Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak614 FtEUR411.02 FtUSD395.26 FtCHF439.37 FtGBP495.29 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz k-roy90 #8240. hozzászólásáraSzerintem inkább alap gyomirtónak használandó a petoxamid/pl.WING P/,és nem a világ teteje.Azonban SUCCESSOR PRO-t még nem használtam,ez ügyben nem vagyok kompetens.
Válasz sanyi1965 #8239. hozzászólásáraElozo evekben a TX volt, de iden csak a Pro-t kaptuk.
A kerdesem az lenne, hogy a kukoricanak nem e árt az 1 liter Successor Pro ? (Ebben 2x annyi petoxamid van)
én a Diniro-t dobtam a tavalyi munkája után, az szégyen volt, Laudis-sal kellett utána mennem, mert kizöldült a tábla, az viszont hozta a kötelezőt, csak hát a költségek, pont nem a legolcsóbb szer egyik sem
Válasz tiszai10 #8226. hozzászólásáraA gyom fejletségétől is függ de fekete földnél a max dózis használtuk. Pár éve megjártuk vele nem kapott elég bemosót és újrazöldűlt a föld. Azóta nem is használjuk mert nagyon rizikós a bemosó eső
Válasz tiszai10 #8226. hozzászólásáraMegvan az adagolási arány csak az a gond, hogy ki kell várni ameddig csak lehet mert nem nagyon lesz komolyabb esőzés az elkövetkező 2 hétben az előrejelzés szerint.
Válasz tiszai10 #8224. hozzászólásáraOda kell figyelni mert ha gyökeret vált a gyom nem fogja levinni ,csak megfogja de ki fogja heverni. Már jártunk így sajnos
Válasz GREVEN #8222. hozzászólásáraNem is értem.... Ez valami hasonló elgondolás hogy "vegyük le estére a fűtést 15 fokra, vagy mosás helyett szellőztessük ki a ruhákat mosás helyett"....
Válasz ZZ #8216. hozzászólásáraHa azok nem használnak, akkor nem kizárt hogy SU rezisztens már!
Ebben az esetben csak a tarló kezelés és a duó system marad.
Válasz kukaccsosz #8215. hozzászólásáraTakarmány kukoricában tudnál ajánlani valami jó egyszikű gyomirtot.
Fenyercirikkal van gond..
Gabona tárolóban szórjuk 2 alkalommal is max dózisú glifóval, de azért ilyenkor is előbukkan pár helyen a kukiban
Milagro 240, illetve principal (eredeti 90 gr-os ) már semmit sem ér
Válasz GREVEN #8208. hozzászólására ha ezt most kifújod jó gazos földed lesz főleg ha van benne varjú mák....most még a premergensek is jók lesznek ha most bedolgozod vetés előtt szinte az egész ország megázott rendesen s jóval olcsóbb de ha mégsem van lehetőség később javítani calaris-t mivel lehet felül kezelni nem tudom szóval te tudod
Calaris Professional csomagot hány hektárra érdemes kifújni?
Elég széles a használható dózis tartomány.
Elvileg 10 ha-ra adják, de a felső dózissal 8 ha-ra elegendő.
Kinek mi a tapasztalata vele? Parlagfű, acat meg egy szívós disznóparéj féle a fő ellenfél, meg a hagyományos egyszikűk amik magról kelnek.
Továbbá írja a calaris hogy ammonium nitrát adható hozzá. Na most ezt akkor szabad ha magába juttatja ki az ember vagy így is ha a csomagot? Mert van a csomagba 2 segédanyag.
Fekete földet szeretném fujni Adama Efica-val és Terazor 50Sc-vel amit bemunkálok és utána menne a kukorica vetése.
Kérdésem,hogy kell e tenni valamit a 2 vegyszer mellé,hogy fokozza a hatást,javitsa??
Válasz Ndr #8201. hozzászólására Ki lehet tenni preemensen is, de jobb korai posztban, mert akkor érvényesül a levélen keresztüli hatása is. Onnantól, hogy elkezd kelni a kukorica az esőt lesd, amikor mondják, hogy fog esni, akkor előtte fújd ki. Ha nem nagyok a gyomok/nincs évelő (pl. acat), akkor elég a DicopurTop alja is
Kukorica kézi vetése után kikelve pétisózva is lesz.
