Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak614 FtEUR414.42 FtUSD397.93 FtCHF444.64 FtGBP499.75 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Sziasztok.Segítséget szeretnék kérni.Gaspardo St 300 vetőgép napraforgóban valamiért a beállított tőszámnál többet vet.(Excellio).Maglesodró beállítva.Hektárra kivetítve 3000-4000 szem az eltérés.Ami szerintem rengeteg.Tavalyi évben ugyan ezzel a beállításal jó volt.Esetleg járt már így valaki?Vagy valakinek valami ötlet.
Válasz Bárány #3107. hozzászólásáramilyen fajtákat vetettél? kíváncsi leszek mikor kezd majd sorolni :) 3 éve mi is április 2. án vetettük és 2,5 hét után kezdett bújkálni.
Válasz gyorfy10 #3092. hozzászólásáraA talajlaborban nálunk tudnak adni szakvéleményt is műtrágyázásra, lehet érdemes lenne rákérdezni a káliumra mert az elég magas.
A többi paramétert is értékelni kell. Ehhez sajnos nem értek de hasonló kálium ellátottság mellett nekem azt mondták, hogy azt nem is kell szórnom.
A nitrogén is ennyi szokott lenni ...... : a TAVASZI ! mintákban ez természetes "nem kevés". A labor szerint azért ennyi mert a szármaradványok végett felszaporodott élőlények megeszik illetve egy része a csapadékkal mélyebb rétegekbe húzódik (de azt a kukorica+a napraforgó gyökere még eléri).
A nitrogén végett szoktak 60 centiről talajmintát venni lehet azt is érdemes lenne egyszer kipróbálni.
Válasz vlasztika #3088. hozzászólásáraHa nincs nagy területed felesleges sietni.Napokkal később kel,lassan fejlődik,visszamarad.Én húsvét után kezdem a talajelőkészítést.
Válasz vlasztika #3088. hozzászólásáraa hideg nagyban befolyasolja a fejlodest es a termesbe is beleszol, en ezert vetem majd csak 18 utan, nem kell kapkodni.
Szevasztok!Szerintetek megsínyli a kukoricát meg a napraforgót ezek a hideg reggelek holnap elvetném őket?Hétvégére lehűlést mutat és mennyire befolyásolja szerintetek a hideg a fejlődésben őket?
Válasz A.I. #3086. hozzászólásáraKöszi a választ! Expresszes lesz vetve, remélem elbánik vele. Mindenesetre ha vetéskor sok lesz a lucerna maradék, akkor kap az alapgyomirtásba totálist is.
Válasz Selvin #3084. hozzászólásáraAzt én oda tennem, főleg, hogy írod, hogy már egy kiöregedett állomány volt!
Másik kérdés lehet majd a lucerna sarjadás kiiktatása. (Gondolok itt clearfield technológiára!)
Lucerna után érdemes tenni napra alá valamennyi nitrogént? Öreg és részben elfüvesedett volt a lucerna, szóval nem egy sűrű erős dús állomány. 100 kilóra gondoltam vetéssel együtt a gyengébb részek miatt, de lehet hogy még az sem kéne?
Válasz tarkamacska #3080. hozzászólásáraIgy van! De valamiért N nélkül mégsem megy amikor a vizsgálati eredmények alapján az N ellátottság gyenge illetve igen gyengének minősül… Tudom felétek ez szinte hihetetlen.
Válasz gyorfy10 #3078. hozzászólásáraÉrdemes lenne megnézni a nitrátrendelet mellékletét.. Elég szépen részletezve van, hogy milyen kultúrában milyen tápanyagellátottság mellett hány kg hatóanyagot szabad kijuttatni kötöttségtől függően (50 alatt/felett).
Válasz Bobo77 #3077. hozzászólásáraMár kiszórtam a műtrágyát úgyhogy meglátjuk mi lesz belőle. Nitrogénből elég gyengén ellátott talajaink vannak sajnos. 130 kg hatóanyaggal tudtam 3,5 t/ha naprát korábbi években.
Válasz tarkamacska #3075. hozzászólásáraSzerintem komoly….19 re húz lapot, ha bejön 5+ lesz megfelelő hibrid választással. Bár ez még felénk is kis túltolás műtrágyából
3464 hozzászólás
Sziasztok.Segítséget szeretnék kérni.Gaspardo St 300 vetőgép napraforgóban valamiért a beállított tőszámnál többet vet.(Excellio).Maglesodró beállítva.Hektárra kivetítve 3000-4000 szem az eltérés.Ami szerintem rengeteg.Tavalyi évben ugyan ezzel a beállításal jó volt.Esetleg járt már így valaki?Vagy valakinek valami ötlet.
