Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak647 FtBenzin árak628 FtEUR414.08 FtUSD401.61 FtCHF440.53 FtGBP496.28 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
a JD vetögépeket a Kverneland gyártja,én voltam a gyárba saját szememmel látam, ugyhogy vitatkoznék hogy melyik jobb.Szerintem a legjobb az amazone,accord aztán ugy a többi
ez a terület az egyik csúcs az országban
itt nem ritka 13-14 tonnás termés de ahhoz már esö kell igy vagy ugy!!! a megye a országos csemege kuki terölet több mint felét megtermeli cca. 12. ezer hekiszóval szereti nagyon:)
Lentebb valaki gondolkodott a Monosem meg a Gaspardo között... Nos, ezt a két típust nem igazán lehet összehasonlítani. Szerintem a csúcsok csúcsa a JD, és az MF/White. Mögöttük jócskán lemaradva Monosem, Kuhn, és Horsch, még jobban lemaradva a Gaspardo, Amazone, Kverneland, stb...
Nekünk is Monosem van, és ismerjük az előnyeit, és a korlátait is. 2-300 ha éves vetnivaló alatt jó, de a fölött már khm, khm...
Válasz #220. hozzászólásra
na jo egy kicsit lehet,hogy tuloztam de a nitrogén mozog a vizzel,meg hamar elillanik,tehát amit kiszor az ember abbol nem hasznosul minden kilo.De itt nálunk egy német repcére már most 120kg hatoanyagnál tart aztán még egyszer leszorják karbamidal meg megfürdetik nitrosolba is
nem is annyira a vetésidöre értem mert nálam volt olyan év,hogy május10 lett elvetve és akkor volt rekord termésem 12.5t/ha hanem arra értem,hogy idöben megszántasz, amikor jol megy a szántás,a magánykészitést is akkor csinálod amikor jol omlik a föld,nem ragad, meg ilyenek......
Válasz #201. hozzászólásra
De vetőgépen és kultivátoron is használod? Mert én most akarok venni egy monosem kultivátort egy 900 literes tartállyal. Monosem vetőgép van(sima)és úgy akarom megoldani, hogy a tartályt áttenném egyik gépről a másikra.
A monosem honlapon néztem, és ott egy fémtartályt mutat(tehát nincs megosztva). Nem tudom,hogy összecsukáskor nem akadályoz-e?
Az Axiálos képviselő igérte, hogy kijön, meg küld emailt, csak egyik se ért még ide.
Csak akkor van gond,ha valamiért megkésel az aratással és dobálja le a csöveket a kukorica,mert sokat kell az adapternek oldalirányba mozgatni a szárat. Nekem már volt ilyen,de ha időben le tudod aratni nincs gond.
Szerintem az az ideális,amikor a vetőgép és a kombájn is ua soros.De még akkor is lehet eltérés,mert az amerikai vetőgépek 76.2 cm sortávval vetnek,az európaiak meg 75 cmrel.Kuoricaadapterben is van ez a két méret,és ennek is egyezni kéne.Mert az a tuti szerintem ha a kukorica betakarításkor oldalirányba nem mozdul meg. Sajna nálam most 76.2 a sortáv a 6 soros vetőgépen,és 4 soros 75 cm-es sortávú kukoricaadapterem van
Mondhatjuk úgy is. Nincs olyan földem, amelyiknek valamelyik része ne lógna valamerre. De azért nem panaszkodom, mert volt már 14tonnás kukoricám is, a belvíz meg nem fenyeget.
Húúúúúú annak örülnének nagyon. Többet az életbe nem jönnének el hozzám Egyébként már arattak 2008-ban 4 soros félautomata SPC vel vetett kukoricát és nem nagyon szórta....
Mindenesetre nem tudom, hogy Monosem vagy Gaspardo. De inkább az előbbinél maradok. Meg kérdés, hogy mennyiért lehet hozzájutni......érdemes-e újat venni?
1483 hozzászólás
Válasz #230. hozzászólásra
akkor te is a jo terméshez vagy szokva nem?
Válasz #229. hozzászólásra
jah, ezzel én is így vagyok, aztán tavaly úgy lehordtak miatta, hogy csak na...
azóta ezt nem verem nagy dobra...
