Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak639 FtBenzin árak631 FtEUR405.84 FtUSD393.39 FtCHF431.97 FtGBP488.04 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
mondjuk ennyi erővel már elővetemény is lehetne a borsó mert ha elvetjük idöben március körül mire vetni kell a kukoricát addigra elég nagy borsók lesznek talán és akkor abba is belehet vetni és akkor nem vesz el a nedvességet stb.
van ebbe igazság ez a nedvességes dologgal de azért ha csak a kukorica sorába van vetve akkor nincs akkora nedvesség felvétel mintha a sorköz meg minden be lenne vetve szerintem
Szerintem a gyomirtást úgy kellene , hogy a kukit csak post-kontakt szerrel, tehát ne legyen talajhatása , minél később....
Majd valami sorművelő kultival amire pl van szerelve egy Bio Drill bepotyogtatni a magot , úgy hogy lehetőleg egy töltögető kapás felszerelése betakartatni a magot vékonyan...
Ha ezt mondjuk 5-7 leveles kukinál vetnénk , akkor még kapna annyi fényt , hogy kikeljen és meginduljon a borsó...
valójában ez már volt itt téma, és akkor belinkeltem egy ezzel kapcsolatos német tanulmányt is.
De mindenki lehurrogott, hogy hülyeség, mert a borsó elissza a nedvességet a kukorica elől, és hiába gyűjt nitrogén, a vízhiány miatt úgy sem lesz haszna... Szerintem idén biztosan nem!
helo láttam nem rég egy jó kis ötletet kukorica vetéssel kapcsolatban!!!
egy kis kertben láttam hogy a kukorica tövére vagyis a sorába borsó volt vetve!! igaz kis területen volt tehát kézzel művelt terület de ötletnek nem rossz
vagyis én azt gondolom
de azt nem tom hogy igaz lehet e hogy ha a kukorica tövére borsot vetünk az felhasználja e a nitrogént amit ugye termel a borsó meg mennyire megoldhato pl az aratást nem zavarja de a borsó szára ott marad
szóval ezt csak kis kertben végezhető de szerintem van olyan jó ötlet hogy tovább lehessen gondolni !!
Mindenkinek köszönöm a tanácsot.
Valószínű a magot becserélem korai érésü kukoricára, mert minden nappal nő a kockázat, és még 3ha paprikapalánt kiültetésre vár. Azt meg már nem tudom halsztani.
A szar idő miatt minden összetorlódott. Igy is még 12ha benyeli a gépet.
Válasz #1087. hozzászólásra
simán elvetheted,itt tavaly 1 cég szinte aratás előtt vetett mert annyira elqrták a földet hogy jdvel se lehetett elvetni,ennek ellenére jó napra lett!
Ma voltam körülnézni,hála istennek nem áll sehol a kukoricán a víz.De még sáros nem lehet vegyszerezni.Milyen szert ajánlotok,amivel kicsit fel lehetne élénkíteni őket,mert eléggé satnyák?
Miért nem lesz lehetőség desszikálásra?
Egyébként el lehet vetni, csak valahogy be kell, hogy érjen. Az a napraforgó amit április 20-án vetettem, az sem nagyobb mint 1 arasz. Az elmúlt hetekben semmit sem fejlődött....lehet, hogy a tiéd is utoléri.
Amiket írtam az mind olcsóbb !!!
Azt nézd, hogy van aki 80.000, szemet van aki 70.000, van aki 50.000 szemet tesz egy zsákba !!!
Vissza kell mindent számolni egy adott 1000 szemre és lehet hasonlítgatni.
No meg az MV500-as a maga 510-es fao-ával az azért egy kissé sok még Mór-on is.....
Ennek lista ára durván nettó 31.000-volt a 70 ezer szem, szóval ettől vannak olcsóbb és nevesebb, bizonyítottabb magok is.
3464 hozzászólás
Menyibe kerül 1q borsó ????
