Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak648 FtBenzin árak634 FtEUR407.83 FtUSD393.55 FtCHF432.15 FtGBP488.04 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
ez a monokultúra hátránya
az acenit még tavalyi megmaradt akciós
Csak gabona után olcsó a gyomirtás de az meg nem jövedelmező.De a sok tarlómunka stb. ugyanannyi mint igy.
4 bar 280 l/ha 04-es fuv. és ég és föld a hagyományos és a légbeszívásos fedése.
Azt állítják, hogy megpattan a felületen a légbeszívásos cseppje a buborék forma miatt.
Tavaly áttértem a hagyományos fúvókára kukiban 2 területemen és borzasztóan látszódott a különbség.
4 bar körül már nem olyan rossz a fedettsége főleg ha van vizmennyiség is
200 liter viz alatt voltak erre is gondok,főleg ha gyorsan is akartak menni (004 fuvóka 10 kmó fölött)
rossz volt a fedettség.
De nálunk állandóan fuj a szél itt nincs más megoldás.
Válasz #490. hozzászólásra
adengo lesz nálunk is,vetés után kap 2-3 liter glifozátot+acetoklór a problémás táblákon.
Korai posztba meg kapjaaz adengót 250 liter vizzel sima légbeszivásossal
A légbeszívásos azért jó mert kisebb az elsodródás veszélye. Korai post-nál mivel még picik a gyomok a finom cseppképzésnek van jelentősége (nagyobb az elsodródás esély) a post hatás miatt. A kettős lapsúgarú használatának itt még nincs nagyobb jelentősége szerintem.
A TitusPlusnak pedig tudni kell az évelő 2szikűeket mivel 0,5 liter/ha Banvelnek megfelelő dikamba hatóanyag van benne.
Az évelő egyszikűeket meg az előzőben leírtam.
Amúgy azok ellen ettől az évtől a Principal a nagyágyú (fenyércirok, tarackbúza) elfogadható áron.
A TitusPlusnak pedig tudni kell az évelő 2szikűeket mivel 0,5 liter/ha Banvelnek megfelelő dikamba hatóanyag van benne.
Amúgy azok ellen ettől az évtől a Principal a nagyágyú (fenyércirok, tarackbúza) elfogadható áron.
Évelő 1 szikűek ellen mindig a felső dózist kell alkalmazni a TitusPlusban nem a maxi rimsulfuron van.(+ 10 g Titus/ha). Egyébként szinte mindent visz (évelő 2szikű is), de szerintem érdemesebb a Gold változatát használni mert kicsi az árkülönbség és erősebb lett így az anyag.
Egyedül köleses területre nem javasolt.
Én a Colombust szeretném idén mert Napra forgó lesz utána és qrvára acat-os a földünk... Na mármost ha az , akkor azt nem csak talajfelszínig kellene végre írtan hanem a gyökereket is akkor kizárólag a Colombus jöhet szóba (nálunk búzában is hasonlóképpen)... Ráadásul a fitotoxicitása is kisebb mint a dikambának(elvileg)...
A Napraforgóban nem lehet az acatot biztonságosan minden esetben meg fogni ezért az előző kultúra (adott esetben a Kukorica) gyomirtásának sikeresség döntő lehet.
Ha a kukorica után mondjuk búzát tervez valaki , akkor a Cambio is tökéletes ,mert ezt megint könnyű acat mentesíteni.
Közel azonos ár mellett évelő kétszikűek ellen a Cambiot vagy a Colombust tartanátok jobbnak? Tudom összehasonlítási alapja kukoricában még senkinek sincs, de bentazon + dikamba, vagy klopirarid + floraszulam + fluroxipir-metil?
A DOW AGRO -s COLOMBUS-ról se felejtkezzetek meg évelő 2szikű irtásakor!!! Nem sokkal drágább mint a Cambio és ez gyökerestül irtja a Mezei acat-ot!!! Már engedélyezték kukoricában , dózisa 1-1,5liter /ha...http://www.dowagro.com/eu/hun/hu/prod/herbicides/colombus.htm
Az évelő keserűfűre, folyófűre megint csak a hormonhatású anyagok a megoldás: dikamba, 2,4-d tartalmazó anyagok.
Az ebkapor az vmilyen szíkfű lenne?
Az a tapasztalatom szerint csak akkor szokott gondot jelenteni ha későn műveljük el a talajt tavasszal és nagyon megerősödik,a kombinátor otthagyja, szinte mint egy bokor akkora. Ebben a stádiumában már nem is nagyon lehet kiírtani csak sanyargatni. Ekkor már csak mechanikus gyomirtás.
