Válasz ZZ.ZZ #8790. hozzászólásáraIgaz, de ha leszórod utána még egyszer akkor már elfogy a gyökérből a tápanyag+beárnyékolja a kukorica és betakarításra nem nől meg 10-15 cm-től nagyobbra. Ki nem tudod irtani vele de nem lesz gazdasági károd a jelenlétéből...
Válasz ZZ.ZZ #8790. hozzászólásáraÉn régóta használom de adott évi kultúrában jól működik. Vagy a Monsoon Activ az is nagyon jó. Én kukorica után napraforgót vetek és ha jön valami egyszikű akkor abba könnyen ki is irtom. Szerintem az a fontos hogy az adott kultúrában minimálisra csökentsd a gyomokat arra tökéletes.
Évelő kétszikű nincs, egyszikű esetén van gondom a fenyércirokkal
Viszont annyira nem fertőzött a terület, hogy indokolt legyen a Duos fajta kukorica vetése
Hiába irtom glifoval búza tarlóból , nem akar eltűnni .
Eddig lumaxot használtam, ami ugye fogta a magról kelő egysziküt, majd utána még kapott nikoszulfuront, de a nikoszulfuront el kell felejtenem, vagyis már rég el kellett volna engednem
Szóval egyszikű ellen melyik hatóanyag lenne érdemben hatékonyabb?
Vagy milyen komplett gyári kombinációt használjak?
Válasz Gyurkesz1 #8784. hozzászólásáraHa kész a talaj csak vesd bele.
Vetés után 2-3nappal glifozát.
Aztán majd valami hormonos faszányos gyomirtóval meghinted és kész.
Válasz MrPoke #8780. hozzászólásáraTökéletes is! Én is a Principal-ra esküszöm.
Megszoktam spékelni egy kis Sucessor TX-el mindig tökéletes , látvanyos, gyors hatás.
Sziasztok, ősszel leszántott lucernába készülök kukoricát vetni. Ősszel nemvolt lehetőségem totálissal lefújni szantás előtt. A föld mar elvan keszítve vetésre de lassacskán kezdi atnőni a lucerna. 20. után van tervben a vetés addig szépen megfog ugrani. Kerdés az lenne hogy mit javasoltok, vetés előtt pár nappal totális + kombinátor vagy asoborona, vagy csak simán vessek bele így hogy nembojgatom vetés előtt a földet, és vetés után totális. Köszönöm a segitséget.
Válasz Ganajos #8777. hozzászólásáraTavaly a 10 litereseket cserélték, de Én bekeverve már nehezen vittem volna vissza. 4 éve kb. valamit variáltak rajt. Ennyi infót volt. Nekem is szokott működni ezen kívül.
Válasz uff #8779. hozzászólásáraPapíron 1-3levélben kellene.
De későbbszoktam.
4-5 levél mert a hormont álltalában 5től lehetne. Dikambázni szoktam.
Ha úgyvan nincsmire várni akkor a hormont külön fújom.
Én principálra esküszöm osztott kijutatásba. De ha egyenletes a kelés elég szokott lenni a fél adag.
Ha van gyom kelés 3 levélben mehet is kifelé, ha van utókelés az pedig akár 7 levélig.
Válasz Ganajos #8776. hozzászólásáraAkkor vegyél 8sorost.
A semmitől sokkal jobb!
De a sajáttal akkormész és annyiszor ahányszor akarsz!
Ha rtkval vetik mindegy hánysoros.
Veszel 6sorost aminek a 2 szélső felcsukható az máris egy 4soros.
Ha akarja az ember minden megoldható!
Válasz Gandhy #8771. hozzászólásáraPre kezelést csak akkor csinálok ha mond esőt. A korai poszt biztosabb!
Pre ben olcsó szert használok clik combit vagy terbine combit. Ha nemhat felülkezelem.
Gyom nemmaradhat a táblán!
Így mindég tiszta, és kell is mert tökmegy utána!
Válasz Rabó001 #8772. hozzászólásáraAcatom nincs , de mikor volt az a táblát vagy kombinációban csináltam vagy külön később dikambával. Szulák sincs.
