Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak639 FtBenzin árak631 FtEUR404.04 FtUSD392.16 FtCHF430.11 FtGBP484.03 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz Gergely Péter #3358. hozzászólásáraEzt így nehéz beállítani! A pétisóból van prillezett (apró, finom szemű) és van a granulált ( durvább, nagyobb szemű)... Mérj ki egy adagot 1-2 mázsa, bele a gépbe, a vetésellenőrző mutatja a területet, aztán visszaszámolod mennyire volt elég.... Tavaly nekünk is prillezett volt, idén granuláltat kaptunk...állítgattuk mi is hogy el találjuk a mennyiséget
Válasz apuci #3359. hozzászólásáraA Korit arra tökéletes, hogy ne szedje ki a magot a varjú, fácán, de ha kikelt, arra már nincs hatással. Nekem ez a tapasztalatom.
Válasz apuci #3359. hozzászólásáraSemmit nem ér a Korit.Személyesen vigyázol rá, a tábla legmagasabb pontján figyelve, egy riasztó pisztollyal a kezedben. Dörrentesz, ha látsz egy rajt arra ólálkodni.
Öves galamb csípkedi a frissen kikelt napraforgót,most igazán nem tudok csinálni semmit?
A következő években lehet ezzel a problémával kezdeni valamit esetleg a korit nevezetű csávázó szer?
Jó estét mindenkinek.
Azt szeretném meg kérdezni hogy esetleg tudja-e valaki hogy Gaspardo St 300 a műtrágya adagolót milyen értékre kell állítani hogy 27% nitrogénből 150kg/ha adagoljon.Illetve a mikrogranulátum szórója 20kg/ha adagoljon?
Válasz yzfzoltan #3349. hozzászólására6120R viszi RTK-val. Én monitort nem rendeltem hozzá, éleg a traktoré. Nyomjelzőt viszont rendeltem, volt már, hogy hülye volt az autotrack...
Válasz GEORGOSZ #3337. hozzászólásáraNekünk is Precea van,de nyomjelző nélkül lett rendelve,RTK-val vetünk.Nagyon megkönnyíti a műtrágyatöltést és a vonulást is,hogy nincs rajta.A nyomjelzők árából inkább az automata kormány lett kiépítve,jelentős összeg megtakarítható ha nem kéred a nyomjelzőt.
Válasz RARGAkèny #3340. hozzászólásáraAmúgy a belső zártszelvényt húzd ki amíg jónak látod, akkor átfúrni a külsővel együtt mondjuk 10-es csavarhoz vagy biztosítható csaphoz, felzárva meg csap nélkül rövid lesz...
Válasz Sk Laci #3344. hozzászólásáraÉn most műtrágyaszóróba úgy tankoltam 10t-t, hogy ráemeletem, kivágtam, aztán spájszerrel vertem amig kinemfogyott zsákból szakaszosan. Utoljára már nem is tudom mikor bunyoztam ennyit Meg közben elszidtam a fél világot, biztos aznap sokan csuklottak Itt is frissen jött pedig...
Válasz RARGAkèny #3341. hozzászólásáraMütrágya tankolását én is rühellem, amikor úgy kell kipajszerolni a big-bagból. 15 perc egy big-bag, de akadt olyan is, amelyiket 20 percig püföltem, még szóródós állapotban jött ki mütrágya a zsákból.
Az a lényeg, hogy "friss anyag".....
Válasz trikolor5 #3336. hozzászólásáraJobb ha aprómorzsásabb a talaj, a pre gyomirtó tökéletesebb hatása végett.
Ez árvíz utánni terület, azért vannak rögök.
Ha száraz lett volna, és a kompaktorral el tudtam volna dolgozni, akkor nem hengereznék.
