Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak614 FtEUR411.02 FtUSD394.48 FtCHF438.79 FtGBP494.07 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Hosszabban:4 l/ha – vetés után kelés előtt (preemergensen) vagy korai posztemergensen kell kijuttatni a magról kelő egyszikű gyomnövények 1–3, a magról kelő kétszikűek 2–4 leveles fejlettségéig.
Napraforgóra szórtam 4l/ha Gardoprim plus goldot. Vadkár végett gondolkodom kukoricával bevetni, mert nem látom értelmét naprával való újravetését. Az lenne a kérdésem a Gardoprim után vethetek-e kukoricát?
Válasz bendix #7385. hozzászólásáraNem ,lesz ott minden és ugye a lucerna is évelő nem szabad félvállról venni.Nekem is volt hogy attraktív lett a lucerna ,5 leveles kukoricánál hormont kapott,utána végpercen CLICK FL+LAUDIS ,rá két napra 60 mm eső,olyan tiszta kukoricám sosem lesz többé.
4. éves feltört lucerna után vetettünk kukoricát. Jól gondolom, hogy magról kelő gyomok idén nem nagyon lesznek a területen és csak a kihajtó lucernára kell odafigyelni a gyomirtás vonatkozásában?
Válasz Otika123 #7382. hozzászólására10 ml nem hiszem, de 10 mm már biztos, hogy 90% feletti lesz a hatékonyság. Csak esne már... Ha most nincs gaz akkor nem fog megerősödni annyira, így simán viszi 1 hónap után is.
Válasz Otika123 #7378. hozzászólására Többet is kibír az, mint 1 hónap, ha lesz eső, akkor a gyomok is elkezdenek csírázni, és az Adengo is elkezd oldódni
Válasz Otika123 #7378. hozzászólásáraIgen nyugodtan. Egy hónapot kacagva bír. Kérdés milyen gyomok jönnek ki. Ha van mélyen gyökerező és már egy hónap végére túl lesz a szikleveles állapoton azokból lesz túlélők, de csúnyán fogja tekerni. Nagy részét megfogja gyökérről is amúgy. Nekem csak a 2 levélpáros naprával nem bírt csak. Szerbtövis, csattanó maszlagot simán vissza húzta ha már fújás után, de eső előtt jött ki a gaz akkor is. Jó szer nagyon. De én mindenképp korai postos gyomírtást javasolnám jövőre majd. Így is jó ahogy most volt, de úgy biztosabb valamivel.
Válasz VDénes #7377. hozzászólásáraSzia! még nem volt kint gaz csak nagyon mondta az esőt vasárnapra azért fujtam ki és jött 1 mili eső. Akkor még nyugodtan lehetek ,hogy még van időm kapjon esőt? Én most használok először adengot azért érdeklődöm. Köszi a segítséget.
Válasz Otika123 #7376. hozzászólásáraAz Adengo 1 hónapig bírja.
Kérdés lesz e rá legalább 10mm eső.
Volt már kinn gaz amire fújtad? Mert azt biztos viszi. Én akkor szoktam mikor már meg van indulva a gyom, így nem kell félni ha nincs eső.
Vagy 7 év használok már Adengot.
Sziasztok! Szonbaton fujtam le a kukoricát vetés után adengoval vasárnap csak 1mm easő jött rá. Legköszelebb vasárnapra mutat valami esőt szerintetek lesz valami hatása?
Válasz kukaccsosz #7369. hozzászólásáraKöszi a választ! Nem mertem már rámenni, mert le van hengerezve és a sorát sem látom. Majd állományban korábban fújom.
Válasz sanyi1965 #7370. hozzászólásáraNyitott ablakokkal szórtam a gyomírtót, és amikor a Successor lett hozzáadva, onnantól csípte az arcom bőrét . Más is találkozott vele kapcsolatban bőr irritációval ?
Válasz Saca12 #7364. hozzászólásáraA jó öreg dicopurnál nincs jobb, csak jól kell időzíteni. Hasít a mecomorn is de fekete.Meleg időben és napsütésben a hatás dupla
Válasz kukaccsosz #7361. hozzászólásáraKöszi. Ha csírázik már a kukorica(szerdai vetés) fújhatok még rá amegát acatosodás miatt? Vagy inkább később egy cambio vagy más?
