Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak614 FtEUR412.03 FtUSD395.1 FtCHF446.43 FtGBP495.54 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Ennek lehet az az oka, hogy a terbutilazin a Calarisban leperzselte gyorsan, a monsoon foramszulfuronjának ellenben 2-3 hét kellett volna, hogy eljusson a tarackig.
Idén viszont, ha továbbra is száraz idő lesz, nem biztos, hogy alkalmazható lesz a preposzt technológia.
Válasz #1683. hozzászólásra
drethe, azert szoktuk a magagyat kozvetlenul a vetes elott kesziteni, mert simitas utan ha kap egy-ket esot, olyan lesz a teteje, mint a beton. ebben a tablaban, tavaj is szepen kikeltek a dudvak vetesig. a kombi gyonyoruen el is tuntette, nah, de ami vetes utan jott, az volt a "cunani". a Calaris+Monsoon nem birt el az evelo egyszikuekkel (erdekes, mert elotte meg a Callisto+Monsoon szepen tisztan tartotta).
Igaz nem nekem szólt, de én név alapján/ mert kevés vegyszert ismerek/. Megfigyelem milyen gyomok, amit nem ismerek ,megkérdezem, kérdezem ki mit ajánl...stb. Utána az ár is fontos, nem az új hanem a régebbi készítményeket. Azt a kevés nevet megjegyzem , mire hat azt is próbálom,persze azért olvasgatom, de nem kémiai beállítottságú vagyok.. Ami gyomot nem ismerek, az interneten, vagy lexikonban nézem meg, most sikerült szereznem egy katalógust ahol a gyomnövények is vannak.Ezt a topikot azért figyelemmel kísérem, sok érdekességet olvasgatok, mintha néha órán lennék...
Szerintem ha egyszer már elmunkálod vetés előtt , akkor már utána ne bolygasd ! Csináld meg úgy hogy már vethető legyen (persze ha akarsz bedolgozni, rakd ki a műtrágyát is előtte).
Aztán vársz amíg kikel a gaz , beleveted a gazosba és mehet rá egy két nap múlva a Glyfo (de azonnal is mehet ha a vetőgép nem nagyon takargatta be a füvet)...
Érdemes a Glyfo mellé tenni valami talajhatású szert is a későbbi magról kelők ellen.
Napránál mondjuk WING-et , Kukoricánál meg pl ezt...
ki akarom probalni ezt a glifos technologiat, de kellene egy kis segitseg. a terulet meg van szantva, napokon belul kap egy simitast, nah akkor kelhetnek a dudvak, mert megkapja az anyagot.
1. mikor erdemes lefujni? (leheto legkesobb)
vagy is mennyivel a vetes elott?
2. magagy kesziteskor ujra bojgatva lesz a fold, akkor ujra indul a gyom-populacio, nem?
3. kell e utana meg focskolni valamit? (ha kikelnek akkor persze, hogy kell!) ugy ertem, jellemzoen muszaj uto kezelni?
1.75-2.25 ig de fejlettebb gyomoknál lehet emelni a dózist. A hatása gyors és látványos,tartamhatást nem tapasztaltam,évelőknek leperzseli de ujrahajtanak,addig lehet szórni míg földi géppel bele tudsz menni.
Tavaly használtuk 150ha, korai posztban teljesen tiszta volt az állomány, a legtovább bírja bemosócsapadék nélkül az idén is ez lesz ugyanaz mint a Merlin +tettek hozzá egy egyszikű irtót.
Válasz #1668. hozzászólásra
Szevasz wyctor!Szeretném csak megkérdezni hogy nálatok mennyi a 3x15 NPK mükaki mert azsákomon amit vettem azon szabatkai gyártó szerepel.nem e tudod hogy át e lehet hozni és mennyit.kőzel lakom és beszélni is tudok velük,gyakran járok át ja még annyit hogy a husos burekjuktól nincs is jobb.
8741 hozzászólás
Válasz #1690. hozzászólásra
Ennek lehet az az oka, hogy a terbutilazin a Calarisban leperzselte gyorsan, a monsoon foramszulfuronjának ellenben 2-3 hét kellett volna, hogy eljusson a tarackig.
