Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak614 FtEUR414.08 FtUSD396.98 FtCHF444.25 FtGBP499 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
A kukorica most kezd sorolni, holnap már mindenhol látszani fog. A parlagfű és a napraforgó pedig ömlik kifelé a földből. Kérdés, hogy mi legyen. Ha egy drága szer megy rá pl. Lumax, és talán jövőhéten megázik még jó lehet. Vagy várni vele még és principal plus gold osztott kezelés, +1 liter successor t vel? Ezek így nem olcsók, de a parlagfűvel nem akarok harcolni.. Mire poszt kezelés lesz addigra hatalmasak lesznek a gymok.. De ha a lumax meg elenged valamennyit, akkor lehet mégegyszer rá kell menni. Pedig még totálozva is volt vetés után. Íme:
azért sietek annyira mert most 2-4 levelesek a gyomok azokat most viszi a gyomirto 2 hét mulva már lehet késö és gaz tenger lesz a kukibol egy kezelésben meg nem hiszek multévben is kétszer kellett és igy is nagoyn gazos volt a föld most nem akarom elbukni ezért érdekelne ki milyen kombináciot használ ..... szervestrágyázva is volt a föld aztán az is látszik hol volt a trágyarakás leboritva mert ott tiszta zöld már majdnem midnen nagy levelü gyomok jöttek ki rajta
Vagy esetleg tudtok valami jó magról kelő és évelő egyszikű gyomirtót kukoricára, ami kisebb kiszerelésben is van. LAUDIST tudtam szerezni, de nem vitte ki az átoktüskét, és a tarackbúzát sem.
Olyan segítséget szeretnék kérni tőletek, hogy ha valamelyikőtöknek esetleg van kimaradva NIC-IT gyomirtója, kérem írjon nekem. Kb. 1 ha/ra való kellene, mivel csak kis parcellában van kukoricám (csak egy pár tyúknak vetettem), és sajnos tele van tarackbúzával, és átoktüskével. Kétszikű gyom szinte nincs is benne.
NEM INGYEN kérem, de 5 ha-ra valót viszont nem tudom megvenni, illetve felesleges lenne. Kisebb kiszerelésben meg nem találtam.
Válasz #5025. hozzászólásra
Az Adengot tulajdonképpen vetéstől 3-4 leveles korig lehet szórni és ha esöt kap akkor képes megújulni és gyomirtani.
De ha 3-4 héten belül nem kap esöt akkor b...tod, de ennek kicsi a valószinüsége, hogy legalább 5 mm esöt nem kap májusban.
itt egy kép a henger vs hengerezetlen területröl szerintem amug ysemmi különbség
kérdés ki mit csinálna vele mert jönnek a gyomok szép 2-4 levelesek a forgokban még most kezd jönni a kukorica mert most kapott essöt mit ajánlotok rá most lefujjam és késöbb is vagy várok picit és akkor egyszer? baja lesz e a most kelö kukoricának ha legyomritozzuk ? adengot halottam hogy jo lehet 3 levéltöl az meg már meg van de utánna kell még egyszer szorni ?
Sziasztok.
Tudna nekem valaki segíteni? Most vetettem először duosystem es kukoricát, cikloxidim rezisztenset, Alexandrát. A terület erősen fertőzött egyszikűekkel és van bőven kétszikű is. Az egyszikű gyomokra focus ultrát fújok, de mivel kombináljam a kétszikűek ellen. Van valakinek tapasztalata duo system kukoricák gyomirtásával kapcsolatban?
Előre is köszönöm!
Köszi
Ezen a totálison már én is gondolkoztam, de most du néztem és kel a kuki, , ugyhogy buktam. Sokáig tököltem vele.
A földekre, meg böven rá lehet menni, söt porol mint állat.
"A Dual Gold 960 EC elsősorban a magról kelő egyszikű gyomnövények ellen hatékony, magról kelő kétszikű gyomnövények, valamint évelő egy- és kétszikű gyomfajok ellen kombinációban kell alkalmazni, a kombinációs partner technológiai paramétereinek betartása mellett."
Merlin flex még kellene mellé, így vinné a kétszikűeket is.
szevasztok
Dual Gold kinek hogy vált be?
most fozátozni szeretném vetés után 2 nappal perje ellen, aztán 2 levelesen ezt mit menyyire visz ki?
köszönöm a segítséget
0,4l/ha
Az Adengo azt is kiviszi ami holnaputan ki kell, mert tartamhatása van.
