Hirdetés
Fórum
- AKG támogatás új
- Gazdálkodási napló/táblatörzskönyv új
- Mi lesz veled mezőgazdaság! új
- Mezőgazdasági támogatások, agrárpályázatok új
- MTZ 1221 traktor új
- Szőlő felvásárlási árak új
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- VI. Agroinform Fórum Találkozó 2025.02.15. új
- Direktvetés, no-till. új
- Életképek a gazdálkodás mindennapjairól új
Cikkajánló
Két fontos információval indított az évet a Magyar Államkincstár
Állattartó vagy? Kerülj képbe most!
Hirdetés
1483 hozzászólás
Válasz #32. hozzászólásra
én meg nem hiszek a biscaya-ban és a calypso-ban !
a méheket nem bántja, de minden mást igen. mese.
Válasz #31. hozzászólásra
aztmondják az okosok , hogy a nurelle-t már kiröhögik a dögök
Válasz #30. hozzászólásra
most olyan 160-170 cm és talán a héten el is kezd virágozni. talán. baromi nagy lesz. rengeteg az oldalág ! minden levélnél van elágazás és annak is vannak még oldalágai. ma szórtuk nurell-el de a trakinak feladta a leckét.
Válasz #29. hozzászólásra
lessz ekkora????
Válasz #28. hozzászólásra
he-he !!!
:-))))))
látnád a repcét !!!! kapott másodszorra 230 kg 34% és kapott még 50 mm-t majd odafentről 17-et !
Válasz #27. hozzászólásra
akko majd én kipróbálom de akkor át kell költöztesd a lineárt :-))))
Válasz #26. hozzászólásra
ki kell próbálni.
PONT ÉN ?????????????????
:-))
Válasz #25. hozzászólásra
34-es-t láttam kiszórva (nem volt egy szép látvány) a karbamid nem éget annyira hajól tudom. (ki kell próbálni)
Válasz #24. hozzászólásra
mennyi idő múlva kell....... én az öntözés kezdése előtt szórnám ki és olyan 1,5 q-t gondoltam, csak nem tudom, hogy leégetné-e a kukit.
Válasz #23. hozzászólásra
tavaly volt az első karbamidos év (az ára miatt), addig 34est kapott kultival.
mennyi idő múlva kell az eső a karbamidnak ha szóróval juttatod ki, és milyen mennyiség??
Válasz #22. hozzászólásra
mással nem próbáltad ???????
(a karbamidra az ára véget gondoltam.)
Válasz #21. hozzászólásra
kapott esőt is utána , addig is fekete zöld volt utána is , termés meg 110q de a vizet elég nehezen vesztette , a 3511-es 19 % alá nem akart menni még Okt. végén se.
Válasz #20. hozzászólásra
változást láttál ?
én műtrágyaszóróval tervezném.
Válasz #19. hozzászólásra
kultival, töltögetőkapával
Válasz #18. hozzászólásra
kultivátorral egy menetben, vagy külön műtrágyaszóróval ?
Válasz #17. hozzászólásra
hogy van e értelme azt nem tom, de mi tavaly szórtunk 1 q-át kapáláskor
egy érdekes kérdés (számomra) :
van-e értelme a kukira, állományba, karbamidott szórni öntözés előtt ?????????
okozz-e stresszt a kukinak ???????
Válasz #12. hozzászólásra
Én már csinálta többször is. Sztem jó megoldás.
Ha porzik a műt., akkor megcsípi a felső leeleket, de azt hamar kinövi.
Olyan műtrágyát használj amelyik nem porzik és nagyszemű, akkor meg se látszikrajta. Utánna kultizd meg!
Hali!
Én 10-15 centis korban szoktam kinyomni semmi gond nem szok lenni.