Sharpen 330 vetés utáni de gondolom arra pétisózni már nem nagyon ajánlott rámenni mert a lábnyomokban kijön a dudva.
A másik a Laudis az 5-7 leveles állapotáig használható itt nem lenne gond a sózás.
Kis kiszerelésben ezek vannak, amúgy mit szóltok a két termékhez?
Válasz Ndr #8196. hozzászólására A dezormon-t hagy a fenébe, az évelő egyszikut, ha jól érkezik a csapadék, akkor kifeheriti, de később elengedi.
Szója, napraforgó mehet.
Szerintem nem fogja vissza a kukoricát, de ha félsz tőle, vegyél mást.
Válasz Sz_Pisti #8193. hozzászólásáraEgy ismerősöm, korai posztba tesz ki Adengo + Dezormon (a dezort fèldózissal, mert üvegessè válhat a kukorica). Ez a páros vagy a Mustang vagy Dicopur top megfogna nekem minden gyomot? Az évelő 1-2 szikűeket is ?
Úgy olvastam visszább, hogy az adengo fogja a kukoricát rendesen
Válasz Sz_Pisti #8193. hozzászólására A kikelt muharok mellett a később kelő egyedeket is tudnia kell, ezt tudja a ClickPro, Adengo, Capreno, Lumax, a Laudisnál nincs talajhatás.
A sok kétszikű és az acat miatt indokolt lehet a hormon is.
Az éven először lesz kukoricám (tudom nehéz elhinni), és szeretnék patika gyomirtást. Én a Laudis 1l click pro 1.8l gondoltam első körben amit itt is javasoltak a kollégák.
Van itt egy gazda Ő principal plusz goldot használt, de a muhar miatt váltáson gondolkodik. Pont laudison.
Ebben szeretném a segitsegetek kérni
Jellemző gyomok:
Parlagfű, disznoparej, acat, szulák, szerbtövis, arvakelesu napraforgó
Muhar angol perje(tarack búza)
8741 hozzászólás
Válasz k-roy90 #8240. hozzászólásáraSzerintem inkább alap gyomirtónak használandó a petoxamid/pl.WING P/,és nem a világ teteje.Azonban SUCCESSOR PRO-t még nem használtam,ez ügyben nem vagyok kompetens.
Válasz sanyi1965 #8239. hozzászólásáraElozo evekben a TX volt, de iden csak a Pro-t kaptuk.
A kerdesem az lenne, hogy a kukoricanak nem e árt az 1 liter Successor Pro ? (Ebben 2x annyi petoxamid van)
Válasz sanyi1965 #8238. hozzászólásáraMert a petoxamid csak csírázásgátló,a terbutilazin irt is.
Válasz k-roy90 #8234. hozzászólásáraSuccessor tx!
Válasz Gepi #8236. hozzászólására , köszi. Fenyer cirok, folyófű t viszi? Rendesen fogja?
Válasz erdeizsolt1990 #8235. hozzászólásáraMi használtuk nálunk bejött az elmúlt években.
Hali, Monsoon activ ? Vélemeny róla?
Egy olyan kerdesem lenne, hogy Principal Plus mellé mehet 1liter Successor PRO (600 gr petoxamid)?
Válasz Sanyee #8232. hozzászólásáraJobb lesz,PP GOLD.
Válasz Gandhy #8229. hozzászólásáraLehet marad a Pp.
Adengoba gondolkoztam, de nem hiszem, hogy lesz 20 mm eső 2 héten belül. Monsoon meg utána ment volna helyenként.
Jövő héten rámegyek 3 leveles állapotban majd és ha nem jön össze később Monsoon Active, Laudis?
Válasz tiszai10 #8227. hozzászólásárahét-nyolc levelest se viszi ki, mintha kicsit megfogta volna.
Válasz Sanyee #8214. hozzászólásáranálam eddig a a legjobb erre a PP Gold
én a Diniro-t dobtam a tavalyi munkája után, az szégyen volt, Laudis-sal kellett utána mennem, mert kizöldült a tábla, az viszont hozta a kötelezőt, csak hát a költségek, pont nem a legolcsóbb szer egyik sem
Válasz tiszai10 #8226. hozzászólásáraA gyom fejletségétől is függ de fekete földnél a max dózis használtuk. Pár éve megjártuk vele nem kapott elég bemosót és újrazöldűlt a föld. Azóta nem is használjuk mert nagyon rizikós a bemosó eső
Válasz tiszai10 #8226. hozzászólásáraMegvan az adagolási arány csak az a gond, hogy ki kell várni ameddig csak lehet mert nem nagyon lesz komolyabb esőzés az elkövetkező 2 hétben az előrejelzés szerint.
