Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak614 FtEUR413.74 FtUSD396.67 FtCHF443.85 FtGBP498.5 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Hát ez elég érdekes, mert a tábla egyik részén az acat, míg a másik részén a fenyércirok jött elő foltokban!
Jönnek kisebbek is, de azok sárgulnak folyamatosan!
Válasz #2529. hozzászólásra
hát ezért fogytak el mindenhonnan a késői poszt szerek, sokan így jártak az adengoval meg a többivel is.
Vagy kevés esőt kapott,vagy későn kapta, volt olyan is hogy fujás után 3 nap erős szél volt. Meg lehet hogy rezisztencia is van már erre az 5,6 hatóanyagra amit használunk.
Nekem kivitt mindent!
Három hét múlva meg olyan lett, mintha nem csináltam volna semmit-tiszta gaz az egész!
Nem értem miért?
Tudtok segíteni hol a hiba?
Sajonos azt nem,most olvastam utána,monsont kellett volna hozzárakni,2 lityit/ heki,de ezt nekem az eladó nem mondta,holnap mennék megint permetezni később vetetett,kérdés jó -e rá más tapadó pl nonit?vagy ne kísérletezzek vele,másik kérdés a Monson nélkül vegyszerezetett,újra kell kezelni vagy várjak még,az az igazság permeztezés után egy héttel nem sokminde látszik libatoppot egyáltalán meg sem fogta,muhart kicsit sárgítja,de szerintem ez így nem lesz jó!
Ne mond má,mert a Mestert direkt erre találták ki,nem kell nézegetned milyen gyom van benne csak kiszóród amenyi rá van írva és kész...Nedvesítő szert raktál hozzá mert van saját nedvestője is,tapadásfokozója,jaaa???
Ma voltam kint a kukit megnézni! a gordonyt meg muhart kezdi kisárgítani a Mester,de a szőrös disznóparéjt,és a fehér libatopot,meg sem fogta,nem látszik rajta semmit,azokra nem hat a Mester?Permetezés után vagyunk6-7 nappal!
Ha már kint van a gaz és amint mondod nem is kevés akkor minek foglalkozol a talajhatással az a te estedben már csak az útókelésben számítana...Szerintem váltsál minimum laudisra vagy itt az ordax vagy hasonló,csak ne álljon már gazban mert akkor hiábba esik az eső,ha meg nem jön akkor meg az időben elvégzett gyomírtás felér egy esővel...
Hát, ma bevetettem az összes fegyveremet az egyetlen hektár kukoricára. 2L Laudis+2L Monsoon-t. A kukorica három, négy leveles még, de a gaz már nagyon elborította a felét. A leginkább arra vagyok kíváncsi, hogy a tarackos részt mennyire bírja megfogni. Állítólag ez a páros nagyon tud tarolni.
Adengora semmi írás hogy mennyi idő múlva nézzem meg amikor már látszik a hatása? 10nap? Mert már fújnám a következő táblát de ha nem jó ez a szer akkor valamire át kell cserélni pl tavaly a motivel turbo az nagyon látványosan dolgozott
Keverési arányt nem tudok de itt felénk szórták a nitrosolt kukoricára és azt mondták hogy 1-2 hétig nem néztek a kukorica tájára se Mert olyankor elég érdekes képet mutat pörzsölés miegymás.De kiheveri és látszik rajta hogy megkapta a kaját
Nem teljesen idetartozik de nem tudtam sokkal jobb topikot neki. Valaki használt-e már nitrosolt kukoricában állományban és ha igen akkor milyen dózisban, mert én most állományban akarom szórni 50% víz 50% Nitrosol arányban hogy ne perzseljen. Valakinek vélemény?
De ha ez nem jön össze akkor egyszerü vetés váltás a megoldás ,de nem kukoricára hanem pillangósra...Ennél az összes egyszikü évelőt nagy adagban ki lehett vegyszerezni...Ha meg kukorica jönne és nem csináltuk meg a tarló kezelést akkor a gyómírtásnál elő kell venni a Lontrelt és az acatnak annyi ...De ebben az esetben nem kell lemondani az évelő egyszíkű kisöprésétől sem, mert itt a Focus Ultra toleráns kukorica és ez olyan mint ha Panteráznád...Most már mindent lehet csak meg kell tervezni és a terveket is lehet módósítani amint látjátok...Tábla függö minden...
nálunk is ez a gyakorlat a réti földeken,csak nyáron lazítunk is.