A mechanikai gyomirtás jó, csak nálunk nem müxik, nem fogja kibirni oktoberig., az elmúlt évek szakszerütlen mg technikák miatt túl sok gazmag van a földben, ismerem a földjeimet
A kultizás se nagyon müxik, mert hülye háromszög alakú a föld és nagy lenne a taposási kár
Mi különbség van a mechanikai és a vegyszeres gyomirtás között?
Mivel a vegyszert mindig a föld végén illik bekeverni, a szavatossága meg általában fagymentes helyen több év, akkor hagyd meg jövőre és már spóroltás is.
A "gereblye" ugyanazt a gyolmot viszi mint a vegyszer?
nem
Azt is viszi, ami holnapután fog kijönni.
Na a vegyszered ezt nem tudja megölni.
Legalább káét sort kell neki adni vegyszerből.
mos tidőben vagy és a berena, majd két hét múlva a vegyszer, majd huzatás (kultivátor)
Ha van egy óra eső nélkül a faludban és rá lehet menni a földre trakival, akkor szórd meg egy liter/ha totállal még kelés előtt, csodád művel!!! Csak ne legyen kint a kucca, mert akkor gáz lesz nagyon!!
Sziasztok
Egy kezdő kérdés.
Az Adengot akkor elvileg vetéstől kezdve 3-4 leveles korig bármikor ki lehet szórni?
Mert a kuki még nem kelt ki de elég jó zöldül a vetés a gaztól és minél hamarabb le akarom nyomatni. De mire ez sikerül az idö miatt addigra valamilyen kelési stádiumban lesz a kukorica.
Válasz #4992. hozzászólásra
ha csírába van nem gond de ha a felszin közelébe(1-2centi) van akkor már nem fujnám
azért írtam,hogy figyeljetek mert mert jó időt mond és ilyenkor a kukorica hamar ki tud kelni,és ráadásul esőt is mond
jobb lenne megszórni minél hamarabb
8741 hozzászólás
Válasz #5041. hozzászólásra
"eddig laudis volt ....",
Nekem a Laudis az jó szok lenni.
Ez olcsóbb, vagy van évelő gyomotok?
Válasz #5040. hozzászólásra
na princit vett fater is a kukra kivancsi leszek ra mert eddig laudis volt ....
Válasz #5035. hozzászólásra
Tibi 83
A Principal Plus van 1 hektáros kiszerelésben és jó évelő 1 és 2 szikűek ellen is.
Válasz #5038. hozzászólásra
Napraforgo meg a parlagfüt viszi bármilyen hormon szer de csak azt ami kint van 5 leveles korig ajánlott utána bántja a kukit viszont olcso.
A kukorica most kezd sorolni, holnap már mindenhol látszani fog. A parlagfű és a napraforgó pedig ömlik kifelé a földből. Kérdés, hogy mi legyen. Ha egy drága szer megy rá pl. Lumax, és talán jövőhéten megázik még jó lehet. Vagy várni vele még és principal plus gold osztott kezelés, +1 liter successor t vel? Ezek így nem olcsók, de a parlagfűvel nem akarok harcolni.. Mire poszt kezelés lesz addigra hatalmasak lesznek a gymok.. De ha a lumax meg elenged valamennyit, akkor lehet mégegyszer rá kell menni. Pedig még totálozva is volt vetés után. Íme:
Válasz #5036. hozzászólásra
Én előző években PRO NIck és CALARIS PRO csomagokat használtan nekem be jött mind a kettő
Válasz #5026. hozzászólásra
azért sietek annyira mert most 2-4 levelesek a gyomok azokat most viszi a gyomirto 2 hét mulva már lehet késö és gaz tenger lesz a kukibol egy kezelésben meg nem hiszek multévben is kétszer kellett és igy is nagoyn gazos volt a föld most nem akarom elbukni ezért érdekelne ki milyen kombináciot használ ..... szervestrágyázva is volt a föld aztán az is látszik hol volt a trágyarakás leboritva mert ott tiszta zöld már majdnem midnen nagy levelü gyomok jöttek ki rajta
Vagy esetleg tudtok valami jó magról kelő és évelő egyszikű gyomirtót kukoricára, ami kisebb kiszerelésben is van. LAUDIST tudtam szerezni, de nem vitte ki az átoktüskét, és a tarackbúzát sem.