A dikamba szerintem jobb választás mert jobban bírja a kukorica.
Szerintem a 2,4-d is jól tudják az acatot (bár vannak az országban toleráns változatok), csak sokan azt várják tőle, hogy olyan látványosan elszáradjon mint a cambioban lévő bentazontól. A lényeg, hogy már nem nő tovább, csak éppen vegetál, de a kukorica simán túlnövi az acat meg talajszinten marad. (gyomszabályozás és nem gyomirtás)
Még egy kérdés?
Ha a Principal helyett a Principal Goldot választanám a Successor tartamhatást is adna! Az erős acat ellen megoldás lenne egy olcsó 2,4D (Maton, esteron), vagy inkább a drágáb dikambát érdemes választani?
A milagro extra-ban 60g/l a hatóanyag a sima milagroban és motivelben 40 g/l.
A milagro extranak a felső dózisa viszont csak 0,75 liter tehát kb 1 liter motivelnek felel meg. Azt hogy az extrában lévő adjuvans mennyit tesz hozzá a hatáshoz....? Az ára kb 1 liter sima milagrónak felel meg.
A Motivel (nikosulfuron) már elég kevés fenyércirok ellen. Az engedélyezett 1 l/ha-os engedélyezett dózist megemelték idéntől 1,5 literre. (Ez elég húzós ár.)
Fenyércirok ellen (és más egyszikű ellen) új nagyágyú anyag a Principal 90 g/ha.(kb 11000 ft)
Régebbiek közül a Monsoon 2,5 liter/ha.(kb. 13700ft)
Ha van még acat is a területen azok ellen máig a dikamba hatóanyag a legjobb (Banvel). A mustang is jó csak vigyázni kell az időzítéssel.
Ja és az osztott kezelés lenne tényleg a legjobb ha van évelő és magrólkelő fenyércirok is a területen.
A lumax nem tudja a fenyércirkot (évelőt). Az egy alapvetően pre anyag korai postban kijuttatva.
két éve Motivell-t fújtak nálam de nem voltam megelégedve. BASF-től kijöttek nagyon rendesek voltak és mondták csak akkor szabad kifújni mikor a kuki még éppen elfér a traki alatt!
Sziasztok!
Ha az átlagos magról kelő egy- és kétszikűek mellett van fenyércirok, és acat is mit javasolnátok az alábbiak közül?
1. Motivell Turbó
2. Mester Pack
3. Monsoon + Mustang
8753 hozzászólás
Válasz #500. hozzászólásra
Ilyenem(is)van dupla réseltben kalászhoz és paprikához, szerintem nagyon ott van.
Válasz #496. hozzászólásra
ez a monokultúra hátránya
az acenit még tavalyi megmaradt akciós
Csak gabona után olcsó a gyomirtás de az meg nem jövedelmező.De a sok tarlómunka stb. ugyanannyi mint igy.
Válasz #498. hozzászólásra
4 bar 280 l/ha 04-es fuv. és ég és föld a hagyományos és a légbeszívásos fedése.
Azt állítják, hogy megpattan a felületen a légbeszívásos cseppje a buborék forma miatt.
Tavaly áttértem a hagyományos fúvókára kukiban 2 területemen és borzasztóan látszódott a különbség.
Válasz #499. hozzászólásra
learadt :http://www.teejet.com/hungarian/home/products/spray-products/broadcast-spray-nozzles/turbo-teejet.aspx
Válasz #495. hozzászólásra
Én ezt a fúvókát néztem ki,veszek egy garnitúrát valószinű
Válasz #491. hozzászólásra
4 bar körül már nem olyan rossz a fedettsége főleg ha van vizmennyiség is
200 liter viz alatt voltak erre is gondok,főleg ha gyorsan is akartak menni (004 fuvóka 10 kmó fölött)
rossz volt a fedettség.
De nálunk állandóan fuj a szél itt nincs más megoldás.
Válasz #492. hozzászólásra
Paprika vetőmag csávázásban otthon vagy ????
Válasz #493. hozzászólásra
nem lessz az egy kicsit sok? (mármint anyagilag )
Válasz #491. hozzászólásra
Én is csak akkor használom, ha fúj a szél, de amikor permetezni kell akkor általában mindig fúj
Válasz #492. hozzászólásra
Köszi a választ, akkor nem költkezek fölöslegesen, ugyanis légbeszívásos az van .
adengo lesz nálunk is,vetés után kap 2-3 liter glifozátot+acetoklór a problémás táblákon.
