Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak614 FtEUR411.02 FtUSD394.48 FtCHF438.79 FtGBP494.07 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz Bigyófelügyelő #8135. hozzászólásáracsütörtök este fújtam Laudis-t 9-10 levelesre, mert a Diniro Gold elengedte a kakaslábfűt, egyelőre nincs szemmel látható hatása a kukoricára
4 éve 8-9 leveles kukoricába tudtam csak belemenni a sok eső miatt Principal Gold Plus Succ-T-vel semmi baja nem lett
Válasz Praetor #8136. hozzászólására7-9 levélről volt szó, nem csak 7 ről! Másrészt pedig mivel elég jó idő van, magas UV mellett a Laudis hamar megoldja a gondokat..
Válasz Sanyee #8134. hozzászólására7-9 leveles kukoricában a Laudison kívűl sok minden nem jöhet igazán szóba! És viszi a muhart, nem bántja a kukoricát!
A kukorica kelés után kapott egy Merlint, 1 hét késéssel a sok eső után.
A kétszikűeket szépen visszafogta viszont azon a táblán ahol azóta csak 5 mm csapadék volt ott elég vadmuharos lett. Ahol megkapta a 10-15mm-t záporokba ott jó, nincs ilyen gond.
Muharra tudnátok ajánlani valamit 7-9 levélbe még?
Kb. 5 cm, elég lenne egy gyengébb olcsóbb szer is, ami nem fogja a kukoricát.
Válasz vén cigány #8130. hozzászólásáraMax dózissal kell nyomatni,sajnos, akkor elfogadható.Az utóvetemény + agyontrágyázott terület problémák és a kiszámíthatatlan irtási metodika miatt használjuk csak.Sokkal karakteresebb gyomirtási munkákat is látni itt, mint a mieink.
Válasz Bárány #8122. hozzászólásáraEgyszikűben azt mondom a kideka power a legjobb megoldás jelenleg!
Itt is ezen gyomok okozzák a legtöbb gondot kukoricában
Válasz GREVEN #8124. hozzászólásáranekem a Diniro Gold Succ. az egyik táblát kisöpörte, a másikban újranő a kakasláb és rá is kell mennem valamivel, 9 leveles már a kukorica
Válasz Celtises #8121. hozzászólásáraMásik táblába az egyik egyszikűt hagyta meg. Mellette a másik fajta egyszikűek pusztultak. Hogy most a kakasláb füvet, az ujjas muhart vagy melyiket, de egyet nem bántott.
Válasz Celtises #8121. hozzászólásáraNem fényképeztem le, de nagyon látványos, ahogy egy nagy foltban egymás mellett vannak a sárguló, meg a rezisztens növények.
A nikoszulfuron helyett lassan más kell, ahol meg még viszi, ott max. dózis.
Válasz gcastle #8106. hozzászólásáraPersze, egyértelmű, ha valami gebasz bebasz, akkor Ő ugye megmondta!
Azért mi sem tábla szinten toltuk "gerékig" érőben, csak forgót parlagfű miatt!
Válasz Soros #8098. hozzászólásáraAz ilyen ebszékfüvet jobb ha kiütöd kapával, a laudis sem tesz csodát. Vagy ha nem akarod sorközművelni, akkor nagy gondot nem okoz
Válasz A.I. #8103. hozzászólásáraVolt itt aki majd gerékig érőbe fújta, annak sem volt semmi baja! A gyártó azért biztosra megy, ne lehessen rájuk verni semmit!
Válasz Soros #8100. hozzászólásáraPapír szerint 8, de egyszer használtuk kb méteres kukiban parlagfű miatt a forgóban, nem láttam én annak semmi baját(kisebb cső, satöbbi)!
Már bocs, hogy beleugattam.
Válasz Soros #8100. hozzászólásáraSzuperszelektív! Ameddig traktorral bele tudsz menni, de a gyom miatt addig, amíg a kukorica levelei nem árnyékolnak! Ha nem jut le a gyomhoz mert felfogja a málé, akkor nem lesz oké!
Mivel tudnám foltozni a kukoricát, amit egy hete nyomtam? Diniro gold-ot kapott de sajnos kimaradt pár sor…6. Levelet hozza, általános gyomok vannak bent plusz néhol ebszékfű.
Meg ahol kapott, többi gyom szépen megy le, ebszékfű viszont tartja magát, látszik rajt h kapott, de a többihez képest kevésbé viselte meg, szerintetek elviszi? Vagy foltozzam azt is?
