Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak639 FtBenzin árak631 FtEUR406.01 FtUSD390.17 FtCHF432.15 FtGBP488.28 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz Soros #8100. hozzászólásáraPapír szerint 8, de egyszer használtuk kb méteres kukiban parlagfű miatt a forgóban, nem láttam én annak semmi baját(kisebb cső, satöbbi)!
Már bocs, hogy beleugattam.
Válasz Soros #8100. hozzászólásáraSzuperszelektív! Ameddig traktorral bele tudsz menni, de a gyom miatt addig, amíg a kukorica levelei nem árnyékolnak! Ha nem jut le a gyomhoz mert felfogja a málé, akkor nem lesz oké!
Mivel tudnám foltozni a kukoricát, amit egy hete nyomtam? Diniro gold-ot kapott de sajnos kimaradt pár sor…6. Levelet hozza, általános gyomok vannak bent plusz néhol ebszékfű.
Meg ahol kapott, többi gyom szépen megy le, ebszékfű viszont tartja magát, látszik rajt h kapott, de a többihez képest kevésbé viselte meg, szerintetek elviszi? Vagy foltozzam azt is?
Köszi
Válasz mocsencsi1 #8092. hozzászólásáraOlvastam régebben, hogy egy gazdatárs 1kg cink-szulfátot, 2liter foszforsavat és 15 kg karbamoidot tett ki levélre. Én is 1kg-ra tippeltem/ha, csak gondoltam vagy 5kg mikramiddal eggyütt kifújni.
Cink szulfátot milyen adaggal kell szórni? Találtam otthol egy zsákkal. Lombtrágyázni szeretném mit rakjak hozzá mert eléggé cinkhiányos, fakó szegényke. 5kg karbamid/ha vagy mikramid?
Válasz Apáé #8087. hozzászólásáraA kolléga a kijuttatandó oldat kémhatásáról beszélt. A karbamid a talajt savanyítja a biológiai átalakítás során, de az oldatban lúgosít. A karbamid oldat a tárolás során egyre inkább lúgosabb irányba megy el, ahogy bomlik a karbamid. Savval szokták a pH-t visszabillenteni (pl hangyasav).
Elég jól működik. Én is 2 liter/ha-al szórtam Laudis-t. A melegek megjöttével még a térdig érő egy-két szálas vaddohány is totál kifehéredett (tudom, hogy nem viszi ki, de tetőtöl talpig fehér). Voltak sűrű szerbtövis foltok is, kb. 2-4 levelesek, mind egy szálig elszáradtak. Gabona, zab, borsó árvakelést is mind elvitte.
Jó szer, én eddig nem használtam, de nem bántam meg.
Válasz dnsv #8068. hozzászólásáraA karbamid(urea) nem lugosit,hanem savanyit.
Az igaz,hogy az ammóniumnitrát még jobban savanyit,de az könnyen megégeti a kukoricát is ami aztán természveszteséget eredményez.
Válasz ZZ #8055. hozzászólására90gr/ha Principal+,az bagatell,330-440gr-ig használom ,tartamhatás növelésére meg tesz a páciens mellé SUCCESSOR-T-t 1 litert esetleg.Ha esett, ha nem esett ez több mint elég.Az egy más dolog hogy egyes vonalak nem bírják.Ezt a LUMAX kezelést összekötni a Principal+ használatával,kétszer sokkolni a már kikelt növényt,nem tartom célravezetőnek.Itt az agyontrágyázás miatt ha alapkezelünk, 4l BASAR+ vagy 4l SUCCESSOR-T kelésig.2 hónapra lerendezi az egyszikűeket,utána zseb-dudva-hasznosítás függvényében állománykezelés.
Válasz ZZ #8055. hozzászólásáraHa már 2. gyomírtásról van szó, mert mi is szoktunk néha tűzoltásként: Laudis -Minerve kombót használunk! Laudis 1-1,5 liter/ha, Minerve 10-15 deka/ha! Ezek ugyebár nem max dózisok, sebességben is gyorsabban megyünk egy picit, ezáltal költségben is kevesebb, de megteszi a hatását!
Nem gyomirtas .... de kerdeznek . Olvasgattam h a mustar zoldtragyanak vetve elrendezi a drotfergeket , valakinek tapasztalat ? Eddig nem tapasztalt karokat okoz a kukoricaban . Van amelyik tovon 3 fereg is rendezkedik... erdemes ujra vetni fertotlenito nelkul ??
Válasz ZZ #8059. hozzászólására Ne haragudj, de ha már tavaly se működött a nikoszulfuron, akkor idén mire számítottál?
Ami megmarad foltokból, azt fújd le Laudis-al, 2.25 L/ha.
Válasz dnsv #8068. hozzászólására A rezisztens fenyérciroknak mutogathatod a pH-t, az már kiröhögi akkor a SU hatóanyagokat sajnos.
