Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak614 FtEUR413.74 FtUSD396.67 FtCHF443.85 FtGBP498.5 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Hello!Mesterrel kezeltem le a kukoricát ,lassan eltelet 6 nap de még semmit sem látszik,zömmel muhar,és disznóparéj van a táblán némi zsurlóval,tettem 3 lityi wuxalt is lombtrágyaként,hatásást látszik is ,mert erősödik a kuki,de a gyom nem akar sárgulni,szerintetek megismételjem a vegyszerezést,150 grammot tettem hekinkénté,jah erősen gyomos a terüler!!
Papír szerint 14 napon belül,de ha Merlin lenne akkor akár egy hónapig is bírja,fantasztikusan jók szoktak lenni a Merlines kukoricák...Talán azért nem nagy divat ezt használni kicsiben mert volt egy két érzékenyebb fajta emlékeztek a kis kényeskedő,de jól termő Ocitán stb és kicsit félelmetes volt a tünet a duplázásnál ,tök fehér volt a kukorica...hez hasnó a Command hatása és türelme ill a Wing is kicsit többett bír meg a Pledge is...Az azért tév hit hogyha nem esik az eső idöbben csak pl három hétre rá akkor semmit nem ér az alapkezelés,mert dolgozik az csak a hatás akkár70- 50% alá csökkenhet ,de a kontrol csíkoknál szemmel látható a különbség a kezelt és nem kezelt között...Az viszont igaz ,hogy pénzügyi szempontból ebben az estben semmit "nem értünk el" mert a felül kezelésre megint rá kell költenni...
Bocs hogy csak most, el voltam veszve.
Szóval fújtuk nagyobb muharra is, de nem maradt belőle, elég időben sikerült vele kijutni és így többnyire mindent vitt. A képek a permetezés másod és harmad napján készültek, holnap még kiugrok megnézni hogy mégis mit hagyott meg és készítek képeket. Gyengéit még nem nagyon tudok mondani, tavaly is ezt fújtuk és akkor is kitisztult a kuki, akkor is viszonylag hamar.
Én is attól féltem, hogy a későbbi esők miatt újra kell kezelni, de errefelé egyszerűen alig esett valami. Így 50 g/ha Titus 25 + 0,5 l/ha Mustang + 6 kg/ha AN (kakaslábfű, libatop) kifújással eddig gyommentes.
kukaccsosz, dreth, illetve mindenki.
lenne egy kerdesem: mult het penteken szortam Adengot, Calistot, Successort (kulon-kulon mas mas kombinacioban) eddig semmi eso nem volt erre, mennyi idon belul kell, hogy csapadékot kapjon, hogy talajon keresztul is jo dolgozzon? 1het, 2het, 3het?
talan szombaton v hetfon csak ideer egy felho, amibol lejon egy 10mm.
A hatása ???Az biztos...Tudod jól,hogy nem baxtatok el semmit azzal,hogy időben fújtátok mert legalább nem szívja a gaz a vízet,de megnyugtatlak kettőnek többször azért majd nem kell...Az viszont kétségtelen a Merlin klasszissal jóbb "mindennél"...Tíznapos első kezelés késés minimum tíz mázsa termés kiesés,sokan nem hiszik el ,de ha mindig van egy táblán belül kontrol sávod akkor meglepődik az ember sok mindenen,és úgy is mindenki csak a saját szemének hisz ,ill itt "néha" azért neked is elhiszik amit mondasz...De ez az alább említett Pulsar hatás egy kissé sokkoló ó
Mehet csak addig lehet ,hogy még egyszer is kell majd valamivel ,idén lesz erre példa több is és nem csak a Pulsár fog elfogyni mert a sorok lassan zárodnak...Lehetőleg a maximális dózist használd még ha(nem is) kicsit fáj is...Ha meg újjból kell addigra holnap "evoék" úgy is letesztelik a 0,35 "csódát"...Bár én inkább egy egyszerü Clióóót használnék másodiknak...
Válasz #2468. hozzászólásra
Na látod tudod te a választ magadtól,ha az egyik ha a másik nem fog eltünni egyik sem,de a kukorica addigra lenővi amig magához tér...
Sziasztok!
Segítsetek légyszi!
Laudist vettem kukoricára,
Perjére milyen hatása van, mert van benne 1 kicsi.
Meddig nőhet meg a perje, hogy még hasson rá?