Válasz #1110. hozzászólásra
7710re
mondjuk ennyi erővel már elővetemény is lehetne a borsó mert ha elvetjük idöben március körül mire vetni kell a kukoricát addigra elég nagy borsók lesznek talán és akkor abba is belehet vetni és akkor nem vesz el a nedvességet stb.
van ebbe igazság ez a nedvességes dologgal de azért ha csak a kukorica sorába van vetve akkor nincs akkora nedvesség felvétel mintha a sorköz meg minden be lenne vetve szerintem
Válasz #1108. hozzászólásra
![smile unsure](/oldforum/images/smiles/unsure.gif)
és a lényeg Magyarul? Eredmények?
Válasz #1099. hozzászólásra
Mire kel a 28 gumi ??? Elfelejtetem !
Szerintem a gyomirtást úgy kellene , hogy a kukit csak post-kontakt szerrel, tehát ne legyen talajhatása , minél később....
![smile thumbupcool](/oldforum/images/smiles/thumbupcool.gif)
Majd valami sorművelő kultival amire pl van szerelve egy Bio Drill bepotyogtatni a magot , úgy hogy lehetőleg egy töltögető kapás felszerelése betakartatni a magot vékonyan...
Ha ezt mondjuk 5-7 leveles kukinál vetnénk , akkor még kapna annyi fényt , hogy kikeljen és meginduljon a borsó...
He?
Válasz #1094. hozzászólásra
![smile nonono](/oldforum/images/smiles/nonono.gif)
![smile lol](/oldforum/images/smiles/lol.gif)
valójában ez már volt itt téma, és akkor belinkeltem egy ezzel kapcsolatos német tanulmányt is.
De mindenki lehurrogott, hogy hülyeség, mert a borsó elissza a nedvességet a kukorica elől, és hiába gyűjt nitrogén, a vízhiány miatt úgy sem lesz haszna... Szerintem idén biztosan nem!
De itt van újra:
első oldalmásodik oldal
Válasz #1103. hozzászólásra
hát, ez a legnehezebb dolog. Gyomirtás után kéne vetni, és nem tartamhatású vegyszert szabad használni.
és mi a ph. lesz a gyomírtással???????????![smile lol](/oldforum/images/smiles/lol.gif)
![smile innocent](/oldforum/images/smiles/innocent.gif)
Válasz #1103. hozzászólásra
![smile mellow](/oldforum/images/smiles/mellow.gif)
helyes a kérdés
Válasz #1102. hozzászólásra
gyomirtásra mi a terv ????
Válasz #1101. hozzászólásra![smile confused](/oldforum/images/smiles/confused.gif)
![smile confused](/oldforum/images/smiles/confused.gif)
nem rossz az ötlet,de mi lessza gyom írtással???
mármint én úgy gondoltam h a kukoricát 12 soros szementéntivel, a borsót pedig 9 méteres gabonával kellene vetni, ugyanabban a nyomban.
Válasz #1100. hozzászólásra
jah mondjuk az nem veti szépen tötávra áhh
műtrágyatartályba nem lehet borsomagot tenni az majdnem akkor mint a műtrágya szemnagyságra talán bár ahhoz kisszemű borsó kell
Válasz #1096. hozzászólásra
szntem 12 soros szementéntivel és 9 méteres gabonavetővel kivitelezhető, nem? A 28as gumid megvan még?
GYerekkorunkban a kukorica között borsót ,babot, meg tököt is tettek, de ez nem gépi megmunkálás volt, még a törés sem!
![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
pont ez a tervem jövőre, csak nagyobb méretekben.
Nagyob területen kivitelezhetetlen !!!!
![smile biggrin](/oldforum/images/smiles/biggrin.gif)
Nem rossz.
Van benne valami...
Majd jönnek mindjárt a témára nyugi a zöldtrágyások: Feco ,Cimbika...
helo láttam nem rég egy jó kis ötletet kukorica vetéssel kapcsolatban!!!
egy kis kertben láttam hogy a kukorica tövére vagyis a sorába borsó volt vetve!! igaz kis területen volt tehát kézzel művelt terület de ötletnek nem rossz
vagyis én azt gondolom
de azt nem tom hogy igaz lehet e hogy ha a kukorica tövére borsot vetünk az felhasználja e a nitrogént amit ugye termel a borsó meg mennyire megoldhato pl az aratást nem zavarja de a borsó szára ott marad
szóval ezt csak kis kertben végezhető de szerintem van olyan jó ötlet hogy tovább lehessen gondolni !!
látott már ilyet valaki vagy nagy hülyeség ??
