Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak651 FtBenzin árak635 FtEUR411.35 FtUSD399.52 FtCHF437.83 FtGBP488.76 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz Mfpisti #124. hozzászólásárarobbanásszerűen támad a gyártmány nemtom mióta mindenhol......
mi ez a hirtelen föleszmélés tőlük más lett a vezér vagy mi a franc?
Válasz emcett #118. hozzászólásáraValóban, de ismétlem nem az Én igényeim generálják ezeket a gépeket!
Én is azt látom, hogy rengeteg felesleges dolog van a gépekben, mármint a kezelők számára. Feleslegesen fizeted meg amikor megveszed, soha nem használod a funkciót, nem is mered használni, és mikor elromlik, kifizeted a javítást, mert egyébként nem működik a gép.
A kezelők 1%-a tudja, meri rendeltetés szerűen használni a korszerű gépeket.
99% olyan módon használja mint a rába-steigert.
Válasz *** HM *** #102 hozzászólásár
Sok gyára van a Kubotának, nem tudom pontosan, de 10-en felül.
200.000 db/év a traktor gyártás.
2.000.000 motor/év.
80 felettire nincs adat, de szerintem kb 20%.
A francia végszerelő részleg 2015.01.01-el elindult, de egyenlőre csak az USa-nak gyártanak, illetve a demó gépeinket rakják össze.
Válasz *** HM *** #95. hozzászólásáraKb annyi, mint bármelyik nyugati. Szerinted mitől lenne másabb?
Le kell gyártani, ha normális munkát várnak amunkásoktól, azokat megfizetni, repültetni, raktározni, stb. hogy HM bácsi bármikor kitöri a kapuoszlopon a balos ajtót, pillanatokon belül lehessen pótolni.
Egyébként nem megy el rajta " gyakran" semmi, bár a kormány és az ülés háttámla között van egy két ismeretlenes egyenlet
Válasz Mfpisti #105. hozzászólására1 megbízható reklámpartiarc aranyas ér s megfizethetetlen
De ha hecces a kedve néhanapján nem! levajazhatatlan s nem! lefizethetetlen
Válasz emcett #91. hozzászólásáraEz így van! " Ti " akartok űrtraktorokat, a gyártók mennek az igények után.
Viszont létezik majd belőle " ...." verzió is, de az sem 60.000-ért.
Válasz Mfpisti #88. hozzászólásáraSzeretnék kérni a 110 135ről üzenetben hogy mit tartalmaz azaz ár.....
És minden opciós cuccnak +ban ami elérhető rájuk mi a felára....
Köszönet.
Válasz *** HM *** #101. hozzászólásáraSzóval neked úgy jönne be hogy maradna a feje meg a rábaköze ,a többi meg a fekete lacié lenneDe ha úgy nézzük akkor a kubotádon kilehetne vele cserélni a hátsó kereket emelő nélkül Annak mi valóság alapja lehet hogy valamelyik kubó gyárban szét van darabjaira szedve egy 160-as zetor?
egyáltalán mennyi gyára meg hol vannak a Kubotának?
mennyi traktort gyártanak?
mondjuk 80 fölöttiből mennyit?
Francia gyár mikor indul vagy mivan vele???
Válasz Mézga #90. hozzászólásáraPedig sok 1000 eurót dobna az eladási árán a példánynak aminek a váltója a HM tanyavilágban volna előzőleg megrecsegtetve, a kabinja ülése meg szétdurrogtatva........
Elmélkedésből elég váltsunk 8 fokozatot föl a gyakorlati lényegek mezejére......
Mibe kerül rá 1 akármi ami elmegy gyakran......
Mibe ha kinéz az oldalán a főtengő.....
Mibe ha bedarál a váltó.....
Válasz *** HM *** #86. hozzászólásáraIgaz hogy nem 110 meg 130, de 100 lovas kategóriáig megjelent a szántóföldi szegmensben is. Szintén japán és állítólag jó gépek!
Válasz Mfpisti #87. hozzászólásáraÉrtem. Akkor az egy kicsit jobban túl van méretezve hajtásláncilag, azaz ésszel hajtva, ha meg van neki az olaj és a víz is, akkor örök élet meg egy nap!
Viszont gondolom az alapára se 60 ezer juró lesz...