Válasz Gatti #3100. hozzászólásáraKukorica 5 napja elvetve KWS, holnap a napraforgó.
Válasz Géza15 #3110. hozzászólásáranincs, csak nem akarja megerteni hogy a gruber nem tavaszi szerszam
Válasz Géza15 #3110. hozzászólásáraNincs homok.10 éve nincs eke.Az látszik rajta.
Válasz barazdabetyar. #3104. hozzászólásáraKöszi. Nálatok homoksabb talaj van, hogy tavasszal lehet mélyebben művelni?
Válasz Gatti #3108. hozzászólásáraTöbbféle DKC, FAO 320-360.
Válasz Bárány #3107. hozzászólásáramilyen fajtákat vetettél? kíváncsi leszek mikor kezd majd sorolni :) 3 éve mi is április 2. án vetettük és 2,5 hét után kezdett bújkálni.
Válasz Gatti #3100. hozzászólásáraÉn tegnapelőtt végeztem.
Válasz barazdabetyar. #3105. hozzászólására4 cm.keskeny késsel.
Válasz barazdabetyar. #3104. hozzászólására
Válasz Géza15 #3103. hozzászólásáraVetés előtt egy nappal,egy sor grúber 22 cm. mélyen.Utána vetés.
Válasz barazdabetyar. #3098. hozzászólásáraSzia!
Le tudnád írni a technológiát, hogy mit csináltál a tavalyi aratás óta? Magágyat mivel készítetted és hány sorral?
Válasz Pont #3099. hozzászólásáraTegyél kb egy evőkanálnyit a felbontott zsákba, kicsit keverd el, aztán mikor beleöntötted a tartályba, ismételd meg.
Válasz Pont #3099. hozzászólásáraSzia!
Mi csemege és tök vetőmagot szoktuk porozni babahintőporral. Kb egy doboz egy zsákhoz, de ki kell tapasztalni.
kukoricát vetett már valaki? én húsvét utánra tervezem, még a vetemény se nagyon kel a kertben, nagyon hideg a talaj felénk.
Sziasztok! Valakinek van tapasztalata, hogy érdemes síkporral összekeverni a ragadós kukorica vetőmagot, keverési arány, technológia stb.. 12db 50 000 tavalyi mag boltozódik sajnos....
Lumiposa®-val csávázott kukorica magot bántják a drótkukacok ???
Válasz istenes98 #3095. hozzászólásáraForce, ma 2100 Ft ért vettem kilóját szerintem az analóg se olcsóbb...
Sziasztok ki milyen talajfertőtlenítőt használ?
Illetve árérték arányba melyik a leggazdaságosabb?????
Válasz gyorfy10 #3092. hozzászólásáraA talajlaborban nálunk tudnak adni szakvéleményt is műtrágyázásra, lehet érdemes lenne rákérdezni a káliumra mert az elég magas.
A többi paramétert is értékelni kell. Ehhez sajnos nem értek de hasonló kálium ellátottság mellett nekem azt mondták, hogy azt nem is kell szórnom.
A nitrogén is ennyi szokott lenni ...... : a TAVASZI ! mintákban ez természetes "nem kevés". A labor szerint azért ennyi mert a szármaradványok végett felszaporodott élőlények megeszik illetve egy része a csapadékkal mélyebb rétegekbe húzódik (de azt a kukorica+a napraforgó gyökere még eléri).
A nitrogén végett szoktak 60 centiről talajmintát venni lehet azt is érdemes lenne egyszer kipróbálni.
Válasz gyorfy10 #3092. hozzászólásáraezen is van mit javitani boven.
Válasz kis Zombi #3091. hozzászólásáraEz egy terület talajmintája de a többi is ehhez hasonló.
Válasz gyorfy10 #3078. hozzászólásáraK, S, Mg, Ca, B ? Ezekből mennyi van ?
Válasz vlasztika #3088. hozzászólásáraHa nincs nagy területed felesleges sietni.Napokkal később kel,lassan fejlődik,visszamarad.Én húsvét után kezdem a talajelőkészítést.
Válasz vlasztika #3088. hozzászólásáraa hideg nagyban befolyasolja a fejlodest es a termesbe is beleszol, en ezert vetem majd csak 18 utan, nem kell kapkodni.
Szevasztok!Szerintetek megsínyli a kukoricát meg a napraforgót ezek a hideg reggelek holnap elvetném őket?Hétvégére lehűlést mutat és mennyire befolyásolja szerintetek a hideg a fejlődésben őket?