Mindenkinek köszönöm a tanácsot.
Valószínű a magot becserélem korai érésü kukoricára, mert minden nappal nő a kockázat, és még 3ha paprikapalánt kiültetésre vár. Azt meg már nem tudom halsztani.
A szar idő miatt minden összetorlódott. Igy is még 12ha benyeli a gépet.
simán elvetheted,itt tavaly 1 cég szinte aratás előtt vetett mert annyira elqrták a földet hogy jdvel se lehetett elvetni,ennek ellenére jó napra lett!
Ma voltam körülnézni,hála istennek nem áll sehol a kukoricán a víz.De még sáros nem lehet vegyszerezni.Milyen szert ajánlotok,amivel kicsit fel lehetne élénkíteni őket,mert eléggé satnyák?
Mi 2 éve újravetettünk május 20 körül E82-est. 34 q-t termett. A deszikkálást azért ilyen kései vetésnél már számba kell venni. Az ősztől függ.
Válasz #1088. hozzászólásra
gondolom se repcsi se hidaspermetező!
Miért nem lesz lehetőség desszikálásra?
Egyébként el lehet vetni, csak valahogy be kell, hogy érjen. Az a napraforgó amit április 20-án vetettem, az sem nagyobb mint 1 arasz. Az elmúlt hetekben semmit sem fejlődött....lehet, hogy a tiéd is utoléri.
NEOMA-t ilyenkor még elvetnétek?
Meddig vethető?
30 ha-ra valómagom van de deszikálásra nem lesz lehetőségem.
nk Occitian
80000 szem 22500 bruttó alku nélkül
kell ennél jobb?
Válasz #1083. hozzászólásra
![smile ban](/oldforum/images/smiles/ban.gif)
Amiket írtam az mind olcsóbb !!!
Azt nézd, hogy van aki 80.000, szemet van aki 70.000, van aki 50.000 szemet tesz egy zsákba !!!
Vissza kell mindent számolni egy adott 1000 szemre és lehet hasonlítgatni.
Válasz #1082. hozzászólásra
![smile biggrin](/oldforum/images/smiles/biggrin.gif)
Azért arasson is valamit......
Én nem ragaszkodok egyikhez se mert nem ismerem őket csak azt írták hogy drága pioneer.
Válasz #1080. hozzászólásra
még a Gazda is olcsóbb egy 10 S-el , ha ragaszkodik a MV-hoz
Válasz #1080. hozzászólásra
köszi.
Válasz #1079. hozzászólásra
Asszem ez mind olcsóbb, mint az MV 500-as:
PR37M81
PR37K85
PR38R92
DK 391
DK 440
DKC 4860
Válasz #1078. hozzászólásra
HA van egy kis időd akkor leírsz nekem egy pár hibridet amelyik már bizonyított. előre is köszi.
Válasz #1076. hozzászólásra
No meg az MV500-as a maga 510-es fao-ával az azért egy kissé sok még Mór-on is.....
Ennek lista ára durván nettó 31.000-volt a 70 ezer szem, szóval ettől vannak olcsóbb és nevesebb, bizonyítottabb magok is.
Válasz #1076. hozzászólásra
Vannak köztük olcsóbbak is mint némely mv.
És ezeket megéri megvenni mert marha drágák az MV-hez képest?!Ár érték arányuk jó?
Válasz #1072. hozzászólásra
Mondjuk olcsóbb hibridekből a norma ami nem rossz sztem.
Csak poén volt mert régen Móron laktam.De Szabi mesterre hallgathatsz!!!
Pio,dekalb,ragt,syng
akkor milyet ajánlasz?
akkor milyet ajánlasz?
Válasz #1068. hozzászólásra
Móron csak ezerjót!!!!
Válasz #1068. hozzászólásra
Nekem volt már, többet nem vetnék...
Hali mindenkinek.
Még kezdő vagyok, ez lesz az első vetésem.
Azt szeretném megkérdezni hogy jövőre Móron érdemes-e vetni MV500-ast?
Válasz #1066. hozzászólásra
Kiskun TC-190
Hali
Tudtok valami korai kukoricát, amit még junius elején is el lehet vetni és azért terem is?
Válasz #1061. hozzászólásra
simán