Sziasztok!
Olyan segítséget szeretnék kérni tőletek, hogy ha valamelyikőtöknek esetleg van kimaradva NIC-IT gyomirtója, kérem írjon nekem. Kb. 1 ha/ra való kellene, mivel csak kis parcellában van kukoricám (csak egy pár tyúknak vetettem), és sajnos tele van tarackbúzával, és átoktüskével. Kétszikű gyom szinte nincs is benne.
NEM INGYEN kérem, de 5 ha-ra valót viszont nem tudom megvenni, illetve felesleges lenne. Kisebb kiszerelésben meg nem találtam.
Nagyon köszönöm előre is.
Válasz #5031. hozzászólásra
simán
tavalyelött sokkal nagyobbra szórtam
Akkor ekkora kukira mehet még Adengo?
Válasz #5029. hozzászólásra
Várd meg még ki szörösdik , csak a cirokra figyelj mert gyökérváltás után fujod kiheveri.
Kéne Lumaxozni de sokhelyen hantos a terep.
A félprofiktól profibb parasztok ilyenkor????
Én holnap szórom, ha tudom még az esö elött, a kuki meg most kelt ki 2 napja.
Az Adengot tulajdonképpen vetéstől 3-4 leveles korig lehet szórni és ha esöt kap akkor képes megújulni és gyomirtani.
De ha 3-4 héten belül nem kap esöt akkor b...tod, de ennek kicsi a valószinüsége, hogy legalább 5 mm esöt nem kap májusban.
Az Adengo-nak van később is hatása ha újra kap esőt!
De miért sietsz vele annyira?
itt egy kép a henger vs hengerezetlen területröl szerintem amug ysemmi különbség
kérdés ki mit csinálna vele mert jönnek a gyomok szép 2-4 levelesek a forgokban még most kezd jönni a kukorica mert most kapott essöt mit ajánlotok rá most lefujjam és késöbb is vagy várok picit és akkor egyszer? baja lesz e a most kelö kukoricának ha legyomritozzuk ? adengot halottam hogy jo lehet 3 levéltöl az meg már meg van de utánna kell még egyszer szorni ?
Válasz #5023. hozzászólásra
colombus 1.2 liter/ha
Válasz #5022. hozzászólásra
mivel csinálod?
Korai vetés 90%-ban napraforgó árva kelés van benne,de az rendesen.
Válasz #5017. hozzászólásra
Milyen géppel vetsz bele?
Sziasztok.
Tudna nekem valaki segíteni? Most vetettem először duosystem es kukoricát, cikloxidim rezisztenset, Alexandrát. A terület erősen fertőzött egyszikűekkel és van bőven kétszikű is. Az egyszikű gyomokra focus ultrát fújok, de mivel kombináljam a kétszikűek ellen. Van valakinek tapasztalata duo system kukoricák gyomirtásával kapcsolatban?
Előre is köszönöm!
Nicosh 4sc - ről van valakinek tapasztalata?
Válasz #5017. hozzászólásra
Én is Március elején zártam a szántást boronával, de 5 cm-nél nagyobb gyom nem volt benne egy hete. (akkor csináltam a magágyat. )
Egy kis darab föld nézett ki hasonlóan felénk, az kora őszi szántás volt, és 5 napja kapta az első művelést (tárcsa ) az idei évben.
Válasz #5016. hozzászólásra
Őszi szántás, márciusban szántáselmunkálás nehézboronával. Vetés után totálozva lesz.
Válasz #5014. hozzászólásra
Ez hogy tudott ennyire begyomosodni ? Milyen művelést kapott és mikor ?
Válasz #5014. hozzászólásra
Itt is lesz dolga a glifónak!
Idén a preposzt a sláger, kaszálnak a glifozát gyártók.. :D
Az adengo,még a 20centis kukoricát sem bántja.Ritka jó anyag.
Az adengo,még a 20centis kukoricát sem bántja.Ritka jó anyag.
Válasz #5000. hozzászólásra
Köszi
Ezen a totálison már én is gondolkoztam, de most du néztem és kel a kuki, , ugyhogy buktam. Sokáig tököltem vele.
A földekre, meg böven rá lehet menni, söt porol mint állat.