Köszi
Válasz mocsencsi1 #8092. hozzászólásáraOlvastam régebben, hogy egy gazdatárs 1kg cink-szulfátot, 2liter foszforsavat és 15 kg karbamoidot tett ki levélre. Én is 1kg-ra tippeltem/ha, csak gondoltam vagy 5kg mikramiddal eggyütt kifújni.
8741 hozzászólás
Válasz Gandhy #8140. hozzászólásárainkább 8-9, mert a 10. még nem volt kiterülve, az elvileg még nem nagyon számít
Válasz Bigyófelügyelő #8135. hozzászólásáracsütörtök este fújtam Laudis-t 9-10 levelesre, mert a Diniro Gold elengedte a kakaslábfűt, egyelőre nincs szemmel látható hatása a kukoricára
4 éve 8-9 leveles kukoricába tudtam csak belemenni a sok eső miatt Principal Gold Plus Succ-T-vel semmi baja nem lett
Válasz vén cigány #8130. hozzászólásáraCsak a magról kelőt viszi.
Válasz Praetor #8136. hozzászólására7-9 levélről volt szó, nem csak 7 ről! Másrészt pedig mivel elég jó idő van, magas UV mellett a Laudis hamar megoldja a gondokat..
Válasz Sanyee #8134. hozzászólásárahttps://agraragazat.hu/hir/a-gyomirtas-kihivasa-avagy-a-muhar-elleni-vedekezes/
Válasz Bigyófelügyelő #8135. hozzászólásáraPrincipal Plus mehet 7 levélben. Egyes fajtáknál 8 levélben is.
Válasz Sanyee #8134. hozzászólására7-9 leveles kukoricában a Laudison kívűl sok minden nem jöhet igazán szóba! És viszi a muhart, nem bántja a kukoricát!
Sziasztok!
A kukorica kelés után kapott egy Merlint, 1 hét késéssel a sok eső után.
A kétszikűeket szépen visszafogta viszont azon a táblán ahol azóta csak 5 mm csapadék volt ott elég vadmuharos lett. Ahol megkapta a 10-15mm-t záporokba ott jó, nincs ilyen gond.
Muharra tudnátok ajánlani valamit 7-9 levélbe még?
Kb. 5 cm, elég lenne egy gyengébb olcsóbb szer is, ami nem fogja a kukoricát.
Válasz szanberg #8131. hozzászólásáraRendkívül jó gyomírtó, mindent visz! Viszont kellően fogja a kukoricát is egy darabig!
Válasz vén cigány #8130. hozzászólásáraMax dózissal kell nyomatni,sajnos, akkor elfogadható.Az utóvetemény + agyontrágyázott terület problémák és a kiszámíthatatlan irtási metodika miatt használjuk csak.Sokkal karakteresebb gyomirtási munkákat is látni itt, mint a mieink.
Válasz Bárány #8122. hozzászólásáraEgyszikűben azt mondom a kideka power a legjobb megoldás jelenleg!
Itt is ezen gyomok okozzák a legtöbb gondot kukoricában
Válasz sanyi1965 #8128. hozzászólásáraLaudis mennyire viszi a kétszikűeket?
Válasz vén cigány #8127. hozzászólásáraIgen.
Válasz vén cigány #8127. hozzászólásáraCsak Laudis-sal használtuk a Cambio-t,6 levélig.
Cambió és a Monsoon active keverhető?
Válasz Gandhy #8125. hozzászólásáraLaudis lesz 9-10 levél, meglátjuk mit tesz vele
Válasz GREVEN #8124. hozzászólásáranekem a Diniro Gold Succ. az egyik táblát kisöpörte, a másikban újranő a kakasláb és rá is kell mennem valamivel, 9 leveles már a kukorica
Válasz Celtises #8121. hozzászólásáraMásik táblába az egyik egyszikűt hagyta meg. Mellette a másik fajta egyszikűek pusztultak. Hogy most a kakasláb füvet, az ujjas muhart vagy melyiket, de egyet nem bántott.
Válasz Bárány #8122. hozzászólásáraNálam nem működik már kb 10 éve. A duós meg nem terem. El Kell gondolkodom valami megoldáson.
Válasz Celtises #8121. hozzászólásáraNem fényképeztem le, de nagyon látványos, ahogy egy nagy foltban egymás mellett vannak a sárguló, meg a rezisztens növények.
A nikoszulfuron helyett lassan más kell, ahol meg még viszi, ott max. dózis.
Válasz GREVEN #8120. hozzászólásáraAkkor a nikoszulfuronnak kellene működni.
Válasz Celtises #8119. hozzászólásáraNem gondolnám.
Válasz GREVEN #8117. hozzászólásáraRezisztens?