Válasz apuci #3339. hozzászólásáraAz nem kifejezés hogy mennyire belógnak, a TELEFON veztékek Főleg mellékutcákban.. A mi házunknál volt olyan év hogy kétszer is kikötötték a falból. Aztán ugyan oda visszarakták. Harmadszorra megvártam szerelőt hogy rakja már feljebb 1 méterrel, mert önmaguktól erre képtelenek voltak rájönni mi a helyzet Az 1. alkalommal felvágta a ponyvásautó oldalát a visszacsapodó kábel, + a mellette levő kerékpározó is besokkolt, még jó hogy nem csonkitotta meg
Válasz GEORGOSZ #3337. hozzászólásáraHa csak el nem felejted, mert most én ha elkezdek vetni, az rtk-tól kezdve a tel. vázig, meg hadnesoroljam fel mi mindent kell beállitani kezdéshez, ez vagy tíz tétel, sok idővel. És ez vetés végeztével fordítva is, plááne ha sok a tábla mégxarabb, aztán pont a teleszpokos nyomjelző hiányzik márcsak hogyneSoxor úgy rühelem már a vetést... Ja a tankolásokkról meg nem is beszélve. Áhhhh... na jól elkanyarodtam a témától
Válasz RARGAkèny #3335. hozzászólásáraAkkor ott nagyon belóghatnak a vezetékek mert nálunk sok 6 soros teleszkópos vetőgép van de még nem halottam senkitől hogy ilyen gondja lett volna!
Válasz apuci #3334. hozzászólásáraÉn a Masterdrillnél középre állítottam, aztán vonuláskor néhány veztéket beszedtem hazafelé. Szemenként vetőgépen már megsemerem toldani,+ vonuláskor, ami elég sok, állandóan szerelgetni, becsukni macera. Nem beszélve ha hosszabb a nyomjelző, hamarabb is szokott hajlani, törni
Válasz Sk Laci #3328. hozzászólásáraItt is rengeteg esett áprilisban, mi is majdnem egy hónap csúszásban vagyunk. Tulajdonképpen ma kezdhettük el az idei vetésszezont, és hétfőtől megint esőt jósolnak, csak a mennyiség a bizonytalan.
Ez a meleg azért elég gyorsan szárít. Délután 1 órakor merészkedtem rá, akkor még ragadt a kerékre, 3-kor keg már porolt.
Válasz Bárány #3325. hozzászólásáraSajnos itt is, ma húztam el a szántást igen gyomos volt már. Holnap pedig napraforgó vetés.
De aki 2-3 hete elhúzta azok is gyomosok, úgy vetik bele, gondolom majd totálozzák. Most jó döntés volt várni a vetésig.
Pio144 , én még nem bontottam ki de haver mondta nagyon apró idén, tapasztalatom nincs mivel első szotyim. Köszönöm az infót. 52e-re állítom be az jó kb?
3464 hozzászólás
Válasz apuci #3359. hozzászólásáraNekem bevált, sok éve használom.
Válasz Gergely Péter #3358. hozzászólásáraEzt így nehéz beállítani! A pétisóból van prillezett (apró, finom szemű) és van a granulált ( durvább, nagyobb szemű)... Mérj ki egy adagot 1-2 mázsa, bele a gépbe, a vetésellenőrző mutatja a területet, aztán visszaszámolod mennyire volt elég.... Tavaly nekünk is prillezett volt, idén granuláltat kaptunk...állítgattuk mi is hogy el találjuk a mennyiséget
Válasz apuci #3359. hozzászólásáraVadászoknak szólni.... Lőhető
Válasz apuci #3359. hozzászólásáraA Korit arra tökéletes, hogy ne szedje ki a magot a varjú, fácán, de ha kikelt, arra már nincs hatással. Nekem ez a tapasztalatom.
Válasz apuci #3359. hozzászólásáraSemmit nem ér a Korit.Személyesen vigyázol rá, a tábla legmagasabb pontján figyelve, egy riasztó pisztollyal a kezedben. Dörrentesz, ha látsz egy rajt arra ólálkodni.
Öves galamb csípkedi a frissen kikelt napraforgót,most igazán nem tudok csinálni semmit?
