Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak614 FtEUR410.68 FtUSD393.86 FtCHF436.68 FtGBP495.54 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz Szeni #5596. hozzászólásáraKöszi hogy legalább egy Ember válaszolt. De hát hatalmas betüvel rá van írva a lumaxra hogy "kiváló szelektivitás, a kukorica bármely fejlettségi állapotában. Pre és korai post kezelésre is kiválóan alkalmas".... Most akkor mi van?
Válasz kissanya #5592. hozzászólásáraNem vagyok növényvédős, úgyhogy ebben a témában a véleményem fenntartással kezelendő.
Szerintem ez egyértelműen a vegyszer okozta. Én ugyanilyet produkáltam egyszer 6,5 deci Motivellel. Csupán csak annyi volt a különbség, h. az én kukoricám 15 centi nagy volt, és ezért sokkal látványosabb ( és sokkolóbb) képet adott. Végül is nem mondhatom, h. a kuki nagyon belebetegedett, mert nem állt meg a növésben, de egy jó hét múlva, mikor a kisárgult levélszakasz a növekedés miatt kiért a növény tetejére, a környéken csodájára jártak. Olyan sárga volt az egész, mint a citrom.Pár hét múlva eltünt a sárgaság. Ettől sokkal nagyobb bajt csinált a principal, amit soha többet nem fogok használni, még akkor sem, ha a szakemberek szerint jó szer.
Válasz Brunyo #5584. hozzászólásáraNekem úgy rémlik, hogy kiss bb koràban,stresszelhet,ha szàrazsàg,vagy tàpanyaghiàny,vagy hideget kap és utànna gyomirTod. Tàpanyagot,gondolom eleve nem kaphat,ha sorba van a műtràgya,eső meg vetès óta semmi.
Tavaly a kètlevelesre is ment,vizhiàny miatt lemaradt , de szar is lett ott. Vizhiàny továbbra is meg volt. Talán a tavaszi vízhiàny volt a gond,nem a permet.
Válasz Sk Laci #5585. hozzászólásáraVan aki állitja h 5 levélben is fujta gond nélkül, bár ezt ha nem muszáj inkább nem tenném. Viszont tény h kíméletes mert ahol duplán ment ott sem volt gáz. 3 levél környékén ment tavaly. Szerintem még várj, csak kis % van még 4 levélben. Ha mostanában nem mutat komolyabb esőt, nen kell vele kapkodni.
A napra után vetett kukoricámba elég sok elsárgult növény van ezek már keléskor is igen érdekesek voltak. Elképzelhető ,hogy a tavalyi Pulsar miatt van ? Rágás nyomot nem találtam rajta ezért szerintem az kizárva.
Szeretném megkérdezni, azt aki szokott Lumaxot használni, hogy próbálkozott e 4 leveles kukoricában, és volt e mellékhatása, hogy 4 levelesre fújta? Kukorica nekem nagyon egyenetlenül kel, nem kikelttől egészen 4 levélig van, a gyomok is csak foltokban bújtak elő.
Üdv Urak!
A kukorica nem egyenletesen kelt, van 4 leveles, és van amelyik még most bújik ki a földből, most hegyel. 1-2 nap és a gyomok miatt muszáj lenne fújni. Principal Plus Gold menne rá.
3 levelestől ajánlja a gyártó, ha ettől kisebb a kuku, akkor mennyire terrorizálja őket?
(Érdemes megosztani a PPG-t?)
valaki mondjon már valami jó szert kukoricára posztemergens szer legyen.
mindenféle gyomra,eddig ordaxot használtam jó szer de drága esetleg ha valaki tud ilyesmit.
Tanácsot,véleményt szeretnék kérni,hogy ugyan már mi baja van a kukoricámnak?
1 hete lett permetezve Lumax 5l/ha es 0.2l/ha fixproval.Ez után kapott 5mm eaőt.A kuki permetezéskor kb 2 leveles volt.Volt hogy épp hogy kisorolt. Sok volt neki a vegyszer? Vagy valami más baja van? Mondjuk a gyomok eléggé elfekudtek...
Mitöl lehetnek ezek a foltok?? Van amelyik növény full sárga.De van olyan is amin semmi rosszaságnak nincs nyoma..
Válasz hajdulaca #5557. hozzászólásáraEsteron vagy maton,nálatok kapható e?Én ezekkel megfogatnám ha nincs még 4levélben a kuki,majd később meg kapna laudist.
Válasz Toxi #5572. hozzászólásáraHa valódi 4 levélben van(4 levél teljesen kiterült, tövén megjelent a fülecske), és még nem túl fejlettek a gyomok, akkor jobb ha vársz és egyben. Viszont ha a kukorica még csak a lábszáradig ér, de a gyomok(egyszikűek, acat) nyomják magukat keményen, talán jobb megosztani.
Mindjárt megyek szétnézni mennyire fogta meg kiskorában az acatot, nádat. A többit szinte biztos, h megfogta, kapott elég csapadékot. Majd beszámolok :)
Erről, kinek mi a véleménye?
Mit lehet tenni, a terület egyötöde nagyon elgyomosodott.
