Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak614 FtEUR411.02 FtUSD394.48 FtCHF438.79 FtGBP494.07 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz Gabro #7831. hozzászólásáraLehet,hogy megfogja,de aztán kineveti.
Volt már vele tapasztalatom,hogy 1x 3liter Siran-t (Nikosulfuron 40 g/l) kifujtunk 0.9 ha-ra (25kv) és semmi baja nem lett a taracknak!
Sudánra jó,azt eléggé jól viszi.
Válasz mtz1221 #7830. hozzászólásáraJa meg minusz 3 hét.
De nem sok a tarack csak elvétve találni a széleken,de azért jó lenne,ha a kukoricában is lehetne valami költséghatékony vegyszerrel védekezni.
Válasz Praetor #7827. hozzászólásáraA nikoszulfuron hatóanyagu jó a sudánra,mert az szépen viszi,de a tarackot az nem bántja sajnos.
Szóval tarackra nincs valami olcsó megolás kukoricában?
Válasz Apáé #7826. hozzászólásáraHa olcsóbb kell, akkor valami nikoszulfuron hatóanyagút néznék (pl nic-it), hátha megteszi. De lehet, hogy lesz jobb javaslat is.
Válasz Apáé #7823. hozzászólásáraPrincipal meg a Monsoon viszi. A Monsoon brutálisan jól takarít és tisztán is tartja a területet ha kiszórás után 1-2 napon belül kap csapadékot. Bár én az aszatos területeket vetés után egyből lefújtam totális gyomirtóval.
Válasz Mihály #7820. hozzászólásáraHa vetés után lehuzod Lumaxszal, és kellő időben megkapja a bemosó csapadékot, akkor hatásosan tisztán tartja a területet. Az acatot meg a szulakot csak fogja, meg ezek kukoricavetesre már nagyok, az acatot a kombinator se húzza ki.
Elvileg korai posztban is lehet használni, és a kicsi kikeltre is hat.
Válasz S Robi #7815. hozzászólására szerintem jó lesz a csapadék 2 óra múlva érkezet a dezormon meg addig felszívódott az adengó meg talajból gyökéren keresztűl hat inkább
Válasz Josku #7816. hozzászólására a Syrius az a perjéek semmi nem viszi a fornet igen de a kakaslábfű az csak a gyökérváltásig mert utánna hiába fehéredik ki újraéled
Válasz S Robi #7815. hozzászólásáraAz adengo eső nélkül nem ér semmit, szóval annak biztos jó volt, esetleg annyi lehet hogy a már kikelt gazak közül nem fog mind elsárgulni. a dezormonhoz pedig nem értek.
Üdv.! Kérdeznék tapasztaltabbat, tegnap este 8 körül megkapta az Adengo+Dezormon keveréket kelés utániban (3-4 leveles már) rájött éjfél után és délelőtt egy csendes eső. Javít vagy ront a gyomirtáson? köszi
Válasz kukaccsosz #7810. hozzászólásáraÉn használom már pár éve (Szlovákia) elégé elégedett vagyok vele. Elég egy vagy esetleg osztott kezelés. 6 levelig fújható
Válasz Tom250 #7805. hozzászólásáraA talaj birizgálással szerintem rontasz a hatásán. Miért nem hengerezed? Az nem lenne elég? Azzal nem túrod úgy meg a talajt. Másrészt az Adengo nem igazán bedolgozásra való szer, asszem az engedélyokirata is említi ezt, nehogy ártson a kukoricának.
Sziasztok. Gardoprim plus gold meddig bírja eső nélkül? A magágy amire került az rendesen príma, de 12 milit kapott 6 részletben májusi orkán böjti széllel. 15 napon túl van még esély valamire, vagy felejtős induljak monsoon active-ért.
Kössz előre is)
Adott egy kb fél hektáros Adengoval kezelt terület amin kitúrták a vaddisznók a sorokat.
Spc-vel fogom felülvetni, de mivel csak be fogja ejteni a magokat a kb 10 centis árkokba amit a disznók hagytak, sekélyen meg kell birizgálnom ásóboronával hogy takarva legyenek a magok.
A kérdés az hogy ez után megmarad e az adengo talaj hatása?
8741 hozzászólás
Válasz Gepi #7840. hozzászólásáraLátványosan kifehéredik, aztán egy hét múlva nő tovább....
