Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak644 FtBenzin árak625 FtEUR415.97 FtUSD403.23 FtCHF443.85 FtGBP501 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz BBK #6502. hozzászólásáraOlyan szavakat nem használtam hogy r. v. a d. .
Csak a valóságot, hogy mitől áll ott a mag...
Ami nem a karbamid az oka.
Válasz *** HM *** #6499. hozzászólásáraA talaj nagyon jó éS TÖKÉLETES magágy lett készitve! De a trágya és a mürágya "kiszivta"
Na meg igen a vetögép elégé a tetejére szórta sajnos.
"Jól elcseszett talajból nem is kelhetett ki...."
Ezzel a mondattal engem szerettél volna minösiteni?
Csak,mert nem ismered az adott körülményeket és lehetöségeimet!
Látatlanban ne mond már azt,hogy rosszul végzem a dolgom!
Kikelhet még,ha kap 1 jó áztató esöt? A maggal biztos nincs baj!
Oszt a ragasztókkal mi a helyzet mi van ha nincs kèznèl épp az X hozzávaló de van pár hektó másfajta.... ???
Kertitoxot csaknem robbantja szét az ilyet vegyület he????
Válasz BBK #6493. hozzászólásáraAz 1 mítosz a karbamiddal kb.
Itt ott 300kg nàl is van olyan átfedés amatőr helyeken hogy félelmetes leírni is az adagot oszt elég karajul kel...
Válasz Sk Laci #6497. hozzászólásáraUgy áll ott,mintha a zsákban lenne!A száraz föld lehet a probléma,nem a mütrágya.
A vetömag nem volt régi az biztos!
Drótféreg kártétele,hogyan látható a magon? Mert én nem vettem észre,hogy baja lenne. Ami kikelt azt sem rágják jelentös mértékben.
Válasz BBK #6495. hozzászólásáraÉn 200 kg 46% karbamidot adtam sor mellé, és gyönyörüen kikelt a kukorica. Mostan 5-6 leveles állapotban van.
Nézted a magot? Kicsírázot, vagy még száraz a mag? Drótféreg nem bántotta? Vagy a vetőmag nem-e volt öreg?
Kaparjál ki pár szem vetőmagot, milyen állapotban van.
Ösziben is vannak hiányok igaz jóval kisebb mértékben,talán a terület 5,6%án.
Mütrágya oda is ennyi ment. Viszont azokon a területeken 5,6napal elöbb történt a szórás,de a vetés abban is 19én történt.
Válasz Dns8 #6494. hozzászólásáraTeljes területre kapta! 2napra rá történt a vetés.
Több,mint fele nincs kikelve a területen!Tavaszi szántás.Ápr 19én lett eltéve a száraz földbe,azóta nem volt esö!
Ha nem indult csirába,viszont már lassan 1hónapja ott pihen a száraz földben,ha kap egy nagyobb esöt kikelhet gond nélkül??
Április 19én ültetett kukorica nagyon hiányosan kelt ki! Már mindenkinek kikelt erre aki ezekben a napokban tette!
Lehet az probléma,hogy tul sok mütrágyát kapott és gátolja a mag csirázását?(urea 46% 350Kg hektárja)
Igaz azóta nem volt semmi esö,szóval inkább ez lehet a gond és az,hogy tavaszi szántásba került!
De ösziben is vannak hiányok!
Válasz Sanyee #6476. hozzászólásáraLaudis nak nincs talajtartam hatása!! Ezt nem tudom honnét szedted!! Meg szerintem egy egy nagy nulla!! Felejtős játék szer!!
Csillagp. napraf. tarack maszlag libatop paréj parlagfű muharok - bár még gyanúsan kevés van kikelve eső nélkül.... meg vlm keménykötésű vékonylevelű sásszerű koma ellen milyen h.a. kombinàció baxna oda legjobban barátaim?
Válasz Celtises #6478. hozzászólásáraHa a Winget 4 literrel szórtad és a click kombit 2,5-el akkor pont másfélszer annyi dimetenamid megy ki mint az engedélyezett max dózis.
