Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak614 FtEUR411.69 FtUSD396.2 FtCHF437.45 FtGBP497.51 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Calaris profesont vettem. Tapasztalat, vèlemèny róla?
Eddig principál goldot használtam, de már csak a plus gold változata van, de az ahogyan nèzem gyengített tartamhatású
Válasz vén cigány #6783. hozzászólásáraÍgy igaz én is 16 sort permetezek ezért mivel kettő mindig a traki alatt van 7 sort hagyok a kerék mellet így amikor fordulok 14 sort számolok a két keréknyom között.
Válasz vén cigány #6783. hozzászólásáraHa jól emlékszem én 7 sort szórok a keréktől. Gép alatt 2 + 7 + 7 az 16 sor. Annak a sorköze 15 * 0,76 = 11,4 m. Még mindig marad 30-30 cm két végén. Ha a 7. sorra fordulsz vissza újra, a V alakú szóráskép miatt teljes lesz az átfedés. Én így szoktam.
Úgy néz ki holnap megyek a GPS-ért.
Most agyalok. 12 méteres a vegyszerzőm. (24 fuvóka, 50 cm oszás)
Eddig úgy néztem, hogy keréktől nézve 6 sort ért át a permetező. Tehát mindig a 13. sorba álltam a forduló után.
Most számolgatok, ha kukoricánál 0,76 méter a sortáv, ezt megszorzom 7,5-tel, akkor 5,7 méter jön ki.
Tehát a 14. sorba kell beállni????
Aki érti a gondolat menetet erősítsen meg vagy cáfoljon.
Ti hányadik sorba álltok vissza??
Szerintetek az idén érdemes próbálkozni Adengo-val?
2 héten belül 20mm csapadék kellene a biztos hatáshoz.
1 hónapja se esett annyi. Potyára nem akarnám kiszórni, akkor inkább a polcon marad, amilyen idők vannak mostanság.
Esetleg más szert tudnátok ajánlani 7 leveles korig, ami nem igényes a bemosó csapadékra.
Válasz zt tomi #6767. hozzászólásáraLumax? 5 évig legalább azt fújtam, nem rossz, tavaly váltottam Principal Gold Plus-ra és nem bántam meg
Lumaxnak van min. egy negatívuma, azokkal a 20 literes kannákkal bírkózni, abból kiméregetni haláli
Válasz Sk Laci #6762. hozzászólásáraMost van először forgatás nèlkülibe kuki.semmi tapasztalatom ebben, így úgy akarom, hogy tiszta földbe keljen a kuki.
Válasz ZZ #6761. hozzászólásáraTeoretikusan igen. De miért nem állományban? Olyan nagy a gyom, hogy lelfujtaná a kelő kukoricát?
Csak ne legyen valamilyen háklis fajta kukorica, mert a forte változat nincsen kukoricában regisztrálva.
Kuki kelèse előtt totállal szórom a területet. Lènyegèben csak kètszikű gyom van kint. Most sos be nincs már totális gyomirtóm, kimaradt Mustang forte búza gyomirtót rászorhatom elvileg a kuki területre így, ugye ?
Válasz Gepi #6759. hozzászólásáraAZ éven van először. Banvel (hormon) van benne kétszikűre. Érzékeny kultúra mellett (ültetvény, napraforgó) nagyon kell vigyázni vele. 5 ha-os egy doboz.
Válasz lazar.r #6754. hozzászólásáraHa a Batanga háklis a gyomirtóra ahogyan írod, akor inkáb válassz Syngentás gyomirtót kukoricába. De legjobb lenne ha megbeszélnéd a területi Syngentás képviselővel.
Kb 10 leveles átlagban a kukorica, de elég sok benne a perje és némi parlagfű is előbujt, érfdemes, vagy lehet még ilyenkor egy Laudissal rámenni? Vagy sorközmveljem meg és csókolom
8746 hozzászólás
Válasz ZZ #6794. hozzászólására Nem egy kategória két szer.
Válasz ZZ #6794. hozzászólásáraÉn használta több évben is,nekem nincs rossz tapasztalatom vele.
