Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak614 FtEUR413.22 FtUSD397.3 FtCHF442.87 FtGBP497.76 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Segítséget kérnék!
Lefújtuk a kukit 3-levélben Adengo+2,4D vel. Elég jól fogta eddig a területet, de az acat újraéledt. Most 6 leveles a kukorica. Mit javasoltok mit fújjunk rá? Nekem a Colombus vagy a Cambio-t ajánlották.
Az esős évszak beálta előtt 2-3 leveles állapotban fujtunk Adengót .
A terület erősen fertőzött volt muhar parlagfű és napraforgó árvakeléssel (A kuki sorok nem látszottak a dudvától ).
Akkor írtam is hogy 1 hét után semmi hatása nincs a szernek .
Na de ma láttam a területet és LE A KALAPPAL!!!
Kristály tiszta a terület a kuki már 40 centis és a dudva már nem hiszem hogy ki bír fejlődni benne.
Nagyon kellemesen csalódtam a szerben.
Persze gondolom a legjobb búza után tarlóban tárcsa után hagyni kijönni és szeptember körül egy komoly totálissal, magas dózissal kiütni, hogy a télre készülő visszadolgozással a rizómákba is levigye.
Nálunk itt nagyon gyomos már minden kukorica, egyszerűen nemtudunk a folyamatos esőktől dolgozni.
Csúnyák a felnőtt boksor csomók ebszékfű meg fekete üröm foltokban, illetve mindenhol muhar is játszik meg egyéb más kétszikű gyomok is.
Egyik táblán a napraforgó árvakelés igen erős majdnem akkora mint a kukorica, sőt... Nyomatni kéne feszt csak lenne pár nap jóidő eső és szél mentes.
Amit lefújtunk azok alakulnak, a Zeagran nico teccik mert igen gyorsan leperzsel mindent, pár nap alatt, pedig hűvös volt meg eső leégette a sorok közül a gyomokat mindegy milyen mennyi és mekkora is az ellenség.
Viszont ahol átfedés volt ott megcsípte a kukoricát is, erre vigyázni kell, nomeg most az esős idők között kivesszük a nonitot belőle.
Igen csúnya látvány most a mi határunk, pedig a kukoricák nem lennének rosszak, a vízállásos foltokat kivéve persze.
Annyi viszont, hogy a most kalászoló búzákat tegnap és mámma sikerült legombázni idejében, ez legalább már megvan.
Válasz #4729. hozzászólásra
Sajnos még nem láttam a kolegáét, én még csak egy hete szórtam és pénteken voltam arra akkor már egy kicsit sárgult a közepe de majd teszek fel képeket ha ki tudok menni
Válasz #4726. hozzászólásra
Calaris pro itt felénk is jó választásnak tűnik nekem is ez van igaz még csak egy kicsit látszik a hatása de egy kolega komolyan gyomosodott földbe tesztelte kb.25-30napja és azt mondta hogy szuper!!
OK megbeszéltük!! Csak most a várva várt esö megérkezett ezért pilanatnyilag nem lehet közlekedni a düllö utakon de ha ki tudok menni rögtön fölnyomom a képeket..Aztán lesz ajajj rendesen.. A gyomfélék imádják az ilyen idöt
én is bizonytalan voltam benne, emiatt néztem meg, hogy benne van-e a spektrumában, de gondolom a kint lévő egyedekre gondoltak, akkor viszont:
bármi + 2 kultivátor (1 töltögetős)
Nem ugyan az a tábla, kb 1,5 hete gyomirtva. A calaris pro takarít látványosan, mind 1, mind 2 szikűt, acatot is szárítja. PPG kétszikű elleni hatása szintén kiváló, kakaslábfű, muhar most kezd kicsit világosodni, szerintem jó lesz. Apró szulákot még nem nagyon bántotta Alsó képen csillagpázsit ellen nem látok még semmit. Picit fakul, de nem az összes része. Lehet már kicsit túlfejlett volt, remélem kiviszi, borzalmas gyom
A kukorica meg sárgul. 13 C van... Ez csak a hidegnek tudható be, vagy a másfél hete fújt gyomirtó is közrejátszott?
Az Ordax-szal is úgy jártunk, mint a Laudissal.
Gyönyörűen mindent kitakarított, öröm volt nézni. Gyorsan és hatékonyan.
Nem esett rá az eső azonnal, csak 1-2 nap múltán, s egyébként meg meleg is volt.
