Hirdetés
Fórum
- Hol vannak a régi fórumosok? új
- Földvétel, elővásárlási jogok új
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Mi lesz veled mezőgazdaság! új
- Napraforgó ára új
- Agrártámogatások kifizetése új
- MTZ traktor szerelési kérdések – Mindörökké Belarus! új
- Lucerna telepítése, termesztése új
- Gazdálkodási napló/táblatörzskönyv új
- Aszály új
Cikkajánló
Hirdetés
1319 hozzászólás
Válasz envagyok2 #1067. hozzászólására
Válasz envagyok2 #1067. hozzászólására
Válasz szanberg #1066. hozzászólásárabiztos odacsipted, mikor raktátok vissza a hengerfejezés után a motort.
Tegnap szereltük a kubut.
Egy 8-as szövetes gázolajcső elkezdett ereszteni egyik hajlatában, pedig meg sem volt törve, lazán hajtott helyen.
Vót cső polcon
Ha ezt a mostani áron adva bele pakolnák az M7.172-es trakiba szerintem marha nagy kereslet lenne rá itthon is!!!
Válasz envagyok2 #1063. hozzászólására2023-ra/-től írja a tömeggyártást
Válasz VMisi #1061. hozzászólásáraohhh, mikor lesz ebből traktor itthon... ez se lesz nekünk megváltás, addig már mindegyikünk rég bedobta a közösbe mindenét...
Válasz VMisi #1061. hozzászólására7,5 literes
Válasz szanberg #1040. hozzászólásáramegszületett
Válasz mtz1221 #1053. hozzászólásáraPontosan.
Válasz Bárány #1057. hozzászólására90%-a gépnél az van szerintem, amibe külön kacsolható az a new holland tl90, t50-es sorozat azt tudom.
Válasz Bárány #1057. hozzászólásáraÉs az miatt is feszül nagyot, mert az önzáró része bizonyos erő felett old, hogy tudj kanyarodni.
Válasz Büresz #1055. hozzászólásáraAkkor rosszul tudtam.
Lassan átkeresztelhetjük a topicot...
Válasz Bárány #1054. hozzászólásáraÖsszekötő tengelyt 2 évente leveszem és telerakom zsírral elöl hátul, bár én nem sokat megyek.
Válasz Bárány #1054. hozzászólásáraElöl önzáró difi van.
Válasz mtz1221 #1052. hozzászólásáraElöl nem zárható a difi. Mivel nincs középső difi, ezért az összekapcsolt tengelyek közt jön létre feszültség, ami szétkapcsoláskor felszabadul. Ez nagyobb tapadáskor a látványosabb. Álló helyzetben, aszfalton, ilyesmi.
Válasz Sötét Paraszt #1051. hozzászólásáraEzt véletlenül tudom.A
bi speed teljesen alátekert kormánynál vált egy sebességet poweral,csak az első kihajtásnak.Nem emlékszem pontosan de nem e +20%-ot.De kilehet kapcsolni is,ha nem akar valaki maga mellé vissza fordulni.
Válasz Bárány #1049. hozzászólásáraOk köszöntem így már érthető.De az első húzás kikapcsolásától rúg egyet,vagy alátekert kormánynál,az automata első difizár old ki ?
Válasz mtz1221 #1043. hozzászólásáraEbbe van valami szögszenzor is ami szar volt vagy csak a vezetéke. Lehet annak kapcsolni kellett volna valamit amikor teljesen alá volt kormányozva.
Majd a hozzáértők elmagyarázzák hogy működik ez a bi speed amit emleget.
Válasz Bárány #1049. hozzászólásáraRugózott első hídnál amúgy érezhetőbb mint a fix hidasnál, mert ha nagyon feszül a rendszer, akkor mereven tartja az elejét, és a fék felengedésekot centiket mozdul a gép orra felfelé, ami még furábbá teszi
Válasz mtz1221 #1045. hozzászólására1. Asszem, valami bordás hüvelyt adtak hozzá, szükség esetén a cserét is ingyen elvégezték. (Axiál, Claas)
Valahol ott van a műhelyben polcon, nekem még mindig jó a gyári. (4200 üó körül jár)
2. Ha lenyomod a fékpedált, akkor az elejét ugye úgy fékezi, hogy bekapcsolja az elsőkerékhajtást, amikor meg felengeded a pedált, akkor meg szétkapcsolja.
Na, ha gurulva fékezés közben elforgattad a kormányt, akkor a fékpedál felengedésekor jó nagyot rúg az elsőhajtás, amikor szétkapcsol. Ha a felengedés előtt egyenesbe hoztad az első kerekeket, akkor ez a rúgás sokkal kisebb, akár észre sem lehet venni.
