Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak614 FtEUR411.69 FtUSD396.2 FtCHF437.45 FtGBP497.51 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz #4445. hozzászólásra
Esély van, de kérdés, hogy érdemes-e kockáztatni?
Mivel tojás alakban telel, ami a leg ellenálóbb fejlődési stádium valószínűleg lesz lárva is a belvíz ellenére.
Ha kísérletező kedvű a barátod itt a lehetőség!
Üdv. mindenkinek! Érdekelne, hogy volt-e már tapasztalata valakinek a következő esetben? Egy ismerősöm kukoricáját tavaly a kukorica bogár támadta meg amitől ugye az egész lefeküdt. A terület vízzel volt borítva és így két hétig vízben feküdt a kukorica. Szóval a kérdés: van rá esély, hogy elpusztult a kukoricabogár?
üdv˘!1-2 levélbe lévő kukoricát merlinnel /0,5l /ha és guardian maxx/1,5l ha fujtunk pár napja esőt még nem kapott egy kicsit foltos a kuk.talán nagy volt a dozis kiheveri ezt
Válasz #4435. hozzászólásra
Holnap megyünk ki megint mert jönnek a helyi vadászok, mert a disznó is eszi ki a magot, 20-30 méteres hosszba, pedig 95-100% lenne a kelés.....
Válasz #4428. hozzászólásra
Mospilan van itthon, ez felszívódós szer, a piretroid hatóanyag nem is biztos hogy jó lenne mert sok bolha a kuki fonákján van, oda a vegyszer meg nemigen megy
nem muszály ,de van egy lélektani határ amit már nem fog kiheverni a kuki tehát nem fog regenálodni hanem a bolha plusz a hőség által "elhamvad"!!!!
nagyon figyeld ha kell reggel és este mert csodákra képes!
Üdv!
Kukoricán bolhát észleltetek valamerre? itt tiszta bolha, muszáj lesz letolni rovarölővel, lyukasak a levelek, van olyan ahol 5 db is van egy növényen
De a listaárból ha engednek 25%-ot + a helyi Syngentás kereskedős is tud + kedvezményt adni akkor kijöhet 7000(nettó)-ből...
Nekem a Syngentás mondta ezt .
Aztán majd meglátjuk .
8000-től többet nem adunk érte , mert a régi bevált módszer ennyiben van és az jó.(Basis15gr+1 liter DMA6.korai postba)
Ha van szakirányítód ír 1 vényt megveszed az 1est a nevedre ezt valaki aki arra jogosult bérbe számla ellenében kifújja ez így korrekt, permetezési naplót meg a bérmunkánál a vállalkozó szakirányítója ír neked alá ez így 100% rendben van.
Vagy szerzel zöldkönyvet meg szakirányítót és fújod magadnak és vezeted a naplót amit a szakirányítód aláír és pecsétel ez is 100% korrekt, a többi opció sántít.
Ha a területre igényel valaki támogatást akkor bármikor kaphat 1 km ellenőrzést és az ellenőr jóindulatán múlik onnantól h mi lesz veled ha nem így csinálod.
Miért lehetek egyébként sz.rban? Igaz nem én igényelem a területalapút, de nem is én fújnám ki a szert. Szóval a család használja a földet és veszem a szert, bérben pedig kifújják. Milyen igazolás kell ehhez hogy valaki bele ne köthessen?
Jójó, igazatok van, csak hirtelen felindulásból mondtam. Természetesen minél nagyobb gazdálkodó valaki, annál több kedvezményt kap. A hétvégén én is körbekérdezgetek az ismerősöknél, biztos tud valaki segíteni. Köszi mindenkinek
Ha találsz 1 szakirányítót aki ír neked vényt megveheted az I.est, csak nem fújhatod ki, 1ébbként meg zöldkönyv nélkül sz*ban leszel ha igényelsz területalaput hidd el.
Ez marhaság, ugyan ezt elmondhatja az 50 hektáros gazda, amikor a sok hektáros növényvédő szeres csomagokat látja, vagy a 100 hektáros, az 1-2000 hektáros üzemekkel szemben.
Kérj valakitől, legfeljebb nem róla számlád, amíg nincs zöld könyved.