Ilyenkor még tűzoltó kezelést neki, hogy mentsd, ami menthető és ősszel vetés váltás, tarlókezelések, pár év kalászos, repce, n.forgó
Válasz kukaccsosz #8066. hozzászólásáraSzia. A mezotrion hogy aktiválódik gyökéren keresztül? Május elején kiment a mezotrion(Kideka) vitte is szépen még a kölest is, de a pipacs még sok egyéb kétszikű kihajtott. A hétvégén tenném ki a Focus ultrát, de zavar a sok kétszikű, hogyan tudnék ártani nekik?
A víz felétek (amivel permetezel) vajon milyen lúgos?
Mert én még az ammónium nitrát mellé is szoktam tenni savat (akár citromsav is jó, az még lágyít is talán). Azzal állítom be a PH-t ami az engedély okiratba benne van.
Ha mikramid/karbamidot teszel bele csak rontod a hatékonyságot, mert az felfelé emeli a PH-t.
Nekem még nem volt olyan gyom, amit a principal meghagyott volna, így, hogy beállítottam a PH-t. Lehet a hideg is most ront a hatékonyságon, de a magas PH és a kemény víz az tuti.
Válasz kukaccsosz #8063. hozzászólásáraTavaly előtt calaris professon-t nyomtam..
Ott se dolgozot a milagro 240
Ezért újra rámentem milagro 240 el max dózisban, de szart se ért...
Válasz ZZ #8059. hozzászólásáraHa valóban SU rezisztens egyedek akkor csak a duo system vagy ahogy írod a tarló kezelés marad.
Azért látszik valami hatás, lehet eddig csak hűvös volt.
Válasz ZZ #8055. hozzászólásáraUrea ment bőven a principal mellé ? Mikor fújtad ? Nekem is hasonló hatóanyagú kombináció mellett idén 2 hét kellett hogy az egyszikűek elkezdjenek, sárgulni pirosodni. Ekéző hogy működik, hány km-h-val lehet húzni, nem bakhátol nagyon az S rugó ???
8753 hozzászólás
Válasz Soros #8100. hozzászólásáraPapír szerint 8, de egyszer használtuk kb méteres kukiban parlagfű miatt a forgóban, nem láttam én annak semmi baját(kisebb cső, satöbbi)!
Már bocs, hogy beleugattam.
Válasz Soros #8100. hozzászólásáraVagy sávpermetezés levél alá...
Válasz Soros #8100. hozzászólásáraSzuperszelektív! Ameddig traktorral bele tudsz menni, de a gyom miatt addig, amíg a kukorica levelei nem árnyékolnak! Ha nem jut le a gyomhoz mert felfogja a málé, akkor nem lesz oké!
Válasz gcastle #8099. hozzászólásáraAz hány levélig mehet biztonságosan 8-10?
Válasz Soros #8098. hozzászólásáraLaudis...
Mivel tudnám foltozni a kukoricát, amit egy hete nyomtam? Diniro gold-ot kapott de sajnos kimaradt pár sor…6. Levelet hozza, általános gyomok vannak bent plusz néhol ebszékfű.
Meg ahol kapott, többi gyom szépen megy le, ebszékfű viszont tartja magát, látszik rajt h kapott, de a többihez képest kevésbé viselte meg, szerintetek elviszi? Vagy foltozzam azt is?
Köszi
Válasz Földönfuto #8094. hozzászólására5 kg-ot szoktam rakni. Csak, hogy a cink-szulfáttal lehet-e fújni? Vagy külön fújjam ki.
Válasz mtz1221 #8095. hozzászólásárahttps://agro.bayer.co.hu/termekek/novenyvedelmi_termekek/gyomirto_szerek/?id=15
Válasz dnsv #8088. hozzászólásáraEquip, vagy hasonló hatóanyagú valami nincs felétek ??? 1.74 liter ebből meg 1.74 liter laudis mindent kivisz, a kukorica 10 leveles korában is gond nélkűl.
Válasz VW passat #8093. hozzászólásáraA 15kg karbamidot még kalászosban is meggondolnám.
Válasz mocsencsi1 #8092. hozzászólásáraOlvastam régebben, hogy egy gazdatárs 1kg cink-szulfátot, 2liter foszforsavat és 15 kg karbamoidot tett ki levélre. Én is 1kg-ra tippeltem/ha, csak gondoltam vagy 5kg mikramiddal eggyütt kifújni.
Válasz VW passat #8091. hozzászólásáraSzerintem a 0,5%-os töménységet /100 literhez fél kg/ elbírja.Bármit hozzátenni nagyon-nagyon veszélyes pálya.
