Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak639 FtBenzin árak631 FtEUR404.04 FtUSD392.16 FtCHF430.11 FtGBP484.03 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Ma kérdeztem az egyik felvásárlót hogy veszi e már a kukoricát, még napraforgó megy legalább 1 hét. Mondtam is neki hogy ráér még had száradjon mert úgy hallom magasak a gázárak. Azt mondja igen, már nagyjából számolta hogy mennyi lesz a szárítás és állítása szerint a mostani 78eft/t árból egy 18%-19% os kukorica leugrik kb 45eft/t árra ha leszárítják 13% ra. Szóval nagyon meg kell gondolni hogy mikor aratunk.
Van aki esetleg felbontotta a felvásárlási szerződését? Mondán hogy még a ködbér kifizetéssel is keveset bukik, mintha teljesítené a szerződésben vállaltakat?
Válasz kis Zombi #9389. hozzászólásáraNagyon régen,kb 13 éve volt napraforgó nevezetesen ezeken a táblákon, mert szójáztam eddig rajtuk, de más hasonló minőségű pályán meg a napraforgó maradt a vetésforgóban, szóval van ez is jó földbe vetve. Azt hiszem 2018-ban 3.8 T volt a legjobb makuka.
Illetve egy kevésbé jó, 10 ha-os táblán 2009-ben az E82-es pioneer 53 mázsát adott, elôtte sem, azóta sem..... Sem nem tudja senki mitől lehetett az, de a Tc56-os 6sorral 2-3kmh-nál is úgy szórt mint a fene, olyan tömeg volt.
Idén felhagyok az imádott szójámmal, mert a parlagfű megoldhatatlan képletté vállt már itt, a viballa meg tökéletesen működik, így újra napraforgóval fogom szennyezi ezeket a földjeinket, szeretnék 4 tonnát aratni majd jó időben.
Válasz szanberg #9381. hozzászólásáraÉrdekes növény a napra. Adott egy kisebb táblánk,kukoricából tudja a 12 tonnát is normál évben, viszont naptárból 3,5 tonna fölê nem sikerült még menni, pedig bitang jót mutatott. Másik tábla gyengébb jóval, kukoricàból csak 2/3 mennyiséget tud, de napràból tudja ugyanazt, vagy kicsivel többet, és szemre jóval silányabbnak nézett ki.
Egyébként mi volt az eddig elért legnagyobb termésed forgóból ezeken a 16 tonnás kukorica területeken
A legjobb adottságú, fekvésű és minőségű/Ak értékű talajokon szokott ilyen termésszint lenni jó idő esetén. Számszakilag ezek a 20 koronás földek a határban, itt ez a teteje.
Ennek jó része Striptill-be került, de volt amit Cultus 420 alapművelésű pályába vetettünk.
Válasz Batka #9379. hozzászólásáraÉn nem tudom, de tavaly is 25-28 mázsás napraforgók voltak, mellette tőszomszéd tábláimon meg 160+ mázsás kukoricák, de szó szerint, ahogy írom.
Növény élettani kérdésekben tavaly egyszerűen végig hibátlan volt minden, idén nyáron a napraforgók összes levele lehervadt, elfonnyadt, már láttam, hogy augusztusban 5-ös vízzel fogjuk vágni, erre újra indult minden a határban egy 20-30mm-s esőtől augusztusban valamikor. Szóval volt aszály de nagyon. Ennek ellenére nem rossz a 2,5 tonnás napraforgó, de a 10 tonnás kukorica szerintem jobb! Ha mégis arányban nézzük a hozamokat. Mindig azt mondják a napraforgó jobban bírja az aszályt, jobban össze szedi magának a vizet tápanyagot, jobban terem nehezebb körülmények között is. Évek óta megcáfolódik ez itt nálunk a határban, igaz ez a többi gazdatársamra is, hozzá teszem, hogy a kukorica termesztés csúcs eredményeit mindig én hozom nagy régóta, abban itt nem tudnak megelőzni.
