Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak660 FtBenzin árak641 FtEUR410.68 FtUSD394.01 FtCHF434.78 FtGBP485.67 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz #685. hozzászólásra
Igen, 2003-ban nekem elvert mindent a jég. Május 26. -kán volt vetve a kukorica / Maria/ 270 Fao , októberban aratva 23-as vízzel 6 t/ha. Én töled jóval északabra vagyok.
Ma vetettük el utolsó táblánkat. Nekünk az első méteren elszakadt a lánc így nem műtrágyáztunk mert nemvolt másik hirtelen, vetni meg kellett mert honapra eső mond, ígyis 16:30-kor kezdtünk neki igaz csak 10hektár volt de jobb ez így mint sehogy.
MAjd ha esőset mond rászórom vagy kérek egy műtrágyás kapát és bele húzzuk.
Annyi ment ki, hogy talajba dolgoztunk dupla dózis, tehát 20liter Bactofil baktériumtrágyát magágykészítéskor jó nedves fínom fődbe, lehet ér majd neki valamit, tavaly pedig búza után zöldtrágyáztam olajretekkel mellkasig ért ez.
Legalább minden földbe került, igaz a többi májusra 95%-ban elment ez maradt ki csak vízállás híjján.
Válasz #667. hozzászólásra
Üdv!
Itt meg a Dekalb után kullog mindenki, elég messzire járnak mögötte.... tavaly is a dkc 4590 a p9494-et 5 mázsa terméssel és 2% vízzel verte.
Idén van nekünk először pioneer(p9494) közvetlen mellette a Dekalb, majd dokumentálom képekkel, de el is jöhetsz hogy a szemednek higgy, majd mikor már kint van a cső
Haveromék 1mázsa corn startert +15kg pannont adtak neki javarészt n01,kws kornélius meg van melette dekalb is,szal most kiderül majd.
Alá 1mázsa kálium+400kg pétisó.
Ennyitől mennyit lehet várni?8-9tonna?
Eddig szép!!
Azt hiszem 10-15-20, most nem emlékszem melyiket raktuk. Amitől látványosabb, az 80 kg pétit kapott sormellé. Mondjuk dupla adagnál nem is nehéz látványosat produkálni.
A satnyább kukorica nem kapott semmit, vagy az nem sormellé kapta az 1mázsát????
Nekem most idén kiderül ha van különbség mivel a monosemmel sormellé ment 2mázsa pétisó illetve yarabella mert mindkettőből volt, ahová meg a white vetett oda ugyanennyit alászórtunk. Persze majd 100kg hatóanyag megy sormellé állományban vagy kéthét múlva-június elején kb és ez lesz a lényeg. Komplexet meg ősszel kiszórtuk talajba dolgoztuk 200kg 3x15 és 10-26-26 volt melyik hová jutott.
Amúgy itt még kisebbek a kukoricák később is tudtunk kezeni az is látszik.
Ja meg a 7leveles kuki amikor megerősödik térdig ér ezek igen hamar kirakták a kis leveleiket
Válasz #644. hozzászólásra
Röpítőtárcsásal igen de csak ha magtakaró fogassal utánna meghúzod,egyébként nem. Hétfőn megkell csinálni mert ha beindul a csírázás utána már sérülékeny a mag. Sorszorásal inkább késöbb.
Szép napot mindenkinek.
Olyan kérdésem lenne hogy az elvetett kukoricára érdemes-e rászórni a pétisót? Ma lett vetve -hétfőre ígérték a pétisót
Előre is köszönöm a válaszokat.
Nem illan el, csak szétmálik a szemcse. Ha jobban megnézed akkor a szemcsék helyén van egy pici nedves pötty. Tegyél ki 1 szem műtrágyát és figyeld mi történik! Persze lassan kezd az ammónia elillanni, de azért nem 1 nap alatt.
Üdv! Szerintetek az létezik, hogy a kiszórt 34%-os ammónium-nitrát nem egészen egy nap alatt - igaz, hogy tűző napon, és 20 c fölötti hőmérsékleten - de teljesen elillanjon?
Válasz #635. hozzászólásra
a Lucius vetömag mennyiséget felemelném 60 000 szem/ha-ra ha rossz termöképességü talajról is lenne szó, mivel a Luciusnak nincsenek flexibilis csövei. Nem tudja kompenzálni az alacsony töszámot. Én kitenném egyszerre a mütrágyamennyiséget, de ha van idöd sorközmüveléskor tankolgatni hát legyen. Ha még nem vetted meg a mütrágyát a 4 q péti 108 kg N helyett karbamidot vennék. Azért az áré több N hatóanyagot kapsz.