Válasz Bárány #1047. hozzászólására...vagy inkább rontani, ha alá van szedve.
Válasz bandigh #1046. hozzászólásáraEz így van. De még ilyenkor is lehet csökkenteni az egyenesen álló kerekekkel.
Válasz Bárány #1044. hozzászólásáraEzt a rúgást nagyban elősegíti ha nagy a kerékátmérő különbség. Például ha le van futva az első gumi(azt hiszem le volt a videón), vagy ha ugye a rakodó miatt az átlagtól jobban összeül az eleje, szóval minden adott az elsőhajtás fokozott igénybevételéhez
Válasz Bárány #1044. hozzászólásáraA javítóprogramban mit csináltak vele ? Az utolsó két mondatod leírnád úgy hogy a gyengébbek is értsék ?? A törökbe nekem is ez az elkúrt megoldás van.
Válasz mtz1221 #1043. hozzászólásáraEz Carraro baj. Amelyik traktorok ilyen hajtással vannak szerelve, azokon ez előfordulhat. (A normálisabbbaknál van/volt rá javítóprogram.)
Valamennyire megelőzhető, ha megpróbálja az ember elkerülni a fék felengedésekor előforduló jókora "rúgásokat", amikor szétkapcsol az elsőhajtás. Ha egyenesben vannak a kerekek, akkor ezt nem, vagy alig csinálja.
Válasz Sötét Paraszt #1042. hozzászólásáraAzért azt is tegyük hozzá hogy ez nem egyedi eset.Egyik kollégánknak itt a fórumon,Mf csinálta pontosan ezt 2900 óránál.Az is igaz az első videót végig nézve,hogy a zsírzó pumpát nem ismerik.
Válasz szanberg #1039. hozzászólásáraEbbe a videóba még kínlódik egy sort.
Gondolom szerinte nem a mechanikus alkatrészekbe vót a hiba.(hüvely bordáit ledarálta)
Válasz szanberg #1039. hozzászólásáraNagy traktort csak rugózott híddal!!!!
Mást mai világban nem érdemes, meghálálja kezelő
Szerdán arra jártam...
Válasz Sötét Paraszt #1027. hozzászólásáraMost nézem a vidit, ez nem is olyan mint a miénk. Fix Hidas. Az itthoniak mind rúgózottak, ezeken klasszikus két kardán keresztes a hajtás. Igaz kardánt én is kaptam javító programban újat rá.
Válasz lala #1028. hozzászólásáraIgen
Válasz TDavid #1034. hozzászólásáraFullos mindent.
Válasz szanberg #1035. hozzászólásáraDe mi az az AKÁR szó ott?
Válasz TDavid #1034. hozzászólásáraRugózott híd kabin 50eco fokozatmentes váltó egy rakás kardán variáció fronthidró nagy súly rá 5 év gyári gari ilyenek.
Válasz Dvili #1033. hozzászólásáramit tud annyiért?
170 lovas 95000€ relatív nem rossz ár
Válasz Bobo77 #1031. hozzászólásáraTudom tudom csak irónia volt... a múltkor volt téma a "tömeges" jd hiba
Válasz Drisa #1030. hozzászólására Csak Jd t könnyebb találni mert csilliárd van belőle
Válasz Sötét Paraszt #1027. hozzászólásáraNa ez is elromlik? Azt hittem csak a Jd a szar?
Válasz Sötét Paraszt #1027. hozzászólásáraAzt kellett volna 30 éve agyoncsapni,aki először kitalálta hogy keresztek nélkül is előre lehet vinni a hajtást.
vett valaki Kubut?mostanában?
Most van idő szerelési videjókat is nézni.
Válasz *** HM *** #1024. hozzászólásáraÉn nem alkudtam
Válasz *** HM *** #1024. hozzászólásáracsak mennyit ez itt a kérdés,
Válasz Claastra. #1021. hozzászólásáraNincsen mit tárgyalni 1 zsíros úriember parasztnak.... fizetni kell baszki
Válasz Claastra. #1021 hozzászK
Kubota Zahnradfabrik...
Válasz Claastra. #1021. hozzászólásáraAz jó
Válasz szanberg #1020. hozzászólására7152-röl tárgyaltam Pistabátyánkkal
Válasz Claastra. #1019. hozzászólásáraAttól függ mire akarod használni.
7késes lazítóhoz kevés.
Minden másra ütőképes