Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak647 FtBenzin árak628 FtEUR415.28 FtUSD400.96 FtCHF441.5 FtGBP501 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Szia! Ekkora mennyiséget lehet érdemes lenne bérmunkában megcsináltatni. Ha mégis saját géppel csinálnád, akkor azt is tudni kellene, hogy mekkora gép húzná a bálázót. Ha MTZ kategóriájú a traktorod, akkor egy hesston is megtenné (M1300), használtan hozzá lehet jutni viszonylag kedvező áron (1milla körül). Az MTZ-hez való új gépek olyan 4milla körül kezdődnek (pl.:mascar,sipma,krone..).
így képröl nagyon jól néz ki,jól járt vele aki megvette 3M nem volt sok érte remélem a télen énis találok egyet utána már csak egy kétrotoros rendképzö kell:
Köszi,egy pár éve már nyüstölöm a jd-t de még olyan nem volt,hogy sárba kellet volna bálázni erre elég sivatagi az idő de ha már ennyire jelentős a súlytöblet akkor nincs értelme kínozni szegény mtz-t fölleg,hogy ugyse tudnám kihasználni a 180 bálaméretet.
Nagy az önsúlya ,úgy tervezd ,hogy néha húzni kell puha földön sárban és akkor is szeretnéd vontatni .Max az 1550-es round-pack,vagy ettől kisebbek.Az 1550essel még a valtra is elakadt 2szer,úgy ,hogy másik traktor kellet elébe.(((a valtra 160lovas)))
Sziasztok!
Látom nagyon otthon vagytok a bálázó témában!
Kérlek segítsetek!
Kis családommal most fogunk belekezdeni a gazdálkodásba és egyből le kellene kaszálni 32 ha legelőt.
Ebből 12 ha már elkezdett bebokrosodni, ebből kis kocka bálát kellene csinálni, mert ilyen kazán van a házban.
Aztán a maradékból meg nagy kerek bálát a lovaknak, meg eladásra.
Mit javasoltok?
Köszönöm
Viktor
Ez nem az apro de nekem is lenne egy krone vario pack 1800 as elado . A rudláncok és a fogaskerekek is újszerű állapotban de az egész gép is. Nagy monitoros .
Ha venni akarsz akkor a szezon végétől ,úgy márciusig vedd meg akkor lesz fen sok jó bálázó,ha teheted ne állj el a Round-pack-tól 125-150es ezeket még jól meg csinálták . A comprimától gyorsabb a R-pack ez tuti ,,saját tapasztalat.
Helló
Claas rollant 66-os bálázóról szeretnék véleményt kérni. Hogy dolgozik, milyen bálákat köt, mik a gyenge pontjai,kukoricaszárat lehet vele bálázni??
Évi 400-500 bálára kellene és egy 80-as mtz el tudja hajtani??
A hesston 5580-as helyett szeretném.
Előre is köszönöm!!
Válasz #3074. hozzászólásra
azért nem olyan egyszerűen,gyorsan hozza vissza az ujgép az árát.hálo például az idén minden hónapba emelkedett az ára(rollatex utolso kihozatal 60000volt a 3600-as.én a központi olajzoba uj olajat öntök:10 liter 8000ft.két napig nem elég,pláne,ha szalmát nxomok 35-40fokba.a zsirt se sajnálhatom tőle,az sincs ingyen.a gázolajrol ne beszéljünk.a gép kopásokat,munkabért nem számolok bele.az idén 3.szezonja van a gépemnek,9ezervalamennyi van bennemnár az idén durván vége...(ilyen sarjunál,lucerna semmi,kukorit meg nem bálázok) szoval nem olcsó játék ez se.ja gép meg több mint 8,5miska volt 3éve...