Egyrészt pipacs, a másik gyomot még keresem mi lehet.
Adengo-t kapott 1 hete, úgy tűnik késő volt.
Válasz #5548. hozzászólásra
Jobb lett volna ha csendbe maradsz. Azzal a szakemberrel vitatkozol aki már régóta sokunknak segített, és nem szokott arcoskodni.
8741 hozzászólás
Válasz kissanya #5597. hozzászólásáraSokat raktál mondjuk
Aztán még kitudja mi más....
ma vettem clio dash kombinációt
valaki használta már?
Válasz Szeni #5596. hozzászólásáraKöszi hogy legalább egy Ember válaszolt. De hát hatalmas betüvel rá van írva a lumaxra hogy "kiváló szelektivitás, a kukorica bármely fejlettségi állapotában. Pre és korai post kezelésre is kiválóan alkalmas".... Most akkor mi van?
Válasz kissanya #5592. hozzászólásáraNem vagyok növényvédős, úgyhogy ebben a témában a véleményem fenntartással kezelendő.
Szerintem ez egyértelműen a vegyszer okozta. Én ugyanilyet produkáltam egyszer 6,5 deci Motivellel. Csupán csak annyi volt a különbség, h. az én kukoricám 15 centi nagy volt, és ezért sokkal látványosabb ( és sokkolóbb) képet adott. Végül is nem mondhatom, h. a kuki nagyon belebetegedett, mert nem állt meg a növésben, de egy jó hét múlva, mikor a kisárgult levélszakasz a növekedés miatt kiért a növény tetejére, a környéken csodájára jártak. Olyan sárga volt az egész, mint a citrom.Pár hét múlva eltünt a sárgaság. Ettől sokkal nagyobb bajt csinált a principal, amit soha többet nem fogok használni, még akkor sem, ha a szakemberek szerint jó szer.
Válasz Mokári Ádám #5586. hozzászólásáranem valamilyen lg fajta véletlenül.
Válasz VTR-es #5549. hozzászólására
Válasz kukaccsosz #5590. hozzászólásáraKöszönet,holnap lefényképezem,hátha úgy jobban be lehet azonosítani a dolgot.
Válasz kissanya #5577. hozzászólásáraTisztelt Urak!
Valami tanács,vagy vélemény???
Válasz Brunyo #5584. hozzászólásáraNekem úgy rémlik, hogy kiss bb koràban,stresszelhet,ha szàrazsàg,vagy tàpanyaghiàny,vagy hideget kap és utànna gyomirTod. Tàpanyagot,gondolom eleve nem kaphat,ha sorba van a műtràgya,eső meg vetès óta semmi.
Tavaly a kètlevelesre is ment,vizhiàny miatt lemaradt , de szar is lett ott. Vizhiàny továbbra is meg volt. Talán a tavaszi vízhiàny volt a gond,nem a permet.
Válasz Mokári Ádám #5586. hozzászólásáraKukoricánál még nem tapasztaltam pulsar utóhatást.
Esetleg tápanyaghiány vagy hideg.
Válasz Brunyo #5584. hozzászólásáraBrunyo
Ha kicsi a kukorica nem baj, mehet rá. A max 6-7 levelet kell inkább betartani.
Válasz Sk Laci #5585. hozzászólásáraVan aki állitja h 5 levélben is fujta gond nélkül, bár ezt ha nem muszáj inkább nem tenném. Viszont tény h kíméletes mert ahol duplán ment ott sem volt gáz. 3 levél környékén ment tavaly. Szerintem még várj, csak kis % van még 4 levélben. Ha mostanában nem mutat komolyabb esőt, nen kell vele kapkodni.
Válasz kukaccsosz #5555. hozzászólásáraKukaccsosz!
A napra után vetett kukoricámba elég sok elsárgult növény van ezek már keléskor is igen érdekesek voltak. Elképzelhető ,hogy a tavalyi Pulsar miatt van ? Rágás nyomot nem találtam rajta ezért szerintem az kizárva.
Szeretném megkérdezni, azt aki szokott Lumaxot használni, hogy próbálkozott e 4 leveles kukoricában, és volt e mellékhatása, hogy 4 levelesre fújta? Kukorica nekem nagyon egyenetlenül kel, nem kikelttől egészen 4 levélig van, a gyomok is csak foltokban bújtak elő.
Üdv Urak!
A kukorica nem egyenletesen kelt, van 4 leveles, és van amelyik még most bújik ki a földből, most hegyel. 1-2 nap és a gyomok miatt muszáj lenne fújni. Principal Plus Gold menne rá.
3 levelestől ajánlja a gyártó, ha ettől kisebb a kuku, akkor mennyire terrorizálja őket?
(Érdemes megosztani a PPG-t?)
Válasz blink #5581. hozzászólásáraköszi
Válasz Richard. #5580. hozzászólásáravolt már de voltam tőle hasra esve
Válasz kori01 #5578. hozzászólásárakorai posztban Adengo (+ pl. Dicopur Top, ha kell)
legjobb cucc!
Válasz Sanyee #5579. hozzászólására 3 éve bevált!