De van egy tag akinek én művelek ő nem lazíttat mert spórol de azé se nagyon rosszabb.
Meg ő még tarlókezelést se csinál hanem nyár végén még egyszer tárcsáztat.
Kuk gyomirtásba nálam az lenne a Top , hogy lemegy mondjuk a búza kap korán egy tarlóhántást.
Őszön 6 liter totális+ Nitrogén.
Majd tavaszon vetés után henger , hogy sima talaj legyen és ha kell már kellés előtt gyoirtózni , akkor megint egy kis totális és egy teljes adag Adengo.
Ha még nem gyomosodik kelés előtt , akkor meg csak majd korai postban az Adengo.
Ha esetleg később lenne pár túlélő egyed , azokra egy kis osztott kezelés formájában kitenni valamit(de ez csak már B terv).
Én is ugyan ezt hallottam a DMA ról hogy elpusztítja a kukorica léggyökereit és aztán termés csökkenést okoz így kívülről nem lehet látni a kukun majd a végén aratáskor mikor súlyba jön ki Mert én is akartam fújni azzal.
3 levelesen kapott dma-6 ot de semmi problémát nem okozott minden gyomot kinyirt csak a lednekel nem csinált semmit most 6-7leveles ,erre gondoltam Colombus EC-t 1l/ha
Adengo mennyi idő alatt fejti ki a hatását? 2 napja fújtam ki de még semmi nem látszik a gyomokon.Egy kicsit annyi mintha a muharok meghajlottak volna de lehet ezt én beszélem csak be magamnak
8741 hozzászólás
Válasz #2539. hozzászólásra
Meg ezek ellen nem is igen van tartamhatása , évelők...
Válasz #2539. hozzászólásra
Akkor elkapkodtad lehet kissé a gyomirtást...
Ezeket nem viszi ki akármi , ráadásul gondolom már a Kukorica is nagy és akármivel már nem is lehet csinálni...
Válasz #2538. hozzászólásra
Hát ez elég érdekes, mert a tábla egyik részén az acat, míg a másik részén a fenyércirok jött elő foltokban!
Jönnek kisebbek is, de azok sárgulnak folyamatosan!
Válasz #2537. hozzászólásra
Milyen gyomok keltek újra és mennyi ?
Válasz #2535. hozzászólásra
Hááát!
Nem sokat, talán 5-10 mm-t!
Ha megázik hatni fog?
Vagy menjek rá másik szerrel?
Valahol már 0,5 méteres is van!
Mert egy fos !
Mivel Dual Gold van benne , és ha az nem ázik meg időben akkor xarrá válik.
A másik hatóanyaga a Mezotrion (ez benne a legértékesebb) meg csak a kétszikűek ellen van tartamhatása(de ez se mind ellen)
A harmadik hatóanyag megint nem sokat ér a kétszikűek ellen se.
POST szernek is gyenge , tartamhatása meg csak azonnali vagy nem túl késői esővel érvényesül úgy ahogy...
Válasz #2534. hozzászólásra
és mennyi csapadékot kapott? meg a fujástól hány napra?
Válasz #2532. hozzászólásra
Minden jó volt!
Este csináltam 0,4-es légbeszívásosfúvókával, 7 km/h-val,
3 kg/ha ammóniumnitráttal, egységcsomagból (20 l), 4,5 l/ha dózissal!
hát ezért fogytak el mindenhonnan a késői poszt szerek, sokan így jártak az adengoval meg a többivel is.
Vagy kevés esőt kapott,vagy későn kapta, volt olyan is hogy fujás után 3 nap erős szél volt. Meg lehet hogy rezisztencia is van már erre az 5,6 hatóanyagra amit használunk.
Válasz #2531. hozzászólásra
adagolás jó volt? nem fújt szél? fuvóka milyen?
Válasz #2530. hozzászólásra
1-2 acat, más semmi! De azt is megfogta, teljesen elsárgult!
Vetés előtt 1 héttel lett forgóboronázva!!
lehet túl gazos volt, mikor fújtad és nem került a talajra. ilyenkor nincs tartamhatás
Sziasztok!
Lumax-ot használt már valaki?
Tapasztalatok?
Nekem kivitt mindent!
Három hét múlva meg olyan lett, mintha nem csináltam volna semmit-tiszta gaz az egész!
Nem értem miért?
Tudtok segíteni hol a hiba?
Előre is köszi!
Válasz #2527. hozzászólásra
Isten vagy! Talán még beleférek!
