Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak614 FtEUR411.02 FtUSD395.26 FtCHF439.37 FtGBP495.29 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz #5369. hozzászólásra
A hideg és a principal gold együttes hatása miatt sárga!
Helyre jön ne aggódj,egyébként idén pont ezért nem használtam már principalt.
Mikor fújtad ki rá az Adengot? Kelés előtt vagy már állományban?
Mi is azt szórtunk, 3 nappal vetés után, meg is vagyok elégedve a hatásával, maradt egy pici kontroll is, fantasztikus a különbség, remélem később sem jönnek elő a gyomok.
8 levélben már sok verzió nemigen van, úgyhogy sokat ne pichazz, nyomjad minél előbb, mert a kuki betakar aztán kapufa, már nem fér a gyomírtó a gyomokhoz. A Laudistól nem félj, ugyan én idén használtam először, de amit a kollégák itt nekem is leírtak, és az ismertetőjében is benne van az szóról szóra igaz. Úgyhogy fújjad mielőbb.
Más: Mindenkinek aki a Laudissal kapcsolatban tanácsot adott és parázásomban bíztatott nagyon köszönöm, igazatok volt, van hatás, még a xar idő után is (alaptalan volt a parázás)
Jó estét érdeklödni szeretnék hogy az Adengot 5-6leveles kukira lehet e fújni és menyi csapadék szükséges a jó hatás eléréséhez tapasztalatokat véleményeket előre köszönöm
Sziasztok érdeklődnék mi baja lehet a kukoricának 05.14.-ei vetés vetés előtt 260 kg pétisó vetéssel egymenetben 160 kg Lubofos corn 5/10/21 komplex + már volt 2 hete principal gold plusz vegyszerezés és elégé halványnak tűnik nekem a kukorica és nem növekszik olyan intenzíven.
calaris pro+monsoon 2-2l/ha párosításhoz mit szóltok,4-6 leveles a kuki de nagyon gazos /egy magasságban van a gyom a kukival/.Még mindig nagyon vizes a talaj nem tudok rámenni!!!
Válasz #5362. hozzászólásra
A Laudisnál kijuttatás után 1-2 óra között felszívódik. Utána már kaphat esőt.
Amikor én fújtam 2 óra után kezdett el szakadni, én is azt hittem hogy semmi hatása nem lesz. Kb másfél hét múlva már látható volt, hogy a gyomok sárgodnak.
Múlt kedden kapott a kukorica 2,2 l/ha laudist, szerdától vasárnap délig borult hűvös esős idő volt, tegnap dél óta süti a nap, most néztem olyan mit ha meg sem lenne gyomírtózva, természetes ez? Lehet ott még hatás???? Vagy elbaxta a xar idő 5 nap alatt????
SHADO gyomírtot használ valaki ?
Mi a véleményetek róla ? Milyen dózisba kell használni és a kukorica hány leveles állapotáig jó ? DKC 4717 -re lehet használni?
Vetés előtt érdemes hogy van-e féreg, bár én búza után mindig nyomom a talajfertőtlenítőt, nem is nézek semmit. Egyébként azon alapszik a dolog hogy a csírázó mag széndioxidot termel és ez odavonza a dögöt.
kutya faxát, ha ekkora korig nem bántotta, akkor már nem is fogja, 3-4 levélben szereti a zsenge gyökeret, egyébként meg ez bonyolult módszer van 1 egyszerűbb, végy 1 kg körüli occo vetőmagot akár górés is jó, áztasd meg 1-2 napog vízben, majd az előzőekhez hasonlóan készíts vetésmélységben de kb. max 10-12 centi mélyen hektáronként egyenletes elosztásban 8-10 fészket, tegyél minden fészekbe 25-30 db magot, temesd be verj oda egy kis karót hogy megtaláld és kb 3-4 múlva indulhat a vadászat
Érdekes, kalászos többször van a vetésforgóban, de még nem találkoztam ilyen élőlényekkel, pedig rendszeresen vizsgálom a talajt ásóval. Most kíváncsivá tettél, idén megcsinálom ezt a csalit, hátha fogok vele valamit
Elsősorban kalászos tarlóban tenyészik a kártevő, és ha kukit vetsz utána akkor van gond, tudod felénk úgy mondják: "Kalászos neveli, kapás szenvedi a talajlakót"
Erre szerencsére nincs ilyen gond, nem túl gyakori a kukorica a vetésforgóban. Sajnos nem egy nagy kukoricatermő vidék, idén csak a folyópartokra lett vetve, talán most nem sül ki.
