Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak647 FtBenzin árak628 FtEUR414.42 FtUSD402.74 FtCHF441.31 FtGBP493.58 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz Mf-es? #823. hozzászólásáraIgen én használtam már nagyon jó cuc növeli a gyökértömeget és a ph-t is szabályozza jobb a tápanyag hasznosulás a gyökér környezetében.
Szerintem megéri az árát.
Válasz Mf-es? #823. hozzászólásáraSzinte minden cégnek van mikrogranulált starterja.
20 kiló ilyen árán kapsz 150 kiló yara 8-24-24 vagy 100 kiló 35 np-t a timactól.
Többet kell pakolni de szerintem többet ér.
A napokban voltunk yarás fejtágításon és azok szerint is kicsit többet ad a hagyományos starter ugyanazon a pénzért.
A másik meg az hogy a többől több is marad vissza a következő növénynek.
Ezeket a termékeket azoknak találták ki akik vesznek belőle 10-12 kilót, beleöntik a vetőgépbe és azt hiszik hogy ezzel le van tudva a tápanyag visszapótlás. Vagy a másik véglet aki szórja a force-ot, másik adagolón a mikrostartert, meg még a hagyományos startert ,
húzatás nitrogénnel 2x, lombtrágya 2x, gombaölőszer meg a többi anyámtyúkja.
Mit gondoltok a tengeri alá kombinált műtrágyával,ha ősszel teszek alá holdanként 50kg,mennyivel ad több termést mint ha nem?
A többi adott a vetéskor a 27% pétisó!
Válasz rsándor #819. hozzászólásáratermelési módunk miatt nem műtrágyázunk de ha már beleszorítják némely termelőt a talajvizsgálatba akkor tudnia kell az eredményéből hogy mit kell pótolnia az adott területén mindenkori kultúra termesztéséhez.
KATALÓGUS termelés ez az elvárt.kérdésedre:valamikor ezt szigorúan így csinálták ősszel a lassan mozgó K,P kijuttatás vetéskor és húzatáskor N.sem a földek sem az időjárás nem a régi ad-hoc megy az egész.
Válasz oprita #812. hozzászólására Az előbb hiányosan írtam ősszel leszántom a kukiszárat,
tavasszal szeretném kuki vetés előtt 2 héttel kijuttatni szántásra majd bekombiznám, így érdekelne a ph esés.De az előbbi választ is köszönöm.
Azt szeretném megkérdezni hogy:A karbamid savanyító hatású, ha egy 6.2 ph értékű talajra kijuttatok 1.5 mázsa karbamidot akkor kb mekkora ph eséssel kell számolnom????
Szervusztok!
Tanácsot kérnék....
Nitrogént adnék a kuki-nak, de nem tudom hogyan juttassam ki. (bóvli Leták zsarabolóval nem sikerült)
Elszórnám műtrágya szóróval,de 1 hétig nem várható eső .... utána meg már túl magas lesz
Gondoltam, karbamidot feloldok vízben 800l/40kg /ha amit tömlővel a kuki sór tövéhez öntök
Valakinek esetleg jobb ötlete?
Gyökér stimuláló cuccal kezelt kukorica.Nem egyfajta hibrid,de a kezeltnek
sokkal több gyökere és rengeteg gyökér szőre van.Na egy csodaszer ami
talán használ is.
Mekkora termésre számíthat az a figura kukoricából aki se tavaly nf alá se idén 1 marék műtrágyát se szórt a gyönge laza talaján?
Gaz is fölverte most kínozta le laudisszal világoszöld a tábla.........
Használ valaki most kukoricában cinkes lombtrágyát? Néhol elég durva hiánytünetek vannak. Még ott is látni ahol pannonstartert kapott. Milyet szoktatok szórni? Mellé karbamidot feloldani a permetlébe? Vélemény?
Köszi
1483 hozzászólás
Physiostart- nál nem a hatoanyag a lényeg hanem a gyökértömeg növelés mivel ez is timacos cuc elég megbizható
Válasz Mf-es? #823. hozzászólásáraIgen én használtam már nagyon jó cuc növeli a gyökértömeget és a ph-t is szabályozza jobb a tápanyag hasznosulás a gyökér környezetében.