Válasz #228. hozzászólásra
a JD vetögépeket a Kverneland gyártja,én voltam a gyárba saját szememmel látam, ugyhogy vitatkoznék hogy melyik jobb.Szerintem a legjobb az amazone,accord aztán ugy a többi
Válasz #226. hozzászólásra
ez a terület az egyik csúcs az országban
itt nem ritka 13-14 tonnás termés de ahhoz már esö kell igy vagy ugy!!! a megye a országos csemege kuki terölet több mint felét megtermeli cca. 12. ezer hekiszóval szereti nagyon:)
Válasz #225. hozzászólásra
a pénztárca szab határt ennek,nálam 6q 27% kap a repce meg a buza
Válasz #214. hozzászólásra
Meg persze Iowa és Illinois..
Lentebb valaki gondolkodott a Monosem meg a Gaspardo között... Nos, ezt a két típust nem igazán lehet összehasonlítani. Szerintem a csúcsok csúcsa a JD, és az MF/White. Mögöttük jócskán lemaradva Monosem, Kuhn, és Horsch, még jobban lemaradva a Gaspardo, Amazone, Kverneland, stb...
Nekünk is Monosem van, és ismerjük az előnyeit, és a korlátait is. 2-300 ha éves vetnivaló alatt jó, de a fölött már khm, khm...
jó éjt léptem
Válasz #223. hozzászólásra
azt irtad még multkor,hogy nálatok is jo földek vannak ott nem szeret a kukorica?
Válasz #221. hozzászólásra
Nálam nem fürdik semmi.A buza meg a kuki kap 4 mázsát a szotya meg 3 és ossza be
Válasz #222. hozzászólásra
34% divik felénk jóbban
Válasz #221. hozzászólásra
igen tudom ismerem a vizes -vizesebb területek technológiáját /angolt is :) / szóval jó jó kell neki de a nitrát kimosodást nem ecsetelném
27 v 34-es
na jo egy kicsit lehet,hogy tuloztam de a nitrogén mozog a vizzel,meg hamar elillanik,tehát amit kiszor az ember abbol nem hasznosul minden kilo.De itt nálunk egy német repcére már most 120kg hatoanyagnál tart aztán még egyszer leszorják karbamidal meg megfürdetik nitrosolba is
Válasz #218. hozzászólásra
nem is annyira a vetésidöre értem mert nálam volt olyan év,hogy május10 lett elvetve és akkor volt rekord termésem 12.5t/ha hanem arra értem,hogy idöben megszántasz, amikor jol megy a szántás,a magánykészitést is akkor csinálod amikor jol omlik a föld,nem ragad, meg ilyenek......
Válasz #215. hozzászólásra
mennyi a humusz meg npk mérleg a talajaitokban hogy annyi nitrogén kell bele
nálunk 5 mázsa nitogén fullon van cs. kuki alá is :)
Én koránkelő vagyok tavaly ápr. 5-re el volt vetve
Válasz #216. hozzászólásra
egyébként az a tapasztalatom,hogy a optimális idöben elvégzett talajmunkának sokkal nagyobb jelentösége van mint az,hogy mennyi hatoanyagot adsz neki.
Én 4 mázsa 27 szoktam neki adni Sajnos ezt be kell neki osztani
Válasz #214. hozzászólásra
a kukorica nagyon szereti ha etetve van 200kg/ha nitro hatoanyag aztán nöl mint állat
A kukinak missuri a kánaán itt meg érje be azzal amit a keret enged
Válasz #212. hozzászólásra
azért ami sor mellé van rakva az nem hazudik,az nagyot tud lökni a növényen,meg sorközmüveléskor még egy adag az ám a kánaán a növénynek
Válasz #209. hozzászólásra
Én szét szoktam szórni mtr.szóróval szórni állományba 27-est és jó
Válasz #208. hozzászólásra
Szerintem olyan fajtát nem kell vetni.
Válasz #207. hozzászólásra
Az Axiálos azt mondta a telefonba, hogy megoldható.
Válasz #206. hozzászólásra
Válasz #205. hozzászólásra
Ja,csak már az adaptercsúcsnál pottyan a cső,ha olyan állapotba van.
Válasz #204. hozzászólásra
Nehéz lesz megoldanod,dupla vázra lehet ráépiteni a mütrágya szóró egységet!