Idén viszont, ha továbbra is száraz idő lesz, nem biztos, hogy alkalmazható lesz a preposzt technológia.
drethe, azert szoktuk a magagyat kozvetlenul a vetes elott kesziteni, mert simitas utan ha kap egy-ket esot, olyan lesz a teteje, mint a beton. ebben a tablaban, tavaj is szepen kikeltek a dudvak vetesig. a kombi gyonyoruen el is tuntette, nah, de ami vetes utan jott, az volt a "cunani". a Calaris+Monsoon nem birt el az evelo egyszikuekkel (erdekes, mert elotte meg a Callisto+Monsoon szepen tisztan tartotta).
Válasz #1688. hozzászólásra
ebben a korban órán?
Válasz #1686. hozzászólásra
Igaz nem nekem szólt, de én név alapján/ mert kevés vegyszert ismerek/. Megfigyelem milyen gyomok, amit nem ismerek ,megkérdezem, kérdezem ki mit ajánl...stb. Utána az ár is fontos, nem az új hanem a régebbi készítményeket. Azt a kevés nevet megjegyzem , mire hat azt is próbálom,persze azért olvasgatom, de nem kémiai beállítottságú vagyok.. Ami gyomot nem ismerek, az interneten, vagy lexikonban nézem meg, most sikerült szereznem egy katalógust ahol a gyomnövények is vannak.Ezt a topikot azért figyelemmel kísérem, sok érdekességet olvasgatok, mintha néha órán lennék...
Én most ki fogom próbálni a lovas ekekapás módszert.Vettem egyet és trakival meg húzzuk 2szer.
Válasz #1684. hozzászólásra
lenne egy kérdésem......ti csak ugy név alapján permeteztek?vagy figyelitek a hatóanyagokat is?
Válasz #1681. hozzászólásra
3800 dinár(x3FT)
A link még egyszerPDF-ben
Válasz #1682. hozzászólásra
Szerintem ha egyszer már elmunkálod vetés előtt , akkor már utána ne bolygasd ! Csináld meg úgy hogy már vethető legyen (persze ha akarsz bedolgozni, rakd ki a műtrágyát is előtte).
Aztán vársz amíg kikel a gaz , beleveted a gazosba és mehet rá egy két nap múlva a Glyfo (de azonnal is mehet ha a vetőgép nem nagyon takargatta be a füvet)...
Érdemes a Glyfo mellé tenni valami talajhatású szert is a későbbi magról kelők ellen.
Napránál mondjuk WING-et , Kukoricánál meg pl ezt...
ki akarom probalni ezt a glifos technologiat, de kellene egy kis segitseg. a terulet meg van szantva, napokon belul kap egy simitast, nah akkor kelhetnek a dudvak, mert megkapja az anyagot.
1. mikor erdemes lefujni? (leheto legkesobb)
vagy is mennyivel a vetes elott?
2. magagy kesziteskor ujra bojgatva lesz a fold, akkor ujra indul a gyom-populacio, nem?
3. kell e utana meg focskolni valamit? (ha kikelnek akkor persze, hogy kell!) ugy ertem, jellemzoen muszaj uto kezelni?
Válasz #1680. hozzászólásra
Előre is köszi. Ja igen de sok túróval.
Válasz #1669. hozzászólásra
nemtudom de utánanézek....és ja a húsos burektól nincsjobb....esetleg a túrós
Válasz #1678. hozzászólásra
Én éreztem 1 kis tartamhatást is kb 2l-nél ha jól emlékezem, posztba volt kinyomva és még aratásra sem volt benne magrólkelő, csak tarack.
1.75-2.25 ig de fejlettebb gyomoknál lehet emelni a dózist. A hatása gyors és látványos,tartamhatást nem tapasztaltam,évelőknek leperzseli de ujrahajtanak,addig lehet szórni míg földi géppel bele tudsz menni.
Válasz #1676. hozzászólásra
Az a vége éppen, de inkább 4 levelesre, és eső után sem az igazi, ha jól rémlik.
Válasz #1675. hozzászólásra
kösz, akkor acat ellen egy kis banvel lellé mondjuk, de az 5-6 leveles kor után már nem mehet, ha jól tudom?
