Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak644 FtBenzin árak625 FtEUR415.97 FtUSD403.23 FtCHF443.85 FtGBP501 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz #667. hozzászólásra
Üdv!
Itt meg a Dekalb után kullog mindenki, elég messzire járnak mögötte.... tavaly is a dkc 4590 a p9494-et 5 mázsa terméssel és 2% vízzel verte.
Idén van nekünk először pioneer(p9494) közvetlen mellette a Dekalb, majd dokumentálom képekkel, de el is jöhetsz hogy a szemednek higgy, majd mikor már kint van a cső
Haveromék 1mázsa corn startert +15kg pannont adtak neki javarészt n01,kws kornélius meg van melette dekalb is,szal most kiderül majd.
Alá 1mázsa kálium+400kg pétisó.
Ennyitől mennyit lehet várni?8-9tonna?
Eddig szép!!
Azt hiszem 10-15-20, most nem emlékszem melyiket raktuk. Amitől látványosabb, az 80 kg pétit kapott sormellé. Mondjuk dupla adagnál nem is nehéz látványosat produkálni.
A satnyább kukorica nem kapott semmit, vagy az nem sormellé kapta az 1mázsát????
Nekem most idén kiderül ha van különbség mivel a monosemmel sormellé ment 2mázsa pétisó illetve yarabella mert mindkettőből volt, ahová meg a white vetett oda ugyanennyit alászórtunk. Persze majd 100kg hatóanyag megy sormellé állományban vagy kéthét múlva-június elején kb és ez lesz a lényeg. Komplexet meg ősszel kiszórtuk talajba dolgoztuk 200kg 3x15 és 10-26-26 volt melyik hová jutott.
Amúgy itt még kisebbek a kukoricák később is tudtunk kezeni az is látszik.
Ja meg a 7leveles kuki amikor megerősödik térdig ér ezek igen hamar kirakták a kis leveleiket
Válasz #644. hozzászólásra
Röpítőtárcsásal igen de csak ha magtakaró fogassal utánna meghúzod,egyébként nem. Hétfőn megkell csinálni mert ha beindul a csírázás utána már sérülékeny a mag. Sorszorásal inkább késöbb.
Szép napot mindenkinek.
Olyan kérdésem lenne hogy az elvetett kukoricára érdemes-e rászórni a pétisót? Ma lett vetve -hétfőre ígérték a pétisót
Előre is köszönöm a válaszokat.
Nem illan el, csak szétmálik a szemcse. Ha jobban megnézed akkor a szemcsék helyén van egy pici nedves pötty. Tegyél ki 1 szem műtrágyát és figyeld mi történik! Persze lassan kezd az ammónia elillanni, de azért nem 1 nap alatt.
Üdv! Szerintetek az létezik, hogy a kiszórt 34%-os ammónium-nitrát nem egészen egy nap alatt - igaz, hogy tűző napon, és 20 c fölötti hőmérsékleten - de teljesen elillanjon?
Válasz #635. hozzászólásra
a Lucius vetömag mennyiséget felemelném 60 000 szem/ha-ra ha rossz termöképességü talajról is lenne szó, mivel a Luciusnak nincsenek flexibilis csövei. Nem tudja kompenzálni az alacsony töszámot. Én kitenném egyszerre a mütrágyamennyiséget, de ha van idöd sorközmüveléskor tankolgatni hát legyen. Ha még nem vetted meg a mütrágyát a 4 q péti 108 kg N helyett karbamidot vennék. Azért az áré több N hatóanyagot kapsz.
Jó,de a káli benyomhatod a vetéssel is...én így hagynám és ezeken felül kapáláskor nyomnék neki egy jó adag..........(majd telon) ...jaaa megcéloztuk a 200mázsást idén,de a költségeket inkább gyorsan el is felejteném
Üdv! Az egyértelmű, hogy törekedni kell a minél gyorsabb bedolgozásra. De az létezik, hogy nem egészen egy nap alatt - igaz, hogy tűző napon, és 20 c fölötti hőmérsékleten - de teljesen elillan?
1483 hozzászólás
Válasz #678. hozzászólásra
a Timac is fehér zsákos, és krv drága... legalábbis ezt mondta nekem fater amikor meglátta a számlát
elszakadt 100 méteren a lánc, ha megtalálom akkor lesz kontroll.