Big beg ből akarjátok tölteni a kultit
Ha ilyen gond van akkor fel kell az asztalt "magasítózni" mint napránál és nincs gond
Válasz #201. hozzászólásra
De vetőgépen és kultivátoron is használod? Mert én most akarok venni egy monosem kultivátort egy 900 literes tartállyal. Monosem vetőgép van(sima)és úgy akarom megoldani, hogy a tartályt áttenném egyik gépről a másikra.
A monosem honlapon néztem, és ott egy fémtartályt mutat(tehát nincs megosztva). Nem tudom,hogy összecsukáskor nem akadályoz-e?
Az Axiálos képviselő igérte, hogy kijön, meg küld emailt, csak egyik se ért még ide.
Válasz #202. hozzászólásra
Csak akkor van gond,ha valamiért megkésel az aratással és dobálja le a csöveket a kukorica,mert sokat kell az adapternek oldalirányba mozgatni a szárat. Nekem már volt ilyen,de ha időben le tudod aratni nincs gond.
Szerintem mindegy hány soros a vetőgép és az adapter a lényeg,hogy a csatlakozó sor +-15cm-nél ne legyen több.
Válasz #200. hozzászólásra
Lehet,hogy 100l-s mert,ha jól megrakjuk akkor belefér 1000kg mükeksz!
Válasz #198. hozzászólásra
Vetőgépen, kultivátoron?
Ez fém tartály?
Válasz #181. hozzászólásra
Szerintem az az ideális,amikor a vetőgép és a kombájn is ua soros.De még akkor is lehet eltérés,mert az amerikai vetőgépek 76.2 cm sortávval vetnek,az európaiak meg 75 cmrel.Kuoricaadapterben is van ez a két méret,és ennek is egyezni kéne.Mert az a tuti szerintem ha a kukorica betakarításkor oldalirányba nem mozdul meg. Sajna nálam most 76.2 a sortáv a 6 soros vetőgépen,és 4 soros 75 cm-es sortávú kukoricaadapterem van
Válasz #168. hozzászólásra
Igen,900l-s!
Válasz #195. hozzászólásra
Mondhatjuk úgy is. Nincs olyan földem, amelyiknek valamelyik része ne lógna valamerre. De azért nem panaszkodom, mert volt már 14tonnás kukoricám is, a belvíz meg nem fenyeget.
Válasz #191. hozzászólásra
4.1 millió??? nem semmi ennyi pénzért 30 ha erdőt el lehet telepíteni......én max 2 millát szánok rá...
na, jó, majd még alszom egy párat. köszönöm mindenkinek a segítséget!
Válasz #190. hozzászólásra
akkor Te is egy Hegylakó vagy?
Válasz #193. hozzászólásra
Válasz #192. hozzászólásra
Én is jártam már úgy !!!!!
Szidtam is a vetőgépest csak sajna az is én voltam !!!
Válasz #188. hozzászólásra
csak hülyességböl irtam,de az igaz ha szépen van elvetve akkor van rá sansz,hogy nem találja meg a csatlakozo sort. Volt már rá példa
Rongyos! A haver most vett mtz után 6 soros maszkárt 4.1 mill ert ujjat mtz után és birja neki.
Válasz #185. hozzászólásra
Szakadát.Hőgyész-Gyönk között.
Válasz #187. hozzászólásra
attol függ mennyit vetsz,ill nem is attol,hanem inkább attol,hogy mennyi pénzt akarsz rászánni.
Válasz #186. hozzászólásra
Elég hülye konbájnosnak kel ahoz lenie hogy ne vegye észre!!
Válasz #186. hozzászólásra
Húúúúúú annak örülnének nagyon. Többet az életbe nem jönnének el hozzám Egyébként már arattak 2008-ban 4 soros félautomata SPC vel vetett kukoricát és nem nagyon szórta....
Mindenesetre nem tudom, hogy Monosem vagy Gaspardo. De inkább az előbbinél maradok. Meg kérdés, hogy mennyiért lehet hozzájutni......érdemes-e újat venni?
Válasz #181. hozzászólásra
ne mond meg a kombájnosnak,hogy 4 sorossal vetetted,a végén meg kifogásolod az asztal munkáját és engedményt kérsz a tarifábol
Válasz #182. hozzászólásra
Te merre vagy?
Válasz #183. hozzászólásra
Azért egy 1o es naponta a zsebükben köt ki. Nem tudom miért kell mindenért hisztizni.....nálam 3 nap alatt sokszor megkeresik a fél havi nettót :)