Nálunk a szerbtövis és a selyemmályva a közellenség. Azt a dikamba intézi.
Válasz rtamas1976 #8770. hozzászólásáraBocs hogy beleszolok, de az évelőket nem viszi, legalábbis a mezei acatot és a szulakot nem, erről van tapasztalatom. Ezt leszamitva nagyon jó szer. Ha ezek is vannak, akkor vagy kombinálni kell, mint írod, vagy más szerrel kell csinálni. Tapasztalatom szerint ez a 2 szemét gaz későn jön ki, szinte a kukoricával együtt, addigra az Adengot már kinövi.
Válasz rtamas1976 #8770. hozzászólására1x régen, nem jött be, vadzab, muhar, kakásláb visszajött utána. Inkább a kompakt cuccokat teszem rá 1x, árral nem igazán foglalkozom, csak hasson.
20-25 éve felénkk csak pre kezelés volt, mindig beázott és persze azok még vállasabb cuccok voltak. Ahogy a tavaszi csapadék ritkult, állt át mindenki a posztra talajhatással kiegészítve.
Válasz Gandhy #8769. hozzászólásáraAdengót használtál már?
Jólműködik korai posztban, mindent visz.
És a tartamhatása is jó!
És a kukoricátsem gyötri.
Kombinálható hormonnal ha szükségvan rá.
Válasz Ganajos #8766. hozzászólásáraLumax pre-ben elég gavallér. Én post-ban Principal Gold Plus-t használom Successor-ral, de idén kiteszek valamit pre-ben és ha nem ázik meg, kipróbálom a Python-t.
Tavaly megszívatott a Successor, túrosodott, küzdelem volt kifújni és a hatása is lófax volt. Második tanknál, már folyamatos keverésen voltam, az jó lett. Na meg 5 hektáronként 42 szűrőt mostam.
Ott rohadjon meg az FMC. Semmit sem veszek többet, amit azok gyártanak. Nem ez az első problémám velük.
Válasz Ganajos #8767. hozzászólásáraDe akkor beszéldmeg velük , hogy lehet többször is bekell járniuk!
Olcsópénzért miértnem veszel 1db 4soros művelőt? Ha 8sorral vetik.
Válasz Gandhy #8764. hozzászólásáraEgy ideig lumax-oztam pre-be, de mióta ilyen szárazság van, 4-5 levélnél postba nyomtam..
Lehet megpróbálom akkor a pre-be
Kidobtad a 2. Műtrágyát ősziekre? Sajna nekem nem jött össze az eső előtt
Válasz Ganajos #8763. hozzászólásáraBioban csináljuk.
Ha nincs fenyércirok vagy más ellenség.
Preben legyomirtod nemfogjameg, max ha kell felülkezeled.
Én preben szoktam vagy ha nemolyan az időjárás korai posztban adengoval.
Meglehet csinálni vegyszer nélkül is ha sok idődvan. Az melós!
Kell sorközművelő és töltőkapa, gyomfésű.
Utolsó mencsvárnak meghagyni a laudist.
Válasz Ganajos #8763. hozzászólásáraDrága jószág a kukorica. Inkább vigyen 10%-ot a vegyszer, mint 70-et a gyom.
Tedd ki a gyomirtót pre-ben, az még nem szól bele a csőképzésbe(talán). Április végén még nagyeséllyel beázik felétek.
Válasz rtamas1976 #8761. hozzászólásáraIlyennel nem tudom tölteni sajnos, bérbe nyomják 8 soros horschal…
De szerinted gyomirtó nélkül működne 2-3 fésüvel és egy sorközműveléssel, vagy felejtős?
Múltkor volt egy csík a szélén ami kimaradt a gyomirtásból, az a rész egész végig sokkal szebb volt, nagyobb, erőteljesebb, zöldebb, mint a gyomirtott
Válasz Ganajos #8760. hozzászólásáraÉn nemszoktam gyomfésűzni a sajátot.
De a cégnél 2-3xis.
Van egy négysoros, és egy ksmk 6soros.
Csak a töltőkapát használom.
Mind2 műtrágyás.
