Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak614 FtEUR413.74 FtUSD396.67 FtCHF443.85 FtGBP498.5 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz #4840. hozzászólásra
A Cambió jó rá. A dikamba hatóanyag gyorsan hat.
A Focus ultrával vigyázz, kukoricában nem használható. Teljesen megfekteti.
Csak,akkor ha a kukorica (cikloxidim toleráns) lehet felhasználni, egyszikűek ellen Pl.: fenyércirok
Sziasztok!
A kukoricámban nagyon sok napraforgó kikelt , 20-25 cm-es.
Szerintetek mivel lehetne kinyomatni ?
Van itthon Cambiom nem tudom , hogy az kiviszi-e ?
Focus Ultrával kombinálva nyomnám ki , 3.5 liter/ha Cambio , ennyi dózis kiviszi ?
A kukoricát nem fogja meg nagyon ?
Válasz #4838. hozzászólásra
Görcsölük itt koma a saját nyomorúságunkon, aztán tudunk valamit tenni ellene?????? NEM, Lombtrágya??? Lehet, de mire rá tudsz menni ha kapott talajon elég kaját akkor amúgy is "rendbejön" valamennyire, nekem is volt ilyen, szórtam én rá minden földi jót, aztán mégis felezte a termést. Szóval értsük már meg hogy a természet az úr!!!! Akit megbántottam elnézést, nem szándékos volt
sos!!! sos!!!
Jo estet mindenkinek!!!
Ma veletlenul ossze lett keverve a monsoon es a merlin flexx. Jobban mondva 1,5 liter monsoon es 1 liter merlin flexx lett kiszorva egy hektarra. Mire szamithatok???? A kukorica 6-8 leveles allapotban van (meg). Kerlek segitsetek mit tegyek? Kiszaritsa a kukoricat???
Válasz #4814. hozzászólásra
Köszönöm a válaszodat, két kilót tettem hektáronként AN helyett. Ráadásul az Agrokernél javasolták, mert ezzel jobban járok. Remélem nem lesz gond e-miatt.
Válasz #4818. hozzászólásra
Szerintem ne várj mert ez az esős idő még több gyom fog elő jönni és utána nem bírsz vele ,ha rám halgatsz mihelyt lehet le fújod
Sziasztok!
Szerintetek a kukorica most 5-6 6-8 leveles állapotban van egy kis százaléka viszont 2-3 leveles,a gyom kb.1-2cm magas mivel lenne érdemes lefújni ami nem bántaná a kukit?Vagy várjak vele 2-3 hetet huzatás is elég neki?Tavaly laudis fújtam.Előre is köszönöm
Azért nem jó a karbamid, mert lúgosítja az oldatot nem nitrát ion szabadul fel. Az SU tipusú gyomirtók savanyúbb közegben dolgoznak jobban és a nitrát iun is segíti a bejutásukat a gyomnövénybe.
Sziasztok.
Érdeklődnék újrahajtott acatra mennék rá Cambioval 2,5l/ha. A kérdés kell e hozzá valamilyen tapadó szer (trend, dash stb.), mert az akkor még külön venni kellene.
Principalhoz mehet amnitrát 3-5 kg/ha. (pétisó, mas, karbamid nem jó) Egy vödörbe vagy hordóba víz majd hozzá az amnitrát vagy egyenesen a vegyszerbemosón keresztül, jól meg kell kevertetni jól oldódik.
A Trend így is kell mellé!
Sziasztok!
Valaki megtudja mondani hogy a Principal 25 df-hez lehet nitrogént hozzáadni,és mennyit.? És hogy lehet a leggyorsabban feloldani a szilárd műtrágyát? Kicsit túlnőtt a fenyércirok
Nekem is volt üröm gondom és akkor sikerült visszafogni amikor max 30 cm-es volt gyomirtáskor. Ha jól emlékszem 2 liter laudist + 0,5 liter banvelt kapott. Ami neked van a polcon abból úgy gondolom max dózis clio+3 liter cambio. Ha nem működik akkor még virágzás előtt kapa!
Általában szántjuk de volt forgatás nélkül is 2009-ben, tavaly ősszel kukorica górét leszántottuk.
Aztán azért érdekes ez a történet, mert 2011-ben elkezdték szántani a fiúk de bitang nehéz volt felszikkadt ekeszaggató vödörnyi rögek....
Megláttam abbahagyattam és kimentem meglazítottam a másik felét.
Ezt még Gergő 1220fórumtársunk is látta mert akkor jött el hozzám.
tavaly is kuki volt mint írtam és nemvolt benne üröm, esetleg ittott ritkán.
