Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak614 FtEUR411.02 FtUSD395.26 FtCHF439.37 FtGBP495.29 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Cink szulfátot milyen adaggal kell szórni? Találtam otthol egy zsákkal. Lombtrágyázni szeretném mit rakjak hozzá mert eléggé cinkhiányos, fakó szegényke. 5kg karbamid/ha vagy mikramid?
Válasz Apáé #8087. hozzászólásáraA kolléga a kijuttatandó oldat kémhatásáról beszélt. A karbamid a talajt savanyítja a biológiai átalakítás során, de az oldatban lúgosít. A karbamid oldat a tárolás során egyre inkább lúgosabb irányba megy el, ahogy bomlik a karbamid. Savval szokták a pH-t visszabillenteni (pl hangyasav).
Elég jól működik. Én is 2 liter/ha-al szórtam Laudis-t. A melegek megjöttével még a térdig érő egy-két szálas vaddohány is totál kifehéredett (tudom, hogy nem viszi ki, de tetőtöl talpig fehér). Voltak sűrű szerbtövis foltok is, kb. 2-4 levelesek, mind egy szálig elszáradtak. Gabona, zab, borsó árvakelést is mind elvitte.
Jó szer, én eddig nem használtam, de nem bántam meg.
Válasz dnsv #8068. hozzászólásáraA karbamid(urea) nem lugosit,hanem savanyit.
Az igaz,hogy az ammóniumnitrát még jobban savanyit,de az könnyen megégeti a kukoricát is ami aztán természveszteséget eredményez.
Válasz ZZ #8055. hozzászólására90gr/ha Principal+,az bagatell,330-440gr-ig használom ,tartamhatás növelésére meg tesz a páciens mellé SUCCESSOR-T-t 1 litert esetleg.Ha esett, ha nem esett ez több mint elég.Az egy más dolog hogy egyes vonalak nem bírják.Ezt a LUMAX kezelést összekötni a Principal+ használatával,kétszer sokkolni a már kikelt növényt,nem tartom célravezetőnek.Itt az agyontrágyázás miatt ha alapkezelünk, 4l BASAR+ vagy 4l SUCCESSOR-T kelésig.2 hónapra lerendezi az egyszikűeket,utána zseb-dudva-hasznosítás függvényében állománykezelés.
Válasz ZZ #8055. hozzászólásáraHa már 2. gyomírtásról van szó, mert mi is szoktunk néha tűzoltásként: Laudis -Minerve kombót használunk! Laudis 1-1,5 liter/ha, Minerve 10-15 deka/ha! Ezek ugyebár nem max dózisok, sebességben is gyorsabban megyünk egy picit, ezáltal költségben is kevesebb, de megteszi a hatását!
Nem gyomirtas .... de kerdeznek . Olvasgattam h a mustar zoldtragyanak vetve elrendezi a drotfergeket , valakinek tapasztalat ? Eddig nem tapasztalt karokat okoz a kukoricaban . Van amelyik tovon 3 fereg is rendezkedik... erdemes ujra vetni fertotlenito nelkul ??
Válasz ZZ #8059. hozzászólására Ne haragudj, de ha már tavaly se működött a nikoszulfuron, akkor idén mire számítottál?
Ami megmarad foltokból, azt fújd le Laudis-al, 2.25 L/ha.
Válasz dnsv #8068. hozzászólására A rezisztens fenyérciroknak mutogathatod a pH-t, az már kiröhögi akkor a SU hatóanyagokat sajnos.
Ilyenkor még tűzoltó kezelést neki, hogy mentsd, ami menthető és ősszel vetés váltás, tarlókezelések, pár év kalászos, repce, n.forgó
Válasz kukaccsosz #8066. hozzászólásáraSzia. A mezotrion hogy aktiválódik gyökéren keresztül? Május elején kiment a mezotrion(Kideka) vitte is szépen még a kölest is, de a pipacs még sok egyéb kétszikű kihajtott. A hétvégén tenném ki a Focus ultrát, de zavar a sok kétszikű, hogyan tudnék ártani nekik?
A víz felétek (amivel permetezel) vajon milyen lúgos?
Mert én még az ammónium nitrát mellé is szoktam tenni savat (akár citromsav is jó, az még lágyít is talán). Azzal állítom be a PH-t ami az engedély okiratba benne van.
Ha mikramid/karbamidot teszel bele csak rontod a hatékonyságot, mert az felfelé emeli a PH-t.
Nekem még nem volt olyan gyom, amit a principal meghagyott volna, így, hogy beállítottam a PH-t. Lehet a hideg is most ront a hatékonyságon, de a magas PH és a kemény víz az tuti.
