Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak614 FtEUR410.68 FtUSD393.86 FtCHF437.64 FtGBP493.58 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
én is jártam így .bevetettűk majd kelés előtt 2 perccel totáloztam figaróval 2l/ha+100l-enként10l tehénpisi/nem volt nevetni/.a lucernáva való bírkózást kukoricaállományban nem ajánlom mert nem minden kukorica bírja ki.a laudist kinevette a komolyabbakat már nem tudod alkalmazni ha megugrik benne a luci. az alapkezelők meg csak a magrólkelőket viszik ha olyan a kedvük.
Télen kiszántott lucerna törésbe lesz vetve most a kukorica.
Kérdés: Mivel tudom a szántást túlélt lucernát kiszedni, mert erőszakosan fejlődik, megindult a szántást lezárást követően !?(jobban sarjad, mint a meghagyott lucerna)
Akarok még egy sor kombit adni a területnek, majd vetés. Állományba szedjem-e ki, vagy kelés előtt ?
Sziasztok!Segítségeteket szeretném kérni abban,hogy az idén szeretnék vetni Phileaxx és Nk Thermo kukoricát és a tavalyról megmaradt Titus-Mustang-trend90-el szeretném gyomírtani!Szerintetek ezzel a kombinációval nem csinálok kárt mert úgy tudom,hogy a syngentától az occitan és furiot nem lehet mert terméskiesést okoz vagy akár a növekedésben is megállíthatja!Válaszaitokat előre is köszönöm!
Betakaritás után egy sor tárcsa, megvárni mig kizöldül és nyomni neki egy tarlókezelést 5-6 l/ha totálissal. Mivel kukorica után lesz az idénre ne tervez bele semmit,mert csak valami tavaszit tudsz belerakni.
Tud valaki valamilyen hatékony megoldást TARACK ellen? Jelenleg kukorica alatt nő, olyan szinten, mint ha gyepesítettem volna! A kuki azért nagyon szép, de csőszámban meg is látszik a gyom jelenléte.
Aratás után mit adjak neki, hogy eltűnjön? Valami totális megoldás?
nekem is a szulák jött fel a kukiba,soha nem volt benne,ugy nézett ki mint a kaszáló,lefujtam sorküzművelőztem,ahol nagy foltokba van,a kuki szinte kiszáradt,annak vége,minimum 1 hektár odalett.. ma néztem újra kinőtt,jövőre valami speckó cucc kell rá,más gyom nincs benne,de ez a szulák... kiváncsi vagyok mit ajánl aki járt már igy.
Egy kérdésem lenne:
Melyik kukorica gyomirtó az, ami a nádat és acatot is szabályosan kifehéríti? A principal plus gold nem ártott a nádnak, és a következő kanyarban azért nem hagynám ennyiben.
Holnap egyik táblát megkell fújni Laudissal. Sajnos nagyon sok gyom feljött benne. éppencsak 3leveles volt a kukorica amikor már kezelni kellett annyira gyomnyomásos ez a tábla. Akkor arany tiszta lett de közben újra fakadt benne főleg parlagfű és muhar.
Csak már erős 8leveles a kukorica közel derékig ér.
Baja nem lesz, fújtam korábban is ilyen nagy kukoricát már muszályságból, inkább maga az hogy újra egy drága munkaművelet ésmég taposni is kell miatta meg törni a szép anyagot.
de ha nem fújom le hiába borúl össze a kukorica, ezek a gyomok alóla is feljönnek. Most még nyitott a sorköz épen jólesz a fújása.
Idén én is láttam ilyet lumaxnál csak nem ilyen durván.
Ha vegyszerezés után sok volt az eső és viszonylag sekély a vetésmélység, valószinüleg az okozta.
Idén és láttam ilyen problémát és a dikamba (Banvel) nem oldotta meg. A colombust nem tudom.
Szerintem, ha rendszeresen művelve (szántva) van a terület akkor el fog tűnni.
Majd a virágzáskor ért meleg és csapadék megmondja, hogy milyen lesz a termés ezen a szép kukoricán.
Javaslom ne költsd el előre a bevételt, mert mindenkit érhet meglepetés.
Mert ugye az a szép ebben a mezőgazdaságban, hogy "sokszor kint alszik még".
8741 hozzászólás
Válasz #5441. hozzászólásra
Principal Plus Gold
Válasz #5441. hozzászólásra
Successor T lesz az alap, állományban Samson Extra 6 OD + Colomus EC. Meg egy kapálás is még tervben van.