3q péti + 150kg Timac 38NP
Válasz #681. hozzászólásra
Az mikrogranulált és nem 120 kg / ha a dózis . Nem mondják meg mi volt.
Esetleg GROSTART??
Válasz #676. hozzászólásra
és mennyi a vetés közti eltelt idö?
Ezt nyomozd ki lécci...
Válasz #677. hozzászólásra
Nem tudom mert nem az enyém csak annyit mondtak hogy fehér zsákba volt és nagyon drága.
Válasz #676. hozzászólásra
és milyen startert?
Válasz #675. hozzászólásra
A sárga 4q pétisót alapba a zöld még kapott + ba120 kg startert is.
Válasz #674. hozzászólásra
És melyik mit kapott?
Válasz #672. hozzászólásra
Nem a mennyiség a lényeg,hanem a minőség
Üdv!
Bioplazma levéltrágya hatásairól tud valaki valami infót adni???
Vetni mennyi sóval szoktatok? meg max mennyit raktatok sor mellé??
tény ami tény,nekem is szebben indul a dkc5276,mint a pr37f73...
Válasz #667. hozzászólásra
Üdv!
Itt meg a Dekalb után kullog mindenki, elég messzire járnak mögötte.... tavaly is a dkc 4590 a p9494-et 5 mázsa terméssel és 2% vízzel verte.
Idén van nekünk először pioneer(p9494) közvetlen mellette a Dekalb, majd dokumentálom képekkel, de el is jöhetsz hogy a szemednek higgy, majd mikor már kint van a cső
Haveromék 1mázsa corn startert +15kg pannont adtak neki javarészt n01,kws kornélius meg van melette dekalb is,szal most kiderül majd.
Alá 1mázsa kálium+400kg pétisó.
Ennyitől mennyit lehet várni?8-9tonna?
Eddig szép!!
Válasz #660. hozzászólásra
Hagyjuk már a dekalbot, eddig 5évből kb egyszer tudtak villantani, de leszerepelni meg keményen mindenhol a környéken.
Vannak sokkal stabilabb anyagok, nem is értem miért vetnek amolyanokat...
Válasz #663. hozzászólásra
Azt hiszem 10-15-20, most nem emlékszem melyiket raktuk. Amitől látványosabb, az 80 kg pétit kapott sormellé. Mondjuk dupla adagnál nem is nehéz látványosat produkálni.
Válasz #662. hozzászólásra
Fel a fejjel, tavaly is a későbben vetettek lettek a jobbak!
Válasz #662. hozzászólásra
Aztán ha így haladunk még lehet, hogy ránk előztök majd
Válasz #659. hozzászólásra
3x15-öst? Amitöl látványosabb az mit kapott?
Válasz #659. hozzászólásra
Én meg csak nézek.. Olyan fotókat raktok föl.. mi meg csak 2 napja tudtunk elvetni.. elég csapni való földbe..
Válasz #658. hozzászólásra
Alapba kapott mind a 2 u.annyit, de a nagyobb az kapott a sor mellé is(és szerintem eddig még csak annak van hatása)
Válasz #658. hozzászólásra
Ja ja tudhatnád hogy DEKALB- éknál ez igy szokás..
Válasz #652. hozzászólásra
Nekünk NPK-t kapott 150 kg-t sormellé, holnap ha lesz idő csinálok képet. Szerintem elég látványos.
Válasz #649. hozzászólásra
A satnyább kukorica nem kapott semmit, vagy az nem sormellé kapta az 1mázsát????
Nekem most idén kiderül ha van különbség mivel a monosemmel sormellé ment 2mázsa pétisó illetve yarabella mert mindkettőből volt, ahová meg a white vetett oda ugyanennyit alászórtunk. Persze majd 100kg hatóanyag megy sormellé állományban vagy kéthét múlva-június elején kb és ez lesz a lényeg. Komplexet meg ősszel kiszórtuk talajba dolgoztuk 200kg 3x15 és 10-26-26 volt melyik hová jutott.
Amúgy itt még kisebbek a kukoricák később is tudtunk kezeni az is látszik.