A 4soros itthonvan mindjárt csinálok képet!
Válasz szelindi1965 #8757. hozzászólásáraHuzatást egyet terveztem csak be, mert bérbe csináltatnám, aratni nem tudom magamnak mert nincs kombim.
Ilyen töltőkapás kultivátorra gondolsz h azzal feltölteni? Mert akivel csináltatom sztem ludtalpkapás sorközművelője van….
Válasz Ganajos #8754. hozzászólásáraEgy húzatás olyan 6-7 levélnél,aztán a végpercen míg bele tud menni az ember feltölteni rendesen,száraz években tökéletes,saját magadnak arasd mert a kombájnos felpofoz.
Válasz MTZ1221.3 #8750. hozzászólásáraMi az hogy a Calaris Pro - Laudis combó nem engedélyezett? Hol van ez leírva.......? A legjobb kombináció....igaz nem a legolcsóbb! 1,8 Calaris Pro, vagy Click Pro és hozzá 1 liter Laudis vagy Tempó! Semmi nem marad a területen! Egyetlen hibája hogy hivatalosan 3 évente lehet(ne) kijuttatni a terbutilazin miatt....
Szerintetek kukorica működne gyomirtás nélkül, vagy ez teljesen felejtős?
Gyomfésű van, illetve egyszer meg akarom huzatni kultivátorral.
Gyomnyomás nem olyan vészes, egy felülkezelő 4-5 levélnél meg szokott oldani mindent, csak kíváncsi lennék, h valaki csinál e ilyet vagy egyáltalán működik e
Köszi
En is csak ugy hallottam, hogy valaki a laudis+calaris pro-t tankkombinacioban juttatja ki. Kivalo hatekonysaggal. De ugye ez Magyarorszagon nem engedelyezett technologia, igy inkabb elmeleti sikon irtam.
A Laudis+Monsoon Active eleg jol dolgozik holland tanulmanyok alapjan, de az sem hiszem, hogy nalunk engedelyezett lenne, igy aztis csak erdekesseg keppen irtam.
Ami hivatalos az csak a focus ultra ami jo hatekonysagot er el. A nikoszulfuront sajna el kell felejteni, az keves.
Buek!
Udv
Válasz Celtises #8742. hozzászólásáraTegyél bele jövőre naprát és ott. Teljes dózis rimo+ teljes nikosulforon + 3 kiló urea itt idén elég jó megfogta, amiben már évek óta szórakozok. De csak ilyen 80%-át vitte el, így is.
8792 hozzászólás
Válasz ZZ.ZZ #8790. hozzászólásáraIgaz, de ha leszórod utána még egyszer akkor már elfogy a gyökérből a tápanyag+beárnyékolja a kukorica és betakarításra nem nől meg 10-15 cm-től nagyobbra. Ki nem tudod irtani vele de nem lesz gazdasági károd a jelenlétéből...
Válasz ZZ.ZZ #8790. hozzászólásáraÉn régóta használom de adott évi kultúrában jól működik. Vagy a Monsoon Activ az is nagyon jó. Én kukorica után napraforgót vetek és ha jön valami egyszikű akkor abba könnyen ki is irtom. Szerintem az a fontos hogy az adott kultúrában minimálisra csökentsd a gyomokat arra tökéletes.
Válasz Koczka József #8789 hozzászólásár
Arról azt hallottam hogy csak megfogja, kiferhéredeik tőle a fenyercirok, de végül kiheverni és tovább él.....csak hallottam, nem tudom igaz e
Válasz ZZ.ZZ #8788. hozzászólásáraSzia próbáld meg a laudist.
Évelő kétszikű nincs, egyszikű esetén van gondom a fenyércirokkal
Viszont annyira nem fertőzött a terület, hogy indokolt legyen a Duos fajta kukorica vetése
Hiába irtom glifoval búza tarlóból , nem akar eltűnni .
Eddig lumaxot használtam, ami ugye fogta a magról kelő egysziküt, majd utána még kapott nikoszulfuront, de a nikoszulfuront el kell felejtenem, vagyis már rég el kellett volna engednem
Szóval egyszikű ellen melyik hatóanyag lenne érdemben hatékonyabb?