Válasz kukaccsosz #8063. hozzászólásáraTavaly előtt calaris professon-t nyomtam..
Ott se dolgozot a milagro 240
Ezért újra rámentem milagro 240 el max dózisban, de szart se ért...
Válasz ZZ #8059. hozzászólásáraHa valóban SU rezisztens egyedek akkor csak a duo system vagy ahogy írod a tarló kezelés marad.
Azért látszik valami hatás, lehet eddig csak hűvös volt.
Válasz ZZ #8055. hozzászólásáraUrea ment bőven a principal mellé ? Mikor fújtad ? Nekem is hasonló hatóanyagú kombináció mellett idén 2 hét kellett hogy az egyszikűek elkezdjenek, sárgulni pirosodni. Ekéző hogy működik, hány km-h-val lehet húzni, nem bakhátol nagyon az S rugó ???
Válasz szeszko #8038. hozzászólásáraRészben igaz….az a baj, hogy leginkább a “fajtáját”támogatja……
2 gyereknél kb 26ezer, 3 gyereknél kb 100ezer , illetve még többnél nő rendesen…..
Egy átlagos magyar(fehér) család 2 gyerek, ez kb több, mint a 90%-a, a többi magyar meg több gyermekes….valahogy a magyar nem egy “szapora”….ezt kb tudjuk is, hogy miért is van egyiknél így, másiknál úgy.
Az valóban igaz, hogy a bruttó kereset mínusz asszem 5000 a havi bére, de csak az egyik szülőnek és értelem szerűen, akinek több a bruttója.
Szóval azért ebből sem kellene fényezni annyira, mert valóban jól hangzik, csak mélyebbre kellene ásni benne…….
8741 hozzászólás
Cink szulfátot milyen adaggal kell szórni? Találtam otthol egy zsákkal. Lombtrágyázni szeretném mit rakjak hozzá mert eléggé cinkhiányos, fakó szegényke. 5kg karbamid/ha vagy mikramid?
Válasz dnsv #8088. hozzászólásáraÉn sem használtam eddig. Köszi az infót.
Válasz Apáé #8087. hozzászólásáraA kolléga a kijuttatandó oldat kémhatásáról beszélt. A karbamid a talajt savanyítja a biológiai átalakítás során, de az oldatban lúgosít. A karbamid oldat a tárolás során egyre inkább lúgosabb irányba megy el, ahogy bomlik a karbamid. Savval szokták a pH-t visszabillenteni (pl hangyasav).
Válasz Celtises #8086. hozzászólásáraSzia
Elég jól működik. Én is 2 liter/ha-al szórtam Laudis-t. A melegek megjöttével még a térdig érő egy-két szálas vaddohány is totál kifehéredett (tudom, hogy nem viszi ki, de tetőtöl talpig fehér). Voltak sűrű szerbtövis foltok is, kb. 2-4 levelesek, mind egy szálig elszáradtak. Gabona, zab, borsó árvakelést is mind elvitte.
Jó szer, én eddig nem használtam, de nem bántam meg.
üdv
Válasz dnsv #8068. hozzászólásáraA karbamid(urea) nem lugosit,hanem savanyit.
Az igaz,hogy az ammóniumnitrát még jobban savanyit,de az könnyen megégeti a kukoricát is ami aztán természveszteséget eredményez.
Laudis mit tud 2l-el? Első körben Mester Pack volt, de nem lett elég.
Magról kelő cirok a fő feladat.
Válasz Norbi6330 #8084. hozzászólásáraLaudis mellé nem kell, mert van benne
Válasz Bigyófelügyelő #8082. hozzászólásáraHali érdeklődnék hogy a tapadot kell e használni ha igen milyen dózisban?
Válasz istvanppp #8081. hozzászólásáraElőbb írták hogy karbamid, mikramid lugosit. Am nitrát inkább, az savassít.
Lúgos Ság rontja a hatékonyságot
Válasz istvanppp #8081. hozzászólásáraIgen! Mi is ezt toltuk ma kifelé! 1,8 Click Pro, 1 Laudis, de mellé semmi más! Nagyon szépen dolgozik!
Laudis 1L+ Click Pro 1,8L használnék, emellé valami lombtrágyát lehet még rakni? Mikramid, vagy keserűsó?
Használja így valaki?
Válasz lorant90 #8076. hozzászólásáraMindenképp granulátum!!