Calaris profesont vettem. Tapasztalat, vèlemèny róla?
Eddig principál goldot használtam, de már csak a plus gold változata van, de az ahogyan nèzem gyengített tartamhatású
Válasz béla12 #6789. hozzászólásáraPersze ez attól függ, hogy mennyire van vetve.
70 vagy 76 cm
Válasz vén cigány #6788. hozzászólásáraTehát, akkor a 12 méteres vegyszerző szórás képe az kb. 12,5 méter.
Ezt fogom beírni a GPS-be szélességnek.
Válasz Sanyee #6777. hozzászólásáraMaister power. Szárazságban osztot kezelést használok 0,75+0,75 L/ha, vagy egyszeri 1,5 L/ha. Gyom és időjárás fügvényében. 8 leveles korig lehet biztonságal kitenni.
Lehet nem jól fogalmaztam.16 sort fújok,tehát forduláskor a 16.sort gépközéptől gépközépig gondoltam.
Válasz vén cigány #6783. hozzászólásáraÉn 15 sorjával csinálom évek óta a 12m-essel
Válasz vén cigány #6783. hozzászólásáraÍgy igaz én is 16 sort permetezek ezért mivel kettő mindig a traki alatt van 7 sort hagyok a kerék mellet így amikor fordulok 14 sort számolok a két keréknyom között.
Válasz vén cigány #6783. hozzászólásáraHa jól emlékszem én 7 sort szórok a keréktől. Gép alatt 2 + 7 + 7 az 16 sor. Annak a sorköze 15 * 0,76 = 11,4 m. Még mindig marad 30-30 cm két végén. Ha a 7. sorra fordulsz vissza újra, a V alakú szóráskép miatt teljes lesz az átfedés. Én így szoktam.
Válasz vén cigány #6783. hozzászólásáraNekem is ilyen permetezőm van.Én a 16.-ba fordulok vissza.Nekem így jól takar,nem marad fújatlan csík.
Válasz vén cigány #6783. hozzászólásáraTehát a keréktől számítva 6,5 sort ér át?
Úgy néz ki holnap megyek a GPS-ért.
Most agyalok. 12 méteres a vegyszerzőm. (24 fuvóka, 50 cm oszás)
Eddig úgy néztem, hogy keréktől nézve 6 sort ért át a permetező. Tehát mindig a 13. sorba álltam a forduló után.
Most számolgatok, ha kukoricánál 0,76 méter a sortáv, ezt megszorzom 7,5-tel, akkor 5,7 méter jön ki.
Tehát a 14. sorba kell beállni????
Aki érti a gondolat menetet erősítsen meg vagy cáfoljon.
Ti hányadik sorba álltok vissza??
Válasz Hunor11 #6781. hozzászólásáraCsakhogy a poszt gyomirtók a termést is csökkentik. Főleg a hormontartalmúak.
Válasz Sanyee #6777. hozzászólásáraÉppen ezért az éven nem vettem tartamhatású gyomirtót. Én Laudist használok az éven.
Diniro goldról vélemények?
Válasz Sanyee #6777. hozzászólásáraPro-nic csomag.
Válasz Sanyee #6777. hozzászólásáraLaudis, principal plus gold
Sziasztok!
Szerintetek az idén érdemes próbálkozni Adengo-val?
2 héten belül 20mm csapadék kellene a biztos hatáshoz.
1 hónapja se esett annyi. Potyára nem akarnám kiszórni, akkor inkább a polcon marad, amilyen idők vannak mostanság.
Esetleg más szert tudnátok ajánlani 7 leveles korig, ami nem igényes a bemosó csapadékra.
adengo dezermon
Válasz BBK #6770. hozzászólásáraMaister power is jó lehet. Nézzél rá én ezt használom kukoricában.
Válasz zt tomi #6767. hozzászólásáraÉvek óta fújom, nagyon jó szer. Aratáskor is tiszta a tábla.
