Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak614 FtEUR410.68 FtUSD393.86 FtCHF436.49 FtGBP495.05 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
délelőtt mezőhegyesen jártam aranyhalért :) arra már 2 jd vetette a kukit, de olyan is volt, hogy már teljesen el volt munkával, mondjuk azért a földek jó része, inkább készem áll a vetésre kategória.
Válasz Földönfuto #2111. hozzászólásáraOlyat is tudsz, hogy a legnagyobb szélben felakasztod a permetezőt, aztán kerülsz egyet a faluban. Valaki tuti kimegy fújni
USA fórumon monda az egyik srác, hogy ha csupasz fenékkel leülsz a talajra és nem kell hirtelen felugrani a hidegtől akkor vethető a kukorica. Biztosan poénnak szánta.
Válasz Gandhy #2099. hozzászólásárade nő, csak mielőtt újravetettem kapott a másik egy totálist hogy ne piszkálják egymást, az kivitt mindent.
erre ráment direktben az új és kész is, gyommentes.
Válasz Bigyófelügyelő #2095. hozzászólásáramiért hazudnék szerinted??? van itt valaki akinek fel szeretnék vágni úgy gondolod? vagy előrébb lennék vele ha kamuzok? nem hiszem....
Válasz Gandhy #2096. hozzászólására Azért annak a humusz tartalomnak is komoly nitrogén szolgáltató képessége van ám, még tavaly volt eső is, fel tudott táródni sok nitrogén. No, még a 38 Ak az sem kevés.
Válasz Dinnyés Laci #2079. hozzászólásáraMifelénk már tegnaptól láttam vetőgépeket, megy a kukorica, napraforgó vetése /SK-Léva/.
Húsvét után én is kezdem a vetést, ha az időjárás nem szól bele.
Válasz Dinnyés Laci #2079. hozzászólásáraVannak már, akik vetnek. Itt 9-10 fokos a talaj, semmi akadálya. Csütörtökön talán én is el tudom kezdeni, bár húsvétra megállok.
Válasz Cs.István #2085. hozzászólásáraNekem volt ilyen, csatlakozó csere ami bemegy a traktorba és megoldódott a probléma.
Nem ennek a típusnál de nekem is ez volt a hibajelenség.
Válasz JDFERI #2088. hozzászólásáraÜdv . Van kettő vetogep a monitor ugyanaz mind 2nek de ugyanezt írja akar melyiket teszem rá.
A ledek világítanak mindenhol .
Válasz Cs.István #2085. hozzászólásáraÜdv. Jók a fotocellák ? Ez azt jelenti ,hogy másik monitorral működik? Vagy világítanak a ledek a moduloknál de így is ezt írja a kijelző ? Érdemes szakadás vizsgálatot végezni az egyes szakaszokon a monitortól indulva.
Üdv mindenki. Lehet nem ide való téma vetésellenörző el kapcsolatban . Digitroll se és Master plusz azt írja ki h nincs fotocella de minden cella jó . Találkozott már valaki ilyen jellegű problémával ? Köszi
Válasz trikolor5 #2069. hozzászólásáraa napragorgó sumiko és a pio 9903 már megjött, lesz még Sc3608 az még nem jött meg, de a kukorica még úgyis ráér :D
Válasz Szabi. #2068. hozzászólására130 liter nitrosolban mennyi hatóanyag van???? annyi lett adva neki összesen. vetéssel 30 a többi 100 injektálva...
de volt egy 4,5 hektáros táblám ami a tavaszi aszály miatt alig kelt ki, azt májusban vetettem újra, el is felejtette teljesen aki vegyszerez nekem, így az se gyomirtót se rovarölőt se műtrágyát nem kapott az 100q lett...
nem tudom mire fel kell baromnak lenni, ez nem a menőgazdászok csoport...
itt én is visszafogom magam és szigorúan szakmai módon nyilvánulok meg...
2,5-4% a humuszom, szerves trágyázok 5-6 évente,3 éve mintill művelek, nem rombolom szántással a talajaim 8 éve, takarónövényekkel kisérletezek 2. éve, 38ak az átlag aranykoronám, mi a meglepő a 115q kukoricán???? ha nem tudnék 100q csinálni inkább abbahagyom az egészet...
ennek az eredménye ez, én búzát nem tudok 65q felett termelni sehogy...
- Nekem van egy tyúkom, ami 16-ot tojt tegnap- mondta a Pista bácsi.
- Nekem meg az egyik 17-et, de ha nem megy le a nap, megtojta volna a 24-et is - válaszolt Tóni bácsi.
