Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak651 FtBenzin árak635 FtEUR412.88 FtUSD404.37 FtCHF439.95 FtGBP492.13 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
11 napja fújtunk accent+sucessor kombinációt, szépen kitakarított, és a 2. napon kapott 5 mili esőt, majd ma a 11. napon eddig 23-at, milyen talajhatást várhatok a sucessor t-től. Érhetett-e valamit az 5 mili és lesz-e még szerintetek hatása a talajon 11 nap után a mostani bemosódáskor? Mire számíthatok? Kösz előre is.
Vagy ha 4 napja fújtad akkor még elég "hideg" volt és ha sokat volt 10 fok alatt + a gyomírtó együtt megcsíphatte, de szetm nem veszélyes, mert a közepe él és ott nem látszik, kiheveri biztosan. Növ védős haverom tanítása szerint akkor van baj ha a növény csúcsa, közepe beteg.
Üdv!
Milyen vegyszereket lehet használni megkésve? Mert valószinűleg a titus plus meghagyja a parlagfüvet, amit a lehülés előtt előtt csináltunk( 3ha szerencsére a 12ből).
Laudis,Monsoon, ezeket ismerem amik még térdig érőbe is kimehetnek , olyan kéne ami 10 levelesig mehet mert most 6-7 leveles
Szerintem meg elfér benne az a kis terbutilazin. A stomp pont arra jó benne, hogy összekenje a gépet! Nem véletlenül hozta be a basf a clio mellé az akrist!
Sziasztok! Találtam itthon még régebbről click-et (terbutilazin). Kb 2-4 évesek lehetnek, és olyan 6 l van. A kérdésem, hogy ezt hozzá lehet keverni ordaxhoz, vagy principal plus goldhoz? Nem lépne fel antagonizmus, vagy fitotoxicitás? A click a kétszíküek közül miket visz leginkább?
A másik, hogy az ordaxszal, vagy a principallal kéne kezdeni? Vagy mindegy?
A DMA-6 a bűnös. 4-5 levelesnél nagyobb kukoricában nem szabad használni. 5 levelesben sem tenném ki 70%-osnál nagyobb dózisban.
A samson nikosulfuron és kell neki 7-10 nap.
Hello mindenki!Olyan gondom van nekem,hogy az 5-6 leveles kukit lefujtam 3 napja,dma6-al,és samson sc 40el,1-1 lityit kapott hekinként keverve,az a baj az állomány 60-70%a megtekeredett,van olyan ami majdnem fekszik,ki fogja ezt heverni,a muhart,meg sem sárgította 3 nap után,a samson-t ismeri valaki,milyen vegyszer?
Én is ezt tapasztaltam hogy ott ahol apró gyomot kel kontaktba hogy érjen rosszabb mint a hagyományos fúvóka ezért 4-5 báron szoktam nyomatni így már szebben befed.Nagyobb felületen nem lenne gond mert ott széttud terülni,a permet lé.
A hideg idő miatt sajnos lassulhat a hatás.
Azonban a vadzab elleni hatékonysága nem tökéletes a titusplusnak főleg 20-25 cm-es ellen!
A parlagfüvet a benne lévő dikambának vinnie kell 4-6 levélig simán.
A fúvókárol annyit, hogy ezek a légbeszívásos fúvókák különösen alacsony nyomáson (3 bar alatt) nagyon durva cseppképzésűek és ezért a fedettség sem megfelelő. Kukorica gyomirtásra én nem is használnék ilyet.
Ha légbeszívásos akkor kettős lapsugarú pl.: Lechler IDKT. A nyomás mindenképpen 3 bar felett!
Üdv!
Titus plus + 3 kg AN lett fújva múlthét pénteken a kukoricára és vannak gyomok amiken teljesen nincs hatás, például vadzab kelés ami kb25 centi ill parlagafű,ami itt ott sárga csak, messziről megnézve látszik a hatás de közelről nem meggyőző, várható még valami így 9 nap után?, fújtunk még kifagyott őszi zab után vetett kukoricát és a zab vidáman él + perje is. Befolyásolhatta e a permetező fúvóka? teejet aixr 4es és 2 bar-on dolgozik
Sziasztok!fiúk azt szeretném kérdezni,hogy a cambió a jumbó csomagból a stresszes kukira érdemes-e külön ki szórni,mert a 2-szikü gyomok nagyon jönnek? Így a kukoricát nem bántja? Ja és a tapadó szert melyikhez kellrakni,Cambióhoz vagy a Kelvinhez? A Kelvint meg ha magához térne akkor fújnám rá.A kuki most 3-4 leveles.
Szevasztok!