Válasz BBK #6770. hozzászólásáraprincipal gold plus kitakarítja, lumax inkább csak megállítja, legalábbis nálam ez volt a tapasztalat
Válasz R Sándor #6771. hozzászólásáraKipróbálom,köszi!
Válasz BBK #6770. hozzászólásáramonsoon vagy monsoon aktív , állítólag a principál plus gold is.
Van olyan vegyszer ami a tarackbuzát kiviszi,de a kukoricát nem bántja?
Válasz zt tomi #6767. hozzászólásáraLumax? 5 évig legalább azt fújtam, nem rossz, tavaly váltottam Principal Gold Plus-ra és nem bántam meg
Lumaxnak van min. egy negatívuma, azokkal a 20 literes kannákkal bírkózni, abból kiméregetni haláli
Válasz zt tomi #6767. hozzászólásáraIgen szerintem kiváló szer. Egész tenyészidőszak alatt tiszta marad az állomány.
Lumaxot használ valaki?Vélemény?
Válasz RkTomi #6765. hozzászólásáraKöszi
Válasz Anonimus82 #6764. hozzászólásáraKorai posztban nem lesz gond, ha szik vagy 1-2 lombleveles a kukorica.
Üdv maradt meg gardoprim plus meg a napraforgótol rá lehet tenni a kukira 4 L/hek ha már sorol a kukira?
Válasz Sk Laci #6762. hozzászólásáraMost van először forgatás nèlkülibe kuki.semmi tapasztalatom ebben, így úgy akarom, hogy tiszta földbe keljen a kuki.
A sok mulcs miatt elhúzódó gyom kelèsre számítok
Válasz ZZ #6761. hozzászólásáraTeoretikusan igen. De miért nem állományban? Olyan nagy a gyom, hogy lelfujtaná a kelő kukoricát?
Csak ne legyen valamilyen háklis fajta kukorica, mert a forte változat nincsen kukoricában regisztrálva.
Kuki kelèse előtt totállal szórom a területet. Lènyegèben csak kètszikű gyom van kint. Most sos be nincs már totális gyomirtóm, kimaradt Mustang forte búza gyomirtót rászorhatom elvileg a kuki területre így, ugye ?
Válasz Gepi #6759. hozzászólásáraAZ éven van először. Banvel (hormon) van benne kétszikűre. Érzékeny kultúra mellett (ültetvény, napraforgó) nagyon kell vigyázni vele. 5 ha-os egy doboz.
A syngenta elumisbang szerről vélemény? Használta már valaki?
Koszonom a segitseget
Válasz lazar.r #6754. hozzászólásáraSzia, nekem tavaly principallal volt, de nem volt baja.
Válasz lazar.r #6754. hozzászólására Mindkettő mehet, de inkább csak 6 levélig.
Válasz lazar.r #6754. hozzászólásáraHa a Batanga háklis a gyomirtóra ahogyan írod, akor inkáb válassz Syngentás gyomirtót kukoricába. De legjobb lenne ha megbeszélnéd a területi Syngentás képviselővel.
Udv Urak. Batangara mehet principal plus gold, mert olvastam hogy nem minden syngentas hibridre ajanlott? Vagy inkabb monsoon active?
Monsoon nak kétszikűekre milyen hatása van? Az lehet hogy egy nap alatt megtekeri mintha valami hormonnal lett fújva?
Válasz broll79 #6751. hozzászólásáraGyors sorközművelés, vagy töltögető kapa
Kb 10 leveles átlagban a kukorica, de elég sok benne a perje és némi parlagfű is előbujt, érfdemes, vagy lehet még ilyenkor egy Laudissal rámenni? Vagy sorközmveljem meg és csókolom
Monsun és Cambio keverhető?
Válasz medikus #6748. hozzászólásáraElnézést kérek!
Válasz Bárány #6741. hozzászólásáraAz nem bio!!!!A biot éjjel permetezik!!!!
Válasz mtz1221 #6745. hozzászólásáraIgazad van!
Utólag kiderült,hogy a kukoricám is azért égett meg,mert a "mester" elkurta! :D (bérbe csinálta)