Válasz B.Bali #8225. hozzászólásáraAdagolása fekete föld esetén már kikelt kukoricánál (2 levél) mennyi legyen?
Válasz tiszai10 #8224. hozzászólásáraOda kell figyelni mert ha gyökeret vált a gyom nem fogja levinni ,csak megfogja de ki fogja heverni. Már jártunk így sajnos
Válasz B.Bali #8219. hozzászólásáraKöszi, gondoltam hátha lesz tapasztalat és többet is elbír.
Válasz GREVEN #8222. hozzászólásáraNem is értem.... Ez valami hasonló elgondolás hogy "vegyük le estére a fűtést 15 fokra, vagy mosás helyett szellőztessük ki a ruhákat mosás helyett"....
Válasz Bigyófelügyelő #8221. hozzászólásáraHát ez cukor.
Lehet kezdeni benyelezni a kapákat.
https://www.agrarszektor.hu/noveny/mostantol-tilos-ezeket-a-novenyvedo-szereket-hasznalni-magyarorszagon-itt-a-lista.37751.html
Válasz ZZ #8216. hozzászólásáraOlcsó nicosulfuron-t adj neki 2x-re 1hét alatt,ragasztóval együtt.
Válasz tiszai10 #8218. hozzászólására3 levélig írja
Az Adengo gyomirtót kukorica milyen állapotáig lehet kijuttatni max?
Válasz ZZ #8216. hozzászólásáraHa azok nem használnak, akkor nem kizárt hogy SU rezisztens már!
Ebben az esetben csak a tarló kezelés és a duó system marad.
Válasz kukaccsosz #8215. hozzászólásáraTakarmány kukoricában tudnál ajánlani valami jó egyszikű gyomirtot.
Fenyercirikkal van gond..
Gabona tárolóban szórjuk 2 alkalommal is max dózisú glifóval, de azért ilyenkor is előbukkan pár helyen a kukiban
Milagro 240, illetve principal (eredeti 90 gr-os ) már semmit sem ér
Válasz Sanyee #8214. hozzászólásáraMonsoon activ
Sziasztok!
Tudnátok mondani olyan szert, ami a tarackot jól fogja, akár egy 3 hónapig is.
Laudis, Pp plus golf kiesett.
Postba 6-8 levélig. De ha van pree. azt is meghalgatom.
Válasz GREVEN #8207. hozzászólásáraNekem tavaly a diniro gold még nagyon jól működött…idén is azzal megyek
Válasz GREVEN #8211. hozzászólására Hát a varjú mákot akkor sem viszi ki rendesen de az nem ér a csőig én is számításba vettem csemegében
Válasz Mihály #8210. hozzászólásáranem most megy hanem állományba majd
Válasz GREVEN #8208. hozzászólására ha ezt most kifújod jó gazos földed lesz főleg ha van benne varjú mák....most még a premergensek is jók lesznek ha most bedolgozod vetés előtt szinte az egész ország megázott rendesen s jóval olcsóbb de ha mégsem van lehetőség később javítani calaris-t mivel lehet felül kezelni nem tudom szóval te tudod
Válasz GREVEN #8208. hozzászólására Syngentánál maradva, akkor inkább az Elumis Bang, az nagyobb rendet tenne az acatok között
Calaris Professional csomagot hány hektárra érdemes kifújni?
Elég széles a használható dózis tartomány.
Elvileg 10 ha-ra adják, de a felső dózissal 8 ha-ra elegendő.
Kinek mi a tapasztalata vele? Parlagfű, acat meg egy szívós disznóparéj féle a fő ellenfél, meg a hagyományos egyszikűk amik magról kelnek.
Továbbá írja a calaris hogy ammonium nitrát adható hozzá. Na most ezt akkor szabad ha magába juttatja ki az ember vagy így is ha a csomagot? Mert van a csomagba 2 segédanyag.