Válasz atisgyulai #6470. hozzászólásáraEz már mindjárt 8 leveles. Ne várj egy hetet. Talàn lesz annyi eső, hogy talajhatás is lesz nem kell várni a kelő gyomokra.
hát ha besárgult mint pl nekem a napraforgó a racertől amit kiheveri a napraforgó de én sem fújtam mert szerintem
1 sokat nem tud felvenni a levél mert sárga
2. meg ne hogy a NITROGÉN a maradék zöld felület leégesse
Sziasztok! Megafol magában hatásos kukorica lombtrágyázásra más lombtrágya nélkűl egyik havernek kéne fújni mert elverte a szél meg a gyomírtótól be sárgúlt a kukoricája 6-7 levélben van Én nem ismerem amalgerollal csináltam már de neki a gazdaboltos azt mondta a megafol jobb
Válasz Gepi #6457. hozzászólásáraEz miért gazos???? Kétszikűt nem látni benne.
A cirkot meg söpri a Pantera vagy társai. Persze a gyökere megmarad a ciroknak.
Válasz Gepi #6457. hozzászólásáraA rizomás fenyércirokra nincs hatása az alapkelzelőknek!
A Dunántúlon már igazolt az SU rezisztencia. Ez kukoricában gond elsősorban. A Duo system lehet a megoldás.
Naprábol a spec egyszikű irtók viszik.
Válasz Gepi #6457. hozzászólásáraLehet, hogy nem is csináltak preemergens kezelést, mivel erősen eső függő a sikere, és majd most fújják le.
Itt is láttam ilyen elgondolást.
(Nekem se tudott sokat mutatni a Racer.)
Válasz Bárány #6456. hozzászólásáraLehetséges a rezisztencia, mert több embertől is hallottam. Nekem még nem volt dogom vele.
Itt egy másik tábla:
jó nem kukorica de ez aggasztó mert nagy cég, ipari vegyszerekkel dolgozik és itt tart.
Válasz Gepi #6455. hozzászólásáraBúzatarlón egyszeri glifozát elég szokott lenni. Kukoricában ha a preemergens (Adengo) megkapja az esőt, szintén kiviszi. Ha a postra marad, az már izgalmasabb.
Naprából is ki lehet takarítani.
De egyre többen számolnak be többféle rezisztenciáról. Lehet, nálad is ez a helyzet?
Nem saját terület. Ez a kukorica pestise. Kint voltam a határban és ez a növény mindenhol megtalálható kisebb nagyobb foltokban a búzában, napraforgóban és kukoricában, ha ez így megy tovább akkor eléri az én földemet is.
Mint egy csótány mindent túl él, egyik ismerős a búza tarlót 3x vegyszerezte 3 különböző szerrel és ott is kihajtott.
Nálatok ilyen gond nincs?
Egy gyomírtó leírásban:
"A készítmény magról kelő egyszikűek elleni mellékhatással rendelkezik. 25oC fok feletti hőmérsékleten, a fokozott fitotoxicitási (perzselési) veszély miatt tilos a készítménnyel permetezni! "
8753 hozzászólás
Válasz BBK #6502. hozzászólásáraOlyan szavakat nem használtam hogy r. v. a d. .
Csak a valóságot, hogy mitől áll ott a mag...
Ami nem a karbamid az oka.
Válasz *** HM *** #6499. hozzászólásáraA talaj nagyon jó éS TÖKÉLETES magágy lett készitve! De a trágya és a mürágya "kiszivta"
Na meg igen a vetögép elégé a tetejére szórta sajnos.
"Jól elcseszett talajból nem is kelhetett ki...."
Ezzel a mondattal engem szerettél volna minösiteni?
Csak,mert nem ismered az adott körülményeket és lehetöségeimet!
Látatlanban ne mond már azt,hogy rosszul végzem a dolgom!
Kikelhet még,ha kap 1 jó áztató esöt? A maggal biztos nincs baj!
Köszönöm!
Oszt a ragasztókkal mi a helyzet mi van ha nincs kèznèl épp az X hozzávaló de van pár hektó másfajta.... ???
Kertitoxot csaknem robbantja szét az ilyet vegyület he????
Válasz BBK #6493. hozzászólásáraAz 1 mítosz a karbamiddal kb.
Itt ott 300kg nàl is van olyan átfedés amatőr helyeken hogy félelmetes leírni is az adagot oszt elég karajul kel...
Válasz BBK #6498. hozzászólásáraJól elcseszett talajból nem is kelhetett ki....
Megspékelve 1 elszart sekély spcs vetéssel...
Válasz Sk Laci #6497. hozzászólásáraUgy áll ott,mintha a zsákban lenne!A száraz föld lehet a probléma,nem a mütrágya.
A vetömag nem volt régi az biztos!
Drótféreg kártétele,hogyan látható a magon? Mert én nem vettem észre,hogy baja lenne. Ami kikelt azt sem rágják jelentös mértékben.
