Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak614 FtEUR411.02 FtUSD394.48 FtCHF438.79 FtGBP494.07 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz horvath.agro #2257. hozzászólásáranálunk úgy 10 éve voltak március végi kukorica vetések, de egy ideje kikopott ez a szokás, gondolom nem a dupla termés volt az oka
Válasz barazdabetyar. #2256. hozzászólásáraVan ám ebben nagy igazság, hiszen április elején el szerettem volna vetni, de még a talajokkal se állok sehogy, mert a műtrágyát se tudom (illetve nem sok értelme van) ilyen szélben szétszórni, utána kombi majd vetés. De ahogy írod is, nyugtatom magamat, jó lesz az még később is... Igaz valljuk be őszintén azért ez se normális hogy -6,7 fok volt ma reggelre kint a tanyán, szóval ebben aztán tényleg nem igen indulnak csírázásba az elvetett magok. Még van egy kis nedvesség is a talajban, szóval nem hinném, hogy 1-2 hét alatt az el is illanna, amíg "várakozunk". Most úgy fogom fel, hogy az idő/időjárás nekem dolgozik, mert így nem késtem le semmiről, és hátha utól érem magam, mire jön a jó idő.
Válasz horvath.agro #2254. hozzászólásáraÉn azt tapasztalom,akik vetnek hóba fagyba márciusba,azok kétszer annyit aratnak,mint mi,akik mindig megtudjuk magunkat nyugtatni,miért nem kell még.
Válasz horvath.agro #2254. hozzászólásáraJo példa erre pl. A pingvinek. Igaz nem egységesen kelnek. Talán a nappal? Vagy a többiekkel? De a jeges vizben van a tápanyag.
Válasz medikus #2253. hozzászólásáraa napra, kukorica imádja a 4-6 fokos talajt, hóval a tetején.
nem tudtad hogy így kel egységesen, robbanászserűen??
és ez egyeltalán nem okoz a csírának steresszhelyzetet és tökéletesen tud tápanyagot is felvenni ha majd megfagy...
Válasz Bárány #2247. hozzászólásáraModdus ment 0,3-al, mert a tönkölyt 2 dózisban javasolt fújni. Kellett már neki(megnézettem, mert az elmúlt években addig agyaltam, hogy kifutottam belőle)Viszont ha mégsem kellett volna neki, kb akkor is fújom, mert nem férek bele az időkbe munkailag.
Válasz Szabi. #2245. hozzászólásáraSzilárdítóhoz már elég fejlett volt? Nekem pár napja még mindig csak bokrosodni akart. Amúgy nagyon szépek, olyan mutogatnivalók.
Én még egy gombaölőt is mellé fogok tenni.
Válasz Szabi. #2242. hozzászólásáraSzotyi elvetve, a kukorica még visszavan. Én is lesem az időjárást.
Meg lassan a búzákat is nézegetem, mikor érdemes fújni őket. Kb. ennyi.
Ja, és epilepsziás lett az egyik kutya. Még sose láttam ilyet.
Válasz zsoltrs #2237. hozzászólásáraFebruárban ugyanígy rágódtunk a fejtrágyázáson, most meg itt a szokásos áprilisi agyalás.
Kár ezeket megkérdezni a fórumon, mert csak még bizonytalanabbá válsz, és ezt rajtad kívül úgyse tudja senki eldönteni.
Válasz zsoltrs #2231. hozzászólásáraÉn vasárnap szeretnék, de kicsit aggaszt ez a jövő heti lehetséges hidegbetörés!
Az is aggaszt, hogy ha várunk csak száradunk, aztán megint ligetesen kel, mint tavaly.
Válasz Matyi50 #2220. hozzászólására17 éve vettük a Maximát , azóta 100-150kg komplex mukakit rakunk vele látványos a különbség termés eredményben. Ha sok nitrogén ment , akkor kelés hiányos lett, idén lecseréltük egy új maximára
Válasz Berkó_ #2214. hozzászólásáraFelénk senki sem vetett még semmit.. A földekből alig van le húzva egy pár darab, amin nem csodálkozok! Ma voltam magágyat csinálni, állandóan berakódott a rögtörő annyira nyers...
Válasz Matyi50 #2220. hozzászólásáraNem de aki mondjuk 5-6 mázsa pétivel dolgozik, és nem sorközművel, az mit csinál? Teljes csővel szórja a sorra a cuccot?