Nálam megenné a pajor meg a drótféreg, évekig nyomtunk princ. gold+-t de a princ. miatt (urea típusú anyagok keveréke Titus+Motivel) nem mertem mert a gyártó a kuki toxikus károsodásáról beszél ha a két hatóanyagcsoport találkozik. Amíg lehetett csáváztatni a kuki magot addig mehetett simán bármi
8741 hozzászólás
Válasz #5387. hozzászólásra
Ez a föld sem egy Tatárszentgyörgyi homok, itt lehet jó termést ügyesen összehozni!!
Válasz #5391. hozzászólásra
Én dezormonnal szoktam.
Idén az adengo is megcsípte!
Kukoricából a csicsókát mivel lehet kivegyszerezni???
Laudis kifehéríti azt is?
kétszikűre Pardner.ameddig elmegy benne a gép.bármikor
Az biztos szép-szép!
Nagyon szép állomány....
Reseda
Április 13-án vetve
A hideg és a principal gold együttes hatása miatt sárga!
Helyre jön ne aggódj,egyébként idén pont ezért nem használtam már principalt.
Válasz #5357. hozzászólásra
Mikor fújtad ki rá az Adengot? Kelés előtt vagy már állományban?
Mi is azt szórtunk, 3 nappal vetés után, meg is vagyok elégedve a hatásával, maradt egy pici kontroll is, fantasztikus a különbség, remélem később sem jönnek elő a gyomok.
Dolgozott valaki Monsoon Activval idén?
Nálam hat csak nagyon lassan? Ordaxhoz képest látványtalanul.
Válasz #5381. hozzászólásra
8 levélben már sok verzió nemigen van, úgyhogy sokat ne pichazz, nyomjad minél előbb, mert a kuki betakar aztán kapufa, már nem fér a gyomírtó a gyomokhoz. A Laudistól nem félj, ugyan én idén használtam először, de amit a kollégák itt nekem is leírtak, és az ismertetőjében is benne van az szóról szóra igaz. Úgyhogy fújjad mielőbb.
Más: Mindenkinek aki a Laudissal kapcsolatban tanácsot adott és parázásomban bíztatott nagyon köszönöm, igazatok volt, van hatás, még a xar idő után is (alaptalan volt a parázás)
Válasz #5379. hozzászólásra Csak 2 szikű van benne kösz a tippet
Válasz #5363. hozzászólásra
tegnep este 1,5 napos napsütés után már fehéredik a világremélem most már jó idő lesz.......
Válasz #5378. hozzászólásra
Az Ares poénos kedvében van.
Laudis olvasd el az adatlapját.
Fenyércirok ellen más kell.
Válasz #5377. hozzászólásra Én vegyszere gondoltam de köszi a tanácsot átgondolom
Válasz #5376. hozzászólásra
Mondjuk permetezővel, de lehet hajszárítóval is ha van agregátorod hozzá!!
6-8 leveles kukoricát mivel lehetne fújni mivel az egyik darabon nem igazán sikerült a gyomirtás
Válasz #5373. hozzászólásra
Adengot szögcsírától 3 leveles korig max. 5-6 levelesre Monsoont vagy Laudist.
Bocsi elírtam 04.14.-ei vetčs čs eza majus elčgčcsapadčkos hálistennek csak hideg čjszaka 9-12 fok közgot čs fujt a szél nagyon
Jó estét érdeklödni szeretnék hogy az Adengot 5-6leveles kukira lehet e fújni és menyi csapadék szükséges a jó hatás eléréséhez tapasztalatokat véleményeket előre köszönöm
Válasz #5366. hozzászólásra
Szerintem mind két szer önmagában elég kell legyen!!!
Egy kis jó idő kell neki.
szerintem ezt nem 05.14. vetetted
szerintem fázik majd a jó időben helyrejön
Sziasztok érdeklődnék mi baja lehet a kukoricának 05.14.-ei vetés vetés előtt 260 kg pétisó vetéssel egymenetben 160 kg Lubofos corn 5/10/21 komplex + már volt 2 hete principal gold plusz vegyszerezés és elégé halványnak tűnik nekem a kukorica és nem növekszik olyan intenzíven.
Válasz #5365. hozzászólásra
Köszönöm
Válasz #5361. hozzászólásra
04.07-i vetés, DKC 4590, 3+1.7q/ha péti, 2.3 l/ha Calaris Pro.
calaris pro+monsoon 2-2l/ha párosításhoz mit szóltok,4-6 leveles a kuki de nagyon gazos /egy magasságban van a gyom a kukival/.Még mindig nagyon vizes a talaj nem tudok rámenni!!!