Most abban a felében amit 2011-ben szántottunk bitang üröm erdő van, amit lazítottam abban a felében meg alig van szó szerint, és tökéletesen elválik a kettő ott ahol 2011-ben a művelés is elvállt.
szanberg: A fekete üröm valószínűleg azért szaporodott el, mert nem volt rendesen megszántva a terület. Szoktál szántani, vagy forgatás nélkül alapművelsz? Lehet elég neki egy jó mély szántás is.
8741 hozzászólás
Válasz #4840. hozzászólásra
A Cambió jó rá. A dikamba hatóanyag gyorsan hat.
A Focus ultrával vigyázz, kukoricában nem használható. Teljesen megfekteti.
Csak,akkor ha a kukorica (cikloxidim toleráns) lehet felhasználni, egyszikűek ellen Pl.: fenyércirok
Sziasztok!
A kukoricámban nagyon sok napraforgó kikelt , 20-25 cm-es.
Szerintetek mivel lehetne kinyomatni ?
Van itthon Cambiom nem tudom , hogy az kiviszi-e ?
Focus Ultrával kombinálva nyomnám ki , 3.5 liter/ha Cambio , ennyi dózis kiviszi ?
A kukoricát nem fogja meg nagyon ?
Kösz a válaszotokat !!
Válasz #4838. hozzászólásra
Görcsölük itt koma a saját nyomorúságunkon, aztán tudunk valamit tenni ellene?????? NEM, Lombtrágya??? Lehet, de mire rá tudsz menni ha kapott talajon elég kaját akkor amúgy is "rendbejön" valamennyire, nekem is volt ilyen, szórtam én rá minden földi jót, aztán mégis felezte a termést. Szóval értsük már meg hogy a természet az úr!!!! Akit megbántottam elnézést, nem szándékos volt
Válasz #4837. hozzászólásra
Válasz #4829. hozzászólásra
fűtsél neki
Komolyabb lombtrágya. Yara, folicare, wuxal
Válasz #4832. hozzászólásra
Azt hiszem ezzel nem fogok büszkélkedni.....
Válasz #4833. hozzászólásra
Ha "feláll" ay idő akkor 5_7 napon belül rá tudsz majd menni és esetleg egy sorközmüvelés is segit, hogy melegedjen a talaj.....
Válasz #4831. hozzászólásra
Ne is mond..Kibb SZ ul néz ki... Nemhogy géppel még gyalog is alig lehet járni rajta
Válasz #4828. hozzászólásra
majd kérünk képeket a hatásról, legyen az gyom vagy kuki.
Növényspecifikus lombtrágya , jó sokféle összetevővel .
Esetleg valami algakivonatos lombtrágya is , + egy kis Amalgerol csodaszer ...
Van választék , csak pénz legyen !
Aztán lehet egyik se ér semmi , csak megnyugodsz, ha elköltöttél hektáronként 5-10 ezret...
Semmit, várni a jó időt ami már délután érezhető volt erre, igaz a kazánba begyújtottam.
Kinek mi a véleménye arol hogy mit lehetne kezdeni a belviz és a hideg idö miatt elszinesedett barnás lilás vöröses kukoricával
Köszi a válaszokat!
Remélem én is, de azért 2 és félszeres dózist kapott csóró kuki...
Két három nap mulva látszik már az eredmeny?
Válasz #4817. hozzászólásra
Az mi a képen amit meghagyott? Csillagpázsit? Nem látszik olyan jól.
Válasz #4822. hozzászólásra
Nem biztos hogy baja lesz , csak kicsit jobban meg fogja az biztos ...
Válasz #4823. hozzászólásra
Várj vele kicsit. Nem lesz nagy gáz talán. Elvileg nem lehet baja.
szerintem ki fogja bírni
Keszitsem a tarcsat?
sos!!! sos!!!
Jo estet mindenkinek!!!
Ma veletlenul ossze lett keverve a monsoon es a merlin flexx. Jobban mondva 1,5 liter monsoon es 1 liter merlin flexx lett kiszorva egy hektarra. Mire szamithatok???? A kukorica 6-8 leveles allapotban van (meg). Kerlek segitsetek mit tegyek? Kiszaritsa a kukoricat???
Válasz #4814. hozzászólásra
Köszönöm a válaszodat, két kilót tettem hektáronként AN helyett. Ráadásul az Agrokernél javasolták, mert ezzel jobban járok. Remélem nem lesz gond e-miatt.
Szerintem ne várj mert ez az esős idő még több gyom fog elő jönni és utána nem bírsz vele ,ha rám halgatsz mihelyt lehet le fújod
pedig azt mondtam volna én is
Sziasztok!