Válasz #13. hozzászólásra
De nitrogént /főleg 34-est/ nem rakhatsz a mag mellé a csíragátló hatása miatt!! Amúgy sem lenne semmi értelme mert mire a növény akkora fejlettségi stádiumba ér hogy fel tudná venni arra rég kimosódik a talajból! Azért kell komplexet rakni a mag mellé mert típustól függően 2-3 hónap a lebomlási ideje! Tehát a növény akkorfra márffel tudja venni!
Volt már egy téma ezelőtt, ahol valaki mondta, hogy ő úgy csinálja, hogy mikor a távolban elkezd esni, akkor gyorsan kiszórja, és ha rögtön megázik, akkor nem lesz semmi baja.
Elég necces a dolog. Bár az én véleményem, hogy jobb, ha a földben van az összes cucc vetés előtt. Minek erőlködni a többszöri kijuttatással? Hacsak nem nagyon laza szerkezetű már-már homokosra hajló a föld. De akkor meg az nem kukoricának való. Mondjuk a kukorica életciklusa mondjuk ápr-szept. Az októbert már nem számolom tápanayagfelvétel szempontjából. Akkor nem tök mindegy, hogy áprilisban adom ki az egészet, vagy májusban is adok? Ennyi erővel lehetne repülővel is szórni június-júliusban, mert akkor is kell neki.
Nekem nem az indító műtrágyázással van gondom hanem az álommánybani műtrágyázással! Idén vetettem először silókukoricát jó lenne állományban megdobni pár mázsa műtrágyával de a sorközművelőmön nincs műtrágyaszóró! Szórt már valaki műtrágyaszóróval műkakit kukoricában? Mik a tapasztalatok? A környékemen vagy egy KFT. a főnök azt mondja ők kb 30 cm-es állományban megyszórják 2q 34-es nitrogénnel! csak két hétig nem szabad megnézni!! Nem tudom ki merjem-e próbálni..
Válasz #10. hozzászólásra
ha a sorba is teszi,úgy kell beállitani,hogy a műtrágyacsoroszja legalább 5 cm rel lejjebb járjon,ha a magvonalban van akkor kárositja a csirázáskor
Válasz #9. hozzászólásra
a gép egy 4soros vákumos,de nem volt rajta műtrágyaszóró.Azt már mi tettük rá.A gép nevét nem tudom, csak azt, hogy egy német 12 soros zöldsévetőből van átalakitva.
Válasz #8. hozzászólásra
milyen géped van? ha gyárilag a sorba is teszi,akkor is a mag alá kell tennie ,ha jól van beállitva
Köszi mindenkinek a hozzászólást. Én is 150-200kg közt gondolkodom, csak félek hogy kárt tesz a magban,mert az én gépem a sorba teszi
Válasz #6. hozzászólásra
semmi kárt nem tett
Jólaci !
Ekkora dózis nem szokott a magban kárt tenni ?
Azért kérdezem mert én is 34% -ost akarok mellé tenni de csak 150 kg -ot vetéskor .
én SPC vel 230 kg N gént vetek.34%-ost
Válasz #2. hozzászólásra
Mi az, hogy mellé?!
Inkább úgy van, hogy rendes vetőgéppel alá kell tenni, nem mellé!
Válasz #1. hozzászólásra
Én spc-vel szoktam vetes közben kijutatni 100kg/ha,ami hatoanyagban34kg/ha.Voltolyan is ,hogy vetéskor szortam ki a keveréket ami 15-21-21-es volt 100kg/ha-és ekézéskornyomtam neki a nitrogént.
Válasz #1. hozzászólásra
Sor mellé 5 cm-re nyomjad. Rendes vetőgépeknél nem is lehet közvetlenül a sorba beállítani.
Üdv mindenkinek! Azt szeretném megtudni, hogy a kukorica vetéssel egyidőben kijuttatot műtrágya hogy jobb, közvetlen a sorba vagy a sor mellé?
Milyen műtrágya ajánlott, komplex vagy sima N-én? És mennyi az optimális mennyiség hatóanyagban?
Előre is köszönöm.