Korai posztba meg kapjaaz adengót 250 liter vizzel sima légbeszivásossal
A légbeszívásos azért jó mert kisebb az elsodródás veszélye. Korai post-nál mivel még picik a gyomok a finom cseppképzésnek van jelentősége (nagyobb az elsodródás esély) a post hatás miatt. A kettős lapsúgarú használatának itt még nincs nagyobb jelentősége szerintem.
Felénk egyre inkább nem javasolják a légbeszívásosakat.
Válasz #487. hozzászólásra
Szerinted korai poszt gyomirtóhoz ( pl. Adengo) melyik a legjobb fúvóka választás?
( kettős sugarú légbeszívásoson gondolkodom )
Válasz #486. hozzászólásra
Válasz #486. hozzászólásra
Válasz #483. hozzászólásra
Évelő 1 szikűek ellen mindig a felső dózist kell alkalmazni a TitusPlusban nem a maxi rimsulfuron van.(+ 10 g Titus/ha). Egyébként szinte mindent visz (évelő 2szikű is), de szerintem érdemesebb a Gold változatát használni mert kicsi az árkülönbség és erősebb lett így az anyag.
Egyedül köleses területre nem javasolt.
Válasz #483. hozzászólásra
Nekem a titusz nem vitte az évelőket, mást mindent vitt
misztral +dikopur PE. nikosulfuron 40gr/l dikamba+2.4DMA
hali érdeklődnék milyen vagyszerek viszik a selyemmályvát a májcsalánt és h ezeknek mi az áruk!
Hali!
Idén a Titus plus-t egy táblán kipróbálom.Valakinek vélemény, tapasztalat róla ??
Az Ordax Super + Callisto se lenne gyenge kombináció , csak alap dózisban is nettó 20ezer...
Válasz #480. hozzászólásra
Hál istennek...
Én a Colombust szeretném idén mert Napra forgó lesz utána és qrvára acat-os a földünk... Na mármost ha az , akkor azt nem csak talajfelszínig kellene végre írtan hanem a gyökereket is akkor kizárólag a Colombus jöhet szóba (nálunk búzában is hasonlóképpen)... Ráadásul a fitotoxicitása is kisebb mint a dikambának(elvileg)...
A Napraforgóban nem lehet az acatot biztonságosan minden esetben meg fogni ezért az előző kultúra (adott esetben a Kukorica) gyomirtásának sikeresség döntő lehet.
Ha a kukorica után mondjuk búzát tervez valaki , akkor a Cambio is tökéletes ,mert ezt megint könnyű acat mentesíteni.
Válasz #478. hozzászólásra
Acatot vitte,mint a szél. A keserűfűre Dikamba jobb! többi ok. ára miatt Cambio persze melyik nyagassa jobban a kukoricát?!
Közel azonos ár mellett évelő kétszikűek ellen a Cambiot vagy a Colombust tartanátok jobbnak? Tudom összehasonlítási alapja kukoricában még senkinek sincs, de bentazon + dikamba, vagy klopirarid + floraszulam + fluroxipir-metil?
Válasz #477. hozzászólásra
Semmi sem tökéletes... Nálunk ezek a fajok nem jellemzőek . Mi vitte ki nálad ezt a keserű füvet?
Mit nem vitt még a Colombus?
Válasz #475. hozzászólásra
Évelő keserűfűvet egyaz egybe otthadja a Colombus tavaly próbáltam!
Még mindig a Mester pack ot használtam,tökéletesen működött.
Válasz #468. hozzászólásra
A DOW AGRO -s COLOMBUS-ról se felejtkezzetek meg évelő 2szikű irtásakor!!! Nem sokkal drágább mint a Cambio és ez gyökerestül irtja a Mezei acat-ot!!! Már engedélyezték kukoricában , dózisa 1-1,5liter /ha...http://www.dowagro.com/eu/hun/hu/prod/herbicides/colombus.htm
Válasz #473. hozzászólásra
Igen az lesz! a belvizes helyek kingje lesz az idén..
Válasz #472. hozzászólásra
Üdv erre gondoltál ?
Kaporlevelű ebszikfű (Tripleurospermum inodorum)
Válasz #471. hozzászólásra
Az évelő keserűfűre, folyófűre megint csak a hormonhatású anyagok a megoldás: dikamba, 2,4-d tartalmazó anyagok.
Az ebkapor az vmilyen szíkfű lenne?