Vagy milyen komplett gyári kombinációt használjak?
Válasz Gyurkesz1 #8784. hozzászólásáraA colombust próbáld meg.
Kurvajó!
Válasz Gyurkesz1 #8784. hozzászólásáraHa kész a talaj csak vesd bele.
Vetés után 2-3nappal glifozát.
Aztán majd valami hormonos faszányos gyomirtóval meghinted és kész.
Válasz MrPoke #8780. hozzászólásáraTökéletes is! Én is a Principal-ra esküszöm.
mindig tökéletes , látvanyos, gyors hatás.
Megszoktam spékelni egy kis Sucessor TX-el
Sziasztok, ősszel leszántott lucernába készülök kukoricát vetni. Ősszel nemvolt lehetőségem totálissal lefújni szantás előtt. A föld mar elvan keszítve vetésre de lassacskán kezdi atnőni a lucerna. 20. után van tervben a vetés addig szépen megfog ugrani. Kerdés az lenne hogy mit javasoltok, vetés előtt pár nappal totális + kombinátor vagy asoborona, vagy csak simán vessek bele így hogy nembojgatom vetés előtt a földet, és vetés után totális. Köszönöm a segitséget.
Válasz Ganajos #8777. hozzászólásáraTavaly a 10 litereseket cserélték, de Én bekeverve már nehezen vittem volna vissza. 4 éve kb. valamit variáltak rajt. Ennyi infót volt. Nekem is szokott működni ezen kívül.
Válasz Ganajos #8776. hozzászólására

Válasz uff #8779. hozzászólásáraPapíron 1-3levélben kellene.
De későbbszoktam.
4-5 levél mert a hormont álltalában 5től lehetne. Dikambázni szoktam.
Ha úgyvan nincsmire várni akkor a hormont külön fújom.
Én principálra esküszöm osztott kijutatásba. De ha egyenletes a kelés elég szokott lenni a fél adag.
Ha van gyom kelés 3 levélben mehet is kifelé, ha van utókelés az pedig akár 7 levélig.
Válasz rtamas1976 #8770. hozzászólásáraadengot már kikelt kukorica állományban szoktad szórni és milyen hormonnal kombinálod?
Válasz Ganajos #8776. hozzászólásáraAkkor vegyél 8sorost.
A semmitől sokkal jobb!
De a sajáttal akkormész és annyiszor ahányszor akarsz!
Ha rtkval vetik mindegy hánysoros.
Veszel 6sorost aminek a 2 szélső felcsukható az máris egy 4soros.
Ha akarja az ember minden megoldható!
Válasz Gandhy #8769. hozzászólásáraÉn is használtam már nekem nem volt vele semmi gond
Sőt még volt több éves sucessorom, annak se volt baja
Válasz rtamas1976 #8768. hozzászólására8 sorral vetik, de a 4 soros meg pici sztem, sokat kell kanyarogni
Válasz Gandhy #8771. hozzászólásáraPre kezelést csak akkor csinálok ha mond esőt. A korai poszt biztosabb!
Pre ben olcsó szert használok clik combit vagy terbine combit. Ha nemhat felülkezelem.
Gyom nemmaradhat a táblán!
Így mindég tiszta, és kell is mert tökmegy utána!
Válasz Rabó001 #8772. hozzászólásáraAcatom nincs , de mikor volt az a táblát vagy kombinációban csináltam vagy külön később dikambával. Szulák sincs.
Nálunk a szerbtövis és a selyemmályva a közellenség. Azt a dikamba intézi.
Válasz Gandhy #8771. hozzászólásáraMeg 20-25 éve mindenki szántott és a csupasz földre ment a talajhatású->tartamhatású szer.
Aztán elkezdtünk versenyezni ki hagy fönn több mulcsot és már nem is a csak földre megy a cucc...
magyarul hiába fújom a kukorica szárra, alatta kikel a gaz
Válasz rtamas1976 #8770. hozzászólásáraBocs hogy beleszolok, de az évelőket nem viszi, legalábbis a mezei acatot és a szulakot nem, erről van tapasztalatom. Ezt leszamitva nagyon jó szer. Ha ezek is vannak, akkor vagy kombinálni kell, mint írod, vagy más szerrel kell csinálni. Tapasztalatom szerint ez a 2 szemét gaz későn jön ki, szinte a kukoricával együtt, addigra az Adengot már kinövi.