Most meg hogy jött az eső, szépen bújik kifelé a selyemmályva - legalábbis megítélésem szerint az, még éppen csak bújkál, de jó sűrűn.
HA ez igy van ahogyan mondod akkor véleményed szerint mi a megoldás?? Kérlek mondj egy számodra tuti biztos és jól bevált szert Sajn mire oda jutok hogy 5-6 leveles lesz a vegyesen kelt kukoricám igencsak gazos lesz a területem és nem bizhatom a véletlenre..
Ordax talajhatásával mik a tapasztalatok? BASF honlapon azt írja, hogy van neki. Csak nem értem akkor, hogy meddig nem szabad megázni a kezelésnek, hogy levélen is hasson.
ennek is kell a napfény, meg kis jó idő, akkor dolgozik jól, múltkor világosított fel a BAYER-es, mikor az Adengo miatt felhívtam. Ha van napfény, akkor van UV sugárzás, és dolgozik a szer, menj ki UV lámpákkal a szórókereten!
Itt is ez volt a helyzet: úgy nézett ki, hogy mindent kivitt.
Most meg........
Az ára pedig megvan. De nem sajnálná az ember, ha nem okozna csalódást.
Tavaly jól takarított, nem volt utána sem gond - most valami nem stimmel vele.
Mert nincs tartamhatása a Laudisnak.Nehéz jókor elkapni.De olyan is volt már,hogy jókor szórtuk úgy nézett ki hogy visz mindent aztán újrazöldült tőle a muhar,pedig max dózis volt. Ha nagy a kukorica és mást nem lehet szórni akkor jó de nem szabad rá alapozni a gyomírtást.
8741 hozzászólás
Segítséget kérnék!
Lefújtuk a kukit 3-levélben Adengo+2,4D vel. Elég jól fogta eddig a területet, de az acat újraéledt. Most 6 leveles a kukorica. Mit javasoltok mit fújjunk rá? Nekem a Colombus vagy a Cambio-t ajánlották.
Válasz #4739. hozzászólásra
Köszönöm!
Válasz #4737. hozzászólásra
Egyáltalán nem fogja a kukit de a többi növényt kipucolta.
Sosem volt még ilyen tiszta gyommentes földünk.
Válasz #4736. hozzászólásra
Nekem a tavalyi merlin tisztán tartja az idei kukit is.
Válasz #4734. hozzászólásra
A kukorica az milyen fajta?? És látszik e hogy a gyomírtó megfogta volna??
Válasz #4734. hozzászólásra
Igen az Adengot legjobb posztemergensen kifujni,amikor a gyomok pár cm-sek. Később nehezebben hat.
Amugy igen sok ismerösöm ezt használja!!
Válasz #4733. hozzászólásra
A Colombus szerintem is megoldja a problémádat, Armada csomagban Moonsonnal igazán kiváló munkát végez.
Az esős évszak beálta előtt 2-3 leveles állapotban fujtunk Adengót .
A terület erősen fertőzött volt muhar parlagfű és napraforgó árvakeléssel (A kuki sorok nem látszottak a dudvától ).
Akkor írtam is hogy 1 hét után semmi hatása nincs a szernek .
Na de ma láttam a területet és LE A KALAPPAL!!!
Kristály tiszta a terület a kuki már 40 centis és a dudva már nem hiszem hogy ki bír fejlődni benne.
Nagyon kellemesen csalódtam a szerben.
Válasz #4732. hozzászólásra
Fekete ürömre szerintem Colombus max dózisban.
Persze gondolom a legjobb búza után tarlóban tárcsa után hagyni kijönni és szeptember körül egy komoly totálissal, magas dózissal kiütni, hogy a télre készülő visszadolgozással a rizómákba is levigye.
Továbbá szerintetek a fekete ürmöt mivel lehetne kitakarítani végleg a fődekből???
leütni leüti mindegyik drága komoly vegyszer de jövőre újra ott lesz tőről.
Cambio-t mondják, hogy jó neki.
Stellar önmagában eléglenne neki?
Nálunk itt nagyon gyomos már minden kukorica, egyszerűen nemtudunk a folyamatos esőktől dolgozni.
Csúnyák a felnőtt boksor csomók ebszékfű meg fekete üröm foltokban, illetve mindenhol muhar is játszik meg egyéb más kétszikű gyomok is.