Épp ez a gondom, hogy a kicsik mindig háttérbe vannak szorítva, én sem használnám másra ezeket a szereket mint azok akik valóban megvehetik. Én vegyem meg a rosszabb szereket drágábban, nehogy gyommentes kukoricám legyen. Zöld könyv is tervben van, ha indul a közelemben tanfolyam fogok jelentkezni...
Üdv!
Nem nagyon ismerjük a gyomokat, ha szerencsénk van és csak kétszikű van benne akkor kap egy olcsó hormont később meg a principal csomagot, de lehet várni kell egy kicsit és 3 levéltől lehet fújni a princit, aztán osztott kezelésbe kimegy, az eggyik részén acatos nagyon, a többi ilyen kis apró gyom de mint a kefe olyan sűrűn jön, majd holnap a növvédős megmondja a tutit rá...
Válasz #4396. hozzászólásra
Én is olvastam már róla, jó cuccnak tűnik minden gyomra, viszont I. kategóriás. Hol tudnék én hozzájutni Szabolcs megyében vagy kitől kellene erre valami engedélyt kérnem? Ugyanis nekem nincs felsőfokú végzettségem ezekhez a szerekhez.
Üdv!
korai poszt szert ki milyet ajánl? jön a gyom veszettül a kukoricába, ami most keleget, muszáj lesz kétszer fújni, most valami olcsó kéne, másodiknak meg menne a principal plus gold 6-7 levélbe.
8746 hozzászólás
Válasz #4445. hozzászólásra
Esély van, de kérdés, hogy érdemes-e kockáztatni?
Mivel tojás alakban telel, ami a leg ellenálóbb fejlődési stádium valószínűleg lesz lárva is a belvíz ellenére.
Ha kísérletező kedvű a barátod itt a lehetőség!
Üdv. mindenkinek! Érdekelne, hogy volt-e már tapasztalata valakinek a következő esetben? Egy ismerősöm kukoricáját tavaly a kukorica bogár támadta meg amitől ugye az egész lefeküdt. A terület vízzel volt borítva és így két hétig vízben feküdt a kukorica. Szóval a kérdés: van rá esély, hogy elpusztult a kukoricabogár?
Válasz #4436. hozzászólásra
Nekünk kb 90 %-át kitúrták a kilométer hosszú földön 3 nap alatt.
Mit lehetne vetni még helyette?
Szudánifű? esetleg vmi ötlet? takarmánynövény is jó vmi 1 éves.
kukorica alig van kisorolva de a nád már 20-30cm benne mi rá a gyogymód? ki mit ajánl??
Üdv.
Nem pont gyomirtás téma, de meg kellene ijednem a kukorica bolhától a földemen , vagy kinövi a kukorica a rágását?
üdv˘!1-2 levélbe lévő kukoricát merlinnel /0,5l /ha és guardian maxx/1,5l ha fujtunk pár napja esőt még nem kapott egy kicsit foltos a kuk.talán nagy volt a dozis kiheveri ezt
Válasz #4438. hozzászólásra
Python csomag a DOW-tól az való neked az acatosba korai posztra
Válasz #4438. hozzászólásra
Valamelyik hormon.
Erősen acatos területre tud valaki valami nagyon hatásos gyomírtó szert lehetőleg pre vagy korai poszt kezeléshez.
Válasz #4436. hozzászólásra
a gazdát sok irányból érik a csapások......................
Válasz #4435. hozzászólásra
Holnap megyünk ki megint mert jönnek a helyi vadászok, mert a disznó is eszi ki a magot, 20-30 méteres hosszba, pedig 95-100% lenne a kelés.....
Válasz #4432. hozzászólásra
2 levelesen 4-5 darab kezd felső határ lenni .igen eső visszafogja őket.1 napra!!
Válasz #4431. hozzászólásra
Üdv!
Ha csináljuk akkor rányomjuk a Mospilant, 2 hét hatástartama van, csak drágább mint a piretroid szerek
Válasz #4430. hozzászólásra
az jónak tűnik mert felszívódó bár nem használtuk bolhára ,illetve ilyenkor sajna kicsi kontaktot is kell hozzá adni megéri!
