra
Még egyelőre nem tudom, a helyi krampos azt mondta, hogy visszacsörög és mondja az árat. Ez volt 2 napja...
szerintem is nagyon veszélyes lehet !!
ezt csak a hesztonhoz tudom hasonlitani:totál agyanaz.a szalmát,apro szénát,sarjut ugy felszorja magába,magára,1az1be megszorul,vagy ha eljut odáig,hogy kötni kéne,nen tudja betolnia a tűket,mert tele van cuccal u.i.:ezt nevezik szórási veszteségnek,csak igy tisztábban lehet látni...
Válasz #3400. hozzászólásra
Mennyiért adják méterét?
Válasz #3394. hozzászólásra
Ez azért nem kevés cucc!Akár veszélyes is lehet.
A Variant kialakítása teljesen más,ilyen soha nem alakulhat ki nála.
Válasz #3394. hozzászólásra
a hevederek között tolja kifelé a hengeres balazo is csinalja ezt ha harmatos vizes tapados az anyag nekem is ki kell takaritani mert telirakja a burkolatok alatt .....
Azt nem tudja véletlenül valaki, hogy heveder mintából melyik az ami a tuti? Van 4 féle minta is, valami érdemi különbség köztük?
LINK
Válasz #3396. hozzászólásra
Köszönöm!
Kite nem éppen a baráti kategóriába tartozik ár fronton, még rákérdek a másik cégre, őket nem ismerem.
Idő közben találtam krampnál meg granitnál is Titant, még nem kaptam rá árat.
LINK Ezt találtam, ez már nagyon baráti. Leveleztem az eladóval, ha többet rendelek elküldi. A kapcsozó szerszám sem drága hozzá, de le is lehet idehaza gyártani.
LINK Ehhez nem kell semmilyen szerszám, viszont kicsit tartok tőle, hogy a csavarok mennyire tartósak, mennyire bírja a kiképzést.
Válasz #3397. hozzászólásra
*Telekgerendás
most jut eszembe kb 4-5 hete voltam a Kiténel Telegerendáson ott is volt bent egy hengeres vicon és ha jól emlékszek szeletelös volt de hírdetve nem volt.
Válasz #3384. hozzászólásra
KITE,GAMMAPOLIS 2000BT
Kétkata féle egyszerű mint a faék. Az nem tud nagyon tönkremenni,
0.45-nél az a sok széna honnan kerül oda? hevederek között dobja ki?
http://www.youtube.com/watch?v=qa9CoaQTWl8
Válasz #3389. hozzászólásra
Megnézegettem, utána jártam ezeknek a Lely gépekenek, de annyira nem szimpatikusak a bálázói A hevederesnek eleve a kamrakialakítása nagyon nem jön be, nagyon hasonlít a John Deere-hoz, és azzal nagyon negatív tapasztalataim vannak. De ha már hevederest nézek igazából ami szóba jöhet, az ez a henger+heveder kamrakialakítású gépek (MF, Gallignani, Pöttinger, Vicon, Kuhn, Deutz...) de így is tartok kicsit a hevederes bálázóktól. Most 2 lehetőséget vetettem fel magamnak. Az egyik, hogy megpróbálom beszámítatni/olcsóbban odaadni a jelentkezőnek a 119-es Vicont, és megvenni az RV-set, vagy megtartom ezt a Vicont is, meg megveszem 1.5-ért a Két-Katáékét, és akkor a 2 gépből csak működik egyszerre egy. Ezen agyalok még, próbáltam hívni a variós Vicon gazdáját, de nem vette fel, majd holnap is próbálkozom. Ja és mindkettő gép háló+madzag kötésű.
Válasz #3391. hozzászólásra
vagy csak volt ezelött 100 000 bálával
üdv.szerintem is ez egy profi gép!
Fénylik az a lényeg...mikori,mennyi bálát csinált az nem.
Válasz #3385. hozzászólásra
én meg EZT ajánlanám ha már ilyen árkategoriába nézelödtök
Válasz #3382. hozzászólásra
Csak előnye van nincs hátránya bitang cucc!
szia!
A hevederesen csak én nem látom a hálókötést vagy nincs rajta mert ha nincs akkor szerintem felejtős 3m-ért,a hengeres pedig már bíztos,hogy túl van egy-két bálán már
Esetleg ezt nézted már bár?
http://www.agrarkereso.hu/fooldal/megmutat.php?hird=74671&keresendo=&hkategoria=&lang=hu&limit_ablak=1&kereses=2886251
gondolom itt neked meg a bálaméret nem stimmel.
én a hengeresre szavaznék de ez csak én véleményem de mivel neked jobban tetszene a hevederes és ráadásul abban alig lehet bála szinte uj állapotu a másik viszont látszik hogy volt hajtva meg kell kérdezni melyikbe mennyi bála van mert az elég sokat tud számitani
Szerintetek melyik éri meg jobban? http://www.agroinform.com/aprohirdetes/5239441/Vicon-RF-2125-OC.html
http://www.agroinform.com/aprohirdetes/5018182/Vicon-RV-1601-Ar-3000000-Ft.html
Sziasztok!