Válasz Mihály #7355. hozzászólásáraez itten az elnevezese "Sorghum halepense" (vetőmag és rizóma borda)m agrol mint gyokerol ez a legjo ban
bevalt vegyszer 10 leveling ra mehetsz
Válasz Gepi #7345. hozzászólására Olvasd újra, hogy mit írt, a nikoszulfuron jó lenne a fenyárcirokra, de a kombinációs partner mezotrion lerontja a hatékonyságát abban a kombinációban.
A rezisztens cirok már más tészta, ott a szulfonil ureák elfelejtenek hatni, arra írta a DUO-t
Válasz Batka #7341. hozzászólására a csemegében is kihagyom az idén mert már a kakaslábfűvel sem bír inkább a calarist gondoltam hogy azzal fújom ha valamit ki nem talál a Kite
Válasz mocsencsi1 #7340. hozzászólására nem tudom én nem nagyon bízom a vegyszerekben én a tarackot is maróval takarítottam ki május elején maróztam s aztán vetettem kétszer húzattam nem lett 100 mázsa de s tarack is hír mondóban található
8741 hozzászólás
Jóestét!Mezotrion 480g/l gyomirtó használata után vethetö ősszel búza?
Üdv! Magyarországon Equip kapható e még, vagy volt e valamikor? Tapasztalata van e valakinek h milyen dózisban lehet Laudisal keverni?
Üdv!
Tegnap kifújt adengo gyomírtóra milyen hatással van az erős szél, esetleg elviheti?
Válasz gergő07 #7387. hozzászólására Röviden: igen
Hosszabban:4 l/ha – vetés után kelés előtt (preemergensen) vagy korai posztemergensen kell kijuttatni a magról kelő egyszikű gyomnövények 1–3, a magról kelő kétszikűek 2–4 leveles fejlettségéig.
Napraforgóra szórtam 4l/ha Gardoprim plus goldot. Vadkár végett gondolkodom kukoricával bevetni, mert nem látom értelmét naprával való újravetését. Az lenne a kérdésem a Gardoprim után vethetek-e kukoricát?
Válasz bendix #7385. hozzászólásáraNem ,lesz ott minden és ugye a lucerna is évelő nem szabad félvállról venni.Nekem is volt hogy attraktív lett a lucerna ,5 leveles kukoricánál hormont kapott,utána végpercen CLICK FL+LAUDIS ,rá két napra 60 mm eső,olyan tiszta kukoricám sosem lesz többé.
Szép estét!
4. éves feltört lucerna után vetettünk kukoricát. Jól gondolom, hogy magról kelő gyomok idén nem nagyon lesznek a területen és csak a kihajtó lucernára kell odafigyelni a gyomirtás vonatkozásában?
Válasz VDénes #7383. hozzászólásáraOk köszi mégegyszer. Bocsi a tudatlanságomért.
Válasz Otika123 #7382. hozzászólására10 ml nem hiszem, de 10 mm már biztos, hogy 90% feletti lesz a hatékonyság. Csak esne már... Ha most nincs gaz akkor nem fog megerősödni annyira, így simán viszi 1 hónap után is.
Akkor a kifújás útán csak 1hónap múlva jönne 10ml eső az adengora akkor is úgyan olyan hatása van mintha 1 héten belül kapta volna?
Válasz Otika123 #7378. hozzászólására Többet is kibír az, mint 1 hónap, ha lesz eső, akkor a gyomok is elkezdenek csírázni, és az Adengo is elkezd oldódni
Válasz VDénes #7379. hozzászólásáraOk köszönöm a segítséget!
Válasz Otika123 #7378. hozzászólásáraIgen nyugodtan. Egy hónapot kacagva bír. Kérdés milyen gyomok jönnek ki. Ha van mélyen gyökerező és már egy hónap végére túl lesz a szikleveles állapoton azokból lesz túlélők, de csúnyán fogja tekerni. Nagy részét megfogja gyökérről is amúgy. Nekem csak a 2 levélpáros naprával nem bírt csak. Szerbtövis, csattanó maszlagot simán vissza húzta ha már fújás után, de eső előtt jött ki a gaz akkor is. Jó szer nagyon. De én mindenképp korai postos gyomírtást javasolnám jövőre majd. Így is jó ahogy most volt, de úgy biztosabb valamivel.