Az adengo mennyire dolgozza meg a fenyércirkot?
Válasz Apáé #7836. hozzászólásáraMont/terbis/total majd skaut vagy banvel + niko/rimo sulforon.
Ez is hatásos....
Válasz Apáé #7836. hozzászólásáranekem a principal gold plus elvitte, a Diniro Gold is megfogta, de nem szárította le annyira
Válasz mtz1221 #7830. hozzászólásáraTe milyen vegyszereket használsz kukoricában?
Válasz Apáé #7834. hozzászólásáraAkkor foramszulfuron, tarackot az üti ki legjobban.
Válasz Gabro #7831. hozzászólásáraLehet,hogy megfogja,de aztán kineveti.
Volt már vele tapasztalatom,hogy 1x 3liter Siran-t (Nikosulfuron 40 g/l) kifujtunk 0.9 ha-ra (25kv) és semmi baja nem lett a taracknak!
Sudánra jó,azt eléggé jól viszi.
Válasz mtz1221 #7830. hozzászólásáraJa meg minusz 3 hét.
De nem sok a tarack csak elvétve találni a széleken,de azért jó lenne,ha a kukoricában is lehetne valami költséghatékony vegyszerrel védekezni.
Válasz mtz1221 #7830. hozzászólásáraújraültetni a tarackot?
Válasz Apáé #7829. hozzászólásáraA nikoszulfuronnak 50 g/hektár dózissal fognia kell a tarackot is.
Válasz Apáé #7826. hozzászólásáraTotál neki és újra ültetni.
Válasz Praetor #7827. hozzászólásáraA nikoszulfuron hatóanyagu jó a sudánra,mert az szépen viszi,de a tarackot az nem bántja sajnos.
Szóval tarackra nincs valami olcsó megolás kukoricában?
Válasz erik18 #7814. hozzászólásáraTitus
Ha jól emlékszem 2-3 leveles kukoricától mehet.
Válasz Apáé #7826. hozzászólásáraHa olcsóbb kell, akkor valami nikoszulfuron hatóanyagút néznék (pl nic-it), hátha megteszi. De lehet, hogy lesz jobb javaslat is.
Válasz Gazdász93 #7825. hozzászólásáraSzia! Olcsóbb nincs? 3 leves kukoricár kellene!
Válasz Apáé #7823. hozzászólásáraPrincipal meg a Monsoon viszi. A Monsoon brutálisan jól takarít és tisztán is tartja a területet ha kiszórás után 1-2 napon belül kap csapadékot. Bár én az aszatos területeket vetés után egyből lefújtam totális gyomirtóval.
Válasz S Robi #7815. hozzászólásáraHibátlan lesz, bonts egy sört, és úgy kell mondani, hogy eleve így is tervezted.
Üdv!
3 leveles a kukorica és van benne sudán és tarack is! Tudtok valamilyen szereket amik kiviszik a tarackot is a kukorica közül?
Válasz Mihály #7819. hozzászólásáraKöszönöm a választ
Válasz Mihály #7820. hozzászólásáraHa vetés után lehuzod Lumaxszal, és kellő időben megkapja a bemosó csapadékot, akkor hatásosan tisztán tartja a területet. Az acatot meg a szulakot csak fogja, meg ezek kukoricavetesre már nagyok, az acatot a kombinator se húzza ki.
Elvileg korai posztban is lehet használni, és a kicsi kikeltre is hat.
Válasz mocsencsi1 #7812. hozzászólásáraa Lumax úgy tudom akkor jobb ha még nincs látszatja a gyomoknak késsőbb sok feléled a kezelés után
Válasz S Robi #7815. hozzászólására szerintem jó lesz a csapadék 2 óra múlva érkezet a dezormon meg addig felszívódott az adengó meg talajból gyökéren keresztűl hat inkább
Válasz Josku #7816. hozzászólására a Syrius az a perjéek semmi nem viszi a fornet igen de a kakaslábfű az csak a gyökérváltásig mert utánna hiába fehéredik ki újraéled
Válasz S Robi #7815. hozzászólásáraAz adengo eső nélkül nem ér semmit, szóval annak biztos jó volt, esetleg annyi lehet hogy a már kikelt gazak közül nem fog mind elsárgulni. a dezormonhoz pedig nem értek.
Válasz erik18 #7814. hozzászólásáraSyrius+fornet od6+lombtrágya.