Válasz barazdabetyar. #2213. hozzászólásáraÁpr. 20-30 tól kezdem vetést, baromi nagy fagyok vannak éjjel, reggelre kristályos a föld, mire elkezdene csírázni kukorica mag már a disznok gyomrába lenne, az a jó ha 5-10 nap és bújik
3464 hozzászólás
Válasz Berkó_ #2260. hozzászólásáraMúlt héten raktak ki képet 5mm-es csíráról szotyiban. Nem tudom mi lett most azzal
Válasz Berkó_ #2260. hozzászólásáraCsak a jó idővel jöhet 100 milliméter eső is.Ez nem ránk van bízva.
Válasz horvath.agro #2257. hozzászólásáranálunk úgy 10 éve voltak március végi kukorica vetések, de egy ideje kikopott ez a szokás, gondolom nem a dupla termés volt az oka
Válasz horvath.agro #2254. hozzászólásáraAmíg nincs csírája, semmi baja sem lesz.
Válasz barazdabetyar. #2256. hozzászólásáraVan ám ebben nagy igazság, hiszen április elején el szerettem volna vetni, de még a talajokkal se állok sehogy, mert a műtrágyát se tudom (illetve nem sok értelme van) ilyen szélben szétszórni, utána kombi majd vetés. De ahogy írod is, nyugtatom magamat, jó lesz az még később is... Igaz valljuk be őszintén azért ez se normális hogy -6,7 fok volt ma reggelre kint a tanyán, szóval ebben aztán tényleg nem igen indulnak csírázásba az elvetett magok. Még van egy kis nedvesség is a talajban, szóval nem hinném, hogy 1-2 hét alatt az el is illanna, amíg "várakozunk". Most úgy fogom fel, hogy az idő/időjárás nekem dolgozik, mert így nem késtem le semmiről, és hátha utól érem magam, mire jön a jó idő.
Válasz barazdabetyar. #2258. hozzászólásáranekem elég az ami terem, nem tudnék olyan sok terménnyel mit kezdeni...
Válasz horvath.agro #2257. hozzászólásáraAkkor miért nem vetettél már el?
Válasz barazdabetyar. #2256. hozzászólásáranálatok csak kétszer?? itt nálunk 3-4x annyit aratnak akik már márciusban elvetnek...
Válasz horvath.agro #2254. hozzászólásáraÉn azt tapasztalom,akik vetnek hóba fagyba márciusba,azok kétszer annyit aratnak,mint mi,akik mindig megtudjuk magunkat nyugtatni,miért nem kell még.
Válasz horvath.agro #2254. hozzászólásáraJo példa erre pl. A pingvinek. Igaz nem egységesen kelnek. Talán a nappal? Vagy a többiekkel? De a jeges vizben van a tápanyag.
Válasz medikus #2253. hozzászólásáraa napra, kukorica imádja a 4-6 fokos talajt, hóval a tetején.
nem tudtad hogy így kel egységesen, robbanászserűen??
és ez egyeltalán nem okoz a csírának steresszhelyzetet és tökéletesen tud tápanyagot is felvenni ha majd megfagy...
Válasz Sk Laci #2251. hozzászólásáraBiztos jól kel ebben a fagyban!
Válasz Sk Laci #2250. hozzászólásáraJD van az idéntől.
Válasz zsoltrs #2231. hozzászólásáraNekem már csak 2 ha maradt vetni. Azt lehet mondani felénk már 50%-ra a TSZ-ek is elvetettek.
Válasz barazdabetyar. #2217. hozzászólásáraAgriont?
Mondhatnál valamit róla.
Meghajtások fogaskerekei fém, vagy müanyag /volt Jugós gépek - nem tudom a márka nevét/?
Megrakott mütrágyatartállyal mennyire stabil a 4 hengeres JD ?
Válasz Földönfuto #2234. hozzászólásáraSzintén...a jövő hétre marad még talajmunka, aztán 19.e hétfő! Ha engedi a természet mehet...
Válasz Bárány #2247. hozzászólásáraModdus ment 0,3-al, mert a tönkölyt 2 dózisban javasolt fújni. Kellett már neki(megnézettem, mert az elmúlt években addig agyaltam, hogy kifutottam belőle)Viszont ha mégsem kellett volna neki, kb akkor is fújom, mert nem férek bele az időkbe munkailag.
Válasz Szabi. #2245. hozzászólásáraSzilárdítóhoz már elég fejlett volt? Nekem pár napja még mindig csak bokrosodni akart. Amúgy nagyon szépek, olyan mutogatnivalók.
Én még egy gombaölőt is mellé fogok tenni.
Válasz Bobo77 #2244. hozzászólásáraNem mértem, úgy szemre ment, a magágy nedvességét, meg az állagát néztem.
De úgy 5cm lehet, max. 7.
Válasz Bárány #2243. hozzászólásáraBúzák nagyobbik részét már fújtam de, hogy hat-e a hideg miatt az majd elválik.