A kukoricára van e minimum (pl 3 leveles) állapot?
A magról kelőre még várnék, hogy kijöjjön, de a perje már 15 centis.
Köszönöm előre is.
Mikor úgy gondoltuk hogy már nincs mire várni , kinyomtuk a CALLIMO , TITUS PLUS GOLD csomagokat . Szárazság volt , gondoltuk ennyi volt kivégezzük a gyomot , és ugye ezeknek is van némi talajhatása úgyhogy nem lesz már gond...
Erre újra meglepte a későbbi esők után a muhar , mező szerűen és néhol Napra árvakelés is...
Holnap kap 0,35 Milagro Extrát vagy 50 heki újra...
Szerintem bármilyen talajhatású szer semmivé vált volna az akkor elmaradt eső híján , ráadásul már akkor gyengének bizonyultak a túlfejlett gyomokra a korai post szerek.
Válasz #2454. hozzászólásra
8 millivel már jól működik, de ha több napig süti a nap meg hantos humuszos a föld akkor tuti hogy nem lesz jó.
Meg ha kelni fognak évelők is táblaszinten akkor értelmetlen kinyomni.
Szerintem igen jó szer ha nincs évelő meg ha kap esőt mert akkor még a nagyobb gyomokat is elintézi gyökérről.
Hát még most úgy ahogy tiszta a terület.Fűféle van benne itt ott a többi gazok most kelnek.Eső az úgy ahogy szokott lenni most is épp esett.Mennyi mm eső az ami már biztosítja a csírázásgátló hatását a gyomok ellen meg mondjuk mennyi napra miután kifújtam a szert ?
ha nem mond esőt akkor az adengót inkább rakd el jövőre,
posztba úgy is csak akkor jó ha kicsik a gyomok.
Ha kicsik a gyomok akkor még várhatsz és ha kel még hozzá akkor lenyomod más ugyanilyen árú szerrel és tuti lesz. De ha kinyomod az adengot és nem ázik el akkor később ki fog gazosodni és újra kell nyomni mással, és akkor az adengo potyára lesz fújva.
Mi erre délbácska also részén jumboturboval nyomjuk a kukit!nagyon jo szer!De ma délután megjött a szentelés,mindenki szórta nem foglalkoztak a felhőkkel,igy most kezhetik majd elöröl!
8741 hozzászólás
Colombus EC-t használt már valaki ?Mik a tapasztalatok vele? Ez is piszkálja a kukoricát mint a cambio?
Hello!Mesterrel kezeltem le a kukoricát ,lassan eltelet 6 nap de még semmit sem látszik,zömmel muhar,és disznóparéj van a táblán némi zsurlóval,tettem 3 lityi wuxalt is lombtrágyaként,hatásást látszik is ,mert erősödik a kuki,de a gyom nem akar sárgulni,szerintetek megismételjem a vegyszerezést,150 grammot tettem hekinkénté,jah erősen gyomos a terüler!!
Válasz #2484. hozzászólásra
Papír szerint 14 napon belül,de ha Merlin lenne akkor akár egy hónapig is bírja,fantasztikusan jók szoktak lenni a Merlines kukoricák...Talán azért nem nagy divat ezt használni kicsiben mert volt egy két érzékenyebb fajta emlékeztek a kis kényeskedő,de jól termő Ocitán stb és kicsit félelmetes volt a tünet a duplázásnál ,tök fehér volt a kukorica...hez hasnó a Command hatása és türelme ill a Wing is kicsit többett bír meg a Pledge is...Az azért tév hit hogyha nem esik az eső idöbben csak pl három hétre rá akkor semmit nem ér az alapkezelés,mert dolgozik az csak a hatás akkár70- 50% alá csökkenhet ,de a kontrol csíkoknál szemmel látható a különbség a kezelt és nem kezelt között...Az viszont igaz ,hogy pénzügyi szempontból ebben az estben semmit "nem értünk el" mert a felül kezelésre megint rá kell költenni...
Válasz #2458. hozzászólásra
Bocs hogy csak most, el voltam veszve.
Szóval fújtuk nagyobb muharra is, de nem maradt belőle, elég időben sikerült vele kijutni és így többnyire mindent vitt. A képek a permetezés másod és harmad napján készültek, holnap még kiugrok megnézni hogy mégis mit hagyott meg és készítek képeket. Gyengéit még nem nagyon tudok mondani, tavaly is ezt fújtuk és akkor is kitisztult a kuki, akkor is viszonylag hamar.