Válasz #2526. hozzászólásra
2 óra
Sziasztok! Villámkérdés: KB,mennyi a felszívódási ideje a Principal Gold anyagnak? Csak,hogy megnyugodjak!
Szép estét.Ez is gyomirtás.Igaz csak 2.hektáron.
Válasz #2521. hozzászólásra
Sajonos azt nem,most olvastam utána,monsont kellett volna hozzárakni,2 lityit/ heki,de ezt nekem az eladó nem mondta,holnap mennék megint permetezni később vetetett,kérdés jó -e rá más tapadó pl nonit?vagy ne kísérletezzek vele,másik kérdés a Monson nélkül vegyszerezetett,újra kell kezelni vagy várjak még,az az igazság permeztezés után egy héttel nem sokminde látszik libatoppot egyáltalán meg sem fogta,muhart kicsit sárgítja,de szerintem ez így nem lesz jó!
Az első kép 24-én készült a második ma, ugyan arról a részről.
Úgy néz ki nálunk Ordax vitt mindent. Nem igazán maradt zölden gaz.
Válasz #2519. hozzászólásra
A naprforgóra jó,de az acatra kevés,valami dikambát stb kell hozzá rakni...
Ne mond má,mert a Mestert direkt erre találták ki,nem kell nézegetned milyen gyom van benne csak kiszóród amenyi rá van írva és kész...Nedvesítő szert raktál hozzá mert van saját nedvestője is,tapadásfokozója,jaaa???
Ma voltam kint a kukit megnézni! a gordonyt meg muhart kezdi kisárgítani a Mester,de a szőrös disznóparéjt,és a fehér libatopot,meg sem fogta,nem látszik rajta semmit,azokra nem hat a Mester?Permetezés után vagyunk6-7 nappal!
Válasz #2517. hozzászólásra
De ami kint van gaz főleg egy szikűek meg van egy kis vad napraforgó itt ott acat ilyesmi azokra jó levélen keresztül is?
IGEEN VAAN...Tartósan hatásos amihez ér...De csak ennyi,ja meg annyi ha most van fújva nem létezik,hogy még egyszer kell...
Ha már kint van a gaz és amint mondod nem is kevés akkor minek foglalkozol a talajhatással az a te estedben már csak az útókelésben számítana...Szerintem váltsál minimum laudisra vagy itt az ordax vagy hasonló,csak ne álljon már gazban mert akkor hiábba esik az eső,ha meg nem jön akkor meg az időben elvégzett gyomírtás felér egy esővel...
A Basis+solution-nek van tartamhatása vmire?
Válasz #2513. hozzászólásra
És mondjuk ha 10 nap alatt bekapja még az esőt akkor még van talaj hatása?
Hát, ma bevetettem az összes fegyveremet az egyetlen hektár kukoricára. 2L Laudis+2L Monsoon-t. A kukorica három, négy leveles még, de a gaz már nagyon elborította a felét. A leginkább arra vagyok kíváncsi, hogy a tarackos részt mennyire bírja megfogni. Állítólag ez a páros nagyon tud tarolni.
Válasz #2512. hozzászólásra
Adengo a pici gyomokat leviszi egy hét alatt, utána meg attól függ, hogy jön az eső. Én is épp esőre várok, hogy ismét rendet tegyen
Adengora semmi írás hogy mennyi idő múlva nézzem meg amikor már látszik a hatása? 10nap? Mert már fújnám a következő táblát de ha nem jó ez a szer akkor valamire át kell cserélni pl tavaly a motivel turbo az nagyon látványosan dolgozott
Válasz #2510. hozzászólásra
Keverési arányt nem tudok de itt felénk szórták a nitrosolt kukoricára és azt mondták hogy 1-2 hétig nem néztek a kukorica tájára se Mert olyankor elég érdekes képet mutat pörzsölés miegymás.De kiheveri és látszik rajta hogy megkapta a kaját
Nem teljesen idetartozik de nem tudtam sokkal jobb topikot neki. Valaki használt-e már nitrosolt kukoricában állományban és ha igen akkor milyen dózisban, mert én most állományban akarom szórni 50% víz 50% Nitrosol arányban hogy ne perzseljen. Valakinek vélemény?
Ordax után 11 nappal...