Gyom, szilárdító, réz.
Válasz Bárány #2243. hozzászólásáraMilyen mélyre nyomtad el?
Válasz Szabi. #2242. hozzászólásáraSzotyi elvetve, a kukorica még visszavan. Én is lesem az időjárást.
Meg lassan a búzákat is nézegetem, mikor érdemes fújni őket. Kb. ennyi.
Ja, és epilepsziás lett az egyik kutya. Még sose láttam ilyet.
Válasz Bárány #2241. hozzászólásáraAkkor te már végeztél.....
Válasz zsoltrs #2237. hozzászólásáraFebruárban ugyanígy rágódtunk a fejtrágyázáson, most meg itt a szokásos áprilisi agyalás.
Kár ezeket megkérdezni a fórumon, mert csak még bizonytalanabbá válsz, és ezt rajtad kívül úgyse tudja senki eldönteni.
2 fajta Pio magom van, ma ránéztem, mindkettő magyar honban termeltetett, rég volt már, hogy nem román, hondurasi, vagy alaszkait kaptam
Válasz zsoltrs #2231. hozzászólásáraperszey majd 20a után
Válasz zsoltrs #2231. hozzászólásáraÉn vasárnap szeretnék, de kicsit aggaszt ez a jövő heti lehetséges hidegbetörés!
Az is aggaszt, hogy ha várunk csak száradunk, aztán megint ligetesen kel, mint tavaly.
Válasz Bárány #2235. hozzászólásáraVasárnap akartam, de nem merem. Ki tudja milyen lehules jön jövő héten...
Válasz zsoltrs #2231. hozzászólására18-án
Válasz zsoltrs #2231. hozzászólásáraÉs te?
Válasz zsoltrs #2231. hozzászólásáraNekem nem sok van,úgyhogy a jövő hetet még kihagyom,majd 20-a körül megkezdem a vetést.
Válasz zsoltrs #2231. hozzászólásáraCsak a naprát, a kukoricának még hideg a talaj
Válasz zsoltrs #2231. hozzászólásáraHa tényleg elég meleg lesz, igen.
Hetvegi melegbe vki elkezd vetni?
Helló valaki használt már a kite starter műtrágyát napra vagy kuki alá van e értelme van termesbeli különbség
Válasz Szabi. #2222. hozzászólásáraAz azért brutális..pénzbe is meg melóba is...silóhoz még talán,de máshoz
Válasz Matyi50 #2220. hozzászólására17 éve vettük a Maximát , azóta 100-150kg komplex mukakit rakunk vele látványos a különbség termés eredményben. Ha sok nitrogén ment , akkor kelés hiányos lett, idén lecseréltük egy új maximára
Válasz Berkó_ #2214. hozzászólásáraFelénk senki sem vetett még semmit.. A földekből alig van le húzva egy pár darab, amin nem csodálkozok! Ma voltam magágyat csinálni, állandóan berakódott a rögtörő annyira nyers...
Válasz trikolor5 #2215. hozzászólásáraHonnan rendelted???
Válasz Matyi50 #2220. hozzászólásáraNem,de simán lehet nélkülözni.
Válasz barazdabetyar. #2213. hozzászólásáramajd ha megfelelő lesz a talaj... 2 napja minden reggel fagy. majd 20-25 után május 20ig nincs baj.
Válasz Szabi. #2222. hozzászólásáraRemélem órára csináltad
Válasz bandigh #2221. hozzászólásáraRégen bérbe volt mikor 550-et kértek 34% ammonból.....csak hogy haladjon a vetés........
Válasz Matyi50 #2220. hozzászólásáraNem de aki mondjuk 5-6 mázsa pétivel dolgozik, és nem sorközművel, az mit csinál? Teljes csővel szórja a sorra a cuccot?
Válasz GREVEN #2212. hozzászólásáraHát nem tudom,akkor biztos hülyék tervezték hülyéknek az összes műtrágyaszórós szemenkénti vetőgépet.
Válasz barazdabetyar. #2213. hozzászólásáraÁpr. 20-30 tól kezdem vetést, baromi nagy fagyok vannak éjjel, reggelre kristályos a föld, mire elkezdene csírázni kukorica mag már a disznok gyomrába lenne, az a jó ha 5-10 nap és bújik
Válasz barazdabetyar. #2217. hozzászólásáraÉn is javítok,amíg 10 fok talajhő nem lesz éjszaka is!
Válasz medikus #2216. hozzászólásáraJavítok,utána igen.
Válasz barazdabetyar. #2213. hozzászólásáraTe vetsz?
Válasz barazdabetyar. #2213. hozzászólásáraMég a vetőmag se jött meg..