Válasz BBK #6495. hozzászólásáraÉn 200 kg 46% karbamidot adtam sor mellé, és gyönyörüen kikelt a kukorica. Mostan 5-6 leveles állapotban van.
Nézted a magot? Kicsírázot, vagy még száraz a mag? Drótféreg nem bántotta? Vagy a vetőmag nem-e volt öreg?
Kaparjál ki pár szem vetőmagot, milyen állapotban van.
Ösziben is vannak hiányok igaz jóval kisebb mértékben,talán a terület 5,6%án.
Mütrágya oda is ennyi ment. Viszont azokon a területeken 5,6napal elöbb történt a szórás,de a vetés abban is 19én történt.
Válasz Dns8 #6494. hozzászólásáraTeljes területre kapta! 2napra rá történt a vetés.
Több,mint fele nincs kikelve a területen!Tavaszi szántás.Ápr 19én lett eltéve a száraz földbe,azóta nem volt esö!
Ha nem indult csirába,viszont már lassan 1hónapja ott pihen a száraz földben,ha kap egy nagyobb esöt kikelhet gond nélkül??
Válasz BBK #6493. hozzászólásáraSor mellé vagy teljes területre kapta az ureát vetés előtt? Ha ez utóbbi mennyi idő telt el a szórastol a vetésig?
Sziasztok!
Április 19én ültetett kukorica nagyon hiányosan kelt ki! Már mindenkinek kikelt erre aki ezekben a napokban tette!
Lehet az probléma,hogy tul sok mütrágyát kapott és gátolja a mag csirázását?(urea 46% 350Kg hektárja)
Igaz azóta nem volt semmi esö,szóval inkább ez lehet a gond és az,hogy tavaszi szántásba került!
De ösziben is vannak hiányok!
Válasz Batka #6490. hozzászólásáranekem nincs, de egy ismerősöm azzal küzd évek óta. azt mondja, hogy nem lehet kiírtani
Válasz plantek.kriszta #6487. hozzászólásáraLaudis??? Nálunk tökéletesen működik és rá van írva hogy van tartamhatása, nekem tökéletesen tisztán tartotta tavaly a kukoricát!
Válasz Mézga #6489. hozzászólásáraA mandulapalkára megoldás a Dual 1,5 literrel bedolgozva vetés előtt, de gondolom erről már lekéstél...
Válasz kukaccsosz #6486. hozzászólásáracsillagpázsitra mi a megoldás kukoricában? a mandulapalkától hogyan lehet megszabadulni véglegesen?
Válasz Celtises #6481. hozzászólásáraHa hirtelen kap egy nagy esőt ami gyökérzónába mossa akkor lehet gond. Én mást választanék.
Válasz Sanyee #6476. hozzászólásáraLaudis nak nincs talajtartam hatása!! Ezt nem tudom honnét szedted!! Meg szerintem egy egy nagy nulla!! Felejtős játék szer!!
Válasz dmocsencsi1 #6484. hozzászólásáraCsillagpazsitos,tarackos területre azért van megoldás, a duó system. A mandulapalka na az kihívás.
Válasz Sanyee #6476. hozzászólásáraValójában 4 leveles, a laudist akkor is fujhatod amikor még bele tudsz menni traktorral..
Csillagp, tarack, mandulapalka?? szép, de kukoricában megoldhatatlan feladat.
Csillagp. napraf. tarack maszlag libatop paréj parlagfű muharok - bár még gyanúsan kevés van kikelve eső nélkül.... meg vlm keménykötésű vékonylevelű sásszerű koma ellen milyen h.a. kombinàció baxna oda legjobban barátaim?
idén váltok Lumax-ról Principal Gold Plusra, remélem jó döntés :)
Válasz kukaccsosz #6480. hozzászólásáraAzért kérdem. Köszi!
Válasz Celtises #6478. hozzászólásáraHa a Winget 4 literrel szórtad és a click kombit 2,5-el akkor pont másfélszer annyi dimetenamid megy ki mint az engedélyezett max dózis.
Valaki használta már a Meso Trio gyomirtószert?
Winges alapkezelés után mehet Click kombi?
Nem lesz sok a dimethenamid?
3hét alatt 5mm bemosót kapott. Lehet el is bontotta at uv sugárzás.
Válasz Sanyee #6476. hozzászólásáraLaudis-nak talajhatása?