Válasz #1674. hozzászólásra
Bármeddig, évelők ellen nem ér semmit, egyébként tényleg jó anyag.
Válasz #1673. hozzászólásra
mekkora koráig mehet a kukiban, mit visz, mennyi a dózis, kell-e valamilyen komb partner?
Válasz #1672. hozzászólásra
Mire lennél kiváncsi? Jó anyag!
LAUDIS-ról van valakinek tapasztalata?
Válasz #1670. hozzászólásra
Tavaly használtuk 150ha, korai posztban teljesen tiszta volt az állomány, a legtovább bírja bemosócsapadék nélkül az idén is ez lesz ugyanaz mint a Merlin +tettek hozzá egy egyszikű irtót.
valakinek van már tapasztalata az adengoról?
Válasz #1668. hozzászólásra
Szevasz wyctor!Szeretném csak megkérdezni hogy nálatok mennyi a 3x15 NPK mükaki mert azsákomon amit vettem azon szabatkai gyártó szerepel.nem e tudod hogy át e lehet hozni és mennyit.kőzel lakom és beszélni is tudok velük,gyakran járok át ja még annyit hogy a husos burekjuktól nincs is jobb.
érdekel hogy nálatok megy e a sorra permetezés?
MF-es !
Te próbáltad már a Lumax-ot kissé túlfejlett , gyökeret váltott muharra vagy acat-ra , hogy elbír e vele ?
Igaz hogy nem csak korai post-ba hanem nagyobb kukoricába is mehet ?
Válasz #1665. hozzászólásra:
Plafon,2,5l/ha
Válasz #1663. hozzászólásra
Mennyivel mész?
Válasz #1663. hozzászólásra
Válasz #1661. hozzászólásra
hánemmondomhogyazthasználom
Válasz #1660. hozzászólásra
ammeg nem viszi a szulákot és a baracklevelű keserűfüvet...jó nekem a monsoon egy kis dezormon öntettel.
Válasz #1658. hozzászólásra
foramszulfuron
Principal....
A Jumbo Turbóban van /Kelvin 40 SC/ az állítólag jó rá.
Válasz #1656. hozzászólásra
Nekem az évelő egyszikű,főleg a fenyércirok okozza a legtöbb gondot, arra pedig nem nyerő...
Ez se lesz rossz korai Post-ba. http://www.mahun.hu/hirek/40
Válasz #1654. hozzászólásra
És a többi ellen ?
Túlfejlett 1 szikűek vagy egyáltalán az egyszikűek ellen ?
Kijött már valamelyik cég vegyszerárral?
Válasz #1653. hozzászólásra
Régen igen...a köles ellen jó volt.
Válasz #1652. hozzászólásra
Ott a pont...
Használtad már ?
Most a felébe árulják itt , és lesz hozzá egy választható 1,5 vagy 3 liter/ ha Succesor T is csomagban . Utóbbi korai post , a másik Post...
Válasz #1650. hozzászólásra
Mikádoooooó
Válasz #1649. hozzászólásra
A Mozzillán, nekem sem, de az Expoleren megnyílik.
Nahhh....
Ehhez mit szólnak a szakértők ?
Találd ki hogy mi volt ez régen... http://www.cheminova.hu/en/gyomirtok/shado/
Válasz #1645. hozzászólásra
máshol meg tudom nyitni a pdf-eket, de itt nem nyilik semmi
Szerintem a legolcsóbb megoldás a pre:acenit 880 ec bö 2 l/ha,majd rámegyek egy DMA-6 al,akárhogy számolok,az acenit is jó szerintem korai posztba...
okés!ha máskor kérdésed van csak írj bátran
Válasz #1641. hozzászólásra
Sikerült!
Válasz #1643. hozzászólásra
Jó az Acrobat readered?
Úgy próbáld, hogy töltsd le a gépedre a pdf-et és akkor nyisd meg, nekem is volt hasonló gondom, de mióta újraraktam a Readert azóta jó.
Válasz #1643. hozzászólásra
próbáld meg feltölteni az adob-ot az lesz a gond
Válasz #1641. hozzászólásra
érdekes, hogy mindent meg tudok nyitni csak az árlistát nem
mf-nek írtam bocs