Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak614 FtEUR411.02 FtUSD393.86 FtCHF437.06 FtGBP495.05 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Na és mi lett a termés ilyen invesztició után??? Én is látam már egyébként valami hasonlót akkor ottmajd 5T napra termet !!! És láss csodát azóta meg alig valamicske terem rajta mert nincs aki finanszirozza azt a rengeteg kaját...
Hát az durva lesz, az biztos.
Mondjuk én kettéosztottam volna, és felét, vagy kicsit kevesebbet úgy kapáltam volna be.
Majd ne felejtsd el beírni a végeredményt.
Kíváncsi leszek, a szomszédoknál Genezis-es műtrágyakísélet van nemrossz, környékhez mérten jó talajba kukoricában. 3mázsa komplex ment ki meg 6mázsa ammóniumnitrát azthiszem! Szőrösbe vetették aztán totál, most igenjól néz ki kíváncsi leszek mit fakít majd
Mondjuk azért kárba nem megy a talajra hullott lombtrágya se mert gyökérrel is felveszik a növények az esővel bemosódva , de persze sokkal kisebb hatékonysággal.
Válasz #3475. hozzászólásra
Sokkal többet ér huzatáskor a műtrágya, mint gyomirtáskor a lombtrágya, utóbbival az a baj, hogy nagyon kicsi a levélfelület még olyankor és 98%-ban a lomtrágya a talajra fog kerülni és az mind kárba vész.
Szerintetek kukoricát megfújom motivel turbo d vel a talajban ez okozhat bármilyen lerakódást pár kertet kibéreltem és nem szeretném ha jövőre akármi is benne maradna a talajba amit a növény fel tud venni. pl borsót vagy valamilyen kertészeti növényt akarok beletenni?
köszönöm, sztem max 1 hetet várok és a hét második felében max hét végén megcsináljuk, meglátom szerda körül hogyan fejlődik a gyom és a kuki, ha még meg is ázna addig....
Ha most permeteznéd ki akkor elég lenne az évelők ellen valami 2,4-D ha vársz vele még mert az 1 szikűek nem nagyok akkor 5-6 levélben dikambát tegyél mellé.
Sucessor t + accent mellé acatra és apró szulákra mit tegyek mellé? A gyomok most szikleveles állapotúak, 1-2 szikű 1/2 -1/2 arányban kb. de sztem még nincs elöl a fele sem. Kuki 3-4 leveles, osztva nyomjam, vagy várhaték még 2-3 kuki levelet és egybe 2,5 l suci+ 60 gr accent + trend + ???? az évelőkre oszt hadd takarítson, eső eddig nálunk egy csepp sem volt amit ígérnek hérfőre azon most már nagyon rimánkodunk hogy be is jöjjön, de ha jól tudom a sucessor talajhatásához 20-30 mili kellene, hát....??? Adjatok tanácsot he tudtok, előre is köszönöm!!!
A gyomok közül főleg az egyszikűek fejlettségét figyeld. A kétszikűek(szerbtövis, csattanómaszlag, libatop stb.) fejlettsége másodlagos mert a fejlettebbeket is jól viszi a Principalplus gold. Minden gyimirtónál a fűféle gyomok irtása kíván pontosabb időzítést (gyökérváltás).
Ordax ha eső nélkül ? Csak az meg árban más drágább, legjobb lett volna adengo neki, ezeket a kis apró sűrű gyomokat seperte volna. Du pontosoknál szigorú a 7 levél? mert a monsoonra meg laudisra is 7 levél van írva, aztán mindig később fújtuk, tavaly térdig érőben ment a monsoon..
Üdv!
Könnyen irtható gyomok ellen titus plus vagy principal plus? És most olyan 4 leveles állapotban van, foltokban már lehetne gyomírtani, egybe letolni most vagy megosztani és későn 7-8 leveles korába belemenni az osztott dózis második felével? Vadzabot tudja mindkét szer? mert a forgóba elő-elő fordul
szerintetek mire vonatkozik az h a kukorica pl. 4 leveles, arra, h mennyi levelett lehet összesen megszámolni vagy a kialakúlt körbeért levélnyelet kell számolni? (remélem jól fejeztem ki magam)
4 leveles a kukorica, akkor azt mondod hogy várjunk vele az utolsó pillanatig? 7 leveles állapotig lehet szorni. Vagy inkább nyomjuk ki osztott kezelésbe? 10 hektáros csomag. 10x440 g principal, 10 liter successor és a Trend. Mert azt irtad hogy tartamhatás meg nagyon kevés van neki
Ha azt vártad, hogy elszáradjanak a levelei akkor elhiszem, hogy nem látod a hatását.