Válasz colizoli #8069. hozzászólásáraIrtó jó kétszikű irtóval
Válasz sanyi1965 #8077. hozzászólásáraCsak principalt Szórtam és nem a pricipal plust vagy a plus gold változatát!!!!!!
Tehát csak a 90gr-ost!!!!
Niko és rimszulfuron van benne
Azért ha utánna nézel meglátod mi a lumax hatóanyaga... A többi sehol sincs hozzá képest
Válasz ZZ #8055. hozzászólására90gr/ha Principal+,az bagatell,330-440gr-ig használom ,tartamhatás növelésére meg tesz a páciens mellé SUCCESSOR-T-t 1 litert esetleg.Ha esett, ha nem esett ez több mint elég.Az egy más dolog hogy egyes vonalak nem bírják.Ezt a LUMAX kezelést összekötni a Principal+ használatával,kétszer sokkolni a már kikelt növényt,nem tartom célravezetőnek.Itt az agyontrágyázás miatt ha alapkezelünk, 4l BASAR+ vagy 4l SUCCESSOR-T kelésig.2 hónapra lerendezi az egyszikűeket,utána zseb-dudva-hasznosítás függvényében állománykezelés.
Válasz Bárány #8073. hozzászólásáraForce val pacolt vetomag ??? Vagy mindenkepp granulatum?
Válasz ZZ #8055. hozzászólásáraAnnyit fogod gyomírtózni,hogy végűl kukoricát is jól hazavàgod. Mi is hasonló okból hagytunk félbe a principalt.
Válasz ZZ #8055. hozzászólásáraHa már 2. gyomírtásról van szó, mert mi is szoktunk néha tűzoltásként: Laudis -Minerve kombót használunk! Laudis 1-1,5 liter/ha, Minerve 10-15 deka/ha! Ezek ugyebár nem max dózisok, sebességben is gyorsabban megyünk egy picit, ezáltal költségben is kevesebb, de megteszi a hatását!
Válasz lorant90 #8072. hozzászólásáraTermészetesen nem!
Nem gyomirtas .... de kerdeznek . Olvasgattam h a mustar zoldtragyanak vetve elrendezi a drotfergeket , valakinek tapasztalat ? Eddig nem tapasztalt karokat okoz a kukoricaban . Van amelyik tovon 3 fereg is rendezkedik... erdemes ujra vetni fertotlenito nelkul ??
Válasz ZZ #8059. hozzászólására Ne haragudj, de ha már tavaly se működött a nikoszulfuron, akkor idén mire számítottál?
Ami megmarad foltokból, azt fújd le Laudis-al, 2.25 L/ha.
Válasz dnsv #8068. hozzászólására A rezisztens fenyérciroknak mutogathatod a pH-t, az már kiröhögi akkor a SU hatóanyagokat sajnos.
Ilyenkor még tűzoltó kezelést neki, hogy mentsd, ami menthető és ősszel vetés váltás, tarlókezelések, pár év kalászos, repce, n.forgó
Válasz kukaccsosz #8066. hozzászólásáraSzia. A mezotrion hogy aktiválódik gyökéren keresztül? Május elején kiment a mezotrion(Kideka) vitte is szépen még a kölest is, de a pipacs még sok egyéb kétszikű kihajtott. A hétvégén tenném ki a Focus ultrát, de zavar a sok kétszikű, hogyan tudnék ártani nekik?
Válasz ZZ #8055. hozzászólásáraSzia
A víz felétek (amivel permetezel) vajon milyen lúgos?
Mert én még az ammónium nitrát mellé is szoktam tenni savat (akár citromsav is jó, az még lágyít is talán). Azzal állítom be a PH-t ami az engedély okiratba benne van.
Ha mikramid/karbamidot teszel bele csak rontod a hatékonyságot, mert az felfelé emeli a PH-t.
Nekem még nem volt olyan gyom, amit a principal meghagyott volna, így, hogy beállítottam a PH-t. Lehet a hideg is most ront a hatékonyságon, de a magas PH és a kemény víz az tuti.
Válasz kukaccsosz #8063. hozzászólására Felénk ilyenkor Laudis-al szoktak még támadni, lefehéríti, és addig elnő mellette a ????
Válasz ZZ #8064. hozzászólásáraAz SU hatás növeléséhez savas irányba kell eltolni a pH-t.
A karbamid pont lúgosítja!
Válasz kukaccsosz #8063. hozzászólásáraTavaly előtt calaris professon-t nyomtam..
Ott se dolgozot a milagro 240
Ezért újra rámentem milagro 240 el max dózisban, de szart se ért...