ismerös vett vicon hevedereset ujonnan 2 év alatt fizette ki belerakta a rászánt kezdö pénzét utánna elsö évben csinált vele 5ezer bálát meg másodikban is és addigra ki is fizette és van egy 10ezer bálás gépe ami már csak a pénzt hozza és csak bérbálázik vele az ember csak erre vette saját nincs is neki !!! azért modntam hogy meggondoloando mert nem midnegy hogym ár most vesz az ember egy félig kivénhedt gépet vagy egy profi ujat vesz és évekig jo lesz évi 3e bálára még én is beprobálnám de nekem eddig max 1600 sikerült..... 1 évben
Én is már bőven elhagytam a 2000db-ot a Viconnal, húzos volt ezzel a lassú madzagkötéssel, és még messze nincs vége a bálázásoknak. Ha tehetem veszek valami jobbállípotú hálős, variokamrás bálázót, de új az azért nem biztos hogy megérné. Főleg idén, hogy szinte könyörögni kell, hogy elvigyék a bálát.
Nem volt szeletelős de ez csak a javára válik a bálázónak ,mivel lesz egy jó nehéz lendítő kereked ami kisebb medvéket bedobja a nagyobbak meg úgyis lefogják az mtz-t.Szeletelni úgy sem fox vele.Komplett lánc csere plusz két fogas kerék ,fél milka vagy több,de az enyém 50-en túl volt és még lánc csere nem volt esedékes viszont a meghajtó fogas kerekek totál elkoptak.
MTZ simán elhajtja ÉN is azzal húztam 5szezont az enyém 2006-os volt 3 csokiért ment el,úgy,hogy kb.ennyi az ára ,egy kis alku után 2.2csoki körbe kell nézni,ha jó gazdája volt akkor még elmehet egy pár évig,.Fogas kereket már cseréltek rajta ez látszik a fotón meg valószínűleg le kell cserélni az összes láncot is de ez nem tétel.
7712 hozzászólás
Válasz #3107. hozzászólásra
http://www.agroinform.com/aprohirdetes/4362770/Krone-Round-Pack-1550.htmlItt van egy.
Válasz #3113. hozzászólásra
Nem ment bele semmi,tiszta maradt.,a fotó már vagy 2-3éve készült.
Válasz #3110. hozzászólásra
Mi ez? Vályogvető?
Mennyiért takaríthatnám ki a rendfelszedőt?
Kösssssszzzz
Válasz #3090. hozzászólásra
Szia! Nem jött be a bálázó? Nem te vetted pár hónapja vagy csak összekeverlek valakivel? Egyébként mi az ára?
Válasz #3102. hozzászólásra
Válasz #3091. hozzászólásra
Szia! Ekkora mennyiséget lehet érdemes lenne bérmunkában megcsináltatni. Ha mégis saját géppel csinálnád, akkor azt is tudni kellene, hogy mekkora gép húzná a bálázót. Ha MTZ kategóriájú a traktorod, akkor egy hesston is megtenné (M1300), használtan hozzá lehet jutni viszonylag kedvező áron (1milla körül). Az MTZ-hez való új gépek olyan 4milla körül kezdődnek (pl.:mascar,sipma,krone..).
Válasz #3107. hozzászólásra
Válasz #3106. hozzászólásra
Én se nagyon az a lényeg megy valamennyi veszteséggel meg mindig kell számolni
Válasz #3105. hozzászólásra
Ehhez mér Én nem értek.csak nyomkodom a gombokat.
Válasz #3104. hozzászólásra
Nem bíztos az h szomorú,bíztos kellet a szabad hely
Válasz #3103. hozzászólásra
Hát szomorú,, mert a gyerek számítógép programozónak tanult
Válasz #3102. hozzászólásra
van ez így
Válasz #3101. hozzászólásra
Akkor jó,,,,, mert most is beakartam tenni de a gyerek frissített és eltünt vagy 400db fotó.
Válasz #3100. hozzászólásra
emlékeszk mikor hírdetted ott is fent volt a fotó mikor tengelyig volt a sárba
Válasz #3099. hozzászólásra
jó is az meg nemis itt már ilyenkorra minden felsült
Válasz #3097. hozzászólásra
Nekem minden évben van,és olyankor bizony kell a ló többlet.