Válasz rtamas1976 #8770. hozzászólására1x régen, nem jött be, vadzab, muhar, kakásláb visszajött utána. Inkább a kompakt cuccokat teszem rá 1x, árral nem igazán foglalkozom, csak hasson.
20-25 éve felénkk csak pre kezelés volt, mindig beázott és persze azok még vállasabb cuccok voltak. Ahogy a tavaszi csapadék ritkult, állt át mindenki a posztra talajhatással kiegészítve.
Válasz Gandhy #8769. hozzászólásáraAdengót használtál már?
Jólműködik korai posztban, mindent visz.
És a tartamhatása is jó!
És a kukoricátsem gyötri.
Kombinálható hormonnal ha szükségvan rá.
Válasz Ganajos #8766. hozzászólásáraLumax pre-ben elég gavallér. Én post-ban Principal Gold Plus-t használom Successor-ral, de idén kiteszek valamit pre-ben és ha nem ázik meg, kipróbálom a Python-t.
Tavaly megszívatott a Successor, túrosodott, küzdelem volt kifújni és a hatása is lófax volt. Második tanknál, már folyamatos keverésen voltam, az jó lett. Na meg 5 hektáronként 42 szűrőt mostam.
Ott rohadjon meg az FMC. Semmit sem veszek többet, amit azok gyártanak. Nem ez az első problémám velük.
Válasz Ganajos #8767. hozzászólásáraDe akkor beszéldmeg velük , hogy lehet többször is bekell járniuk!
Olcsópénzért miértnem veszel 1db 4soros művelőt? Ha 8sorral vetik.
Válasz rtamas1976 #8765. hozzászólásáraFenyércirok nincs
Lehet megpróbálom kis területen 1 ha-on aztán meglátom milesz vele
Válasz Gandhy #8764. hozzászólásáraEgy ideig lumax-oztam pre-be, de mióta ilyen szárazság van, 4-5 levélnél postba nyomtam..
Lehet megpróbálom akkor a pre-be
Kidobtad a 2. Műtrágyát ősziekre? Sajna nekem nem jött össze az eső előtt
Válasz Ganajos #8763. hozzászólásáraBioban csináljuk.
Ha nincs fenyércirok vagy más ellenség.
Preben legyomirtod nemfogjameg, max ha kell felülkezeled.
Én preben szoktam vagy ha nemolyan az időjárás korai posztban adengoval.
Meglehet csinálni vegyszer nélkül is ha sok idődvan. Az melós!
Kell sorközművelő és töltőkapa, gyomfésű.
Utolsó mencsvárnak meghagyni a laudist.
Válasz Ganajos #8763. hozzászólásáraDrága jószág a kukorica. Inkább vigyen 10%-ot a vegyszer, mint 70-et a gyom.
Tedd ki a gyomirtót pre-ben, az még nem szól bele a csőképzésbe(talán). Április végén még nagyeséllyel beázik felétek.
Válasz rtamas1976 #8761. hozzászólásáraIlyennel nem tudom tölteni sajnos, bérbe nyomják 8 soros horschal…
De szerinted gyomirtó nélkül működne 2-3 fésüvel és egy sorközműveléssel, vagy felejtős?
Múltkor volt egy csík a szélén ami kimaradt a gyomirtásból, az a rész egész végig sokkal szebb volt, nagyobb, erőteljesebb, zöldebb, mint a gyomirtott
Válasz Ganajos #8760. hozzászólására

Válasz Ganajos #8760. hozzászólásáraÉn nemszoktam gyomfésűzni a sajátot.
De a cégnél 2-3xis.
Van egy négysoros, és egy ksmk 6soros.
Csak a töltőkapát használom.
Mind2 műtrágyás.
A 4soros itthonvan mindjárt csinálok képet!