Sziasztok!
Idén ki miben, milyen szerekben gondolkozik kukorica gyomírtás terén.
Válasz #5439. hozzászólásra
én is jártam így .bevetettűk majd kelés előtt 2 perccel totáloztam figaróval 2l/ha+100l-enként10l tehénpisi/nem volt nevetni/.a lucernáva való bírkózást kukoricaállományban nem ajánlom mert nem minden kukorica bírja ki.a laudist kinevette a komolyabbakat már nem tudod alkalmazni ha megugrik benne a luci. az alapkezelők meg csak a magrólkelőket viszik ha olyan a kedvük.
Télen kiszántott lucerna törésbe lesz vetve most a kukorica.
Kérdés: Mivel tudom a szántást túlélt lucernát kiszedni, mert erőszakosan fejlődik, megindult a szántást lezárást követően !?(jobban sarjad, mint a meghagyott lucerna)
Akarok még egy sor kombit adni a területnek, majd vetés. Állományba szedjem-e ki, vagy kelés előtt ?
ha kétszer akarod így fújni állományban, mert egyszerre nem oké.eltérő a felhasználási idejük s nem is megnyugtató a hatásuk.
Sziasztok!Segítségeteket szeretném kérni abban,hogy az idén szeretnék vetni Phileaxx és Nk Thermo kukoricát és a tavalyról megmaradt Titus-Mustang-trend90-el szeretném gyomírtani!Szerintetek ezzel a kombinációval nem csinálok kárt mert úgy tudom,hogy a syngentától az occitan és furiot nem lehet mert terméskiesést okoz vagy akár a növekedésben is megállíthatja!Válaszaitokat előre is köszönöm!
Válasz #5435. hozzászólásra
Bár ezt jobb valami öszi után megcsinálni, mert okt-nov-ben nem annyira intenziv a növekedése a taracknak.
Válasz #5430. hozzászólásra
Betakaritás után egy sor tárcsa, megvárni mig kizöldül és nyomni neki egy tarlókezelést 5-6 l/ha totálissal. Mivel kukorica után lesz az idénre ne tervez bele semmit,mert csak valami tavaszit tudsz belerakni.
Igen,
Kukorica után búza vagy tavaszi árpa lesz, utána csinálok tarlókezelést totálissal majd jöhet a repce....
Válasz #5431. hozzászólásra
nálunk is kb a szulák élte túl az adengot, helyenként, semmi más. iggen jó anyag.
Válasz #5431. hozzászólásra
Az apró szulák ellen nem is hatékony az Adengo!
Dicopur Toppal együtt valamennyire,de az sem ad végleges megoldást mert újrahajt!
Adengo néhol jobban hatott, néhol nem, elég vegyes a kép!
Sziasztok!
Tud valaki valamilyen hatékony megoldást TARACK ellen? Jelenleg kukorica alatt nő, olyan szinten, mint ha gyepesítettem volna! A kuki azért nagyon szép, de csőszámban meg is látszik a gyom jelenléte.
Aratás után mit adjak neki, hogy eltűnjön? Valami totális megoldás?
Köszönöm válaszaitokat!
Válasz #5428. hozzászólásra
ordax super. szulákon kivűl kisepert mindent.
Válasz #5426. hozzászólásra
Mivel fujtad? Nekem mos a colmbust mondják, hogy fujhetom 8-9 levélig is.
Válasz #5421. hozzászólásra
Sztem elvileg a monsoonnak ki kellene vinnie, bár elég nehéz dolog a nád kiirtása.....egy foltban nekünk is van de annyira nem zavar....
Válasz #5419. hozzászólásra
nekem is a szulák jött fel a kukiba,soha nem volt benne,ugy nézett ki mint a kaszáló,lefujtam sorküzművelőztem,ahol nagy foltokba van,a kuki szinte kiszáradt,annak vége,minimum 1 hektár odalett.. ma néztem újra kinőtt,jövőre valami speckó cucc kell rá,más gyom nincs benne,de ez a szulák... kiváncsi vagyok mit ajánl aki járt már igy.
Válasz #5416. hozzászólásra
saját volt, de ez a maradék kis csík is megkapta a magáét már :)
Kísérletnek és tanulni is nagyon jó volt.
a nádnak hagyományos kukoricában nem nagyon tudsz ártani vannak szerek amik kifehérítik de kihajt utánna
Laudis?