Válasz #3096. hozzászólásra
így képröl nagyon jól néz ki,jól járt vele aki megvette 3M nem volt sok érte remélem a télen énis találok egyet utána már csak egy kétrotoros rendképzö kell:
Válasz #3095. hozzászólásra
Köszi,egy pár éve már nyüstölöm a jd-t de még olyan nem volt,hogy sárba kellet volna bálázni erre elég sivatagi az idő de ha már ennyire jelentős a súlytöblet akkor nincs értelme kínozni szegény mtz-t fölleg,hogy ugyse tudnám kihasználni a 180 bálaméretet.
Válasz #3095. hozzászólásra
Ezt adtam el a tavaszon.
Válasz #3094. hozzászólásra
Nagy az önsúlya ,úgy tervezd ,hogy néha húzni kell puha földön sárban és akkor is szeretnéd vontatni .Max az 1550-es round-pack,vagy ettől kisebbek.Az 1550essel még a valtra is elakadt 2szer,úgy ,hogy másik traktor kellet elébe.(((a valtra 160lovas)))
Válasz #3093. hozzászólásra
akkor is ha csak 150 bálákat csinálnál vele?
alapból nehezebb hajtani vagy már az ön súlya is sok?
Válasz #3092. hozzászólásra
Az 1800-as már megríkassa az MTZ-t.
Válasz #3090. hozzászólásra
Szia!
irányárat lehet tudni?
Sziasztok!
Látom nagyon otthon vagytok a bálázó témában!
Kérlek segítsetek!
Kis családommal most fogunk belekezdeni a gazdálkodásba és egyből le kellene kaszálni 32 ha legelőt.
Ebből 12 ha már elkezdett bebokrosodni, ebből kis kocka bálát kellene csinálni, mert ilyen kazán van a házban.
Aztán a maradékból meg nagy kerek bálát a lovaknak, meg eladásra.
Mit javasoltok?
Köszönöm
Viktor
Ez nem az apro de nekem is lenne egy krone vario pack 1800 as elado . A rudláncok és a fogaskerekek is újszerű állapotban de az egész gép is. Nagy monitoros .
Válasz #3088. hozzászólásra
TE mindig megmondod a FRANKOT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Válasz #3087. hozzászólásra
Akkor ideje belehúzni,,most nyomd ki a gépet és tedd amit tenned kell.
Válasz #3084. hozzászólásra
nekem csak egy kislányom van.29.-én lesz 3éves .az tuti biztos!!!
Válasz #3085. hozzászólásra
énis ígyvagyok vele tavaszig ráér hátha lesz valami jó rp
Válasz #3083. hozzászólásra
Ha venni akarsz akkor a szezon végétől ,úgy márciusig vedd meg akkor lesz fen sok jó bálázó,ha teheted ne állj el a Round-pack-tól 125-150es ezeket még jól meg csinálták . A comprimától gyorsabb a R-pack ez tuti ,,saját tapasztalat.
Válasz #3082. hozzászólásra
Ja ,,,tökéletes............Majd ha a Te fiad is bálázni fog,,fülég ér majd a szád.
Válasz #3081. hozzászólásra
nagyon "használt" már a második rúdlánc van benne meg jópár hegesztés ugyhogy egyenlöre várok hátha lesz jobb
Válasz #3078. hozzászólásra
nagyon komoly!!!ezt is azzal a kocsihúzóval húzza,amivel a ronpakkot?
Válasz #3080. hozzászólásra
Naaa ,,mi nem tetszett???
Sziasztok!
Bálázó megnézve,otthagyva.
Köszönöm a tanácsokat
Válasz #3078. hozzászólásra
A gyerek megtanult bálázni,,130-as bálákat csináltattam vele ,hogy minél jobban rögződjenek a mozdulatok,,másfél óra alatt csinált 50db-ot.
Válasz #3077. hozzászólásra
150-es szalma bála
Ma nyugis napom volt,,,,,,,,,,,, ,kíváncsiságból( meg a gyerek is szerette volna ) felszereltem a meghalni bálázót az Amobílra.
Hihetetlen de simán tekeri a bálázót ,semmi hangja nincs a motornak.
Helló
Claas rollant 66-os bálázóról szeretnék véleményt kérni. Hogy dolgozik, milyen bálákat köt, mik a gyenge pontjai,kukoricaszárat lehet vele bálázni??