Cink szulfátot milyen adaggal kell szórni? Találtam otthol egy zsákkal. Lombtrágyázni szeretném mit rakjak hozzá mert eléggé cinkhiányos, fakó szegényke. 5kg karbamid/ha vagy mikramid?
Válasz dnsv #8088. hozzászólásáraÉn sem használtam eddig. Köszi az infót.
Válasz Apáé #8087. hozzászólásáraA kolléga a kijuttatandó oldat kémhatásáról beszélt. A karbamid a talajt savanyítja a biológiai átalakítás során, de az oldatban lúgosít. A karbamid oldat a tárolás során egyre inkább lúgosabb irányba megy el, ahogy bomlik a karbamid. Savval szokták a pH-t visszabillenteni (pl hangyasav).
Válasz Celtises #8086. hozzászólásáraSzia
Elég jól működik. Én is 2 liter/ha-al szórtam Laudis-t. A melegek megjöttével még a térdig érő egy-két szálas vaddohány is totál kifehéredett (tudom, hogy nem viszi ki, de tetőtöl talpig fehér). Voltak sűrű szerbtövis foltok is, kb. 2-4 levelesek, mind egy szálig elszáradtak. Gabona, zab, borsó árvakelést is mind elvitte.
Jó szer, én eddig nem használtam, de nem bántam meg.
üdv
Válasz dnsv #8068. hozzászólásáraA karbamid(urea) nem lugosit,hanem savanyit.
Az igaz,hogy az ammóniumnitrát még jobban savanyit,de az könnyen megégeti a kukoricát is ami aztán természveszteséget eredményez.
Laudis mit tud 2l-el? Első körben Mester Pack volt, de nem lett elég.
Magról kelő cirok a fő feladat.
Válasz Norbi6330 #8084. hozzászólásáraLaudis mellé nem kell, mert van benne
Válasz Bigyófelügyelő #8082. hozzászólásáraHali érdeklődnék hogy a tapadot kell e használni ha igen milyen dózisban?
Válasz istvanppp #8081. hozzászólásáraElőbb írták hogy karbamid, mikramid lugosit. Am nitrát inkább, az savassít.
Lúgos Ság rontja a hatékonyságot
Válasz istvanppp #8081. hozzászólásáraIgen! Mi is ezt toltuk ma kifelé! 1,8 Click Pro, 1 Laudis, de mellé semmi más! Nagyon szépen dolgozik!
Laudis 1L+ Click Pro 1,8L használnék, emellé valami lombtrágyát lehet még rakni? Mikramid, vagy keserűsó?
Használja így valaki?
Válasz lorant90 #8076. hozzászólásáraMindenképp granulátum!!
Válasz colizoli #8069. hozzászólásáraIrtó jó kétszikű irtóval
Válasz sanyi1965 #8077. hozzászólásáraCsak principalt Szórtam és nem a pricipal plust vagy a plus gold változatát!!!!!!
Tehát csak a 90gr-ost!!!!
Niko és rimszulfuron van benne
Azért ha utánna nézel meglátod mi a lumax hatóanyaga... A többi sehol sincs hozzá képest
Válasz ZZ #8055. hozzászólására90gr/ha Principal+,az bagatell,330-440gr-ig használom ,tartamhatás növelésére meg tesz a páciens mellé SUCCESSOR-T-t 1 litert esetleg.Ha esett, ha nem esett ez több mint elég.Az egy más dolog hogy egyes vonalak nem bírják.Ezt a LUMAX kezelést összekötni a Principal+ használatával,kétszer sokkolni a már kikelt növényt,nem tartom célravezetőnek.Itt az agyontrágyázás miatt ha alapkezelünk, 4l BASAR+ vagy 4l SUCCESSOR-T kelésig.2 hónapra lerendezi az egyszikűeket,utána zseb-dudva-hasznosítás függvényében állománykezelés.
Válasz Bárány #8073. hozzászólásáraForce val pacolt vetomag ??? Vagy mindenkepp granulatum?
Válasz ZZ #8055. hozzászólásáraAnnyit fogod gyomírtózni,hogy végűl kukoricát is jól hazavàgod. Mi is hasonló okból hagytunk félbe a principalt.
Válasz ZZ #8055. hozzászólásáraHa már 2. gyomírtásról van szó, mert mi is szoktunk néha tűzoltásként: Laudis -Minerve kombót használunk! Laudis 1-1,5 liter/ha, Minerve 10-15 deka/ha! Ezek ugyebár nem max dózisok, sebességben is gyorsabban megyünk egy picit, ezáltal költségben is kevesebb, de megteszi a hatását!
Válasz lorant90 #8072. hozzászólásáraTermészetesen nem!