Válasz Ganajos #8206. hozzászólásáraSok éve ezeket a hatóanyagokat használjuk.
Rezisztencia elkerülése végett jó lenne már cserélni
Válasz GREVEN #8202. hozzászólásáraMi a baj ezekkel a szerekkel?
Sziasztok!
Fekete földet szeretném fujni Adama Efica-val és Terazor 50Sc-vel amit bemunkálok és utána menne a kukorica vetése.
Kérdésem,hogy kell e tenni valamit a 2 vegyszer mellé,hogy fokozza a hatást,javitsa??
Válasz GREVEN #8202. hozzászólására Nincs
Válasz Ndr #8201. hozzászólására Ki lehet tenni preemensen is, de jobb korai posztban, mert akkor érvényesül a levélen keresztüli hatása is. Onnantól, hogy elkezd kelni a kukorica az esőt lesd, amikor mondják, hogy fog esni, akkor előtte fújd ki. Ha nem nagyok a gyomok/nincs évelő (pl. acat), akkor elég a DicopurTop alja is
Hoztak piacra valami új kukorica gyomirtót erre az évre?
Amivel ki lehetne váltani a Monsoon Aktiv, Princi, Jumbo, Diniro Gold vonalat más hatóanyagra de a hatásfok megmaradna és a széles kijuttathatóság?
Válasz Sz_Pisti #8197. hozzászólásáraSzia!
Végül az Adengo Dicopur Top mellett döntöttem első körben.
Annyi lenne a kérdésem, hogy az Adengo preebe menjen ki, majd külön a Dicopur Top mikor rendesen megjelennek a ketszikűek.
Vaaagy, amit én inkább preferálnèk, hogy korai posztban együtt a kettő 2-3 leveles korában ?
Előre is köszönöm a válaszod
Válasz VW passat #8180. hozzászólásáraFelejtsd el!
Válasz tiszai10 #8198. hozzászólásáraLaudis sokkal jobb.
Kukorica kézi vetése után kikelve pétisózva is lesz.
Sharpen 330 vetés utáni de gondolom arra pétisózni már nem nagyon ajánlott rámenni mert a lábnyomokban kijön a dudva.
A másik a Laudis az 5-7 leveles állapotáig használható itt nem lenne gond a sózás.
Kis kiszerelésben ezek vannak, amúgy mit szóltok a két termékhez?
Válasz Ndr #8196. hozzászólására A dezormon-t hagy a fenébe, az évelő egyszikut, ha jól érkezik a csapadék, akkor kifeheriti, de később elengedi.
Szója, napraforgó mehet.
Szerintem nem fogja vissza a kukoricát, de ha félsz tőle, vegyél mást.
Válasz Sz_Pisti #8193. hozzászólásáraEgy ismerősöm, korai posztba tesz ki Adengo + Dezormon (a dezort fèldózissal, mert üvegessè válhat a kukorica). Ez a páros vagy a Mustang vagy Dicopur top megfogna nekem minden gyomot? Az évelő 1-2 szikűeket is ?
Úgy olvastam visszább, hogy az adengo fogja a kukoricát rendesen
Válasz Sz_Pisti #8193. hozzászólásáraAz adengo után vethetek szóját vagy napraforgót ? És köszönöm
Válasz Sz_Pisti #8193. hozzászólására A kikelt muharok mellett a később kelő egyedeket is tudnia kell, ezt tudja a ClickPro, Adengo, Capreno, Lumax, a Laudisnál nincs talajhatás.
A sok kétszikű és az acat miatt indokolt lehet a hormon is.
Válasz Ndr #8192. hozzászólásáraAdengo
+Dicopurtop vagy
vagy Mustang
Halihó
Az éven először lesz kukoricám (tudom nehéz elhinni), és szeretnék patika gyomirtást. Én a Laudis 1l click pro 1.8l gondoltam első körben amit itt is javasoltak a kollégák.
Van itt egy gazda Ő principal plusz goldot használt, de a muhar miatt váltáson gondolkodik. Pont laudison.
Ebben szeretném a segitsegetek kérni
Jellemző gyomok:
Parlagfű, disznoparej, acat, szulák, szerbtövis, arvakelesu napraforgó
Muhar angol perje(tarack búza)
Után szója vagy napraforgó menne.
Előre is köszönök minden javaslatot