Üdv.! Kérdeznék tapasztaltabbat, tegnap este 8 körül megkapta az Adengo+Dezormon keveréket kelés utániban (3-4 leveles már) rájött éjfél után és délelőtt egy csendes eső. Javít vagy ront a gyomirtáson? köszi
Üdv. Kukoricában perje ellen tudnátok jó szert ajánlani még most bújok de a perje is beindult rendesen.
Válasz kukaccsosz #7810. hozzászólásáraÉn használom már pár éve (Szlovákia) elégé elégedett vagyok vele. Elég egy vagy esetleg osztott kezelés. 6 levelig fújható
Válasz erik18 #7806. hozzászólásáraSzórtak már vele 10 leveles kukoricát is és a hatás akkor volt a legjobb. Idén is ez a verzió a nyerő.
Válasz Tom250 #7805. hozzászólásáraA talaj birizgálással szerintem rontasz a hatásán. Miért nem hengerezed? Az nem lenne elég? Azzal nem túrod úgy meg a talajt. Másrészt az Adengo nem igazán bedolgozásra való szer, asszem az engedélyokirata is említi ezt, nehogy ártson a kukoricának.
Válasz G e r g e l y #7809. hozzászólásáraIlyen hatóanyag összetételben amit a neten láttam nincs nálunk ( nem találtam)
Válasz kukaccsosz #7764. hozzászólásáraSzia.MaisterPower-ről vélemény? Vagy forgalomban van nálatok?
Válasz erik18 #7806. hozzászólásáraMi szoktuk fújni . Később Sámson vagy Vki egyszínű el re kell menni azért ..
Sziasztok. Gardoprim plus gold meddig bírja eső nélkül? A magágy amire került az rendesen príma, de 12 milit kapott 6 részletben májusi orkán böjti széllel. 15 napon túl van még esély valamire, vagy felejtős induljak monsoon active-ért.
Kössz előre is)
Üdv. Lumax fix pro-t ha most bujkál a kukorica lehet fújni? Mivel lehetne keverni vagy később állományban kezelni perje ellen?
Adott egy kb fél hektáros Adengoval kezelt terület amin kitúrták a vaddisznók a sorokat.
Spc-vel fogom felülvetni, de mivel csak be fogja ejteni a magokat a kb 10 centis árkokba amit a disznók hagytak, sekélyen meg kell birizgálnom ásóboronával hogy takarva legyenek a magok.
A kérdés az hogy ez után megmarad e az adengo talaj hatása?
Mezotrionhoz lehet Dasht adni? Van vagy 5 liter felesleges, azt raknék a Kidekához első körben.
Válasz Berkó_ #7802. hozzászólásáraNem sikerült mechanikai úton kiütni az árvakelést ? Ha még nincs kint a kukorica akkor glifozát.
Válasz kukaccsosz #7801. hozzászólásáraTalán ez: gyakorlatilag gabonát kell gyomirtani.
Válasz ASRFeri #7800. hozzászólásáraMi az a gyak. gabona?
Válasz kukaccsosz #7799. hozzászólásárahelló, tudnál segíteni, egyszikű kukorica gyomirtó kellene állománykezelésbe (gyak. gabonát kellene kigyomirtani a kukoricából).
Válasz ZZ #7795. hozzászólásáraMonsoon, principal.
Válasz Hali Laci #7796. hozzászólásáraTudom van ilyen Duos...
De nem duos kukorica van....halisten annyira nincs nagy gond, hogy azt kelljen vetni
Válasz Hali Laci #7796. hozzászólásáraTudom van ilyen Duos...
De nem duos kukorica van....halisten annyira nincs nagy gond, hogy azt kelljen vetni
Válasz ZZ #7795. hozzászólásáraDuos kukorica és focus ultra gyomírtó. Ez mindent vitt az elmúlt két évben.
Válasz kukaccsosz #7782. hozzászólásáraVéleményed szerint melyik a legjobb évelő egyszikű gyomirtó kukorica kultúrában?
Válasz Bárány #7790. hozzászólásáraMondjuk a talajba injektálva nem bántja a kukoricát
Válasz Agromókuss #7792. hozzászólásáraRégen sem volt
Válasz kukaccsosz #7782. hozzászólásáraA mostani egyre szűkebb választék miatt nincs vagy régen se volt?