Válasz #2506. hozzászólásra
De ha ez nem jön össze akkor egyszerü vetés váltás a megoldás ,de nem kukoricára hanem pillangósra...Ennél az összes egyszikü évelőt nagy adagban ki lehett vegyszerezni...Ha meg kukorica jönne és nem csináltuk meg a tarló kezelést akkor a gyómírtásnál elő kell venni a Lontrelt és az acatnak annyi ...De ebben az esetben nem kell lemondani az évelő egyszíkű kisöprésétől sem, mert itt a Focus Ultra toleráns kukorica és ez olyan mint ha Panteráznád...Most már mindent lehet csak meg kell tervezni és a terveket is lehet módósítani amint látjátok...Tábla függö minden...
Válasz #2506. hozzászólásra
nálunk is ez a gyakorlat a réti földeken,csak nyáron lazítunk is.
De van egy tag akinek én művelek ő nem lazíttat mert spórol de azé se nagyon rosszabb.
Meg ő még tarlókezelést se csinál hanem nyár végén még egyszer tárcsáztat.
Válasz #2505. hozzászólásra
Kuk gyomirtásba nálam az lenne a Top , hogy lemegy mondjuk a búza kap korán egy tarlóhántást.
Őszön 6 liter totális+ Nitrogén.
Majd tavaszon vetés után henger , hogy sima talaj legyen és ha kell már kellés előtt gyoirtózni , akkor megint egy kis totális és egy teljes adag Adengo.
Ha még nem gyomosodik kelés előtt , akkor meg csak majd korai postban az Adengo.
Ha esetleg később lenne pár túlélő egyed , azokra egy kis osztott kezelés formájában kitenni valamit(de ez csak már B terv).
Válasz #2500. hozzászólásra
Én is ugyan ezt hallottam a DMA ról hogy elpusztítja a kukorica léggyökereit és aztán termés csökkenést okoz így kívülről nem lehet látni a kukun majd a végén aratáskor mikor súlyba jön ki Mert én is akartam fújni azzal.
Válasz #2500. hozzászólásra
3 levelesen kapott dma-6 ot de semmi problémát nem okozott minden gyomot kinyirt csak a lednekel nem csinált semmit most 6-7leveles ,erre gondoltam Colombus EC-t 1l/ha
Adengo mennyi idő alatt fejti ki a hatását? 2 napja fújtam ki de még semmi nem látszik a gyomokon.Egy kicsit annyi mintha a muharok meghajlottak volna de lehet ezt én beszélem csak be magamnak
Válasz #2501. hozzászólásra
a ledneket 100%-osan viszi a colombus+monsoon páros (armada csomag)
Válasz #2498. hozzászólásra
Nem mert mogyoros lednekkel van tele és csak egy kis darabon probáltuk 100m2-en és szépen kipirult
Válasz #2499. hozzászólásra
Nekem a Syngentás mondta róla , hogy tekergeti a Kukoricát meg elbaxxa az oldal gyökereit mint a 2.4 D...
De lehet csak azért , hogy tőlük legyen a szer.
Válasz #2496. hozzászólásra
Akkor nemértem hogy a növényorvosom mért akar lebeszélni róla pedig töle venném
Válasz #2495. hozzászólásra
A Cambio mellé nem ment Motivel ?
Inkább az szok pirosítani .
Válasz #2483. hozzászólásra
Kösz a biztatást .
Meg hogy néha hiszel is nekem.
Akkor te minden esetben Merlin-el alap kezelsz Pree-ben ?
Egyszikűek ellen azt mondják gyenge ?
Válasz #2495. hozzászólásra
Nem látok semmilyen tünetet a kukoricán,monsoonnal együtt nyomtam.
Válasz #2492. hozzászólásra
És nem jelenkezett a kukoricán valamiféle szinváltozás?Mert nálam a cambio pirositotta a szárát
Válasz #2490. hozzászólásra
Türelem ...
De ha 10 nap után se fogsz látni semmit , hívd a Bayert .
Túlfejlett gyomok ellen nem az igazi .
Gondolom ha nem sikerül , majd Monsoon-al kell javítanod.
Válasz #2484. hozzászólásra
Az eddigi , idei látottak alapján már nem bíznék a talajhatásban egy szernél se...
Talán ha egy 7-en belül megáznak , de akkor is csak a Merlin , Adengo-ra mernék fogadni .
Callisto , Sucessor talajhatása nálunk idén eddig nulla , de gondolom mind így járt volna...
Most osztott post kezelést kell alkalmaznunk mert nem jött be a talajhatás project.
Válasz #2491. hozzászólásra
Én idén használtam,szerintem nagyon jó