Válasz GREVEN #8116. hozzászólásáraMester pack után a parlagfű maradt meg. Laudissal letoltam mindent
Válasz GREVEN #8116. hozzászólásáraTovábbá ugyan ebben a táblában fenyércirkot mivel lehetne hatásosan kiluggatni?
Holnap lesz 2 hete hogy fujtuk Monsoon Aktivval 2 liter /ha dózisban. Ezekkel a disznó parékkal mi lesz?
Válasz Soros #8113. hozzászólásáraAkkora "kamillát"?
Válasz gcastle #8112. hozzászólásáraPláne nem volt akkor...
Pedig biztos akartunk venni...
Válasz bandigh #8108. hozzászólásáraAhhoz meg sok, hogy kapával neki essek…
Sorközművelni nem akarok
Akkor szted a diniro nem fogja meg?
Válasz A.I. #8111. hozzászólásáraKb 2 éve van!
Válasz gcastle #8110. hozzászólására10+ éve volt ez kb akkor még hírből sem ismertük a Viballát(lehet meg sem született még akkor)!?
Válasz A.I. #8109. hozzászólásáraViballa?
Válasz gcastle #8106. hozzászólásáraPersze, egyértelmű, ha valami gebasz bebasz, akkor Ő ugye megmondta!
Azért mi sem tábla szinten toltuk "gerékig" érőben, csak forgót parlagfű miatt!
Válasz Soros #8098. hozzászólásáraAz ilyen ebszékfüvet jobb ha kiütöd kapával, a laudis sem tesz csodát. Vagy ha nem akarod sorközművelni, akkor nagy gondot nem okoz
Válasz gcastle #8106. hozzászólásáraDerékig! Okosgenyó... Karatekutya...
Válasz A.I. #8103. hozzászólásáraVolt itt aki majd gerékig érőbe fújta, annak sem volt semmi baja! A gyártó azért biztosra megy, ne lehessen rájuk verni semmit!
Válasz A.I. #8103. hozzászólásáraÖrülök hogy megosztottad a tapasztalatod köszönöm
Válasz gcastle #8101. hozzászólásáraKuki még nem olyan nagy ugyhogy ki tudom foltozni vele…
Köszi
Válasz Soros #8100. hozzászólásáraPapír szerint 8, de egyszer használtuk kb méteres kukiban parlagfű miatt a forgóban, nem láttam én annak semmi baját(kisebb cső, satöbbi)!
Már bocs, hogy beleugattam.
Válasz Soros #8100. hozzászólásáraVagy sávpermetezés levél alá...
Válasz Soros #8100. hozzászólásáraSzuperszelektív! Ameddig traktorral bele tudsz menni, de a gyom miatt addig, amíg a kukorica levelei nem árnyékolnak! Ha nem jut le a gyomhoz mert felfogja a málé, akkor nem lesz oké!
Válasz gcastle #8099. hozzászólásáraAz hány levélig mehet biztonságosan 8-10?
Válasz Soros #8098. hozzászólásáraLaudis...
Mivel tudnám foltozni a kukoricát, amit egy hete nyomtam? Diniro gold-ot kapott de sajnos kimaradt pár sor…6. Levelet hozza, általános gyomok vannak bent plusz néhol ebszékfű.
Meg ahol kapott, többi gyom szépen megy le, ebszékfű viszont tartja magát, látszik rajt h kapott, de a többihez képest kevésbé viselte meg, szerintetek elviszi? Vagy foltozzam azt is?
Köszi
Válasz Földönfuto #8094. hozzászólására5 kg-ot szoktam rakni. Csak, hogy a cink-szulfáttal lehet-e fújni? Vagy külön fújjam ki.
Válasz mtz1221 #8095. hozzászólásárahttps://agro.bayer.co.hu/termekek/novenyvedelmi_termekek/gyomirto_szerek/?id=15
Válasz dnsv #8088. hozzászólásáraEquip, vagy hasonló hatóanyagú valami nincs felétek ??? 1.74 liter ebből meg 1.74 liter laudis mindent kivisz, a kukorica 10 leveles korában is gond nélkűl.
Válasz VW passat #8093. hozzászólásáraA 15kg karbamidot még kalászosban is meggondolnám.
Válasz mocsencsi1 #8092. hozzászólásáraOlvastam régebben, hogy egy gazdatárs 1kg cink-szulfátot, 2liter foszforsavat és 15 kg karbamoidot tett ki levélre. Én is 1kg-ra tippeltem/ha, csak gondoltam vagy 5kg mikramiddal eggyütt kifújni.
Válasz VW passat #8091. hozzászólásáraSzerintem a 0,5%-os töménységet /100 literhez fél kg/ elbírja.Bármit hozzátenni nagyon-nagyon veszélyes pálya.