1489 hozzászólás
Válasz #688. hozzászólásra
Inkább így:
http://href.hu/x/kjvz
Moderálta: (575) 2013-05-22 14:37:01
Moderálta: (575) 2013-05-22 14:25:54
Válasz #685. hozzászólásra
Igen, 2003-ban nekem elvert mindent a jég. Május 26. -kán volt vetve a kukorica / Maria/ 270 Fao , októberban aratva 23-as vízzel 6 t/ha. Én töled jóval északabra vagyok.
Válasz #674. hozzászólásra
Nagyon látványos
Kíváncsi leszek a miénkre is, az 3q pétit+2q Yara 7-12-25 kapott
ti mernétek még vetni valamilyen kukoricát?????????
Ma vetettük el utolsó táblánkat. Nekünk az első méteren elszakadt a lánc így nem műtrágyáztunk mert nemvolt másik hirtelen, vetni meg kellett mert honapra eső mond, ígyis 16:30-kor kezdtünk neki igaz csak 10hektár volt de jobb ez így mint sehogy.
MAjd ha esőset mond rászórom vagy kérek egy műtrágyás kapát és bele húzzuk.
Annyi ment ki, hogy talajba dolgoztunk dupla dózis, tehát 20liter Bactofil baktériumtrágyát magágykészítéskor jó nedves fínom fődbe, lehet ér majd neki valamit, tavaly pedig búza után zöldtrágyáztam olajretekkel mellkasig ért ez.
Legalább minden földbe került, igaz a többi májusra 95%-ban elment ez maradt ki csak vízállás híjján.
Válasz #678. hozzászólásra
a Timac is fehér zsákos, és krv drága... legalábbis ezt mondta nekem fater amikor meglátta a számlát
elszakadt 100 méteren a lánc, ha megtalálom akkor lesz kontroll.
3q péti + 150kg Timac 38NP
Válasz #681. hozzászólásra
Az mikrogranulált és nem 120 kg / ha a dózis . Nem mondják meg mi volt.
Esetleg GROSTART??
Válasz #676. hozzászólásra
és mennyi a vetés közti eltelt idö?
Ezt nyomozd ki lécci...
Válasz #677. hozzászólásra
Nem tudom mert nem az enyém csak annyit mondtak hogy fehér zsákba volt és nagyon drága.
Válasz #676. hozzászólásra
és milyen startert?
Válasz #675. hozzászólásra
A sárga 4q pétisót alapba a zöld még kapott + ba120 kg startert is.
Válasz #674. hozzászólásra
És melyik mit kapott?
Válasz #672. hozzászólásra
Nem a mennyiség a lényeg,hanem a minőség
Üdv!
Bioplazma levéltrágya hatásairól tud valaki valami infót adni???
Vetni mennyi sóval szoktatok? meg max mennyit raktatok sor mellé??
tény ami tény,nekem is szebben indul a dkc5276,mint a pr37f73...
Válasz #667. hozzászólásra
Üdv!
Itt meg a Dekalb után kullog mindenki, elég messzire járnak mögötte.... tavaly is a dkc 4590 a p9494-et 5 mázsa terméssel és 2% vízzel verte.
Idén van nekünk először pioneer(p9494) közvetlen mellette a Dekalb, majd dokumentálom képekkel, de el is jöhetsz hogy a szemednek higgy, majd mikor már kint van a cső
Haveromék 1mázsa corn startert +15kg pannont adtak neki javarészt n01,kws kornélius meg van melette dekalb is,szal most kiderül majd.
Alá 1mázsa kálium+400kg pétisó.
Ennyitől mennyit lehet várni?8-9tonna?
Eddig szép!!
Válasz #660. hozzászólásra
Hagyjuk már a dekalbot, eddig 5évből kb egyszer tudtak villantani, de leszerepelni meg keményen mindenhol a környéken.
Vannak sokkal stabilabb anyagok, nem is értem miért vetnek amolyanokat...
Válasz #663. hozzászólásra
Azt hiszem 10-15-20, most nem emlékszem melyiket raktuk. Amitől látványosabb, az 80 kg pétit kapott sormellé. Mondjuk dupla adagnál nem is nehéz látványosat produkálni.
Válasz #662. hozzászólásra
Fel a fejjel, tavaly is a későbben vetettek lettek a jobbak!
Válasz #662. hozzászólásra
Aztán ha így haladunk még lehet, hogy ránk előztök majd
Válasz #659. hozzászólásra
3x15-öst? Amitöl látványosabb az mit kapott?