Válasz #5419. hozzászólásra
Valamilyen hormon kell rá!
Egy kérdésem lenne:
Melyik kukorica gyomirtó az, ami a nádat és acatot is szabályosan kifehéríti? A principal plus gold nem ártott a nádnak, és a következő kanyarban azért nem hagynám ennyiben.
2. képen, cink vagy magnézium hiány szerintetek?
(lombtrágyába kap amúgy majd mindkettőt, csak kíváncsi vagyok hogy lehet eldönteni)
Hello. 6-8 leveles kukira, ha szulák benne a fő gyom (+csak kétszikű )ti mivel irtanátok
Válasz #5417. hozzászólásra
Ez azt ne mond gabi 33 fábiánházasi kolléga gyanus nekem.
Válasz #5416. hozzászólásra
sajátban is gond, má mér ne lenne gond, vagy dolgozunk rendesen, vagy sehogyan
Válasz #5414. hozzászólásra
A sajátodban nem gond ,de bérbe nálunk ezért agyonütnek
Válasz #5412. hozzászólásra
Igaz sok volt közvetlen másnap az eső a csoroszjám az spc vetőn kb 10cm még a régi fajta nem az új.
Adengo, kis kontrollcsíkkal
Holnap egyik táblát megkell fújni Laudissal. Sajnos nagyon sok gyom feljött benne. éppencsak 3leveles volt a kukorica amikor már kezelni kellett annyira gyomnyomásos ez a tábla. Akkor arany tiszta lett de közben újra fakadt benne főleg parlagfű és muhar.
Csak már erős 8leveles a kukorica közel derékig ér.
Baja nem lesz, fújtam korábban is ilyen nagy kukoricát már muszályságból, inkább maga az hogy újra egy drága munkaművelet ésmég taposni is kell miatta meg törni a szép anyagot.
de ha nem fújom le hiába borúl össze a kukorica, ezek a gyomok alóla is feljönnek. Most még nyitott a sorköz épen jólesz a fújása.
Válasz #5410. hozzászólásra
Idén én is láttam ilyet lumaxnál csak nem ilyen durván.
Ha vegyszerezés után sok volt az eső és viszonylag sekély a vetésmélység, valószinüleg az okozta.
Válasz #5406. hozzászólásra
köszi
Válasz #5409. hozzászólásra
Remélem kinövi Lumaxal volt kezelve!
Válasz #5407. hozzászólásra
Hormon hatású gyomírtó???Ki fogja nőni!
Szerintem a meleg !!
Válasz #5404. hozzászólásra
Mai képek egy csomó meg van benne tekeredve mi a t.köm lehet vele
Válasz #5405. hozzászólásra
hello, jo anyag az equip, de csak a kekeny levelu gyomokat irtja
Helló valaki használta e valaki ezt a vegyszert ,,Equip,, Bayertöl és milyen ??
Képek:
Laudis 1,5 l/ha, kicsit magasabb dózis, kicsit drágábban de már 6 hete nincs egy gyom se.
Ezt ma fotóztam:
Válasz #5400. hozzászólásra
Itt is meglesz a -3
Válasz #5399. hozzászólásra
Köszönet.
Itt már elment a 3 t amröl Mikó beszél.(nem sajátom) nem tudom mit szórtak és mikor.
Válasz #5398. hozzászólásra
Idén és láttam ilyen problémát és a dikamba (Banvel) nem oldotta meg. A colombust nem tudom.
Szerintem, ha rendszeresen művelve (szántva) van a terület akkor el fog tűnni.
Válasz #5397. hozzászólásra
Banvel vagy Columbus kiviszi? A fekete nadálytövet ki lehet irtani kukoricábol vagy csak totálissal?
Válasz #5396. hozzászólásra
Azért mert 2 literrel szórtad!!!
Legalább 2,5, de inkább 3 l/ha.
Zsurló ellen úgy sem lesz tökéletes.
Nem igazán értem, hogy a mezei zsurlót a Cambió (2l/ha) miért nem vitte ki?
Válasz #5358. hozzászólásra
minden helyre ezt vetetted?
Válasz #5387. hozzászólásra
Majd a virágzáskor ért meleg és csapadék megmondja, hogy milyen lesz a termés ezen a szép kukoricán.
Javaslom ne költsd el előre a bevételt, mert mindenkit érhet meglepetés.
Mert ugye az a szép ebben a mezőgazdaságban, hogy "sokszor kint alszik még".