Válasz Mfpisti #88. hozzászólásáraakár
de möszijő Kubota adhatna ajándékba igazán pár évre a téma lendítőinek vlm mittomén..... ............. mitis........ mitis............hmmmmm........ M7 150eskét???
az a 9miliárd euró vagy mennyi csak nem sinylené hehehe
Válasz *** HM *** #86. hozzászólásáraNézd, aki kis területen gazdálkodik, nyilván nem ebben a kategóriában gondolkodik. Ennek a rétegnek, az hogy egy gép 500000 vagy 55000, az igazából nem jelent semmit. Az hogy 50000, vagy 30000, az már nyilván. Tehát mindegyiknek megvan a helye a piacon. Még az általad említett noname márkáknak is.
Viszont egy dolgot el kell fogadnunk: ha egy gyártó, az általam alább írtak szerint akár egy szempont szerint is jó gépet akar gyártani, az nem lesz olcsó! Veszteséggel pedig senki nem akar eladni.
Válasz emcett #84. hozzászólására1. Nem tudom, így lett kitalálva.
2. Egyszerűbb hogy mi egyezik: nagyjából motor, és a fülke váz.
Pontosan az " űrtraktorvevőszegmens" számára gyártott gép. Amiben különbözik tőlük: egységesen 200Le-re méretezett hajtáslánc.
Válasz emcett #83. hozzászólásáraEz így van.
Van miben turkálni 52ért is meg 62ért is.
Ez nem azt jelenti hogy ez sok, és magas az ára a tartalomhoz, de van választék.... hiába no........
Kalap .... nem ér 50 60000 eu máma de munkával összevakarni, 3 év alatt mondjuk lefizetni azért megterhelő rendesen 1 kisebb gazdaságnak.
Nagyobbak passzióból meg tudják venni az nem játszik most itt.....
Márpedig a kicsiknek ezekre szükségük lenne, de csak álmodozhatnak 50 60ért....
Válasz emcett #83. hozzászólásáraEzért az árért prémium márkából nemigen kapsz még fapados gépet sem, viszont a narancssárgánál nem is biztos hogy a felszereltséget kell megfizetni, hanem az üzembiztosságot. Bár 8sebességes csoport Ps váltó, meg ilyen kis fordulókör nem igen van a piacon, a motorok nyomaték/teljesítmény görbéjéről nem is beszélve. Hidd el, hogy öt éven belül ez nagyon nagy érték lesz a piacon. Nagy bosszúság az, amikor napokig kerülgetik a hibás traktort az udvaron, és még útban is van, és még dolgoznia is kéne.
Ha van 6. havi Mezőgazdasági Technikád, nézd meg a 14-es európai értékesítési statisztikát. Esetleg ha van kedved guglizni, keress rá az USa 100Le alatti értékesítésre.
Válasz Mfpisti #71. hozzászólásáraNa igen, ezért írtam, hogy az MTZ- ken túllépni kívánó gazdáknak lehetett volna alternatíva, akiknek drága egy JD, ha nem lenne ilyen magas az ára az általad említett (jó értelemben véve egyszerű) szerkezeti felépítése mellett. Mert a nevenincs traktorok mellett (YTO, Hattat, Ursus, Lindner, stb.), a Zetor, CNH Group, SDF Group, esetleg Landini, McCormick esetleg Iseki mellett jó árral versenyképes lehetne, de lehet, hogy egy fentebb említett márka típusa jobban felszerelt lesz ugyanazért az árért, és akkor fújhatja a Kubota, hogy (lehet, hogy) jobb minőségű, megbízhatóbb márka, ha lehetősége sem lesz bizonyítani, mert inkább mást vesznek helyette. Szerintem a piacon vagy űrhajótechnikával lehet kitűnni, vagy jó ár-érték aránnyal, mivel az első opció nem a Kubota sajátja elmondásod alapján, szerintem marad a második, ha a japók is belátják ezt. Egyébként nekem MTZ-hez szokott embernek szimpatikus az egyszerűsége, ugyanis kevesebb a hibalehetőség. Viszont nem nagyon találtam róluk részletes magyar nyelvű prospektust úgy, mint a Fergákról. A honlapotokon csak a két régebbi típusról láttam, de lehet, hogy csak én vagyok figyelmetlen.
Válasz Mfpisti #81. hozzászólásáraOkés, intézzed jöhet bármikor, egytengelyes EB kocsit huzigálunk majd vele, utána kötjük a MChale-t hogy kicsit meglegyen nyígatva is meg ilyenek, csak amire az 5455öst használjuk. De ne fél napig maradjon hanem vagy 2-3napig hogy tudjak egy fogyasztást mérni pl bálázóval meg ilyenek.
Válasz szanberg #78. hozzászólásáraAz 5455 a legjobb traktor volt!!!!
Kapsz egy demót, és megmondod hogy tudja-e amit kell.
Tudás szempontjából hülyén nézne ki, ha neki állnék bizonygatni, akár igen, akár nem.