Mi Principal Plus (44dkg)+Succesor T(1 liter) szórtuk a kukoricát.Mik a tapasztalatok erről a párosításról?
Nagyon sok volt a csattanó maszlag a földbe.
A válaszokat előre is köszönöm
8753 hozzászólás
Válasz #3852. hozzászólásra
Kelés után 0,4 liter/ha.
Válasz #3847. hozzászólásra
1 kérdés ti hogy tettétek a merlint? kelés után vagy előtt?
SOS kérdés!
Bromoxinil (Pardner) jó a fehér libatopra???????
(Colombus után megmaradt)
Válasz #3849. hozzászólásra
Hú de jó lenne, Isten szóljon ki belőled, köszönöm a véleményt
Válasz #3848. hozzászólásra
Persze, amik ezután keltek volna magrólkelő egyszikűek nem fognak kijönni.
11 napja fújtunk accent+sucessor kombinációt, szépen kitakarított, és a 2. napon kapott 5 mili esőt, majd ma a 11. napon eddig 23-at, milyen talajhatást várhatok a sucessor t-től. Érhetett-e valamit az 5 mili és lesz-e még szerintetek hatása a talajon 11 nap után a mostani bemosódáskor? Mire számíthatok? Kösz előre is.
Válasz #3844. hozzászólásra
Itt is előfordul ilyen.Merlin fleex+ u-46.
Válasz #3833. hozzászólásra
Na az kéne még neki...
Ez meg a Laudis.Az elsö 3 napja,a második 10 napja fújva.
adengo kontrollcsíkkal
Válasz #3842. hozzászólásra
Vagy ha 4 napja fújtad akkor még elég "hideg" volt és ha sokat volt 10 fok alatt + a gyomírtó együtt megcsíphatte, de szetm nem veszélyes, mert a közepe él és ott nem látszik, kiheveri biztosan. Növ védős haverom tanítása szerint akkor van baj ha a növény csúcsa, közepe beteg.
Válasz #3838. hozzászólásra
na erre nem is gondoltam
monsoon active
Válasz #3835. hozzászólásra
fagyáskiheveri, ennyit simán
Válasz #3836. hozzászólásra
gyeptörés körülötte gyep van ill. gyümölcsös de annak is gyep az alja
bár amekkora szél volt hozhatta messzebbről is a homokot
Válasz #3835. hozzászólásra
Nagy szél nem volt a környéken, mert lehet homokverés is, látom a föld az kötött, de a szoszédé is??????????????
levél végi barnulást mi okozhatja?
monsoon 2.5l ill DMA6 1l/ha 4 napja
Válasz #3832. hozzászólásra
Callisto 4SC
Válasz #3832. hozzászólásra
Imperiál.
Üdv!
Milyen vegyszereket lehet használni megkésve? Mert valószinűleg a titus plus meghagyja a parlagfüvet, amit a lehülés előtt előtt csináltunk( 3ha szerencsére a 12ből).
Laudis,Monsoon, ezeket ismerem amik még térdig érőbe is kimehetnek , olyan kéne ami 10 levelesig mehet mert most 6-7 leveles
És nem gáz, hogy már régebbi? Igaz nem sokra elég ,ártani meg nem árt :D
Válasz #3828. hozzászólásra
Szerintem meg elfér benne az a kis terbutilazin. A stomp pont arra jó benne, hogy összekenje a gépet! Nem véletlenül hozta be a basf a clio mellé az akrist!
Válasz #3827. hozzászólásra
A principal plus goldhoz tegyél 1 litert, ezzel megerősited a benne lévő successor t talajhatását. A permetezést is ezzel kezd szerintem.
minek neked az ordaxmellé bármi nekem mindent vitt,méganádat is kifeheritette.
Sziasztok! Találtam itthon még régebbről click-et (terbutilazin). Kb 2-4 évesek lehetnek, és olyan 6 l van. A kérdésem, hogy ezt hozzá lehet keverni ordaxhoz, vagy principal plus goldhoz? Nem lépne fel antagonizmus, vagy fitotoxicitás? A click a kétszíküek közül miket visz leginkább?
A másik, hogy az ordaxszal, vagy a principallal kéne kezdeni? Vagy mindegy?
Előre is köszi
Válasz #3824. hozzászólásra
10-20%os terméscsökkenés szinte biztos, ha kiheveri akkor is.
Válasz #3824. hozzászólásra
10-20%os terméscsökkenés szinte biztos, ha kiheveri akkor is.
Válasz #3823. hozzászólásra
És szerinted ki fogja heverni?Vagy vége van a kukinak!
Válasz #3822. hozzászólásra
A DMA-6 a bűnös. 4-5 levelesnél nagyobb kukoricában nem szabad használni. 5 levelesben sem tenném ki 70%-osnál nagyobb dózisban.