Csavarodott, lankadt szárakat leveleket, hajtáscsúcsot kell hogy lássál.
Persze ez nem fogja évekre megoldani az acat problémát, de a előnyt ad a kukoricának és a második permetezéssel már erre az évre szerintem rendben lesz a terület.
Tegyél fel róla képeket.
Kimentem megnézni, hogy a két napja az acattal fertőzött földre szórt Dezormon milyen "gyilkolást" hajtott végre. Hát,hogy finoman fogalmazzak, gyakorlatilag semmilyet...
A kuki 3 leveles állapotában szórtuk, szakszerűen, ennek ellenére...Nem értem...
A véleményeteket szeretném kérni, hogy a közeljövőben szórandó Laudis-tól acat vonatkozásában várhatok még eredményt? Vagy marad idén is a kézi erő? (Tavaly napraforgó volt benne, és mindenki esküdött rá, hogy a Fozát kiviszi belőle, de csak a kapának sikerült...)
8741 hozzászólás
Tudja valaki melyik a legolcsóbb nikoszulfuron?
Válasz #3489. hozzászólásra
9-17 tonna. Változó,időjárás függő volt.
Válasz #3488. hozzászólásra
Na és mi lett a termés ilyen invesztició után??? Én is látam már egyébként valami hasonlót akkor ottmajd 5T napra termet !!! És láss csodát azóta meg alig valamicske terem rajta mert nincs aki finanszirozza azt a rengeteg kaját...
Válasz #3487. hozzászólásra
Ugyanebben a kísérletben Soponyán a következőket adták ki:
A Carota Bt. tápanyag technológiai és növényvédelmi munkálatai:
Tápanyag:
vetés előtt:
EF Plus 37 NPK
6,3 q/ha
Sulfammo 30
2,2 q/ha
vetéssel:
EF Plus 35 NP
1,5 q/ha
tápkultivátorral:
Sulfammo 30
2 q/ha
Válasz #3485. hozzászólásra
Aha és ezt itt a földön vagy valami más bolygón ?
Válasz #3485. hozzászólásra
Jééééééééé
Ezt kibírja a föld, meg a kuki?
Nem semmi...
De ha még ezt is fokozza valaki...
Válasz #3484 hozzászólás
A Monsanto is szokott különböző partnereknél kísérletet beállítani.
Bemásolom ide a hírlevelükből egy részletet:
A tápanyagellátás és a növényvédelem Belvárdgyulán a következőképp zajlott:
Tápanyag:
vetés előtt:
EF Plus 37 NPK
7,3 q/ha
Sulfammo 30
5,1 q/ha
vetéssel:
EF Plus 35 NP
4 q/ha
tápkultivátorral
Sulfammo 30
2 q/ha
Válasz #3482. hozzászólásra
Hát az durva lesz, az biztos.
Mondjuk én kettéosztottam volna, és felét, vagy kicsit kevesebbet úgy kapáltam volna be.
Majd ne felejtsd el beírni a végeredményt.
Én is megjátszanám ha lenne aki ki egyenlitse a számlát!!Válasz #3480. hozzászólásra
Válasz #3481. hozzászólásra
Vetés elé is meg vetőgéppel sormellé is így tehát mind a fődben van!
Most meg ázik szépen a kuki tombol és olyat fog durrantani mint állat
Válasz #3480. hozzászólásra
Vetés előtt kirakták mind a 6 mázsa AN-t?
Az brutális
Válasz #3476. hozzászólásra
Kíváncsi leszek, a szomszédoknál Genezis-es műtrágyakísélet van nemrossz, környékhez mérten jó talajba kukoricában. 3mázsa komplex ment ki meg 6mázsa ammóniumnitrát azthiszem! Szőrösbe vetették aztán totál, most igenjól néz ki kíváncsi leszek mit fakít majd
Válasz #3478. hozzászólásra
Szerintem is....
Mondjuk azért kárba nem megy a talajra hullott lombtrágya se mert gyökérrel is felveszik a növények az esővel bemosódva , de persze sokkal kisebb hatékonysággal.