Nem gyomirtas .... de kerdeznek . Olvasgattam h a mustar zoldtragyanak vetve elrendezi a drotfergeket , valakinek tapasztalat ? Eddig nem tapasztalt karokat okoz a kukoricaban . Van amelyik tovon 3 fereg is rendezkedik... erdemes ujra vetni fertotlenito nelkul ??
Válasz ZZ #8059. hozzászólására Ne haragudj, de ha már tavaly se működött a nikoszulfuron, akkor idén mire számítottál?
Ami megmarad foltokból, azt fújd le Laudis-al, 2.25 L/ha.
Válasz dnsv #8068. hozzászólására A rezisztens fenyérciroknak mutogathatod a pH-t, az már kiröhögi akkor a SU hatóanyagokat sajnos.
Ilyenkor még tűzoltó kezelést neki, hogy mentsd, ami menthető és ősszel vetés váltás, tarlókezelések, pár év kalászos, repce, n.forgó
Válasz kukaccsosz #8066. hozzászólásáraSzia. A mezotrion hogy aktiválódik gyökéren keresztül? Május elején kiment a mezotrion(Kideka) vitte is szépen még a kölest is, de a pipacs még sok egyéb kétszikű kihajtott. A hétvégén tenném ki a Focus ultrát, de zavar a sok kétszikű, hogyan tudnék ártani nekik?
Válasz ZZ #8055. hozzászólásáraSzia
A víz felétek (amivel permetezel) vajon milyen lúgos?
Mert én még az ammónium nitrát mellé is szoktam tenni savat (akár citromsav is jó, az még lágyít is talán). Azzal állítom be a PH-t ami az engedély okiratba benne van.
Ha mikramid/karbamidot teszel bele csak rontod a hatékonyságot, mert az felfelé emeli a PH-t.
Nekem még nem volt olyan gyom, amit a principal meghagyott volna, így, hogy beállítottam a PH-t. Lehet a hideg is most ront a hatékonyságon, de a magas PH és a kemény víz az tuti.
Válasz kukaccsosz #8063. hozzászólására Felénk ilyenkor Laudis-al szoktak még támadni, lefehéríti, és addig elnő mellette a ????
Válasz ZZ #8064. hozzászólásáraAz SU hatás növeléséhez savas irányba kell eltolni a pH-t.
A karbamid pont lúgosítja!
Válasz kukaccsosz #8063. hozzászólásáraTavaly előtt calaris professon-t nyomtam..
Ott se dolgozot a milagro 240
Ezért újra rámentem milagro 240 el max dózisban, de szart se ért...
Válasz kukaccsosz #8061. hozzászólásáraIgazából nem is karbamid hanem mikramid ment...az a kis pici mikroelem miatt
De van, volt itthon nitrosol is
Válasz ZZ #8059. hozzászólásáraNem tennék már rá más SU-t mert a principal elég nagy hatóanyag tartalmú és már a kukorica is megszenvedné.
Válasz kukaccsosz #8060. hozzászólásáraMa megkúltiztam....lesz ami lesz...
De gondolom ha még nem száradt el, én meg elvagom a kultival a föld feletti részt, akkor a gyökérről majd szépen ujrahajt, igaz?
Válasz ZZ #8058. hozzászólásáraNe karbamidot hanem ammonium nitratot vagy nitrosolt tegyél mellé inkább.
Válasz ZZ #8059. hozzászólásáraHa valóban SU rezisztens egyedek akkor csak a duo system vagy ahogy írod a tarló kezelés marad.
Azért látszik valami hatás, lehet eddig csak hűvös volt.
Válasz kukaccsosz #8056. hozzászólásáraSzerinted érdemes rámenni még valami más egyszikű irtoval?
Vagy hagyjam, és majd búza tárolóból glifóval szedjen ki?
Rohadt fenyércirok nagy termés kiesést tud csinálni, még ilyen foltokban is
Válasz mtz1221 #8057. hozzászólásáraMent hozzá 4 kg/ ha karbamid és 0,2 l/ha trend
Válasz ZZ #8055. hozzászólásáraUrea ment bőven a principal mellé ? Mikor fújtad ? Nekem is hasonló hatóanyagú kombináció mellett idén 2 hét kellett hogy az egyszikűek elkezdjenek, sárgulni pirosodni. Ekéző hogy működik, hány km-h-val lehet húzni, nem bakhátol nagyon az S rugó ???
Válasz ZZ #8055. hozzászólásáraA magrólkelő is lehet rezisztens!
Kuki 3-4 levélnél megkapta a lumaxot, majd 6-7 levelnél principal-t(90gr)
Azt értem hogy a rezisztens fenyércirkot nem viszi, de még a magról kelőt se...
Tavaly se voltam már megelégedve a principallal de idén aztán már főleg
....
Szóval erre rámenjek valami más egyszikű íróval, vagy hagyjam a fenébe??
Foltokban ilyen...
Ez meg megkergült...