Válasz atisgyulai #6470. hozzászólásáraEz már mindjárt 8 leveles. Ne várj egy hetet. Talàn lesz annyi eső, hogy talajhatás is lesz nem kell várni a kelő gyomokra.
hát ha besárgult mint pl nekem a napraforgó a racertől amit kiheveri a napraforgó de én sem fújtam mert szerintem
1 sokat nem tud felvenni a levél mert sárga
2. meg ne hogy a NITROGÉN a maradék zöld felület leégesse
Sziasztok! Megafol magában hatásos kukorica lombtrágyázásra más lombtrágya nélkűl egyik havernek kéne fújni mert elverte a szél meg a gyomírtótól be sárgúlt a kukoricája 6-7 levélben van Én nem ismerem amalgerollal csináltam már de neki a gazdaboltos azt mondta a megafol jobb
Válasz bandigh #6472. hozzászólásáraEz ha jól rémlik 15.-én vetettem. Még jó nedvesbe.
Válasz atisgyulai #6470. hozzászólásáraMi még most vetettük el, a száraz rögbe.
Válasz atisgyulai #6470. hozzászólásáranem para szerintem hány levesel?
max majd több dózis kel a nagyobb gyomok ellen de fele gyom kint sincs
Laudissal lehet még erre várni. Mondjuk egy kis esőt, hogy még kijöjjön egy pár gyom.
Egész április, májusban nem volt semmi csapadék!
Sziasztok!
A laudis mennyire viszi a búza árvakelést? Néhány helyen nagyon feljött..
A monsoontól mennyivel jobb a monsoon active?
Viszi a kétszikűeket is vagy csak kis mértékben?
Válasz Matyi50 #6466. hozzászólására3 leveles korig ok utána nem tudom.
Használt már valaki Winget állománykezelésben? Mennyire vág oda a kukoricának?
Válasz véŕn cigány #6463. hozzászólásáraSU-szulfonil-urea hatoanyagok:nikosulfuron és társai. A glifozatra nem!
Valaki hasznalt mar Barracuda +Bandera kombinaciot?
Válasz kukaccsosz #6461. hozzászólásáraSU reszisztencia ? Glifozátra immunis??
Válasz Gepi #6457. hozzászólásáraEz miért gazos???? Kétszikűt nem látni benne.
A cirkot meg söpri a Pantera vagy társai. Persze a gyökere megmarad a ciroknak.
Válasz Gepi #6457. hozzászólásáraA rizomás fenyércirokra nincs hatása az alapkelzelőknek!
A Dunántúlon már igazolt az SU rezisztencia. Ez kukoricában gond elsősorban. A Duo system lehet a megoldás.
Naprábol a spec egyszikű irtók viszik.
Válasz Bárány #6459. hozzászólásárasajnos nekem is van hasonló foltkban,pedig volt alapkezelés ,de az a sok eső biztos elmosta a hatóanyagot
Válasz Gepi #6457. hozzászólásáraLehet, hogy nem is csináltak preemergens kezelést, mivel erősen eső függő a sikere, és majd most fújják le.
Itt is láttam ilyen elgondolást.
(Nekem se tudott sokat mutatni a Racer.)
az már szép termés kiesés a napraforgóba szívja rendesen a tápanyagot meg a vízet
Válasz Bárány #6456. hozzászólásáraLehetséges a rezisztencia, mert több embertől is hallottam. Nekem még nem volt dogom vele.
Itt egy másik tábla:
jó nem kukorica de ez aggasztó mert nagy cég, ipari vegyszerekkel dolgozik és itt tart.
Válasz Gepi #6455. hozzászólásáraBúzatarlón egyszeri glifozát elég szokott lenni. Kukoricában ha a preemergens (Adengo) megkapja az esőt, szintén kiviszi. Ha a postra marad, az már izgalmasabb.
Naprából is ki lehet takarítani.
De egyre többen számolnak be többféle rezisztenciáról. Lehet, nálad is ez a helyzet?
Nem saját terület. Ez a kukorica pestise. Kint voltam a határban és ez a növény mindenhol megtalálható kisebb nagyobb foltokban a búzában, napraforgóban és kukoricában, ha ez így megy tovább akkor eléri az én földemet is.
Mint egy csótány mindent túl él, egyik ismerős a búza tarlót 3x vegyszerezte 3 különböző szerrel és ott is kihajtott.
Nálatok ilyen gond nincs?
Egy gyomírtó leírásban:
"A készítmény magról kelő egyszikűek elleni mellékhatással rendelkezik. 25oC fok feletti hőmérsékleten, a fokozott fitotoxicitási (perzselési) veszély miatt tilos a készítménnyel permetezni! "