Válasz Földönfuto #2065. hozzászólásáralenne persze ha ősz lenne, szétfagyna, de tavasz van, a lelke is kiszárad...
az 5cm művelt kukoricáról teszek majd fel képet.
tavaly 30kg N hatóanyaggal 115q volt az 5 centire művelt kukoricám...
3464 hozzászólás
délelőtt mezőhegyesen jártam aranyhalért :) arra már 2 jd vetette a kukit, de olyan is volt, hogy már teljesen el volt munkával, mondjuk azért a földek jó része, inkább készem áll a vetésre kategória.
Válasz Földönfuto #2111. hozzászólásáraOlyat is tudsz, hogy a legnagyobb szélben felakasztod a permetezőt, aztán kerülsz egyet a faluban. Valaki tuti kimegy fújni
Válasz Földönfuto #2111. hozzászólásáraVannak felén is ilyen "gazdák".
Válasz RkTomi #2110. hozzászólásáraNálunk meg ha meglátnak egy vetőgépet a faluban,ugrik mindenki.
Válasz barazdabetyar. #2109. hozzászólásáraNálunk is a kökény a tuti.
Válasz RkTomi #2107. hozzászólásáraItt meg úgy tartsák,ha virágzik a kökény,meg jön a mezei aszat a szántásba,lehet vetni.
Válasz RkTomi #2107. hozzászólásáraElvileg nem, én youtubeon láttam h csinálta a csávó
USA fórumon monda az egyik srác, hogy ha csupasz fenékkel leülsz a talajra és nem kell hirtelen felugrani a hidegtől akkor vethető a kukorica. Biztosan poénnak szánta.
Válasz medikus #2104. hozzászólásáraNyilván.
Válasz medikus #2104. hozzászólásáraHány fokos lehet?
Válasz Bárány #2092. hozzászólásáraBiztos délben mérted a homok tetejét,nem 10cm mélyen!
Válasz Nyomasek Bobo #2098. hozzászólásáraNem tudom mennyi lessz, az előrejelzés 1-2 mm ír 3 napra. Egy biztos, porolnak rendesen a földek talajmunkázáskor.
Válasz Bigyófelügyelő #2095. hozzászólásáraFöld és csapadék kérdése,sajnos még nem tartok ott hogy megtehessem.
Válasz Gandhy #2099. hozzászólásárade nő, csak mielőtt újravetettem kapott a másik egy totálist hogy ne piszkálják egymást, az kivitt mindent.
erre ráment direktben az új és kész is, gyommentes.
Válasz Bigyófelügyelő #2095. hozzászólásáramiért hazudnék szerinted??? van itt valaki akinek fel szeretnék vágni úgy gondolod? vagy előrébb lennék vele ha kamuzok? nem hiszem....
Válasz Sz_Pisti #2097. hozzászólásárahumuszban nem nő a gyom?
Válasz Sk Laci #2093. hozzászólásáraNagy esőt vársz???
Válasz Gandhy #2096. hozzászólására Azért annak a humusz tartalomnak is komoly nitrogén szolgáltató képessége van ám, még tavaly volt eső is, fel tudott táródni sok nitrogén. No, még a 38 Ak az sem kevés.
Válasz Bigyófelügyelő #2095. hozzászólásáraazért az odabasz
Válasz horvath.agro #2073. hozzászólásáraAzért a gyomírtás, műtrágya nélküli 100 mázsás kukorica bőven beleszalad Andersen ceruzájába....
Tegnap és ma bejártam a falu fél határát egy gazdánál láttam napraforgó vetést,de napról napra többen lesznek leszünk!
Válasz Dinnyés Laci #2079. hozzászólásáraMifelénk már tegnaptól láttam vetőgépeket, megy a kukorica, napraforgó vetése /SK-Léva/.
Húsvét után én is kezdem a vetést, ha az időjárás nem szól bele.
Válasz Dinnyés Laci #2079. hozzászólásáraVannak már, akik vetnek. Itt 9-10 fokos a talaj, semmi akadálya. Csütörtökön talán én is el tudom kezdeni, bár húsvétra megállok.
Válasz Dinnyés Laci #2079. hozzászólásáraItt már van aki 2. napja vet!
Válasz Cs.István #2085. hozzászólásáraNekem volt ilyen, csatlakozó csere ami bemegy a traktorba és megoldódott a probléma.
Nem ennek a típusnál de nekem is ez volt a hibajelenség.
Válasz JDFERI #2088. hozzászólásáraÜdv . Van kettő vetogep a monitor ugyanaz mind 2nek de ugyanezt írja akar melyiket teszem rá.
A ledek világítanak mindenhol .