Válasz #4429. hozzászólásra
tegnap mikor néztük 4-5 db volt egy növényen, ma eső után voltunk be voltak húzódva a kuki szívébe
Válasz #4430. hozzászólásra
A FURY a leghatásosabb ( az a legkeményebb piretroid)
Válasz #4428. hozzászólásra
Mospilan van itthon, ez felszívódós szer, a piretroid hatóanyag nem is biztos hogy jó lenne mert sok bolha a kuki fonákján van, oda a vegyszer meg nemigen megy
Válasz #4427. hozzászólásra
ekkor is a dögöket szórtuk!!
Válasz #4427. hozzászólásra
nem muszály ,de van egy lélektani határ amit már nem fog kiheverni a kuki tehát nem fog regenálodni hanem a bolha plusz a hőség által "elhamvad"!!!!
nagyon figyeld ha kell reggel és este mert csodákra képes!
Üdv!
kukorica 1-2 leveles és a bolha eszi, kell e rovarölőzni vagy kinövi a kukorica?
Válasz #4418. hozzászólásra
Gazdálkodási napló a területalapú támogatáshoz miért kell? Nem csak az AGK-hoz kell?
Válasz #4424. hozzászólásra
Tavaly ez a kettő kijött asszem 18-ból a KITE-nél...
Válasz #4423. hozzászólásra
Ez így 20 körül megáll kb
Hát most nekünk is kétszer kell nyomni mert új föld idéntől került hozzánk és a gyom az brutális
Válasz #4421. hozzászólásra
Semeddig , nincs tartamhatása.
De még 7 levél körül adunk neki egy POST kezelést is(Samson+Colombus KITE)
Arra viszont jó hogy nem csapadék függő és 3 levél-nél kirakva tiszta föld addig még jön a következő gyomirtás.
Üdv!
Kukoricán bolhát észleltetek valamerre? itt tiszta bolha, muszáj lesz letolni rovarölővel, lyukasak a levelek, van olyan ahol 5 db is van egy növényen
Válasz #4420. hozzászólásra
Üdv!
És eza kombinációtól meddig tiszta a kukorica? Kell e még valamivel rámenni még ?
Válasz #4404. hozzászólásra
Hát lehet mennyiség függő is.
De a listaárból ha engednek 25%-ot + a helyi Syngentás kereskedős is tud + kedvezményt adni akkor kijöhet 7000(nettó)-ből...
Nekem a Syngentás mondta ezt .
Aztán majd meglátjuk .
8000-től többet nem adunk érte , mert a régi bevált módszer ennyiben van és az jó.(Basis15gr+1 liter DMA6.korai postba)
Válasz #4417. hozzászólásra
Ha van szakirányítód ír 1 vényt megveszed az 1est a nevedre ezt valaki aki arra jogosult bérbe számla ellenében kifújja ez így korrekt, permetezési naplót meg a bérmunkánál a vállalkozó szakirányítója ír neked alá ez így 100% rendben van.
Vagy szerzel zöldkönyvet meg szakirányítót és fújod magadnak és vezeted a naplót amit a szakirányítód aláír és pecsétel ez is 100% korrekt, a többi opció sántít.
Ha a területre igényel valaki támogatást akkor bármikor kaphat 1 km ellenőrzést és az ellenőr jóindulatán múlik onnantól h mi lesz veled ha nem így csinálod.
Válasz #4417. hozzászólásra
zöldkönyv + recept kell, a csomagoló anyagot is Cseberen keresztül kell leadni + gazdálkodási napló
Válasz #4414. hozzászólásra
Miért lehetek egyébként sz.rban? Igaz nem én igényelem a területalapút, de nem is én fújnám ki a szert. Szóval a család használja a földet és veszem a szert, bérben pedig kifújják. Milyen igazolás kell ehhez hogy valaki bele ne köthessen?