Válasz #2462. hozzászólásra
Én is attól féltem, hogy a későbbi esők miatt újra kell kezelni, de errefelé egyszerűen alig esett valami. Így 50 g/ha Titus 25 + 0,5 l/ha Mustang + 6 kg/ha AN (kakaslábfű, libatop) kifújással eddig gyommentes.
Merlines kezelés.Meg a tavalyi 7 mázsa műkaki alatta,2,2 mázsa nitroval vetve.Elővetemény tök.
Moderálta: Mf-es (3146) 2011-05-26 06:08:51
Válasz #2484. hozzászólásra
nem jön és nem jön le semmi az elkövetkezendő 1-1,5 hétben jelentősebb csapadéknak nincs valószínűsége.
kukaccsosz, dreth, illetve mindenki.
lenne egy kerdesem: mult het penteken szortam Adengot, Calistot, Successort (kulon-kulon mas mas kombinacioban) eddig semmi eso nem volt erre, mennyi idon belul kell, hogy csapadékot kapjon, hogy talajon keresztul is jo dolgozzon? 1het, 2het, 3het?
talan szombaton v hetfon csak ideer egy felho, amibol lejon egy 10mm.
Válasz #2482. hozzászólásra
A hatása ???Az biztos...Tudod jól,hogy nem baxtatok el semmit azzal,hogy időben fújtátok mert legalább nem szívja a gaz a vízet,de megnyugtatlak kettőnek többször azért majd nem kell...Az viszont kétségtelen a Merlin klasszissal jóbb "mindennél"...Tíznapos első kezelés késés minimum tíz mázsa termés kiesés,sokan nem hiszik el ,de ha mindig van egy táblán belül kontrol sávod akkor meglepődik az ember sok mindenen,és úgy is mindenki csak a saját szemének hisz ,ill itt "néha" azért neked is elhiszik amit mondasz...De ez az alább említett Pulsar hatás egy kissé sokkoló ó
Válasz #2477. hozzászólásra
A Clio ám 2x annyi...
Válasz #2478. hozzászólásra
Ez kissé sarkított példa...
Én merlin flex et szórtam,0,5 liter/ha,de nem bántam meg.Gyönyörűen vitt mindent,jó a talajhatása.
Válasz #2478. hozzászólásra
Akik fújták az idén,tiszta sárga a határ,úgy megfogta.
Válasz #2460. hozzászólásra
Nekem nem kel többet pulsar,tavaly nagyon megszívtam.A kezelt adott 7 mázsát,kezeletlen 25-öt.E82 van.
Mehet csak addig lehet ,hogy még egyszer is kell majd valamivel ,idén lesz erre példa több is és nem csak a Pulsár fog elfogyni mert a sorok lassan zárodnak...Lehetőleg a maximális dózist használd még ha(nem is) kicsit fáj is...Ha meg újjból kell addigra holnap "evoék" úgy is letesztelik a 0,35 "csódát"...Bár én inkább egy egyszerü Clióóót használnék másodiknak...
Válasz #2473. hozzászólásra
Majd kiderül minden...
Jó éjt Mindenkinek
Köszönoöm
Állítólag mehet amíg a híd nem töri, Ugye?
majd az eredményt ismertesd már... mert lehet nekünk is nyulkálni kell még a kukiba ha lesz amit meghagy a laudis...mehet olyan nagy kukiba is a szer?
Válasz #2468. hozzászólásra
Na látod tudod te a választ magadtól,ha az egyik ha a másik nem fog eltünni egyik sem,de a kukorica addigra lenővi amig magához tér...
néztem a tarackbúzáról pár képet, Ő lesz az asszem
Válasz #2469. hozzászólásra
Ennyit mondott a Syngentás ...
Bár nem tom mennyire ért hozzá...
Inkább kicsik még amúgy meg hát osztott kezelésnél se adnak sokkal többet másodjára , ez meg valami szuper , olajos formula...
Az is a baj hogy már 7-10 leveles a Kuka..
A 0,35 nem lesz kevés,vagy még annyira kicsik a gyomok???
Tudom, hogy csak magról kelőt ír, de azt hallottam visszafogja az évelőt is, csak nem írtja ki teljesen
Válasz #2465. hozzászólásra
Tarack búza ?
Válasz #2463. hozzászólásra
Katt...