Kipróbálod, megmondod.
Válasz Mfpisti #79. hozzászólásáraHiába mevetsz az úgy ahogy van azzal a felszereltséggel, rendszerrel mindennel a világ legjobban eltalált traktorja.
Előtte meg azóta sem tudtak olyan gyártani.
1327 hozzászólás
Válasz *** HM *** #125. hozzászólásárasebesség elosztásra gondolsz?
Válasz Mfpisti #124. hozzászólásárarobbanásszerűen támad a gyártmány nemtom mióta mindenhol......
mi ez a hirtelen föleszmélés tőlük más lett a vezér vagy mi a franc?
Válasz Mfpisti #124. hozzászólásárano nemtom, nincs itt a kis 135ösről szóló füzetecske a bazi grafikonnal
Válasz *** HM *** #121. hozzászólásáraIgen
Nem tudom mennyi a mászó minimuma, de a normál sebességek közül is a leglassabb alapjáraton 200m/ óra.
Az aktuális Haszon magazinban is írnak az új 7-es szériáról.
Válasz *** HM *** #120. hozzászólásáraA gyár nem, mi foglalkozunk vele. Válogatunk a gyár által jóváhagyottakból.
Nincs mit.....
Válasz Mfpisti #119. hozzászólásáraa 32 32 elérhető mind a 2höz?
mit takar a mászófokozat mennyi a minimuma - maximuma stb???
Válasz Mfpisti #119. hozzászólásáraköszönet.....
Más fajta gumizásokkal foglalkozik a gyár?
Válasz emcett #118. hozzászólásáraValóban, de ismétlem nem az Én igényeim generálják ezeket a gépeket!
Én is azt látom, hogy rengeteg felesleges dolog van a gépekben, mármint a kezelők számára. Feleslegesen fizeted meg amikor megveszed, soha nem használod a funkciót, nem is mered használni, és mikor elromlik, kifizeted a javítást, mert egyébként nem működik a gép.
A kezelők 1%-a tudja, meri rendeltetés szerűen használni a korszerű gépeket.
99% olyan módon használja mint a rába-steigert.
Válasz Mfpisti #106. hozzászólásáraCsak győzze a dolgozó kifizetni...
Válasz *** HM *** #115. hozzászólásáraNem tudom, de nem a japán a legnagyobb felvevő piac, hanem az USA.
Válasz Mfpisti #114. hozzászólásáraIdőből futja percenként is itt a sitte....... őőőőőőőőőő....... TANYÁN!!!
Válasz Mfpisti #113. hozzászólására200ezer? noneeee
Japó piacra mennyi mehet???
Válasz *** HM *** #112. hozzászólásáracsak figyelgessed két percenként.
Válasz *** HM *** #102 hozzászólásár
Sok gyára van a Kubotának, nem tudom pontosan, de 10-en felül.
200.000 db/év a traktor gyártás.
2.000.000 motor/év.
80 felettire nincs adat, de szerintem kb 20%.
A francia végszerelő részleg 2015.01.01-el elindult, de egyenlőre csak az USa-nak gyártanak, illetve a demó gépeinket rakják össze.
Válasz Mfpisti #110. hozzászólásáraoksi
( már csak 67 perc-------- és itt is van a titkos üzenet.......)
Válasz *** HM *** #108. hozzászólásáraSzerintem az izzító gyertyát már megkaphatod, de megkérdem a Japánokat hogy küldhetem-e.
Válasz *** HM *** #104. hozzászólásáraholnap
Válasz *** HM *** #95. hozzászólásáraKb annyi, mint bármelyik nyugati. Szerinted mitől lenne másabb?
Le kell gyártani, ha normális munkát várnak amunkásoktól, azokat megfizetni, repültetni, raktározni, stb. hogy HM bácsi bármikor kitöri a kapuoszlopon a balos ajtót, pillanatokon belül lehessen pótolni.
Egyébként nem megy el rajta " gyakran" semmi, bár a kormány és az ülés háttámla között van egy két ismeretlenes egyenlet
Válasz Mfpisti #105. hozzászólására1 megbízható reklámpartiarc aranyas ér s megfizethetetlen
De ha hecces a kedve néhanapján nem! levajazhatatlan s nem! lefizethetetlen
Válasz emcett #92. hozzászólásáraSzerintem 200-ig van, igaz jeelenleg csak Japánban. ( MF/AGCO a beszállító - kérdés meddig csak Japánban )
Válasz emcett #91. hozzászólásáraEz így van! " Ti " akartok űrtraktorokat, a gyártók mennek az igények után.