Válasz A.I. #3086. hozzászólásáraKöszi a választ! Expresszes lesz vetve, remélem elbánik vele. Mindenesetre ha vetéskor sok lesz a lucerna maradék, akkor kap az alapgyomirtásba totálist is.
Válasz Selvin #3084. hozzászólásáraAzt én oda tennem, főleg, hogy írod, hogy már egy kiöregedett állomány volt!
Másik kérdés lehet majd a lucerna sarjadás kiiktatása. (Gondolok itt clearfield technológiára!)
Válasz tarkamacska #3083. hozzászólásáraItt az a feléhez elég kb..
Lucerna után érdemes tenni napra alá valamennyi nitrogént? Öreg és részben elfüvesedett volt a lucerna, szóval nem egy sűrű erős dús állomány. 100 kilóra gondoltam vetéssel együtt a gyengébb részek miatt, de lehet hogy még az sem kéne?
Válasz Bobo77 #3082. hozzászólásáranem azt mondom hogy N nelkul kell csinalni, hanem hogy feleslegesen tulzott N kiadasa csak penzkidobas.
en kb 50-80kg nitrogent adok a napranak a 4+ tonnas termeshez.
Válasz tarkamacska #3080. hozzászólásáraIgy van! De valamiért N nélkül mégsem megy amikor a vizsgálati eredmények alapján az N ellátottság gyenge illetve igen gyengének minősül… Tudom felétek ez szinte hihetetlen.
Válasz JagroGy #3079. hozzászólásáraTermészetesen azokat nem lépi át senki!
Válasz Bobo77 #3077. hozzászólásáraez 22re lapot húzás, teljesen irreálisan felesleges és pénzkidobás, a naprának nem N kell hanem K.
így szerintem ez csak pénzkidobás
Válasz gyorfy10 #3078. hozzászólásáraÉrdemes lenne megnézni a nitrátrendelet mellékletét.. Elég szépen részletezve van, hogy milyen kultúrában milyen tápanyagellátottság mellett hány kg hatóanyagot szabad kijuttatni kötöttségtől függően (50 alatt/felett).
Válasz Bobo77 #3077. hozzászólásáraMár kiszórtam a műtrágyát úgyhogy meglátjuk mi lesz belőle. Nitrogénből elég gyengén ellátott talajaink vannak sajnos. 130 kg hatóanyaggal tudtam 3,5 t/ha naprát korábbi években.
Válasz tarkamacska #3075. hozzászólásáraSzerintem komoly….19 re húz lapot, ha bejön 5+ lesz megfelelő hibrid választással. Bár ez még felénk is kis túltolás műtrágyából
Válasz gyorfy10 #3070. hozzászólásáraSzia! Milyen vetőgéppel?
Válasz gyorfy10 #3070. hozzászólásáramost ez csak vicc volt ugye??? de komolyan.
Válasz Bigyófelügyelő #3073. hozzászólásáraMost már akkor csak a naprával kell közölni ezeket a tènyeket!
Válasz gyorfy10 #3070. hozzászólásáraEgy előadáson elmondta egy komolyabb cég szakembere hogy 75 kg N hatóanyagtól nem kíván többet a napraforgó.
Válasz gyorfy10 #3070. hozzászólásáraNaprában a sok nitrogén túlhígítja a szöveteket és ezáltal könnyebben megbetegszik!
Válasz gyorfy10 #3070. hozzászólásáraNem kicsit. Naptárak elég 50 kg N hatóanyag. Ha jó idő van rá, jó talajon tud vele 4 tonnát, homokon 3-3,5-et.
70 kg N felett inkább káros, mint hasznos.
Nekem sor mellé megy 7-20-30 175 kg. Belem+Pannon Starter 12-12 kg. És magágyba még 5-600 kg péti. Túl etetem ? :O
Válasz gyorfy10 #3065. hozzászólására310 kg/ha Pétisó magágyba dolgozva. Ez kb. a nitrát rendelet által engedélyezett maximum N.
Válasz gyorfy10 #3065. hozzászólására200 Kg NS(20/24)sor mellé,20kg amalgerol starter sorba
Válasz gyorfy10 #3065. hozzászólásáraidén a terv 2q 10x26x26 es 1q petiso majd 2x lombtragya
Válasz gyorfy10 #3065. hozzászólására250 vagy 300 kg 27-es nitrogén és ezzel vége is. Sorközművelövel már nem kap semmit
Sziasztok. Ki mennyi műtrágyát tesz ki a napraforgó alá ?