Válasz #5364. hozzászólásra
tegyé egy kis mustangot 0.6 elég
Hello!
Monsoon mellé kellene még tegyek valamit vagy csak elég ez is?
Válasz #5362. hozzászólásra
A Laudisnál kijuttatás után 1-2 óra között felszívódik. Utána már kaphat esőt.
Amikor én fújtam 2 óra után kezdett el szakadni, én is azt hittem hogy semmi hatása nem lesz. Kb másfél hét múlva már látható volt, hogy a gyomok sárgodnak.
Múlt kedden kapott a kukorica 2,2 l/ha laudist, szerdától vasárnap délig borult hűvös esős idő volt, tegnap dél óta süti a nap, most néztem olyan mit ha meg sem lenne gyomírtózva, természetes ez? Lehet ott még hatás???? Vagy elbaxta a xar idő 5 nap alatt????
Válasz #5358. hozzászólásra
Igen szép a kukoricád.
Milyen fajta miket kapott?
Felénk fele ekkora!!!
Válasz #5358. hozzászólásra
Felénk sose lesz ilyen szép tengeri nem olyan jó a talaj, mint ezMár a 7-8 tonna is jó erre felé!
Válasz #5357. hozzászólásra
Fasza Amit lumaxal csináltunk az is ilyen lett megvagyok vele elégedve!
adengo
SHADO gyomírtot használ valaki ?
Mi a véleményetek róla ? Milyen dózisba kell használni és a kukorica hány leveles állapotáig jó ? DKC 4717 -re lehet használni?
Válasz #5354. hozzászólásra
A balos a fújt, a jobbos a kontroll. A kontroll Laudist kapott tegnap.
Válasz #5353. hozzászólásra
És melyik felét fújtad?
Sziasztok!
Május 25-én fújtam, Calaris Pro 2l + Milagro Extra 0,75l + Fix pro 0,2l + Nitrosol 3l. A kép tegnap készült.
Válasz #5351. hozzászólásra
Vetés előtt érdemes hogy van-e féreg, bár én búza után mindig nyomom a talajfertőtlenítőt, nem is nézek semmit. Egyébként azon alapszik a dolog hogy a csírázó mag széndioxidot termel és ez odavonza a dögöt.
Válasz #5350. hozzászólásra
Köszi a tanácsot, ki fogom próbálni
Válasz #5349. hozzászólásra
3-4 nap bocs
Válasz #5348. hozzászólásra
kutya faxát, ha ekkora korig nem bántotta, akkor már nem is fogja, 3-4 levélben szereti a zsenge gyökeret, egyébként meg ez bonyolult módszer van 1 egyszerűbb, végy 1 kg körüli occo vetőmagot akár górés is jó, áztasd meg 1-2 napog vízben, majd az előzőekhez hasonlóan készíts vetésmélységben de kb. max 10-12 centi mélyen hektáronként egyenletes elosztásban 8-10 fészket, tegyél minden fészekbe 25-30 db magot, temesd be verj oda egy kis karót hogy megtaláld és kb 3-4 múlva indulhat a vadászat
Válasz #5347. hozzászólásra
Érdekes, kalászos többször van a vetésforgóban, de még nem találkoztam ilyen élőlényekkel, pedig rendszeresen vizsgálom a talajt ásóval. Most kíváncsivá tettél, idén megcsinálom ezt a csalit, hátha fogok vele valamit
Válasz #5346. hozzászólásra
Elsősorban kalászos tarlóban tenyészik a kártevő, és ha kukit vetsz utána akkor van gond, tudod felénk úgy mondják: "Kalászos neveli, kapás szenvedi a talajlakót"
Válasz #5345. hozzászólásra
Erre szerencsére nincs ilyen gond, nem túl gyakori a kukorica a vetésforgóban. Sajnos nem egy nagy kukoricatermő vidék, idén csak a folyópartokra lett vetve, talán most nem sül ki.
Válasz #5344. hozzászólásra
Nálam megenné a pajor meg a drótféreg, évekig nyomtunk princ. gold+-t de a princ. miatt (urea típusú anyagok keveréke Titus+Motivel) nem mertem mert a gyártó a kuki toxikus károsodásáról beszél ha a két hatóanyagcsoport találkozik. Amíg lehetett csáváztatni a kuki magot addig mehetett simán bármi
Válasz #5343. hozzászólásra
Semmit, erre nem is ismerik azokat az anyagokat.