Viszont létezik majd belőle " ...." verzió is, de az sem 60.000-ért.
Moderátor által módosítva: 2016-10-05 14:43:45
Válasz *** HM *** #89. hozzászólásáraahogy möszijő Kubotát ismrem, nem zárkózik el. Attól függ, mekkorát lendít a megajándékozott a nyereségen.
Válasz Mfpisti #88. hozzászólásáraSzeretnék kérni a 110 135ről üzenetben hogy mit tartalmaz azaz ár.....
És minden opciós cuccnak +ban ami elérhető rájuk mi a felára....
Köszönet.
Válasz *** HM *** #101. hozzászólásáraSzóval neked úgy jönne be hogy maradna a feje meg a rábaköze ,a többi meg a fekete lacié lenneDe ha úgy nézzük akkor a kubotádon kilehetne vele cserélni a hátsó kereket emelő nélkül Annak mi valóság alapja lehet hogy valamelyik kubó gyárban szét van darabjaira szedve egy 160-as zetor?
egyáltalán mennyi gyára meg hol vannak a Kubotának?
mennyi traktort gyártanak?
mondjuk 80 fölöttiből mennyit?
Francia gyár mikor indul vagy mivan vele???
Válasz mtz1221 #100. hozzászólásáravannak szimpatikus vonásai
csak kicsi lehet a súlya azabaj
nincs rajta hús elegendő
Válasz *** HM *** #99. hozzászólásáraSoha,eva mendes hasonmását kerestem magyarban.12 évig
Válasz mtz1221 #98. hozzászólásáraTermészetesen te álmodoztál a szőkékről
Válasz *** HM *** #96 hozzászól Ki beszélt a hajáról ?
Válasz Mézga #90. hozzászólásáraPedig sok 1000 eurót dobna az eladási árán a példánynak aminek a váltója a HM tanyavilágban volna előzőleg megrecsegtetve, a kabinja ülése meg szétdurrogtatva........
Válasz mtz1221 #94. hozzászólásáraA NŐ!!! haja barna...... maradjunk annyiba
Elmélkedésből elég váltsunk 8 fokozatot föl a gyakorlati lényegek mezejére......
Mibe kerül rá 1 akármi ami elmegy gyakran......
Mibe ha kinéz az oldalán a főtengő.....
Mibe ha bedarál a váltó.....
MTZ árszinvonal szor mennyi???
Válasz *** HM *** #93. hozzászólásáraElég "kis" gondjaid vannak ha jogsimentes szőkékkel,a traktort akarod vallatni.
Válasz Mézga #90. hozzászólásáraVannak itt jogsimentes nők akikkel azé meg lehetne vallatni
Válasz *** HM *** #86. hozzászólásáraIgaz hogy nem 110 meg 130, de 100 lovas kategóriáig megjelent a szántóföldi szegmensben is. Szintén japán és állítólag jó gépek!
Válasz Mfpisti #87. hozzászólásáraÉrtem. Akkor az egy kicsit jobban túl van méretezve hajtásláncilag, azaz ésszel hajtva, ha meg van neki az olaj és a víz is, akkor örök élet meg egy nap!
Viszont gondolom az alapára se 60 ezer juró lesz...
Válasz *** HM *** #89. hozzászólásáranem te vagy a jó reklámember, hanem a szanberg. ami vas a kománál kibír 5 évet az maga a csodamasina
Válasz Mfpisti #88. hozzászólásáraakár
de möszijő Kubota adhatna ajándékba igazán pár évre a téma lendítőinek vlm mittomén..... ............. mitis........ mitis............hmmmmm........ M7 150eskét???
az a 9miliárd euró vagy mennyi csak nem sinylené hehehe
Válasz *** HM *** #86. hozzászólásáraNézd, aki kis területen gazdálkodik, nyilván nem ebben a kategóriában gondolkodik. Ennek a rétegnek, az hogy egy gép 500000 vagy 55000, az igazából nem jelent semmit. Az hogy 50000, vagy 30000, az már nyilván. Tehát mindegyiknek megvan a helye a piacon. Még az általad említett noname márkáknak is.
Viszont egy dolgot el kell fogadnunk: ha egy gyártó, az általam alább írtak szerint akár egy szempont szerint is jó gépet akar gyártani, az nem lesz olcsó! Veszteséggel pedig senki nem akar eladni.
Válasz emcett #84. hozzászólására1. Nem tudom, így lett kitalálva.
2. Egyszerűbb hogy mi egyezik: nagyjából motor, és a fülke váz.
Pontosan az " űrtraktorvevőszegmens" számára gyártott gép. Amiben különbözik tőlük: egységesen 200Le-re méretezett hajtáslánc.