Ezt a népi nevét tudom
Egyszikű, évelő, és nagyon szívós
A borona kihúzza a felszínre a fehér gyökerét
A"perje" az az ecsetpázsitra gondolsz???
Sziasztok!
Segítsetek légyszi!
Laudist vettem kukoricára,
Perjére milyen hatása van, mert van benne 1 kicsi.
Meddig nőhet meg a perje, hogy még hasson rá?
A kukoricára van e minimum (pl 3 leveles) állapot?
A magról kelőre még várnék, hogy kijöjjön, de a perje már 15 centis.
Köszönöm előre is.
A Kukorica gyomirtást erre kissé megszívtuk .
Mikor úgy gondoltuk hogy már nincs mire várni , kinyomtuk a CALLIMO , TITUS PLUS GOLD csomagokat . Szárazság volt , gondoltuk ennyi volt kivégezzük a gyomot , és ugye ezeknek is van némi talajhatása úgyhogy nem lesz már gond...
Erre újra meglepte a későbbi esők után a muhar , mező szerűen és néhol Napra árvakelés is...
Holnap kap 0,35 Milagro Extrát vagy 50 heki újra...
Szerintem bármilyen talajhatású szer semmivé vált volna az akkor elmaradt eső híján , ráadásul már akkor gyengének bizonyultak a túlfejlett gyomokra a korai post szerek.
Válasz #2460. hozzászólásra
Mi is igy csináljuk !!! Csak a kereskedök hozánk küldik a vevöket hogy hátha nekünk maradt ki!!
Válasz #2457. hozzászólásra
Pulsar Ohne...
De mi előre lefoglaltunk vagy 500 lityót és mind elhoztuk fokozatosan...
Válasz #2457. hozzászólásra
Nekem is jó lenne még vagy 30 lityó pulsar holnap akarok hozatni
Válasz #2456. hozzászólásra
Nagy muharra is nyomtad ?
Volt ami túlélte ?
Mik a gyengéi ?
it nálunk elfogyot a laudis meg a pulsar !!!!
Máshol is???
Alakul ez, ordax adja a szájának
Válasz #2454. hozzászólásra
8 millivel már jól működik, de ha több napig süti a nap meg hantos humuszos a föld akkor tuti hogy nem lesz jó.
Meg ha kelni fognak évelők is táblaszinten akkor értelmetlen kinyomni.
Szerintem igen jó szer ha nincs évelő meg ha kap esőt mert akkor még a nagyobb gyomokat is elintézi gyökérről.
Válasz #2453. hozzászólásra
Hát még most úgy ahogy tiszta a terület.Fűféle van benne itt ott a többi gazok most kelnek.Eső az úgy ahogy szokott lenni most is épp esett.Mennyi mm eső az ami már biztosítja a csírázásgátló hatását a gyomok ellen meg mondjuk mennyi napra miután kifújtam a szert ?
Válasz #2449. hozzászólásra
ha nem mond esőt akkor az adengót inkább rakd el jövőre,
posztba úgy is csak akkor jó ha kicsik a gyomok.
Ha kicsik a gyomok akkor még várhatsz és ha kel még hozzá akkor lenyomod más ugyanilyen árú szerrel és tuti lesz. De ha kinyomod az adengot és nem ázik el akkor később ki fog gazosodni és újra kell nyomni mással, és akkor az adengo potyára lesz fújva.
Szerintem nem kell én 3 napja nyomtam egy táblára és már látszik,hogy dolgozik
Üdv. Azt hiszem rá van írva a csomagolásra hogy tilos!
Ha nincs évelő én is laudist tennék
Adengohoz szerintetek rakjak műtrágyát hatás gyorsítónak? Vagy megpörzsöli a kukoricát?
Válasz #2441. hozzászólásra
2 liter monsoon +2l pallos, vagy 2liter laudis
Válasz #2446. hozzászólásra
Kimaradt egy "n" betű :PRINCIPAL
Pricipal...
A minap itt lehetett látni róla képeket , elég meggyőző volt.
Válasz #2444. hozzászólásra
motivell turbó
Válasz #2443. hozzászólásra
jumboturbó az magyarul??Mit takar?
Mi erre délbácska also részén jumboturboval nyomjuk a kukit!nagyon jo szer!De ma délután megjött a szentelés,mindenki szórta nem foglalkoztak a felhőkkel,igy most kezhetik majd elöröl!
Milyen gyomok vannak benne?