A következő években lehet ezzel a problémával kezdeni valamit esetleg a korit nevezetű csávázó szer?
Jó estét mindenkinek.![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20230426214825_eb6f608a_345c_4732_ad1f_3e9599347e96.jpg)
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20230426214825_eb6f608a_345c_4732_ad1f_3e9599347e96.jpg)
Azt szeretném meg kérdezni hogy esetleg tudja-e valaki hogy Gaspardo St 300 a műtrágya adagolót milyen értékre kell állítani hogy 27% nitrogénből 150kg/ha adagoljon.Illetve a mikrogranulátum szórója 20kg/ha adagoljon?
Válasz zsoltbohos74 #3355. hozzászólásáraMeddig kell ez miatt várni?
Válasz GREVEN #3348. hozzászólásáranem kell várni semmit se 500 kg per ha ig sem lehet baj
Válasz GREVEN #3348. hozzászólásáraCsira ölő hatása van a gáznak ami keletkezik bedolgozás után.
Válasz mtz1221 #3353. hozzászólásáraOtt a pont, én kértem magamra a rontást...![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
Válasz GEORGOSZ #3352. hozzászólásáraTe mondtad hogy zaklassanak. Amúgy tök faca és egyszerű.![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
![smile flowers](/oldforum/images/smiles/flowers.gif)
Válasz mtz1221 #3351. hozzászólásáraMert tegnap György - nap volt, és homályos lett volna a kép...![smile lol](/oldforum/images/smiles/lol.gif)
![Pre1](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20230425125410_img_20230425_122808.jpg)
![Pre3](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20230425125619_img_20230425_122816.jpg)
Válasz GEORGOSZ #3337. hozzászólásáraTe ilyen meg olyan, melyik politikus jó édeséért nem csinálsz képeket, a nyomjelzőről ???![smile lol](/oldforum/images/smiles/lol.gif)
![smile lol](/oldforum/images/smiles/lol.gif)
![smile lol](/oldforum/images/smiles/lol.gif)
![smile tongue](/oldforum/images/smiles/tongue.gif)
Válasz yzfzoltan #3349. hozzászólására6120R viszi RTK-val. Én monitort nem rendeltem hozzá, éleg a traktoré. Nyomjelzőt viszont rendeltem, volt már, hogy hülye volt az autotrack...
Válasz GEORGOSZ #3337. hozzászólásáraNekünk is Precea van,de nyomjelző nélkül lett rendelve,RTK-val vetünk.Nagyon megkönnyíti a műtrágyatöltést és a vonulást is,hogy nincs rajta.A nyomjelzők árából inkább az automata kormány lett kiépítve,jelentős összeg megtakarítható ha nem kéred a nyomjelzőt.
Válasz zsoltbohos74 #3347. hozzászólásáraMert kell várni? Ha igen miért? Nem szortunk még eddig azért kérdezem
Üdv . Carbamid műtrágya lett szórva hány napot kell várni a vetéssel?
Válasz RARGAkèny #3340. hozzászólásáraAmúgy a belső zártszelvényt húzd ki amíg jónak látod, akkor átfúrni a külsővel együtt mondjuk 10-es csavarhoz vagy biztosítható csaphoz, felzárva meg csap nélkül rövid lesz...
Válasz Sk Laci #3344. hozzászólásáraÉn most műtrágyaszóróba úgy tankoltam 10t-t, hogy ráemeletem, kivágtam, aztán spájszerrel vertem amig kinemfogyott zsákból szakaszosan. Utoljára már nem is tudom mikor bunyoztam ennyit![smile lol](/oldforum/images/smiles/lol.gif)
Meg közben elszidtam a fél világot, biztos aznap sokan csuklottak
Itt is frissen jött pedig...