Válasz #4413. hozzászólásra
az elejével egyet értek, számla nélkül növszert szerezni viszont rizikós játék, bele lehet szaladni sok durva dologba inkább ésszel
Válasz #4413. hozzászólásra
Jójó, igazatok van, csak hirtelen felindulásból mondtam. Természetesen minél nagyobb gazdálkodó valaki, annál több kedvezményt kap. A hétvégén én is körbekérdezgetek az ismerősöknél, biztos tud valaki segíteni. Köszi mindenkinek
Válasz #4410. hozzászólásra
Ha találsz 1 szakirányítót aki ír neked vényt megveheted az I.est, csak nem fújhatod ki, 1ébbként meg zöldkönyv nélkül sz*ban leszel ha igényelsz területalaput hidd el.
Ez marhaság, ugyan ezt elmondhatja az 50 hektáros gazda, amikor a sok hektáros növényvédő szeres csomagokat látja, vagy a 100 hektáros, az 1-2000 hektáros üzemekkel szemben.
Kérj valakitől, legfeljebb nem róla számlád, amíg nincs zöld könyved.
Válasz #4409. hozzászólásra
Adengo 5 levélig is, BAYER-os mondta (tudom mi van a papírra írva)
Keress a környékeden egy növényvédőst és ad szaktanácsot és receptet is!
Válasz #4407. hozzászólásra
Épp ez a gondom, hogy a kicsik mindig háttérbe vannak szorítva, én sem használnám másra ezeket a szereket mint azok akik valóban megvehetik. Én vegyem meg a rosszabb szereket drágábban, nehogy gyommentes kukoricám legyen. Zöld könyv is tervben van, ha indul a közelemben tanfolyam fogok jelentkezni...
Adengot vetés után 3 leveles korig bármikor kifújhatom?
Vagy jobb lenne később szórni, mint szögcsíra állapotban?
Válasz #4403. hozzászólásra
Üdv!
Nem nagyon ismerjük a gyomokat, ha szerencsénk van és csak kétszikű van benne akkor kap egy olcsó hormont később meg a principal csomagot, de lehet várni kell egy kicsit és 3 levéltől lehet fújni a princit, aztán osztott kezelésbe kimegy, az eggyik részén acatos nagyon, a többi ilyen kis apró gyom de mint a kefe olyan sűrűn jön, majd holnap a növvédős megmondja a tutit rá...
Válasz #4406. hozzászólásra
ha nincs zöldkönyv akkor felejtős, ha van akkor vényt adnak a nagyok hozzá
Válasz #4405. hozzászólásra
- KITE, IKR, helyi integrátor (ahova terményt viszel be), gazdabolt, vagy valami helyi gazdával leboltolod.
Válasz #4396. hozzászólásra
Én is olvastam már róla, jó cuccnak tűnik minden gyomra, viszont I. kategóriás. Hol tudnék én hozzájutni Szabolcs megyében vagy kitől kellene erre valami engedélyt kérnem? Ugyanis nekem nincs felsőfokú végzettségem ezekhez a szerekhez.
Válasz #4385. hozzászólásra
Tisztelt drenthe evo hol lehet a Calaris prot 6-7000/ha ért kapni ?
Válasz #4401. hozzászólásra
Attól függ milyen gyomod van. Adengo is lehet. Az se olyan eget rengetően drága. Az hat levélről is, nem csak talajról.
Válasz #4401. hozzászólásra
Stellar??????????http://www.nov-szer.hu/termekek/adatlap/stellar.pdf
Üdv!
korai poszt szert ki milyet ajánl? jön a gyom veszettül a kukoricába, ami most keleget, muszáj lesz kétszer fújni, most valami olcsó kéne, másodiknak meg menne a principal plus gold 6-7 levélbe.
Válasz #4397. hozzászólásra
A Succesor T, állítólag elég jó a parlagfűre, olyat keress, amiben benne van, de gondolom inkább 2 liter vagy feletti dózisban
Válasz #4398. hozzászólásra
Pre. kezelést szeretnék és erre kéne parlagfűre valamennyire hatásos és olcsó szer változó talajtípus mellett is.
Válasz #4397. hozzászólásra
100%-ban sikeres preemergens nincs parlagfű ellen. Én korai-postba próbálnám megfogni, akkor sokkal nagyobb az esély.
Sziasztok!
Tudnátok mondani valami jó/olcsó kukorica gyomírtó szert?
Főleg parlagfűre preemergens.
2 hektárnyi terület de fele homokos fele meg egész jó föld.