A samson nikosulfuron és kell neki 7-10 nap.
Hello mindenki!Olyan gondom van nekem,hogy az 5-6 leveles kukit lefujtam 3 napja,dma6-al,és samson sc 40el,1-1 lityit kapott hekinként keverve,az a baj az állomány 60-70%a megtekeredett,van olyan ami majdnem fekszik,ki fogja ezt heverni,a muhart,meg sem sárgította 3 nap után,a samson-t ismeri valaki,milyen vegyszer?
Válasz #3820. hozzászólásra
Én is ezt tapasztaltam hogy ott ahol apró gyomot kel kontaktba hogy érjen rosszabb mint a hagyományos fúvóka ezért 4-5 báron szoktam nyomatni így már szebben befed.Nagyobb felületen nem lenne gond mert ott széttud terülni,a permet lé.
Válasz #3819. hozzászólásra
A hideg idő miatt sajnos lassulhat a hatás.
Azonban a vadzab elleni hatékonysága nem tökéletes a titusplusnak főleg 20-25 cm-es ellen!
A parlagfüvet a benne lévő dikambának vinnie kell 4-6 levélig simán.
A fúvókárol annyit, hogy ezek a légbeszívásos fúvókák különösen alacsony nyomáson (3 bar alatt) nagyon durva cseppképzésűek és ezért a fedettség sem megfelelő. Kukorica gyomirtásra én nem is használnék ilyet.
Ha légbeszívásos akkor kettős lapsugarú pl.: Lechler IDKT. A nyomás mindenképpen 3 bar felett!
Válasz #3818. hozzászólásra
Üdv!
Titus plus + 3 kg AN lett fújva múlthét pénteken a kukoricára és vannak gyomok amiken teljesen nincs hatás, például vadzab kelés ami kb25 centi ill parlagafű,ami itt ott sárga csak, messziről megnézve látszik a hatás de közelről nem meggyőző, várható még valami így 9 nap után?, fújtunk még kifagyott őszi zab után vetett kukoricát és a zab vidáman él + perje is. Befolyásolhatta e a permetező fúvóka? teejet aixr 4es és 2 bar-on dolgozik
Válasz #3817. hozzászólásra
Nyugodtan tegyél mellé amnitrátot 3-4 kg-ot hektáronként. Gyorsítja a hatást. (a trend akkor is kell)
Sziasztok! Principal plus gold-hoz érdemes még amnitrátot tenni, vagy elég a trend? Perzseli a levelet? Mi a tapasztalotok?
Sziasztok!fiúk azt szeretném kérdezni,hogy a cambió a jumbó csomagból a stresszes kukira érdemes-e külön ki szórni,mert a 2-szikü gyomok nagyon jönnek? Így a kukoricát nem bántja? Ja és a tapadó szert melyikhez kellrakni,Cambióhoz vagy a Kelvinhez? A Kelvint meg ha magához térne akkor fújnám rá.A kuki most 3-4 leveles.
Szevasztok!
Mi Principal Plus (44dkg)+Succesor T(1 liter) szórtuk a kukoricát.Mik a tapasztalatok erről a párosításról?
Nagyon sok volt a csattanó maszlag a földbe.
A válaszokat előre is köszönöm
Válasz #3812. hozzászólásra
Azt azért remélem Papa!
Válasz #3811. hozzászólásra
még a kukoricát is
No!Este leszórtam a kukit Monsun+Mustang kotyvalékkal!
Elméletileg mindent visz!
Válasz #3809. hozzászólásra
dombóvár mellett
Válasz #3808. hozzászólásra
Helyileg merre tanyázol?
maradt 10 heki jumbó turbóm is ha valaki nem kapna
Válasz #3805. hozzászólásra
Inkább 10-20 szokott kelleni mindenek . Lehetőleg 1-7 napon belül , de 10-12 nap után is lehet még jó.
Amúgy meg elég ha ez most kitakarít mindent , aztán össze zár a sor meg sorközművelőzgeted és kész...
Válasz #3803. hozzászólásra
Akkor búza után minden évben szántás előtt egy hónappal szórj ki 6 liter totálist , és megoldódik a problémád...
Válasz #3804. hozzászólásra
A bemosó ..?nap?.. kb mennyi 5-6 elég?
Válasz #3800. hozzászólásra
Innentől jövő áprilisig kéne összesen hogy annyi legyen...
A talajhatása 2 szikűek ellen elég jó 1 szikűek ellen rövid ...
Más kérdés hogy bemosó csapadék nélkül egyik szer se ér semmit vagyis a talajhatásuk nulla !