Válasz RARGAkèny #3341. hozzászólásáraMütrágya tankolását én is rühellem, amikor úgy kell kipajszerolni a big-bagból. 15 perc egy big-bag, de akadt olyan is, amelyiket 20 percig püföltem, még szóródós állapotban jött ki mütrágya a zsákból.
Az a lényeg, hogy "friss anyag".....
Válasz RARGAkèny #3341. hozzászólásáraÉn is szoktam nézni a vezetéket ahol gyanus a dolog,de szerencsére mg nem volt gond!![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
Válasz trikolor5 #3336. hozzászólásáraJobb ha aprómorzsásabb a talaj, a pre gyomirtó tökéletesebb hatása végett.
Ez árvíz utánni terület, azért vannak rögök.
Ha száraz lett volna, és a kompaktorral el tudtam volna dolgozni, akkor nem hengereznék.
Válasz apuci #3339. hozzászólásáraAz nem kifejezés hogy mennyire belógnak, a TELEFON veztékek
Főleg mellékutcákban.. A mi házunknál volt olyan év hogy kétszer is kikötötték a falból. Aztán ugyan oda visszarakták. Harmadszorra megvártam szerelőt hogy rakja már feljebb 1 méterrel, mert önmaguktól erre képtelenek voltak rájönni mi a helyzet![smile lol](/oldforum/images/smiles/lol.gif)
Az 1. alkalommal felvágta a ponyvásautó oldalát a visszacsapodó kábel, + a mellette levő kerékpározó is besokkolt, még jó hogy nem csonkitotta meg![smile sweatdrop](/oldforum/images/smiles/sweatdrop.gif)
![smile sweatdrop](/oldforum/images/smiles/sweatdrop.gif)
Válasz GEORGOSZ #3337. hozzászólásáraHa csak el nem felejted, mert most én ha elkezdek vetni, az rtk-tól kezdve a tel. vázig, meg hadnesoroljam fel mi mindent kell beállitani kezdéshez, ez vagy tíz tétel, sok idővel. És ez vetés végeztével fordítva is, plááne ha sok a tábla mégxarabb, aztán pont a teleszpokos nyomjelző hiányzik márcsak hogyne![smile lol](/oldforum/images/smiles/lol.gif)
Soxor úgy rühelem már a vetést... Ja a tankolásokkról meg nem is beszélve. Áhhhh... na jól elkanyarodtam a témától![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
Válasz RARGAkèny #3335. hozzászólásáraAkkor ott nagyon belóghatnak a vezetékek mert nálunk sok 6 soros teleszkópos vetőgép van de még nem halottam senkitől hogy ilyen gondja lett volna!![smile wink](/oldforum/images/smiles/wink.gif)
Válasz RARGAkèny #3335. hozzászólásáraÉn is kerék külsejéhez állítom a nyomjelzőt. És így is volt már heggesztve...
Válasz RARGAkèny #3335. hozzászólásáraPrecea-nak "teleszkópos" a szára, vonuláshoz a belső zártszelvény betolható. Zaklassatok és csinálok képet!
Válasz Sk Laci #3331. hozzászólásáraHengerezni minek? Tömörítő kerék nem elegendő?
Válasz apuci #3334. hozzászólásáraÉn a Masterdrillnél középre állítottam, aztán vonuláskor néhány veztéket beszedtem hazafelé
. Szemenként vetőgépen már megsemerem toldani,+ vonuláskor, ami elég sok, állandóan szerelgetni, becsukni macera. Nem beszélve ha hosszabb a nyomjelző, hamarabb is szokott hajlani, törni![smile wink](/oldforum/images/smiles/wink.gif)
Válasz Sk Laci #3333. hozzászólásáraA faluban is van olyan vetőgép ami így volt szerelve,előbb utóbb kitoldották és középre járnak azóta!
Válasz apuci #3332. hozzászólásáraSajnos igen. Lehet jövőre már "orvosolom"![smile wink](/oldforum/images/smiles/wink.gif)
Válasz Sk Laci #3331. hozzászólásáraMiért nem gép középre állítod a nyomjelzőt?