Válasz Cs.István #2085. hozzászólásáraÜdv. Jók a fotocellák ? Ez azt jelenti ,hogy másik monitorral működik? Vagy világítanak a ledek a moduloknál de így is ezt írja a kijelző ? Érdemes szakadás vizsgálatot végezni az egyes szakaszokon a monitortól indulva.
Válasz dokeee #2084. hozzászólására
Válasz Cs.István #2085. hozzászólásárapróbáld meg a fotocella csatlakozóknál kontaktsprayvel megfújni, nálam az segített.
Üdv mindenki. Lehet nem ide való téma vetésellenörző el kapcsolatban . Digitroll se és Master plusz azt írja ki h nincs fotocella de minden cella jó . Találkozott már valaki ilyen jellegű problémával ? Köszi
Válasz Dinnyés Laci #2082. hozzászólásáraAkkor hajrá.
Válasz Dinnyés Laci #2082. hozzászólásáramajd április 20 után, nem kell kapkodni. hideg talajban nem fogja a tápanyagot felvenni.
Válasz dokeee #2081. hozzászólására10 fokos
Válasz Dinnyés Laci #2079. hozzászólásáraHülyeség lenne, hideg is a talaj, meg esélyed nincs egyenletes kelésre.
Válasz Dinnyés Laci #2079. hozzászólásáraPersze!Fagyban!
Megkezdte már valaki?
Válasz Bobo77 #2077. hozzászólásáraakkor annyit kapott.
Válasz horvath.agro #2073. hozzászólására130 liter ben felénk 50,7 kg/ha a hatóanyag
Válasz trikolor5 #2069. hozzászólásáraNekem se jőtt. Martonvásári.Kitétől rendeltem.
Válasz horvath.agro #2073. hozzászólásáraNa ezt inkább meghagyom a cápáknak kivesézni.
Nem is baromkodásként kérdeztem.
Válasz trikolor5 #2069. hozzászólásáraa napragorgó sumiko és a pio 9903 már megjött, lesz még Sc3608 az még nem jött meg, de a kukorica még úgyis ráér :D
Válasz Szabi. #2068. hozzászólására130 liter nitrosolban mennyi hatóanyag van???? annyi lett adva neki összesen. vetéssel 30 a többi 100 injektálva...
de volt egy 4,5 hektáros táblám ami a tavaszi aszály miatt alig kelt ki, azt májusban vetettem újra, el is felejtette teljesen aki vegyszerez nekem, így az se gyomirtót se rovarölőt se műtrágyát nem kapott az 100q lett...
nem tudom mire fel kell baromnak lenni, ez nem a menőgazdászok csoport...
itt én is visszafogom magam és szigorúan szakmai módon nyilvánulok meg...
2,5-4% a humuszom, szerves trágyázok 5-6 évente,3 éve mintill művelek, nem rombolom szántással a talajaim 8 éve, takarónövényekkel kisérletezek 2. éve, 38ak az átlag aranykoronám, mi a meglepő a 115q kukoricán???? ha nem tudnék 100q csinálni inkább abbahagyom az egészet...
ennek az eredménye ez, én búzát nem tudok 65q felett termelni sehogy...
Válasz golyó 2 #2070. hozzászólásárakét öreg beszélget a kocsmában, megtörtént eset(a beszélgetés része)
- Nekem van egy tyúkom, ami 16-ot tojt tegnap- mondta a Pista bácsi.
- Nekem meg az egyik 17-et, de ha nem megy le a nap, megtojta volna a 24-et is - válaszolt Tóni bácsi.
Válasz trikolor5 #2069. hozzászólásáraÉn novemberben,de nem aggódok!Nem kell még vetni!Addig megeszi a zsizsik!
Válasz Szabi. #2068. hozzászólásáraNeki ez IS megy hidd el.(szabolcskának)
Mindenkinek megjött már a vetőmag? Nekem a primagtól meg a gabonakutatótól sem jött semmi, pedig már januárban megrendeltem.
Válasz horvath.agro #2066. hozzászólásáraNa akkor most beteszek egy popcorn a mikroba és figyelek, tanítás meg minket 30kgN-ből 115q kukoricát termelni.......
Válasz horvath.agro #2066. hozzászólásáraMindez 40Ak-s földben!Gyere ide a 6Ak-ra,115 q termelni!
Válasz Földönfuto #2065. hozzászólásáralenne persze ha ősz lenne, szétfagyna, de tavasz van, a lelke is kiszárad...
az 5cm művelt kukoricáról teszek majd fel képet.
tavaly 30kg N hatóanyaggal 115q volt az 5 centire művelt kukoricám...
Válasz horvath.agro #2064. hozzászólásáraPedig legkisebb kockázata a szántásnak lenne,szívesen néznék képet majd arról ami 5cm tárcsa után van vetve.