Szerintem megéri az árát.
Válasz 4964 #827. hozzászólásáraÉs lombtrágyából milyet használsz?mi a neve?
Válasz Zotya-83 #826. hozzászólásáraVetés előtt!
Válasz Szem Howkinsz #822. hozzászólásáraA kombinált az kevert vagy komplex?
Válasz 4964 #827. hozzászólásáraEzek szórták,nagy területen,silókukorica vetéskor.
Válasz Mf-es? #823. hozzászólásáraSzinte minden cégnek van mikrogranulált starterja.
20 kiló ilyen árán kapsz 150 kiló yara 8-24-24 vagy 100 kiló 35 np-t a timactól.
Többet kell pakolni de szerintem többet ér.
A napokban voltunk yarás fejtágításon és azok szerint is kicsit többet ad a hagyományos starter ugyanazon a pénzért.
A másik meg az hogy a többől több is marad vissza a következő növénynek.
Ezeket a termékeket azoknak találták ki akik vesznek belőle 10-12 kilót, beleöntik a vetőgépbe és azt hiszik hogy ezzel le van tudva a tápanyag visszapótlás. Vagy a másik véglet aki szórja a force-ot, másik adagolón a mikrostartert, meg még a hagyományos startert ,
húzatás nitrogénnel 2x, lombtrágya 2x, gombaölőszer meg a többi anyámtyúkja.
Válasz medikus #821. hozzászólásáraés hogyan gondolod a Green Soilt? vetés előtt 2héttel vagy vetéssel 1menetben?
Válasz Kisvuk #824. hozzászólásáraSzámold ki még egyszer?!
Válasz Szem Howkinsz #822. hozzászólásáraHektáronként az a kb 4 kg foszfor meg a kb 8 kg kálium hatóanyagtól nem lesz rekordtermésed.
Ezt használta valaki?Vélemény?
Mit gondoltok a tengeri alá kombinált műtrágyával,ha ősszel teszek alá holdanként 50kg,mennyivel ad több termést mint ha nem?
A többi adott a vetéskor a 27% pétisó!
Válasz rsándor #819. hozzászólásáraÉn majd ezt akarom kukoricára kipróbálni! Green Soil!
Válasz rsándor #819. hozzászólásáratermelési módunk miatt nem műtrágyázunk de ha már beleszorítják némely termelőt a talajvizsgálatba akkor tudnia kell az eredményéből hogy mit kell pótolnia az adott területén mindenkori kultúra termesztéséhez.
KATALÓGUS termelés ez az elvárt.kérdésedre:valamikor ezt szigorúan így csinálták ősszel a lassan mozgó K,P kijuttatás vetéskor és húzatáskor N.sem a földek sem az időjárás nem a régi ad-hoc megy az egész.
Válasz rsándor #818. hozzászólására Senkinek semmi tapasztalat a káli foszfor őszi műtrágyákkal kapcsolatban???
Kukorica vetés előtt szokott- e valaki használni ősszel kálit,mappot? És csinált-e kontrolt hogy van-e jelentős terméskülönbség?
Válasz avm #816. hozzászólására Szerintem mas-t akart írni.
Válasz oprita #815. hozzászólásáraNem inkább tovább savanyít az Amnitrát?
Válasz rsándor #814. hozzászólásáraamonnitrát javasolt tavasszal,optimális esetben az maga lúgosít.
Válasz oprita #812. hozzászólására Az előbb hiányosan írtam ősszel leszántom a kukiszárat,
tavasszal szeretném kuki vetés előtt 2 héttel kijuttatni szántásra majd bekombiznám, így érdekelne a ph esés.De az előbbi választ is köszönöm.
Válasz oprita #812. hozzászólására Tavasszal szeretném kijuttatni.
Válasz rsándor #811. hozzászólására0,2 vagy semmi tavaszra 4t/ha szár,szalma mellett.Meszezni kellene,lehetne.