Válasz kukaccsosz #8061. hozzászólásáraIgazából nem is karbamid hanem mikramid ment...az a kis pici mikroelem miatt
De van, volt itthon nitrosol is
Válasz ZZ #8059. hozzászólásáraNem tennék már rá más SU-t mert a principal elég nagy hatóanyag tartalmú és már a kukorica is megszenvedné.
Válasz kukaccsosz #8060. hozzászólásáraMa megkúltiztam....lesz ami lesz...
De gondolom ha még nem száradt el, én meg elvagom a kultival a föld feletti részt, akkor a gyökérről majd szépen ujrahajt, igaz?
Válasz ZZ #8058. hozzászólásáraNe karbamidot hanem ammonium nitratot vagy nitrosolt tegyél mellé inkább.
Válasz ZZ #8059. hozzászólásáraHa valóban SU rezisztens egyedek akkor csak a duo system vagy ahogy írod a tarló kezelés marad.
Azért látszik valami hatás, lehet eddig csak hűvös volt.
Válasz kukaccsosz #8056. hozzászólásáraSzerinted érdemes rámenni még valami más egyszikű irtoval?
Vagy hagyjam, és majd búza tárolóból glifóval szedjen ki?
Rohadt fenyércirok nagy termés kiesést tud csinálni, még ilyen foltokban is
Válasz mtz1221 #8057. hozzászólásáraMent hozzá 4 kg/ ha karbamid és 0,2 l/ha trend
Válasz ZZ #8055. hozzászólásáraUrea ment bőven a principal mellé ? Mikor fújtad ? Nekem is hasonló hatóanyagú kombináció mellett idén 2 hét kellett hogy az egyszikűek elkezdjenek, sárgulni pirosodni. Ekéző hogy működik, hány km-h-val lehet húzni, nem bakhátol nagyon az S rugó ???
Válasz ZZ #8055. hozzászólásáraA magrólkelő is lehet rezisztens!
Kuki 3-4 levélnél megkapta a lumaxot, majd 6-7 levelnél principal-t(90gr)
Azt értem hogy a rezisztens fenyércirkot nem viszi, de még a magról kelőt se...
Tavaly se voltam már megelégedve a principallal de idén aztán már főleg
....
Szóval erre rámenjek valami más egyszikű íróval, vagy hagyjam a fenébe??
Foltokban ilyen...
Ez meg megkergült...
Válasz gazda001 #8019. hozzászólásáraVégül Colombus EC lett, foltkezelés hétfőn volt.
Eddig bizakodásra ad okot...[kep1][kep2]
Válasz gazda001 #8019. hozzászólásáraVégül Colombus EC lett, foltkezelés hétfőn volt.
Eddig bizakodásra ad okot...[kep1][kep2]
Válasz gazda001 #8019. hozzászólásáraVégül Colombus EC lett, foltkezelés hétfőn.
Eddig bizakodásra ad okot...
Moderálási elveink miatt törölve: 2021-06-02 22:22:52
Moderálási elveink miatt törölve: 2021-06-02 22:15:48
Moderálási elveink miatt törölve: 2021-06-02 22:15:37
Válasz Full Random #8037. hozzászólásáraIgen igazad van a szaktanács adókba kár volt már amelyik ad is nem csak zsebrre vágja a lét mert sajnos ilyen is van
Válasz szeszko #8038. hozzászólásáramiska barátoddal csak egyszerüen beszélj,érthetően,csak tőmondatokban mert a toronyban baj van
Válasz .!?@ #8043. hozzászólásáraMi köze ennek a gyomirtáshoz!Muszáj szét baxni az oldalt?
Válasz .!?@ #8043. hozzászólására
Válasz szeszko #8038. hozzászólásáraRészben igaz….az a baj, hogy leginkább a “fajtáját”támogatja……
2 gyereknél kb 26ezer, 3 gyereknél kb 100ezer , illetve még többnél nő rendesen…..
Egy átlagos magyar(fehér) család 2 gyerek, ez kb több, mint a 90%-a, a többi magyar meg több gyermekes….valahogy a magyar nem egy “szapora”….ezt kb tudjuk is, hogy miért is van egyiknél így, másiknál úgy.
Az valóban igaz, hogy a bruttó kereset mínusz asszem 5000 a havi bére, de csak az egyik szülőnek és értelem szerűen, akinek több a bruttója.
Szóval azért ebből sem kellene fényezni annyira, mert valóban jól hangzik, csak mélyebbre kellene ásni benne…….
Válasz Full Random #8041. hozzászólásáraNagyon szívesen! Örülök, hogy tudtam segíteni!