Válasz VDénes #7377. hozzászólásáraSzia! még nem volt kint gaz csak nagyon mondta az esőt vasárnapra azért fujtam ki és jött 1 mili eső. Akkor még nyugodtan lehetek ,hogy még van időm kapjon esőt? Én most használok először adengot azért érdeklődöm. Köszi a segítséget.
Válasz Otika123 #7376. hozzászólásáraAz Adengo 1 hónapig bírja.
Kérdés lesz e rá legalább 10mm eső.
Volt már kinn gaz amire fújtad? Mert azt biztos viszi. Én akkor szoktam mikor már meg van indulva a gyom, így nem kell félni ha nincs eső.
Vagy 7 év használok már Adengot.
Sziasztok! Szonbaton fujtam le a kukoricát vetés után adengoval vasárnap csak 1mm easő jött rá. Legköszelebb vasárnapra mutat valami esőt szerintetek lesz valami hatása?
Válasz kukaccsosz #7369. hozzászólásáraKöszi a választ! Nem mertem már rámenni, mert le van hengerezve és a sorát sem látom. Majd állományban korábban fújom.
Válasz Zoli 63 #7372. hozzászólásáraAz is épp elég h a forszos magtól ég a pofám állandóan
Válasz Zoli 63 #7372. hozzászólására Alapgyomirtóként is használható szer,ami bír a bürökkel hosszabb távon nem lehet kispályás anyag.Nem játék!
Válasz sanyi1965 #7370. hozzászólásáraNyitott ablakokkal szórtam a gyomírtót, és amikor a Successor lett hozzáadva, onnantól csípte az arcom bőrét . Más is találkozott vele kapcsolatban bőr irritációval ?
Válasz Saca12 #7364. hozzászólásáraA jó öreg dicopurnál nincs jobb, csak jól kell időzíteni. Hasít a mecomorn is de fekete.Meleg időben és napsütésben a hatás dupla
Válasz lazar.r #7368. hozzászólásáraMás ha túlhígítja és más ha csak gyorsabban szórja és jön rá bemosó,az az 1l Successor csodákra képes.
Válasz Saca12 #7364. hozzászólásáraHa a csira meg legalább 3 centire van a felszíntől akkor mehet.
Tavaly cimbora 12 hektarra fujta a 10 hektaros csomagot. Takaritott ugy is. Nem volt gyomos egyaltalan a kuki.
Válasz lazar.r #7365. hozzászólására238003 ft,komplett,nem lett olcsóbb valóban.Jövőre majd spórolunk ezzel is.
Válasz lazar.r #7365. hozzászólásáraegy 10 hektáros csomag, 213.300 ft .
Udv Urak.
Ki mennyiert kapta a principal plus goldot? Tavaly 20ert kaptam iden 25ert hozzak. Ennyit dragult vagy engem szeretnenek lehuzni?
Válasz kukaccsosz #7361. hozzászólásáraKöszi. Ha csírázik már a kukorica(szerdai vetés) fújhatok még rá amegát acatosodás miatt? Vagy inkább később egy cambio vagy más?
Válasz B.Bali #7359. hozzászólásáraMi keles előtt lefujjuk eddig sosem volt gond, mindig tiszta volt az állomány. . Mondjuk eddig mindig kapott esőt.
Válasz B.Bali #7359. hozzászólásáraEső elött. De legkésöbb a gyomok x leveles állapotáig, nézd meg mit ír a doboz.
Válasz Saca12 #7360. hozzászólásáraIgen
Üdvözlet! Cambio létezik még?
Adengót hogy jobb kifújni, kelés előtt,vetés után egyből. Vagy megvárni míg a gyom kiömlik
Válasz iuliu #7352. hozzászólásáraDe szép is lenne.
Válasz iuliu #7356. hozzászólására nálunk a Titus van engedélyezve 7 levél után sajna nálunk nem minden a gazdákért van
Válasz Mihály #7355. hozzászólásáraez itten az elnevezese "Sorghum halepense" (vetőmag és rizóma borda)m agrol mint gyokerol ez a legjo ban
bevalt vegyszer 10 leveling ra mehetsz
Válasz iuliu #7353. hozzászólására hát csalódtam kicsit mert ezt hozta ki nekem .
itt a birtok
Kukorica homologizálva - a harc spektruma
Egyszikű hernyók: "Agropyron repens" (pir tarator), "Alopecurus myosuroides" (a róka farka), "Apera spica-venti" (szélfű), "Avena fatua" (odos), "Echinochloa crus-galli" (szakállas fű) , "Lolium multiflorum" (éves raigra), "Panicum miliaceum" (mei), "Poa annua" (firuta), "Setaria sp." (mohor), "Sorghum halepense" (vetőmag és rizóma borda), búza és árpa.