Egyik táblán a napraforgó árvakelés igen erős majdnem akkora mint a kukorica, sőt... Nyomatni kéne feszt csak lenne pár nap jóidő eső és szél mentes.
Amit lefújtunk azok alakulnak, a Zeagran nico teccik mert igen gyorsan leperzsel mindent, pár nap alatt, pedig hűvös volt meg eső leégette a sorok közül a gyomokat mindegy milyen mennyi és mekkora is az ellenség.
Viszont ahol átfedés volt ott megcsípte a kukoricát is, erre vigyázni kell, nomeg most az esős idők között kivesszük a nonitot belőle.
Igen csúnya látvány most a mi határunk, pedig a kukoricák nem lennének rosszak, a vízállásos foltokat kivéve persze.
Annyi viszont, hogy a most kalászoló búzákat tegnap és mámma sikerült legombázni idejében, ez legalább már megvan.
Válasz #4729. hozzászólásra
Sajnos még nem láttam a kolegáét, én még csak egy hete szórtam és pénteken voltam arra akkor már egy kicsit sárgult a közepe de majd teszek fel képeket ha ki tudok menni
Válasz #4727. hozzászólásra
A muhart is viszi rendesen,mert a prosiban csak mérsékelten érzékenynek írja a muharféléket?
Válasz #4727. hozzászólásra
Akkor még egy biztató vélemény.
Válasz #4726. hozzászólásra
Calaris pro itt felénk is jó választásnak tűnik nekem is ez van igaz még csak egy kicsit látszik a hatása de egy kolega komolyan gyomosodott földbe tesztelte kb.25-30napja és azt mondta hogy szuper!!
Válasz #4712. hozzászólásra
Válasz #4723. hozzászólásra
Válasz #4719. hozzászólásra
Idáig a Dezormant fujtuk majd a Principal pluszt De tavaly semmi meglepö és semmi váratlan nem volt.. Régen meg Titusz- plusz- Cambiót..
Válasz #4717. hozzászólásra
OK megbeszéltük!! Csak most a várva várt esö megérkezett ezért pilanatnyilag nem lehet közlekedni a düllö utakon de ha ki tudok menni rögtön fölnyomom a képeket..Aztán lesz ajajj rendesen.. A gyomfélék imádják az ilyen idöt
Válasz #4715. hozzászólásra
Szivesen, bár gondolom ez még nem végeredmény.
Python optima csomagot használt valaki? Arra nagyon kíváncsi lennék. Meg az árra is amennyiért hozzájutott.
Válasz #4720. hozzászólásra
vagy a CAlarisPro
Az ilyenek se tudják a magról kelő selyemmályvát, mint a lumax?
Válasz #4716. hozzászólásra
Két menetes gyomirtás . Nem kell feltétlen talaj hatású szer.
Először 2-3 levélnél , majd 7-8 nál még egyszer.
Ez úgy 18-20 ezer nettó minimum , de tökéletes...
Válasz #4713. hozzászólásra
én is bizonytalan voltam benne, emiatt néztem meg, hogy benne van-e a spektrumában, de gondolom a kint lévő egyedekre gondoltak, akkor viszont:
bármi + 2 kultivátor (1 töltögetős)
Válasz #4716. hozzászólásra
Dobj fel képet a gyomösszetételröl fejlettségröl aztán majd az okosok megmondják mit mikor:-) De szerezz be dupla réses légbeszívásos fúvókát is :-)
Válasz #4709. hozzászólásra
Azt gondolom, én fizetem a számlát!! Csak valaki Garantálja azt hogy kitisztúl az a nyamvatt kukorica..
Válasz #4714. hozzászólásra
Kösz a képeket !
Calaris pro:
Principal plus gold:
Nem ugyan az a tábla, kb 1,5 hete gyomirtva. A calaris pro takarít látványosan, mind 1, mind 2 szikűt, acatot is szárítja. PPG kétszikű elleni hatása szintén kiváló, kakaslábfű, muhar most kezd kicsit világosodni, szerintem jó lesz. Apró szulákot még nem nagyon bántotta Alsó képen csillagpázsit ellen nem látok még semmit. Picit fakul, de nem az összes része. Lehet már kicsit túlfejlett volt, remélem kiviszi, borzalmas gyom
A kukorica meg sárgul. 13 C van... Ez csak a hidegnek tudható be, vagy a másfél hete fújt gyomirtó is közrejátszott?