Évi 400-500 bálára kellene és egy 80-as mtz el tudja hajtani??
A hesston 5580-as helyett szeretném.
Előre is köszönöm!!
Válasz #3074. hozzászólásra
azért nem olyan egyszerűen,gyorsan hozza vissza az ujgép az árát.hálo például az idén minden hónapba emelkedett az ára(rollatex utolso kihozatal 60000volt a 3600-as.én a központi olajzoba uj olajat öntök:10 liter 8000ft.két napig nem elég,pláne,ha szalmát nxomok 35-40fokba.a zsirt se sajnálhatom tőle,az sincs ingyen.a gázolajrol ne beszéljünk.a gép kopásokat,munkabért nem számolok bele.az idén 3.szezonja van a gépemnek,9ezervalamennyi van bennemnár az idén durván vége...(ilyen sarjunál,lucerna semmi,kukorit meg nem bálázok) szoval nem olcsó játék ez se.ja gép meg több mint 8,5miska volt 3éve...
Válasz #3073. hozzászólásra
ismerös vett vicon hevedereset ujonnan 2 év alatt fizette ki belerakta a rászánt kezdö pénzét utánna elsö évben csinált vele 5ezer bálát meg másodikban is és addigra ki is fizette és van egy 10ezer bálás gépe ami már csak a pénzt hozza és csak bérbálázik vele az ember csak erre vette saját nincs is neki !!! azért modntam hogy meggondoloando mert nem midnegy hogym ár most vesz az ember egy félig kivénhedt gépet vagy egy profi ujat vesz és évekig jo lesz évi 3e bálára még én is beprobálnám de nekem eddig max 1600 sikerült..... 1 évben
Válasz #3062. hozzászólásra
Én is már bőven elhagytam a 2000db-ot a Viconnal, húzos volt ezzel a lassú madzagkötéssel, és még messze nincs vége a bálázásoknak. Ha tehetem veszek valami jobbállípotú hálős, variokamrás bálázót, de új az azért nem biztos hogy megérné. Főleg idén, hogy szinte könyörögni kell, hogy elvigyék a bálát.
Válasz #3071. hozzászólásra
fél milla nem lenne sok 3milla alatt nem nagyon szokott lenni round pack bár azok szinte mind komfort kezelősek.köszönöm a segítségeteket
Válasz #3069. hozzászólásra
Nem volt szeletelős de ez csak a javára válik a bálázónak ,mivel lesz egy jó nehéz lendítő kereked ami kisebb medvéket bedobja a nagyobbak meg úgyis lefogják az mtz-t.Szeletelni úgy sem fox vele.Komplett lánc csere plusz két fogas kerék ,fél milka vagy több,de az enyém 50-en túl volt és még lánc csere nem volt esedékes viszont a meghajtó fogas kerekek totál elkoptak.
Válasz #3062. hozzászólásra
amennyit hisznek róla,azt tuggya is!!hidd el!!claas rollant nem ellenfél neki!!(tapasztalat)a rollant is uj gép(340-es)nem tulzás:2szer gyorsabb a ronpakk.
Válasz #3067. hozzászólásra
Köszi,azért megnézem de ha kell bele egy komplett rúdlánc akkor már nem nagyon éri meg ezek szerint.A tied is szeletelős volt?azt is vitte az mtz?
Válasz #3066. hozzászólásra
30000db on már túl van (be van járatva)még 30000db mehet bele ,,,de mind ezt elárulja a bála görgető lánc állapota és annak a meghajtó fogas kereke.
Válasz #3064. hozzászólásra
MTZ simán elhajtja ÉN is azzal húztam 5szezont az enyém 2006-os volt 3 csokiért ment el,úgy,hogy kb.ennyi az ára ,egy kis alku után 2.2csoki körbe kell nézni,ha jó gazdája volt akkor még elmehet egy pár évig,.Fogas kereket már cseréltek rajta ez látszik a fotón meg valószínűleg le kell cserélni az összes láncot is de ez nem tétel.