Dekódos fej: "Abutilon theophrasti" (teisor), "Amaranthus retroflexus" (keverjük), "Ambrosia artemisiifolia" (ambrosia), "Anagallis arvensis" (scanteiuta), "Capsella bursa-pastoris" (traista ciobanului),
"Datura stramonium" (kolibri), "Galinsoga parviflora" (vad bazsalikom), "Lamium purpureum" (rohadt rothadás), "Mercurialis annua" (trepadadoras), "Raphanus raphanistrum" (vad retek)
"Rumex crispus" (macris), "Sinapis arvensis" (vad mustár), "Solanum nigrum" (zarna), "Stellaria media" (rocoina), "Thlaspi arvense" (pungulita), repce és lucerna mintavevő.
Válasz iuliu #7353. hozzászólására köszi
Válasz Mihály #7351. hozzászólásáraitt a leiras
Omologat la Porumb - spectrul de combatere
Buruieni monocotiledonate: "Agropyron repens" (pir tarator), "Alopecurus myosuroides" (coada vulpii), "Apera spica-venti" (iarba vantului), "Avena fatua" (odos), "Echinochloa crus-galli" (iarba barboasa), "Lolium multiflorum" (raigras anual), "Panicum miliaceum" (mei), "Poa annua" (firuta), "Setaria sp." (mohor), "Sorghum halepense" (costrei din seminte si rizomi), samulastra de grau si orz.
Buruieni dicotiledonate: "Abutilon theophrasti" (teisor), "Amaranthus retroflexus" (stir), "Ambrosia artemisiifolia" (ambrosia), "Anagallis arvensis" (scanteiuta), "Capsella bursa-pastoris" (traista ciobanului),
"Datura stramonium" (ciumafaie), "Galinsoga parviflora" (busuioc salbatic), "Lamium purpureum" (sugel puturos), "Mercurialis annua" (trepadatoare), "Raphanus raphanistrum" (ridiche salbatica)
"Rumex crispus" (macris), "Sinapis arvensis" (mustar salbatic), "Solanum nigrum" (zarna), "Stellaria media" (rocoina), "Thlaspi arvense" (pungulita), samulastra de rapita si lucerna.
Válasz kukaccsosz #7350. hozzászólására3 literel viszi a Nadat is
Válasz iuliu #7349. hozzászólására a google a barátom megoldja jöhet
Válasz iuliu #7349. hozzászólásáraEz nálunk a monsoon.
Válasz Mihály #7348. hozzászólására ha tudtok romanul elkuldom a leirast
foramsulfuron 22,5 g/l + isoxadifen etil (safener) 22,5 g/l (forumulare OD)
Válasz iuliu #7347. hozzászólására ettől bővebben sokan érdeklődéssel olvassuk ha már felcsigáztál szerintem többünket
barataim ne mind vitasatok a szart ha akartok rezisztens cirokot irtani itt Equip Bayer
Válasz Gepi #7345. hozzászólására Olvasd újra, hogy mit írt, a nikoszulfuron jó lenne a fenyárcirokra, de a kombinációs partner mezotrion lerontja a hatékonyságát abban a kombinációban.
A rezisztens cirok már más tészta, ott a szulfonil ureák elfelejtenek hatni, arra írta a DUO-t
Válasz kukaccsosz #7339. hozzászólásáraNem vagyok szakértő ebben a témában de itt meg is van említve a nikoszulfurod
Válasz Batka #7341. hozzászólására a csemegében is kihagyom az idén mert már a kakaslábfűvel sem bír inkább a calarist gondoltam hogy azzal fújom ha valamit ki nem talál a Kite
Válasz mocsencsi1 #7340. hozzászólására nem tudom én nem nagyon bízom a vegyszerekben én a tarackot is maróval takarítottam ki május elején maróztam s aztán vetettem kétszer húzattam nem lett 100 mázsa de s tarack is hír mondóban található
Komoly fenyércirok fertőzésnél (akár rezisztens) a duo technológia lehet a megoldás. Már azok a fajták is tudnak simán 10 tonnát.