Ja meg a 7leveles kuki amikor megerősödik térdig ér ezek igen hamar kirakták a kis leveleiket
Válasz #656. hozzászólásra
Jó az ízlése
Válasz #654. hozzászólásra
egy új ford rangert tesztelget
Válasz #652. hozzászólásra
N-t még igencsak de a P és főleg a K az ki kimarad
Válasz #653. hozzászólásra
5 hete eső nélkül ilyenkor nem igazán van kedv vásárláshoz.Minap felhívtam a bácsit,de nem ért rá aztán meg én felejtettem el.
Hű bátya szép anyag!
Sor mellé szeretnék tenni ammóniát de nagyon partos a földem nem tudom mennyire csúszkálna a gép benne, kombi projekt?
Válasz #651. hozzászólásra
Oszt kendtek az NPKt mily vastagon hinti?
Válasz #650. hozzászólásra
Az már más téma. De egy kis plussz ott is csodákra képes.
És mondjuk több mázsa x fajta müszar kijutatásának esetében hogy fest a dolog?
1q sor mellé kiadott pétisó ennyivel nagyobbra növeli a 7 leveles kukoricát
köszi
Válasz #646. hozzászólásra
100-150kg,mivel nem a kukorica gyökere kapja közvetlen,így nem éget...
Üdv
Mekkora mennyiségben szórhatok 46-os nitrogént kultivátorozáskor ami még nem égeti meg a kukoricát???
Vetéskor kapott 2q komplexet/ha
Válasz #644. hozzászólásra
Röpítőtárcsásal igen de csak ha magtakaró fogassal utánna meghúzod,egyébként nem. Hétfőn megkell csinálni mert ha beindul a csírázás utána már sérülékeny a mag. Sorszorásal inkább késöbb.
Szép napot mindenkinek.
Olyan kérdésem lenne hogy az elvetett kukoricára érdemes-e rászórni a pétisót? Ma lett vetve -hétfőre ígérték a pétisót
Előre is köszönöm a válaszokat.
Válasz #637. hozzászólásra
Köszönöm az infót telefonon!
(Kicsit akadozott a vonal.)
Válasz #641. hozzászólásra
Nem illan el, csak szétmálik a szemcse. Ha jobban megnézed akkor a szemcsék helyén van egy pici nedves pötty. Tegyél ki 1 szem műtrágyát és figyeld mi történik! Persze lassan kezd az ammónia elillanni, de azért nem 1 nap alatt.
Üdv! Szerintetek az létezik, hogy a kiszórt 34%-os ammónium-nitrát nem egészen egy nap alatt - igaz, hogy tűző napon, és 20 c fölötti hőmérsékleten - de teljesen elillanjon?
a Lucius vetömag mennyiséget felemelném 60 000 szem/ha-ra ha rossz termöképességü talajról is lenne szó, mivel a Luciusnak nincsenek flexibilis csövei. Nem tudja kompenzálni az alacsony töszámot. Én kitenném egyszerre a mütrágyamennyiséget, de ha van idöd sorközmüveléskor tankolgatni hát legyen. Ha még nem vetted meg a mütrágyát a 4 q péti 108 kg N helyett karbamidot vennék. Azért az áré több N hatóanyagot kapsz.
Majd ha "meglesz"...
Válasz #637. hozzászólásra
Célzóvíz lesz hozzá?
Jó,de a káli benyomhatod a vetéssel is...én így hagynám és ezeken felül kapáláskor nyomnék neki egy jó adag..........(majd telon) ...jaaa megcéloztuk a 200mázsást idén,de a költségeket inkább gyorsan el is felejteném
Válasz #631. hozzászólásra
Üdv! Az egyértelmű, hogy törekedni kell a minél gyorsabb bedolgozásra. De az létezik, hogy nem egészen egy nap alatt - igaz, hogy tűző napon, és 20 c fölötti hőmérsékleten - de teljesen elillan?
Sziasztok!
Szerintetek ez a megoldás jó lenne egy közepes terméshez (6t), kb. 20Ak, de van benne homokosabb rész is, Lucius 40ezerrel lenne.:
Vetés előtt 1q Kálisó + 4q Pétisó ez bekombinátorozva
Vagy jobb lenne a kálisót kihagyni és 2 részletben kiadni a Pétisót, utolsót már töltögetéskor.
Startert használt már valaki?