Szerintetek a kukorica most 5-6 6-8 leveles állapotban van egy kis százaléka viszont 2-3 leveles,a gyom kb.1-2cm magas mivel lenne érdemes lefújni ami nem bántaná a kukit?Vagy várjak vele 2-3 hetet huzatás is elég neki?Tavaly laudis fújtam.Előre is köszönöm
Mester pack hatása fenyér cirokra és folyondár szulákra,sztem jol dolgozik.
Válasz #4800. hozzászólásra
Az tényleg érdekes. Elvileg nem bírja a mélyművelést. Szakirodalom szerint
Válasz #4813. hozzászólásra
Ok. Érdeklődök a Kite-nél.
Válasz #4811. hozzászólásra
Azért nem jó a karbamid, mert lúgosítja az oldatot nem nitrát ion szabadul fel. Az SU tipusú gyomirtók savanyúbb közegben dolgoznak jobban és a nitrát iun is segíti a bejutásukat a gyomnövénybe.
Válasz #4812. hozzászólásra
esetleg egy kis pallos vagy nitrosol, sima oldott nitrogén
Sziasztok.
Érdeklődnék újrahajtott acatra mennék rá Cambioval 2,5l/ha. A kérdés kell e hozzá valamilyen tapadó szer (trend, dash stb.), mert az akkor még külön venni kellene.
Válasz #4809. hozzászólásra
Megtudnád mondani,hogy a karbamid miért nem jó?
Válasz #4809. hozzászólásra
Köszi a korrekt választ.
Válasz #4805. hozzászólásra
Principalhoz mehet amnitrát 3-5 kg/ha. (pétisó, mas, karbamid nem jó) Egy vödörbe vagy hordóba víz majd hozzá az amnitrát vagy egyenesen a vegyszerbemosón keresztül, jól meg kell kevertetni jól oldódik.
A Trend így is kell mellé!
Feketeürömre legjobb a colombus,a gyökerére is van hatása
Válasz #4805. hozzászólásra
Dash,vagy étolaj,8ha ra 3liter kell,akkor tapad
Válasz #4785. hozzászólásra
egy ismerősömnek tele volt a 22 hekis táblája foltokba feketeürömmel. nekiugrott a család és totálissal kifoltozták
Sziasztok!
Valaki megtudja mondani hogy a Principal 25 df-hez lehet nitrogént hozzáadni,és mennyit.? És hogy lehet a leggyorsabban feloldani a szilárd műtrágyát? Kicsit túlnőtt a fenyércirok
Válasz #4795. hozzászólásra
Kerti gomba, Ehető.
Szanberg
Nekem is volt üröm gondom és akkor sikerült visszafogni amikor max 30 cm-es volt gyomirtáskor. Ha jól emlékszem 2 liter laudist + 0,5 liter banvelt kapott. Ami neked van a polcon abból úgy gondolom max dózis clio+3 liter cambio. Ha nem működik akkor még virágzás előtt kapa!
Szántással felhoztad az üröm magot.
Válasz #4787. hozzászólásra
Nagyon változó.Jó évbe,6-8 tonna.
Válasz #4797. hozzászólásra
Általában szántjuk de volt forgatás nélkül is 2009-ben, tavaly ősszel kukorica górét leszántottuk.
Aztán azért érdekes ez a történet, mert 2011-ben elkezdték szántani a fiúk de bitang nehéz volt felszikkadt ekeszaggató vödörnyi rögek....
Megláttam abbahagyattam és kimentem meglazítottam a másik felét.
Ezt még Gergő 1220fórumtársunk is látta mert akkor jött el hozzám.
tavaly is kuki volt mint írtam és nemvolt benne üröm, esetleg ittott ritkán.
Most abban a felében amit 2011-ben szántottunk bitang üröm erdő van, amit lazítottam abban a felében meg alig van szó szerint, és tökéletesen elválik a kettő ott ahol 2011-ben a művelés is elvállt.
Erre varrjatok gombot, én nem is értem
Válasz #4798. hozzászólásra
Kár a gőzért, nem fogja semmi, csak a meszezés!
Sziasztok. mezei zsurló irtására valakinek lenne ötlete? Colombusra gondoltunk, 4 leveles a kukorica.
Válasz #4785. hozzászólásra
szanberg: A fekete üröm valószínűleg azért szaporodott el, mert nem volt rendesen megszántva a terület. Szoktál szántani, vagy forgatás nélkül alapművelsz? Lehet elég neki egy jó mély szántás is.
Válasz #4795. hozzászólásra
Halhatatlanok.
Válasz #4793. hozzászólásra
Milyen gomba ez mert a negrók szedegetik. Túlélik ha megeszik?
Válasz #4793. hozzászólásra
Kultivátor meg 40-fok meleg.
Válasz #4789. hozzászólásra
Gomba ölő
Válasz #4789. hozzászólásra
43-as acélbetétes