Sokkal többet ér huzatáskor a műtrágya, mint gyomirtáskor a lombtrágya, utóbbival az a baj, hogy nagyon kicsi a levélfelület még olyankor és 98%-ban a lomtrágya a talajra fog kerülni és az mind kárba vész.
Köszi a segítséget!!!
Szerintem igy ebben a sorrendben jó is lesz!! Túl tölteni biztosan nem fogod még enyivel sem!!
Sziasztok!
Érdeklődni szeretnék kukorica vetéskor 2 mázsa műtrágya/ha gyomírtáskor fújjak rá lomtrágyát vagy húzatáskor 1 mázsa műtrágyát???Köszi a segítséget.
Válasz #3473. hozzászólásra
Motivel után bármi mehet...
Szerintetek kukoricát megfújom motivel turbo d vel a talajban ez okozhat bármilyen lerakódást pár kertet kibéreltem és nem szeretném ha jövőre akármi is benne maradna a talajba amit a növény fel tud venni. pl borsót vagy valamilyen kertészeti növényt akarok beletenni?
hello mindenkinek.
infot szeretnék az idei kuki gyonirtási árakrol mi amit normál esetben fizetni lehet
köszönöm
Válasz #3470. hozzászólásra
köszönöm, sztem max 1 hetet várok és a hét második felében max hét végén megcsináljuk, meglátom szerda körül hogyan fejlődik a gyom és a kuki, ha még meg is ázna addig....
Válasz #3469. hozzászólásra
Ha most permeteznéd ki akkor elég lenne az évelők ellen valami 2,4-D ha vársz vele még mert az 1 szikűek nem nagyok akkor 5-6 levélben dikambát tegyél mellé.
Sucessor t + accent mellé acatra és apró szulákra mit tegyek mellé? A gyomok most szikleveles állapotúak, 1-2 szikű 1/2 -1/2 arányban kb. de sztem még nincs elöl a fele sem. Kuki 3-4 leveles, osztva nyomjam, vagy várhaték még 2-3 kuki levelet és egybe 2,5 l suci+ 60 gr accent + trend + ???? az évelőkre oszt hadd takarítson, eső eddig nálunk egy csepp sem volt amit ígérnek hérfőre azon most már nagyon rimánkodunk hogy be is jöjjön, de ha jól tudom a sucessor talajhatásához 20-30 mili kellene, hát....??? Adjatok tanácsot he tudtok, előre is köszönöm!!!
Válasz #3456. hozzászólásra
tPeti
Ha úgy van ahogy írtad akkor nyugodtan várhatsz még.
Válasz #3448. hozzászólásra
Medve21
A gyomok közül főleg az egyszikűek fejlettségét figyeld. A kétszikűek(szerbtövis, csattanómaszlag, libatop stb.) fejlettsége másodlagos mert a fejlettebbeket is jól viszi a Principalplus gold. Minden gyimirtónál a fűféle gyomok irtása kíván pontosabb időzítést (gyökérváltás).
Válasz #3443. hozzászólásra
Ebben benne vannak a tünetei:
http://goo.gl/z9UPV
Válasz #3464. hozzászólásra
Ja :
13.oldal 8.1 függelékben taglalják...
Közben megtaláltam ezt , ami a videón látottakat támasztja alá:http://www.magyarkukoricaklub.hu/files/tudastar/kukoricaklub_20120301232749_WDY8p.pdf
Most már csak az az érdekes hogy a gyomirtók gyártói melyik számolás szerint írják rá például hogy 3 levél-ig ?
Bonyolult téma...
Válasz #3462. hozzászólásra
Ok , ez tiszta sor ...
Csak hang nélkül néztem végig a videót így nem is tudom pontosan miről van szó . Lehet nem is erről pontosan.
Itt a kwizda honlapja, ahol úgy határozza meg a képek alapján fent mint én .(gondolom azért csak tudják ők is mit írnak)
Legfeljebb a hatáscsúcsi pici levél kezdeményt nem számolja bele , ami végül is evidens mivel az egy nem teljes levél az ábrákon se...
De erről lehetne vitatkozni , gondolom majd mások is hozzászólnak ehhez.
Igazából én se esküdnék meg rá de akit csak ismerek így számolja...
Válasz #3460. hozzászólásra
1248 videót készítettek, és ha megfigyeled AgPhD a nevük is, csak tudhatnak valamit, (ha csak nem smittelték az ügyet)
Válasz #3459. hozzászólásra
Eső nélkül is hat , de persze talajon nem...