Az a tapasztalatom szerint csak akkor szokott gondot jelenteni ha későn műveljük el a talajt tavasszal és nagyon megerősödik,a kombinátor otthagyja, szinte mint egy bokor akkora. Ebben a stádiumában már nem is nagyon lehet kiírtani csak sanyargatni. Ekkor már csak mechanikus gyomirtás.
Sziasztok, Ebkapor, Évelő Keserűfű, aprószulákhoz mit raknátok a 1.5+1Monsoonhoz?
A dikamba szerintem jobb választás mert jobban bírja a kukorica.
Szerintem a 2,4-d is jól tudják az acatot (bár vannak az országban toleráns változatok), csak sokan azt várják tőle, hogy olyan látványosan elszáradjon mint a cambioban lévő bentazontól. A lényeg, hogy már nem nő tovább, csak éppen vegetál, de a kukorica simán túlnövi az acat meg talajszinten marad. (gyomszabályozás és nem gyomirtás)
A hormon,már kevés az acat ellen.Cambió,2 liter/ha 3 nap már nemigen találsz acatot.Élőt biztos nem.
Válasz #466. hozzászólásra
Még egy kérdés?
Ha a Principal helyett a Principal Goldot választanám a Successor tartamhatást is adna! Az erős acat ellen megoldás lenne egy olcsó 2,4D (Maton, esteron), vagy inkább a drágáb dikambát érdemes választani?
Válasz #465. hozzászólásra
Én 3 leveles korában lefújnám lumax-al,utánna ha kell,20 cm-es állományba egy másik kombinációval.5 kg/ha műtrágyával.
Válasz #465. hozzászólásra
Az egy elég fullos kombináció.
Válasz #462. hozzászólásra
Kösz a segítséget! Mi a véleményed, ha a Principal mellé Banvel helyett Cambiót teszek? Dikamba abban is van + bentazon is bejön mellé!
Válasz #463. hozzászólásra
A milagro extra-ban 60g/l a hatóanyag a sima milagroban és motivelben 40 g/l.
A milagro extranak a felső dózisa viszont csak 0,75 liter tehát kb 1 liter motivelnek felel meg. Azt hogy az extrában lévő adjuvans mennyit tesz hozzá a hatáshoz....? Az ára kb 1 liter sima milagrónak felel meg.
Válasz #462. hozzászólásra
Milagro Extra 6 OD ?
Válasz #455. hozzászólásra
A Motivel (nikosulfuron) már elég kevés fenyércirok ellen. Az engedélyezett 1 l/ha-os engedélyezett dózist megemelték idéntől 1,5 literre. (Ez elég húzós ár.)
Fenyércirok ellen (és más egyszikű ellen) új nagyágyú anyag a Principal 90 g/ha.(kb 11000 ft)
Régebbiek közül a Monsoon 2,5 liter/ha.(kb. 13700ft)
Ha van még acat is a területen azok ellen máig a dikamba hatóanyag a legjobb (Banvel). A mustang is jó csak vigyázni kell az időzítéssel.
Ja és az osztott kezelés lenne tényleg a legjobb ha van évelő és magrólkelő fenyércirok is a területen.
A lumax nem tudja a fenyércirkot (évelőt). Az egy alapvetően pre anyag korai postban kijuttatva.
Helló!Én most is guardian tetrát vettem.20l volt 45ezer áfásan számlával.plusz még kap egy d fluidot csimbók ellen oszt cső.
Válasz #459. hozzászólásra
Lumax az döfi,próbáltam.Ha gyomos,mindenféleképp 2 szer mennék bele.
Monsoon(osztott kezelés)+ Mustang...
De ha szeretnél tartamhatást is , és nincs évelő egyszikű , akkor a Lumax is ütős és ugyanennyibe kerül kb... 13-14000 nettó
két éve Motivell-t fújtak nálam de nem voltam megelégedve. BASF-től kijöttek nagyon rendesek voltak és mondták csak akkor szabad kifújni mikor a kuki még éppen elfér a traki alatt!
Egyszerre mindkettőt! :D
Mond mik a lehetőségek, és mennyiért? Talán a gyommentesség picit fontosabb!
Mennyi pénzed van rá?Olcsó gyomírtást tervezel,vagy gyommentes kukoricát akarsz.
Sziasztok!
Ha az átlagos magról kelő egy- és kétszikűek mellett van fenyércirok, és acat is mit javasolnátok az alábbiak közül?
1. Motivell Turbó
2. Mester Pack
3. Monsoon + Mustang
Válasz #453. hozzászólásra