Hevederes géphez ki milyen kapcsot használ?
Merre lehet normális áron kapcsot venni? A gépen most Titan05 van, ehhez van kapcsozó szerszámom is, csak a kapocs fogyott el, stiftek is kellenének, mert azokat már cserélni kellene.
Eddig ezeket találtam ami használható bálázóhoz:
Flexco Alligator Rivet
MLT Titan05
MLT MS25RB
Mato U20
Tapasztalata van ezek közül valakinek?
Üdv mindenkinek!
Szeretnék vásárolni egy Claas Variant körbálázót.Kérdésem lenne,hogy mi az amire figyelnem kell,valamint az előnyöket és hátrányokat szeretném tudni mi az ami a leggyakoribb hiba szokott lenni.
Köszönöm a segítséget.
Üdv.!
Mchale V660-as bálázóról érdekelnének vélemények,előnyei,hátrányai más hasonló bálázóhoz képest? A bálakamrája nem 120 hanem 123cm széles,ez lehet hátrány kamionos szállításnál??
Válasz #3377. hozzászólásra
Én tavaly vettem Hesston 5670 Auto bálázót, kellemesen csalódtam benne és merem ajánlani a típust az olcsóbb kategóriából. A H vagy az Auto az igazi. Annyiba került mint egy jó állapotú magyar 5580, de fényévekre van tőle. Igaz nincs háló kötés és keskeny a felszedője, de szépen és gyorsan dolgozik.
Volt egy 155-ös Vicon is valahol, asszem az expresszen láttam.
Válasz #3378. hozzászólásra
Jó köszi! ( még pár évet spórolok rá asszem )
ha profi gépet akarsz,vegyél egy vadiuj 1550-es ronpakkot.ez majd okáddgya neked a bálát!!!!!
Válasz #3373. hozzászólásra
Nekem nem kell szeletelős és ne 120x120 as bála legyen hanem nagyobb. Bérbe nem akarok vele járni oda az éri meg.
A hesstonrol mar letettem... profibb gépet akarok.
Válasz #3375. hozzászólásra
Nem leszünk így jóban...
Válasz #3374. hozzászólásra
Csak a kétkatáéké szélesfelszedős, hálós, központi zsírzós, szeletelős.
Válasz #3373. hozzászólásra
Nem is tudtam, hogy van neked Viconod... Tényleg nagyon jó gépek, én is nagyon elégedett voltam vele miután felújítottam, csak már kinőttük. Szóval nem csak a két-katáéknál van eladó...
Válasz #3372. hozzászólásra
Kétkatáéknál volt egy vicon lehet megvan még.... nézd meg, nekem is olyan van, nagyon megvagyok vele elégedve. Egyszerű, robosztus, megbízható gép. Jó bálákat csinál és nyeli az anyagot.
Tavasszal agyalgattam a bálázóvételen, akkor nem vettem hesstont, most több zsével megpróbálnám újra esetleg most rollant 66 és kr 160 as kronet nézek. Kinek mi a véleménye róluk? Csak szalma és széna bálázásra lenne.
Welgerből szerintem használtat érdemes venni. Németbe kevés bálaszámú jó gépeket találni, jó áron. Nekem is onnan volt egy fixes, RP200 -as, jó volt de 2 éve eladtam. Az újjak állítólag már gagyibb anyagból készülnek és sokat vesztenek az árukból.
http://www.agramir.hu/components/com_jshopping/files/demo_products/Lely_Welger_RP_Variable_2011___HU2.pdfVálasz #3364. hozzászólásra
Válasz #3368. hozzászólásra
Küldj egy email címet légyszíves.
Válasz #3367. hozzászólásra
Új? Milyen árban, mennyiért számítanál be... A Kuhn gépekről több jót hallottam eddig.
Válasz #3361. hozzászólásra
Szia
Kuhn bálázó nem érdekel véletlenül?esetleg beszámítás is lehetne.
A AgroMashExpo C9-es pavilonján ma is nagy az érdeklődés a Lely kör-és kiskockabálázók iránt.
Válasz #3364. hozzászólásra
Hasonlítsd össze ,szinte ugyan az .
Válasz #3363. hozzászólásra
Köszi, a szallagos kamrája hogy néz ki? Nem találtam róla anyagot, az érdekelne, hogy csak hevederes, mint a JD-k, vagy henger+heveder is van benne?
Ezekről koppintották a Mc-Hale bálázókat ,csak jót lehet hallani róla ,van egy lely szalagos a faluba ,németből hozták használtan ,,,működik fainúl .
2012-be körbálázó vásárlás előtt a velger a krone és a claas közül választottam.kikötésrk voltak:fix,min.150-es átmérő,kis veszteség.nekem a befutó a roundpack lett!tipp:nézd meg:BÁLÁZÓK ÖSSZEHASONLITÁSA(sajnos nem tudok belinkelni.