Válasz #5006. hozzászólásra
"A Dual Gold 960 EC elsősorban a magról kelő egyszikű gyomnövények ellen hatékony, magról kelő kétszikű gyomnövények, valamint évelő egy- és kétszikű gyomfajok ellen kombinációban kell alkalmazni, a kombinációs partner technológiai paramétereinek betartása mellett."
Merlin flex még kellene mellé, így vinné a kétszikűeket is.
Válasz #5002. hozzászólásra
Azt csinálsz amit akarsz, én így fogom hamarosan, és jól működik!!
Válasz #5005. hozzászólásra
Köszi!
szevasztok
Dual Gold kinek hogy vált be?
most fozátozni szeretném vetés után 2 nappal perje ellen, aztán 2 levelesen ezt mit menyyire visz ki?
köszönöm a segítséget
Válasz #5002. hozzászólásra
0,4l/ha
Az Adengo azt is kiviszi ami holnaputan ki kell, mert tartamhatása van.
A mechanikai gyomirtás jó, csak nálunk nem müxik, nem fogja kibirni oktoberig., az elmúlt évek szakszerütlen mg technikák miatt túl sok gazmag van a földben, ismerem a földjeimet
A kultizás se nagyon müxik, mert hülye háromszög alakú a föld és nagy lenne a taposási kár
Válasz #5003. hozzászólásra
Persze, preemergens, ill korai poszt 3-4 leveles korig
Tehát adengo kelés után is jó!??? Én. Sem tudok földre menni!
Válasz #5000. hozzászólásra
" egy liter/ha"
Melyiknek ennyi a dózisa?
Mi különbség van a mechanikai és a vegyszeres gyomirtás között?
Mivel a vegyszert mindig a föld végén illik bekeverni, a szavatossága meg általában fagymentes helyen több év, akkor hagyd meg jövőre és már spóroltás is.
A "gereblye" ugyanazt a gyolmot viszi mint a vegyszer?
nem
Azt is viszi, ami holnapután fog kijönni.
Na a vegyszered ezt nem tudja megölni.
Legalább káét sort kell neki adni vegyszerből.
mos tidőben vagy és a berena, majd két hét múlva a vegyszer, majd huzatás (kultivátor)
Válasz #4999. hozzászólásra
Köszi
De gyomirtozni mindenképp kell a gyomirtó meg már meg van, akkor meg toljuk ki amikor lehet.
Válasz #4998. hozzászólásra
Ha van egy óra eső nélkül a faludban és rá lehet menni a földre trakival, akkor szórd meg egy liter/ha totállal még kelés előtt, csodád művel!!! Csak ne legyen kint a kucca, mert akkor gáz lesz nagyon!!
Válasz #4998. hozzászólásra
"Mert a kuki még nem kelt ki de elég jó zöldül a vetés a gaztól és minél hamarabb le akarom nyomatni."
mint tudod, a vegyszer fogja a kukoricát is.
Volt már többször, hogy könnyű boronával (lovas), az éppen kelő kukoricát megboronáljuk. Úgy tanultuk, hogy szegben van a kukorica.
Ha éppen két fele ágazik akkor is lehet, csak ne nézz hátra.
Ez ér annyit, mint a vegyszer.
Amikor lehet meg kell húzatni. Ez sokat segít a vegyszernek is.
Sziasztok
Egy kezdő kérdés.
Az Adengot akkor elvileg vetéstől kezdve 3-4 leveles korig bármikor ki lehet szórni?
Mert a kuki még nem kelt ki de elég jó zöldül a vetés a gaztól és minél hamarabb le akarom nyomatni. De mire ez sikerül az idö miatt addigra valamilyen kelési stádiumban lesz a kukorica.
Válaszokat elöre is köszönöm
colizoli
Válasz #4996. hozzászólásra
Gázosodó hatása miatt a rögök között elrejtőző egyedeket is eléri!
Válasz #4995. hozzászólásra
Csak a klórpirifosz hatásos ellenük?
Válasz #4994. hozzászólásra
Klórpirifoszt neki!
Mai képek
Válasz #4992. hozzászólásra
ha csírába van nem gond de ha a felszin közelébe(1-2centi) van akkor már nem fujnám
azért írtam,hogy figyeljetek mert mert jó időt mond és ilyenkor a kukorica hamar ki tud kelni,és ráadásul esőt is mond
jobb lenne megszórni minél hamarabb