Válasz emcett #83. hozzászólásáraEz így van.
Van miben turkálni 52ért is meg 62ért is.
Ez nem azt jelenti hogy ez sok, és magas az ára a tartalomhoz, de van választék.... hiába no........
Kalap .... nem ér 50 60000 eu máma de munkával összevakarni, 3 év alatt mondjuk lefizetni azért megterhelő rendesen 1 kisebb gazdaságnak.
Nagyobbak passzióból meg tudják venni az nem játszik most itt.....
Márpedig a kicsiknek ezekre szükségük lenne, de csak álmodozhatnak 50 60ért....
Az Iseki meg mit keres ott??????
Az meg mi???????
Moderátor által módosítva: 2015-07-14 14:58:46
Válasz emcett #83. hozzászólásáraEzért az árért prémium márkából nemigen kapsz még fapados gépet sem, viszont a narancssárgánál nem is biztos hogy a felszereltséget kell megfizetni, hanem az üzembiztosságot. Bár 8sebességes csoport Ps váltó, meg ilyen kis fordulókör nem igen van a piacon, a motorok nyomaték/teljesítmény görbéjéről nem is beszélve. Hidd el, hogy öt éven belül ez nagyon nagy érték lesz a piacon. Nagy bosszúság az, amikor napokig kerülgetik a hibás traktort az udvaron, és még útban is van, és még dolgoznia is kéne.
Ha van 6. havi Mezőgazdasági Technikád, nézd meg a 14-es európai értékesítési statisztikát. Esetleg ha van kedved guglizni, keress rá az USa 100Le alatti értékesítésre.
A prosit megtaláltam!
Viszont két kérdés még felmerült bennem:
1. Miért nincs elsőhídrugózás a 110-en opcióként?
2. Mi a különbség az MGX 135 és az új M7 130-as között?
Válasz Mfpisti #71. hozzászólásáraNa igen, ezért írtam, hogy az MTZ- ken túllépni kívánó gazdáknak lehetett volna alternatíva, akiknek drága egy JD, ha nem lenne ilyen magas az ára az általad említett (jó értelemben véve egyszerű) szerkezeti felépítése mellett. Mert a nevenincs traktorok mellett (YTO, Hattat, Ursus, Lindner, stb.), a Zetor, CNH Group, SDF Group, esetleg Landini, McCormick esetleg Iseki mellett jó árral versenyképes lehetne, de lehet, hogy egy fentebb említett márka típusa jobban felszerelt lesz ugyanazért az árért, és akkor fújhatja a Kubota, hogy (lehet, hogy) jobb minőségű, megbízhatóbb márka, ha lehetősége sem lesz bizonyítani, mert inkább mást vesznek helyette. Szerintem a piacon vagy űrhajótechnikával lehet kitűnni, vagy jó ár-érték aránnyal, mivel az első opció nem a Kubota sajátja elmondásod alapján, szerintem marad a második, ha a japók is belátják ezt. Egyébként nekem MTZ-hez szokott embernek szimpatikus az egyszerűsége, ugyanis kevesebb a hibalehetőség. Viszont nem nagyon találtam róluk részletes magyar nyelvű prospektust úgy, mint a Fergákról. A honlapotokon csak a két régebbi típusról láttam, de lehet, hogy csak én vagyok figyelmetlen.
Válasz Mfpisti #81. hozzászólásáraOkés, intézzed jöhet bármikor, egytengelyes EB kocsit huzigálunk majd vele, utána kötjük a MChale-t hogy kicsit meglegyen nyígatva is meg ilyenek, csak amire az 5455öst használjuk. De ne fél napig maradjon hanem vagy 2-3napig hogy tudjak egy fogyasztást mérni pl bálázóval meg ilyenek.
Hívlak is mindjárt.
Válasz szanberg #78. hozzászólásáraAz 5455 a legjobb traktor volt!!!!
Kapsz egy demót, és megmondod hogy tudja-e amit kell.
Tudás szempontjából hülyén nézne ki, ha neki állnék bizonygatni, akár igen, akár nem.
Kipróbálod, megmondod.
Válasz Mfpisti #79. hozzászólásáraHiába mevetsz az úgy ahogy van azzal a felszereltséggel, rendszerrel mindennel a világ legjobban eltalált traktorja.
Előtte meg azóta sem tudtak olyan gyártani.
Válasz szanberg #76. hozzászólására
Válasz Mfpisti #75. hozzászólásáratudom, csak az 5455 a leg elterjedtebb mindenki által ismert szerkezet amihez lehet hasonlítani