Válasz rtamas1976 #8759. hozzászólásáraGyomfésűzni nem szoktad?
Milyen sorközművelővel töltöd?
Válasz Ganajos #8758. hozzászólásáraÉn csak betöltöm műtrágyával és kész.
Alapgyomirtom, vagy korai posztban.
Válasz szelindi1965 #8757. hozzászólásáraHuzatást egyet terveztem csak be, mert bérbe csináltatnám, aratni nem tudom magamnak mert nincs kombim.
Ilyen töltőkapás kultivátorra gondolsz h azzal feltölteni? Mert akivel csináltatom sztem ludtalpkapás sorközművelője van….
Válasz Ganajos #8754. hozzászólásáraEgy húzatás olyan 6-7 levélnél,aztán a végpercen míg bele tud menni az ember feltölteni rendesen,száraz években tökéletes,saját magadnak arasd mert a kombájnos felpofoz.
Válasz MTZ1221.3 #8750. hozzászólásáraMi az hogy a Calaris Pro - Laudis combó nem engedélyezett? Hol van ez leírva.......? A legjobb kombináció....igaz nem a legolcsóbb! 1,8 Calaris Pro, vagy Click Pro és hozzá 1 liter Laudis vagy Tempó! Semmi nem marad a területen! Egyetlen hibája hogy hivatalosan 3 évente lehet(ne) kijuttatni a terbutilazin miatt....
Még annyi, hogy a terület nem volt szàntva, grubert kapott ősszel, nemrég egy simítást, meg majd vetés előtt egy ásóboronát
Sziasztok!
Szerintetek kukorica működne gyomirtás nélkül, vagy ez teljesen felejtős?
Gyomfésű van, illetve egyszer meg akarom huzatni kultivátorral.
Gyomnyomás nem olyan vészes, egy felülkezelő 4-5 levélnél meg szokott oldani mindent, csak kíváncsi lennék, h valaki csinál e ilyet vagy egyáltalán működik e
Köszi
Válasz mtz1221 #8746. hozzászólására10 fok alatt semmi sem működik.
Válasz MTZ1221.3 #8750. hozzászólásáraNehéz ügy nagyon, ha tudnám, hogy lesz eső nem agyalnék.
Válasz MTZ1221.3 #8750. hozzászólásáraPartikölest ott hadja, meg a T4-est is. Az első
Válasz Celtises #8742. hozzászólásáraHello

En is csak ugy hallottam, hogy valaki a laudis+calaris pro-t tankkombinacioban juttatja ki. Kivalo hatekonysaggal. De ugye ez Magyarorszagon nem engedelyezett technologia, igy inkabb elmeleti sikon irtam.
A Laudis+Monsoon Active eleg jol dolgozik holland tanulmanyok alapjan, de az sem hiszem, hogy nalunk engedelyezett lenne, igy aztis csak erdekesseg keppen irtam.
Ami hivatalos az csak a focus ultra ami jo hatekonysagot er el. A nikoszulfuront sajna el kell felejteni, az keves.
Buek!
Udv
Válasz mtz1221 #8748. hozzászólásáraNektek csak jobbat!
BUÉK
Válasz rtamas1976 #8747. hozzászólásáraDunától keletre, jövőre mindenkinek ilyet kívánok.
BÚÉK.
Válasz mtz1221 #8746. hozzászólásáraNálunk ilyen a legyengébb kukorica!

https://vm.tiktok.com/ZNewgk4u7/
Válasz mtz1221 #8745. hozzászólásáraJa még nem tudom mi az oka, de ha éjjel nem megy 10 fok alá kezelés után, akkor jobban szokott sikerülni.
Válasz Celtises #8744. hozzászólásáraIsmerős.
Válasz mtz1221 #8743. hozzászólásáraNapra nem opció sajnos. Eddig nem sajnáltam duo rendszerre, de a piszkos anyagiak...
Válasz Celtises #8742. hozzászólásáraTegyél bele jövőre naprát és ott.
Teljes dózis rimo+ teljes nikosulforon + 3 kiló urea itt idén elég jó megfogta, amiben már évek óta szórakozok. De csak ilyen 80%-át vitte el, így is.