Válasz #659. hozzászólásra
Én meg csak nézek.. Olyan fotókat raktok föl.. mi meg csak 2 napja tudtunk elvetni.. elég csapni való földbe..
Válasz #658. hozzászólásra
Alapba kapott mind a 2 u.annyit, de a nagyobb az kapott a sor mellé is(és szerintem eddig még csak annak van hatása)
Válasz #658. hozzászólásra
Ja ja tudhatnád hogy DEKALB- éknál ez igy szokás..
Válasz #652. hozzászólásra
Nekünk NPK-t kapott 150 kg-t sormellé, holnap ha lesz idő csinálok képet. Szerintem elég látványos.
Válasz #649. hozzászólásra
A satnyább kukorica nem kapott semmit, vagy az nem sormellé kapta az 1mázsát????
Nekem most idén kiderül ha van különbség mivel a monosemmel sormellé ment 2mázsa pétisó illetve yarabella mert mindkettőből volt, ahová meg a white vetett oda ugyanennyit alászórtunk. Persze majd 100kg hatóanyag megy sormellé állományban vagy kéthét múlva-június elején kb és ez lesz a lényeg. Komplexet meg ősszel kiszórtuk talajba dolgoztuk 200kg 3x15 és 10-26-26 volt melyik hová jutott.
Amúgy itt még kisebbek a kukoricák később is tudtunk kezeni az is látszik.
Ja meg a 7leveles kuki amikor megerősödik térdig ér ezek igen hamar kirakták a kis leveleiket
Válasz #656. hozzászólásra
Jó az ízlése
Válasz #654. hozzászólásra
egy új ford rangert tesztelget
Válasz #652. hozzászólásra
N-t még igencsak de a P és főleg a K az ki kimarad
Válasz #653. hozzászólásra
5 hete eső nélkül ilyenkor nem igazán van kedv vásárláshoz.Minap felhívtam a bácsit,de nem ért rá aztán meg én felejtettem el.
Hű bátya szép anyag!
Sor mellé szeretnék tenni ammóniát de nagyon partos a földem nem tudom mennyire csúszkálna a gép benne, kombi projekt?
Válasz #651. hozzászólásra
Oszt kendtek az NPKt mily vastagon hinti?
Válasz #650. hozzászólásra
Az már más téma. De egy kis plussz ott is csodákra képes.
És mondjuk több mázsa x fajta müszar kijutatásának esetében hogy fest a dolog?
1q sor mellé kiadott pétisó ennyivel nagyobbra növeli a 7 leveles kukoricát
köszi
Válasz #646. hozzászólásra
100-150kg,mivel nem a kukorica gyökere kapja közvetlen,így nem éget...
Üdv
Mekkora mennyiségben szórhatok 46-os nitrogént kultivátorozáskor ami még nem égeti meg a kukoricát???
Vetéskor kapott 2q komplexet/ha
Válasz #644. hozzászólásra
Röpítőtárcsásal igen de csak ha magtakaró fogassal utánna meghúzod,egyébként nem. Hétfőn megkell csinálni mert ha beindul a csírázás utána már sérülékeny a mag. Sorszorásal inkább késöbb.
Szép napot mindenkinek.
Olyan kérdésem lenne hogy az elvetett kukoricára érdemes-e rászórni a pétisót? Ma lett vetve -hétfőre ígérték a pétisót
Előre is köszönöm a válaszokat.
Válasz #637. hozzászólásra
Köszönöm az infót telefonon!
(Kicsit akadozott a vonal.)
Válasz #641. hozzászólásra
Nem illan el, csak szétmálik a szemcse. Ha jobban megnézed akkor a szemcsék helyén van egy pici nedves pötty. Tegyél ki 1 szem műtrágyát és figyeld mi történik! Persze lassan kezd az ammónia elillanni, de azért nem 1 nap alatt.
Üdv! Szerintetek az létezik, hogy a kiszórt 34%-os ammónium-nitrát nem egészen egy nap alatt - igaz, hogy tűző napon, és 20 c fölötti hőmérsékleten - de teljesen elillanjon?
Válasz #635. hozzászólásra
a Lucius vetömag mennyiséget felemelném 60 000 szem/ha-ra ha rossz termöképességü talajról is lenne szó, mivel a Luciusnak nincsenek flexibilis csövei. Nem tudja kompenzálni az alacsony töszámot. Én kitenném egyszerre a mütrágyamennyiséget, de ha van idöd sorközmüveléskor tankolgatni hát legyen. Ha még nem vetted meg a mütrágyát a 4 q péti 108 kg N helyett karbamidot vennék. Azért az áré több N hatóanyagot kapsz.