Válasz #4711. hozzászólásra
Selyemmályvának elég nagy a magja és nagyon mélyről is képes csírázni. Csírázásgátló hatású szerek szinte hatástalanok a nagymagvúakkal szemben.
Válasz #4711. hozzászólásra
akkor neked ezentúl ajánlott a bármi + 2-3 liter Succesor T, az talán megfogja, annak most sem késő még, igaz nem óccsós
Válasz #4703. hozzászólásra
Az Ordax-szal is úgy jártunk, mint a Laudissal.
Gyönyörűen mindent kitakarított, öröm volt nézni. Gyorsan és hatékonyan.
Nem esett rá az eső azonnal, csak 1-2 nap múltán, s egyébként meg meleg is volt.
Most meg hogy jött az eső, szépen bújik kifelé a selyemmályva - legalábbis megítélésem szerint az, még éppen csak bújkál, de jó sűrűn.
Válasz #4699. hozzászólásra
Háááát...akkoriban volt UV hatás bőven.
Legalábbis én jól leégtem azokban a napokban.
Válasz #4708. hozzászólásra
Állok elébe, már csak a finanszírozót kell megtalálni
Válasz #4707. hozzászólásra
Szivesen biztositok helyet a további kisérleteidnek!!
Válasz #4702. hozzászólásra
Az újabbak közül a Monsoon active + Dicopur top elég jól dolgozott ,olyan fekete rétin próbáltam mint ami felétek van, és még tartamhatása is van .
Válasz #4704. hozzászólásra
semmi nem kell, nedvesítő is benne van
Válasz #4702. hozzászólásra
Nic-It . callisto
Üdv!
Laudis mellé érdemes még valamit tenni?
Válasz #4701. hozzászólásra
ha már 2-3 órát nem ázik meg, akkor látványos lesz
Válasz #4697. hozzászólásra
HA ez igy van ahogyan mondod akkor véleményed szerint mi a megoldás?? Kérlek mondj egy számodra tuti biztos és jól bevált szert Sajn mire oda jutok hogy 5-6 leveles lesz a vegyesen kelt kukoricám igencsak gazos lesz a területem és nem bizhatom a véletlenre..
Ordax talajhatásával mik a tapasztalatok? BASF honlapon azt írja, hogy van neki. Csak nem értem akkor, hogy meddig nem szabad megázni a kezelésnek, hogy levélen is hasson.
Válasz #4698. hozzászólásra
Ez igazából tipikus második szer ...
Kell valami alap , és aztán ha kell a végén ez.
Válasz #4698. hozzászólásra
ennek is kell a napfény, meg kis jó idő, akkor dolgozik jól, múltkor világosított fel a BAYER-es, mikor az Adengo miatt felhívtam. Ha van napfény, akkor van UV sugárzás, és dolgozik a szer, menj ki UV lámpákkal a szórókereten!
Válasz #4697. hozzászólásra
Itt is ez volt a helyzet: úgy nézett ki, hogy mindent kivitt.
Most meg........
Az ára pedig megvan. De nem sajnálná az ember, ha nem okozna csalódást.
Tavaly jól takarított, nem volt utána sem gond - most valami nem stimmel vele.
Válasz #4696. hozzászólásra
Mert nincs tartamhatása a Laudisnak.Nehéz jókor elkapni.De olyan is volt már,hogy jókor szórtuk úgy nézett ki hogy visz mindent aztán újrazöldült tőle a muhar,pedig max dózis volt. Ha nagy a kukorica és mást nem lehet szórni akkor jó de nem szabad rá alapozni a gyomírtást.
Válasz #4695. hozzászólásra
Azzal kezeltünk több darab kukit.
Ma hívott bennünket az egyik ismerős, hogy újra jön benne a gaz.
Másik szer az Ordax volt más darabban. Tegnap néztem, szépen bújkál kifelé a földből a selyemmályva.
Lehet kezdeni újra a vegyszerezést.
Válasz #4691. hozzászólásra
A Laudis egy jó választás , bár nem a legolcsóbb...
De elvileg mindent visz és a nagyobb kukoricában sem csinál bajt.
Idén ez lesz a menő
http://www.youtube.com/watch?v=SlMwRveVvhg
Válasz #4692. hozzászólásra
csütörtök-pénteken volt jobbidő, azóta esik itt is, szóval ha végeztetek jöhettek bérbe vágni
Válasz #4690. hozzászólásra
Mostanában ennek híjján vagyunk. Így megy tovább megint előkell venni a lánctalpú kombájnt.