Azt szeretném megkérdezni hogy:A karbamid savanyító hatású, ha egy 6.2 ph értékű talajra kijuttatok 1.5 mázsa karbamidot akkor kb mekkora ph eséssel kell számolnom????
Válasz #809. hozzászólásra
Tapasztalat engem is érdekelne
Timac Physiostart mikrogranulált starterjának nem tudja valaki az árát?
Esetleg tapasztalatok a termékről?
Válasz #807. hozzászólásra
Levèlen ès talajon keresztül is felszívodik.Làtvànyos az biztos...
Válasz #805. hozzászólásra
Valóban az előttem kérdező kérdése jogos attól hogy olyan kis mennyiség elegendő neki?
Válasz #805. hozzászólásra
Hány százaléka megy a levélre
Vagy a talajon is hasznosúl
Válasz #804. hozzászólásra
A kukorica 2-3 leveles korában gyomírtással egymenetben.
Válasz #795. hozzászólásra
Ezt vetéskor juttattad ki?Hogyan?
Válasz #802. hozzászólásra
És azt hogy nézze meg vetésig?
Válasz #799. hozzászólásra
mielőtt sokba kerülne győződj meg van e a földednek tápanyag-reakciója.
Válasz #793. hozzászólásra
És ami a lényeg a termés is több lett?
Válasz #799. hozzászólásra
Azért ami a képen van azt el ne hidd.. :D
ha starter akkor N és P legyen benne, ha nem starter akkor meg pétisó is megfelelő szerintem
Kukorica alá ez jó lehet http://olx.hu/hirdetes/kukorica-starter-komplex-szervestragya-ID34RMb.html#4e07e3cca6 ???
Vagy ki mit ajánlana ami ár érték arányban jó?
Válasz #786. hozzászólásra
HM Mennyi lett végül a tagnak? Biztos több... ilyen évben mákja volt.
Szervusztok!
Tanácsot kérnék....
Nitrogént adnék a kuki-nak, de nem tudom hogyan juttassam ki. (bóvli Leták zsarabolóval nem sikerült)
Elszórnám műtrágya szóróval,de 1 hétig nem várható eső .... utána meg már túl magas lesz
Gondoltam, karbamidot feloldok vízben 800l/40kg /ha amit tömlővel a kuki sór tövéhez öntök
Valakinek esetleg jobb ötlete?
Látnád a starterük hatását! Nagyon drága cuccaik vannak, de el kell ismernem, tényleg tudnak is.
Válasz #794. hozzászólásra
Fertiactyl
pontosan mit is kapott?
Gyökér stimuláló cuccal kezelt kukorica.Nem egyfajta hibrid,de a kezeltnek
sokkal több gyökere és rengeteg gyökér szőre van.Na egy csodaszer ami
talán használ is.
Válasz #790. hozzászólásra
YaraVita Zintrac és/vagy Zeatrel-t vettem kísérlet jelleggel, idén először.
Válasz #790. hozzászólásra
Zinic 700 1l/ha, karbamidot pedig max 3 kg/ha nitrogén hatóanyagig, mert nagyon könnyen perzsel.
Szóval használtok cinkes lombtrágyát? Vagy keressen magának ha talál? Feloldott karbamiddal van tapasztalat? Köszi
Válasz #788. hozzászólásra
6x1,5 az 9t
majd figyeljük ősszel
1.5 t/ha
1.5 t/ha
Mekkora termésre számíthat az a figura kukoricából aki se tavaly nf alá se idén 1 marék műtrágyát se szórt a gyönge laza talaján?
Gaz is fölverte most kínozta le laudisszal világoszöld a tábla.........
Használ valaki most kukoricában cinkes lombtrágyát? Néhol elég durva hiánytünetek vannak. Még ott is látni ahol pannonstartert kapott. Milyet szoktatok szórni? Mellé karbamidot feloldani a permetlébe? Vélemény?
Köszi
Tudnátok ajánlani valami jó szert egyenetlen kelésre?