Válasz kori01 #5578. hozzászólásáraPrincipal Plus Gold.
valaki mondjon már valami jó szert kukoricára posztemergens szer legyen.
mindenféle gyomra,eddig ordaxot használtam jó szer de drága esetleg ha valaki tud ilyesmit.
Tisztel Urak!
Tanácsot,véleményt szeretnék kérni,hogy ugyan már mi baja van a kukoricámnak?
1 hete lett permetezve Lumax 5l/ha es 0.2l/ha fixproval.Ez után kapott 5mm eaőt.A kuki permetezéskor kb 2 leveles volt.Volt hogy épp hogy kisorolt. Sok volt neki a vegyszer? Vagy valami más baja van? Mondjuk a gyomok eléggé elfekudtek...
Mitöl lehetnek ezek a foltok?? Van amelyik növény full sárga.De van olyan is amin semmi rosszaságnak nincs nyoma..
Válasz mtz1221 #5575. hozzászólásáraészter formációs szerekkel vigyázni ,száraz-szeles időben töredezhet a kukorica levele.
Válasz hajdulaca #5557. hozzászólásáraEsteron vagy maton,nálatok kapható e?Én ezekkel megfogatnám ha nincs még 4levélben a kuki,majd később meg kapna laudist.
Válasz Toxi #5572. hozzászólásáraHa valódi 4 levélben van(4 levél teljesen kiterült, tövén megjelent a fülecske), és még nem túl fejlettek a gyomok, akkor jobb ha vársz és egyben. Viszont ha a kukorica még csak a lábszáradig ér, de a gyomok(egyszikűek, acat) nyomják magukat keményen, talán jobb megosztani.
Válasz Toxi #5572. hozzászólásáraisteni jó anyag ,egymenetben kijuttatni 6-7 levélig hybridtől függően.
Hali
A kukoricám most 4 leveles Principal Plus Gold-dal tervezem gyomirtani.
Szerintetek az osztott kezelés,vagy az egyszeri teljes dózis a megfelelőbb??
Válasz #5566. hozzászólásra
szerintem magról kelők ellen korai posztba a legjobb szer, csak aszályos időben nem bomlik le rendesen
Mindjárt megyek szétnézni mennyire fogta meg kiskorában az acatot, nádat. A többit szinte biztos, h megfogta, kapott elég csapadékot. Majd beszámolok :)
na tehát valaki aki használt elumis peak-et
megosztaná velem tapasztalatait?
Válasz #5557. hozzászólásra
kombinátor elmaradt?
vagy karmolás volt?
Mi csak azt használjuk. Nálunk bevállt.
Adengót tartjátok valamire költ erre valaki?
Válasz #5564. hozzászólásra
Még nem szúrtam el mert még nem volt alkalmam az idén,de nem is szokásom elszúrni hogy utána kapálni kelljen!!!!
Válasz #5563. hozzászólásra
Markolgasd is a fanyeles keményvégű ....kapádat
Mert lehet csak ezzel oldod meg az idei gyomirtást ha elszúrtad a spriccentést....
Válasz #5562. hozzászólásra
Ma te fasza gyagya!
Válasz #5561. hozzászólásra
Oszt apa, a markodban mikor volt utoljára 1 fa-- ..... -a kapa?
Válasz #5560. hozzászólásra
Kapa
Válasz #5558 hozzászólás
Jól látod, igen..
Még mindig én, ez a sebforrasztó zsombor lesz
De, hogy menthető-e még a kukorica valamivel ezen a részen vagy eke lesz a vége. van valami ötlet?
Válasz #5557. hozzászólásra
jól látom, hogy ikersoros kuki?
és a kép. :-(
Erről, kinek mi a véleménye?
Mit lehet tenni, a terület egyötöde nagyon elgyomosodott.
Egyrészt pipacs, a másik gyomot még keresem mi lehet.
Adengo-t kapott 1 hete, úgy tűnik késő volt.
Köszönöm a segítséget és jó munkát mindenkinek!
László
Válasz #5552. hozzászólásra
Commandhoz nitrosol?
Passz!
Elméletileg ha keverési próbát csinálsz és nincs gond akkor mehet.
Válasz #5551. hozzászólásra
Adengo hivatalosan 3 levélig mehet. Négyben még elbírja.
Drenthe lelépett, ha Kukaccsőszt is elüldözitek akkor növényvényvédelem témában nem marad egy értelmes ember sem akinek adni lehet a szavára .
Válasz #5542. hozzászólásra
Command-hoz lehet tenni nitrosolt???
Tisztelt Kollegák,
Az Adengo-t a kukorica milyen fejlettségi állapotáig lehet kijuttatni?
Várnám az esőt amíg lehet, de a kuki meg szépen ki van sorolva.
Köszönöm.
Diploma + ezer vagy több ezer hektáros tapasztalat
A többiek csak szerényen
A szakmádban, ha neked ír valaki egy hülyeséget, azt Te is kijavítod.
Jobb lett volna ha csendbe maradsz. Azzal a szakemberrel vitatkozol aki már régóta sokunknak segített, és nem szokott arcoskodni.