Hát illik betartani a korlátozásokat ...
A Bayeres cuccokkal jobban meg lehet csúszni a beépített széfener miatt.
Válasz #3458. hozzászólásra
Szerintem nem jól beszélnek...
Válasz #3457. hozzászólásra
Ordax ha eső nélkül ? Csak az meg árban más drágább, legjobb lett volna adengo neki, ezeket a kis apró sűrű gyomokat seperte volna. Du pontosoknál szigorú a 7 levél? mert a monsoonra meg laudisra is 7 levél van írva, aztán mindig később fújtuk, tavaly térdig érőben ment a monsoon..
Válasz #3454. hozzászólásra
2:50nél én 4levélhegyet számolok ők meg 2-t mondanak
Válasz #3455. hozzászólásra
Én a Pricipal osztottban gondolkodnék akkor ...
De nehogy túl soká menj ki a második felével.
A legjobb meg az Ordax lenne a talajhatás miatt...
Vadzab ? Hát ha viszi az egyszikűek nagyját , akkor azt is vinni kéne.
Válasz #3455. hozzászólásra
gyenge kis apró kétszikűek jönnek benne , egy-két helyen van acat , de az minimális
Válasz #3452. hozzászólásra
Üdv!
Könnyen irtható gyomok ellen titus plus vagy principal plus? És most olyan 4 leveles állapotban van, foltokban már lehetne gyomírtani, egybe letolni most vagy megosztani és későn 7-8 leveles korába belemenni az osztott dózis második felével? Vadzabot tudja mindkét szer? mert a forgóba elő-elő fordul
Válasz #3453. hozzászólásra
Ők csak a középsőt nem számolják bele , az csak egy...
De szerintem mindenki a hegyeket számolja évek óta....
Válasz #3452. hozzászólásra
azért kettő különbség a számolásban már csak jelenthet valamit
Válasz #3451. hozzászólásra
mindegy , nem lényeg ez annyira egy levél ide-oda...
Válasz #3450. hozzászólásra
ezek nem azt mondják
Válasz #3449. hozzászólásra
Ahány hegycsúcs van annyi levél...
szerintetek mire vonatkozik az h a kukorica pl. 4 leveles, arra, h mennyi levelett lehet összesen megszámolni vagy a kialakúlt körbeért levélnyelet kell számolni? (remélem jól fejeztem ki magam)
Válasz #3429. hozzászólásra
4 leveles a kukorica, akkor azt mondod hogy várjunk vele az utolsó pillanatig? 7 leveles állapotig lehet szorni. Vagy inkább nyomjuk ki osztott kezelésbe? 10 hektáros csomag. 10x440 g principal, 10 liter successor és a Trend. Mert azt irtad hogy tartamhatás meg nagyon kevés van neki
Most olvasom ..."a Nic-It turbó a tanyás gazdálkodás kivételével az összes AKG célprogramban felhasználható."..... Miért nem mindenütt?
Pedig a jó Glifó az nem rossz
A kapa csak időszakos megoldás
Adengo x DMA-6 megtuningolva gyenge gyomflorára kifujva.A többit Jumbo turboval késöbb nyomjuk.
Ha azt vártad, hogy elszáradjanak a levelei akkor elhiszem, hogy nem látod a hatását.
Csavarodott, lankadt szárakat leveleket, hajtáscsúcsot kell hogy lássál.
Persze ez nem fogja évekre megoldani az acat problémát, de a előnyt ad a kukoricának és a második permetezéssel már erre az évre szerintem rendben lesz a terület.
Tegyél fel róla képeket.
Kimentem megnézni, hogy a két napja az acattal fertőzött földre szórt Dezormon milyen "gyilkolást" hajtott végre. Hát,hogy finoman fogalmazzak, gyakorlatilag semmilyet...
A kuki 3 leveles állapotában szórtuk, szakszerűen, ennek ellenére...Nem értem...
A véleményeteket szeretném kérni, hogy a közeljövőben szórandó Laudis-tól acat vonatkozásában várhatok még eredményt? Vagy marad idén is a kézi erő? (Tavaly napraforgó volt benne, és mindenki esküdött rá, hogy a Fozát kiviszi belőle, de csak a kapának sikerült...)
Válasz #3441. hozzászólásra
Az ammoniára is gondoltam...