Rövid a szára?
Tegnapi nap sikerült a napraforgót elvetni.![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20230424194928_img_20230423_111044_resized_20230424_074347560.jpg)
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20230424194951_img_20230423_173543_resized_20230424_074322234.jpg)
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20230424195010_img_20230423_105415_resized_20230424_074237957.jpg)
Ma le lett hengerezve, és sikerült lepermeteznem is.
Napraforgó egy időre letudva. Jöhet a többi munka.
Válasz Bárány #3329. hozzászólásáraNem mondanám csúszásnak, inkább vártuk az optimális időt és talajt![smile laugh](/oldforum/images/smiles/laugh.gif)
![smile cool](/oldforum/images/smiles/cool.gif)
Reméljük azért ez az év továbbra is ad ennyi esőt, mint eddig adott.
Náluk is még csak "vetegettek" eddig, most indul meg a nép.
Válasz Sk Laci #3328. hozzászólásáraItt is rengeteg esett áprilisban, mi is majdnem egy hónap csúszásban vagyunk. Tulajdonképpen ma kezdhettük el az idei vetésszezont, és hétfőtől megint esőt jósolnak, csak a mennyiség a bizonytalan.
Ez a meleg azért elég gyorsan szárít. Délután 1 órakor merészkedtem rá, akkor még ragadt a kerékre, 3-kor keg már porolt.
Válasz Bárány #3325. hozzászólásáraJó neked....![smile cursing](/oldforum/images/smiles/cursing.gif)
Nálam vizes, 2 ha után feladtam a kínlódást.
Délben visszamentem, átkombinátoroztam 30 ha-t, mondom ma délután, pénteken, szombaton szikkad, vasárnap vetés.
Erre estére szakad.
Adtunk a szarnak.......
Válasz Büresz #3323. hozzászólására400-as kardán fordulat, 7,5-8 km/h-val vetem én
Válasz Bárány #3325. hozzászólásáraSajnos itt is, ma húztam el a szántást igen gyomos volt már. Holnap pedig napraforgó vetés.
De aki 2-3 hete elhúzta azok is gyomosok, úgy vetik bele, gondolom majd totálozzák. Most jó döntés volt várni a vetésig.
Már porzik.![smile smile](/oldforum/images/smiles/smile.gif)
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20230420151859_img_20230420_151640.jpg)
Válasz Büresz #3321. hozzászólásáraA Kverneland 40-50 körül írja a naprára,
A kukoricára meg 70-90.
Válasz sirhanzoltan #3322. hozzászólásáraÉrtem, külön nem írja a mbar-okat, sebesség? 10? Vagy lassabban?
Válasz Büresz #3321. hozzászólásáraÉn is kevesebbel megyek, 45-50 mbar-ral, így egész jó. A hegyes mag a legszrabb.
Válasz GEORGOSZ #3318. hozzászólásáraVan könyvem de de nem írja hogy napránál kevesebb vakum elég. Azért kérdezem a tapasztalatok mit mutatnak.
Válasz Sk Laci #3309. hozzászólásáraköszönöm
Válasz GEORGOSZ #3318. hozzászólásáraBocs, így egyszerűbb...
Válasz Büresz #3317. hozzászólásáraDehogy, kétharmad, esetleg fele. Nincs gépkönyved?
https://www.manualslib.com/manual/1455495/Kuhn-Maxima-2.html
Lehet, hogy nem ilyen a tiéd, de butább nem leszel tőle...
Válasz GEORGOSZ #3312. hozzászólásáraVákum ugyanaz mint kukoricanal?
Pio144 , én még nem bontottam ki de haver mondta nagyon apró idén, tapasztalatom nincs mivel első szotyim. Köszönöm az infót. 52e-re állítom be az jó kb?
Válasz GEORGOSZ #3312. hozzászólásáraSzotyi alakjától is függ, a kis hosszú-hegyes az galád tud lenni.