Érdekes, hogy a napraforgót jobban leverte az idő, annál a 2 tonnás eredmények nem ritkák, a java tudta a 3 tonnát azért, de tápanyagot munkát 4 plusszosra kapta szóval az aszály mutatkozott a hozamban nem kicsit.
Válasz ME109G14 #9369. hozzászólásáraÉn erről is írtam véleményt hogy drága lesz a termény, de mások részéről le lettem "ugatva meg hülyézve"! De látom már más is így gondolja ezt!
Válasz colizoli #9373. hozzászólásáraBizony bizony, a vulkáni hamu az tuti jó műtrágya, jövőre nem is kell csak egy kis nitrogént szórni mindenkinek és lesznek óriási termések ha még az eső is esni fog!
Válasz MrPoke #9364. hozzászólásáraBorsodi dombokon 40 éve is volt ennyi,most kicsit több.Rosszabb,de víztartó a talaj,több a csapadék.Maradjonígy a vaddisznó nullára döglött,bár 20 éve jött volna az ASP...
Válasz Mihály #9365. hozzászólásáraKishazánkba se sokáig kell várni a 100000ft TONNA árra a 2- 3 tonnás átlagokkal 2020 évben ugyanezeken a főldeken 10 tonna volt a termés ez 70-80% termés visszaesés BÁCS közepe A tavalyi 8 milió tonnának jó ha a fele meglessz.AZ idei termés lehet hogy még az ország szükségleteit se fedezi Ha pedig behozatalra szorolunk akkor durva számok lehetnek??? Van rá nem kis esély
Egy kis gondolat ébresztő: Brazíliát extrém aszály sújtja. Bár a téli időszak általában szárazabb időt hoz van, ahol hetek, sőt hónapok óta alig esett eső. A csapadékhiány mellé ráadásul rendkívüli hőség is társult 40 fokot elérő hőmérsékletekkel, mindez pedig a felszín erőteljes kiszáradásához vezetett. A homokvihar sújtotta Sao Paulo állam az ország egyik legaszályosabb régiójának számít. Akkor a déli féltekén se néznek nagy termés elé az-az itt még drágább is lehet mint gondoltuk vagyis 100000 ft/q főlé is mehet nyárra az ára a Kukoricának
Válasz Bán Zsolt #9359. hozzászólásáraAlakul ez! Nálunk nettó 76000 még. Nem is nagyon vágják és már megy a licit. Igaz itt egy gazda belevágott, 4T/ha átlag. Nagyon karcsú termés, de ha az esőmentes nyarat nézzük még jó, hogy termett!
Válasz MrPoke #9357. hozzászólásáraHát két család csak akkor tud megélni 80 hekin ha olyat termel amiből még pénz is van:B Nem csak rohangálás a földeken hogy ne büntessék meg a gazért az embert:B
Válasz MrPoke #9340. hozzászólásáraÉljél csak abban a mesevilágban amit akarsz magad körül lebegtetni. Halvány fingod sincs arról hogy nekem mit dobott az "élet kockája" fiatal koromra mikor alig múltam 20! Témát lezártam sok boldogságot neked, pályázzál mindenre dolgozzál szántás nélkül, vessél alternatív növényeket,hogy tudjál rengeteg gépet meg földet venni!
14495 hozzászólás
Válasz Gatti #9394. hozzászólásáraEzt kizárt dolognak tartom,valamit elszámolt az ürge.
Ma kérdeztem az egyik felvásárlót hogy veszi e már a kukoricát, még napraforgó megy legalább 1 hét. Mondtam is neki hogy ráér még had száradjon mert úgy hallom magasak a gázárak. Azt mondja igen, már nagyjából számolta hogy mennyi lesz a szárítás és állítása szerint a mostani 78eft/t árból egy 18%-19% os kukorica leugrik kb 45eft/t árra ha leszárítják 13% ra. Szóval nagyon meg kell gondolni hogy mikor aratunk.
Válasz ThomasCrow #9392. hozzászólásáraNálad nincs benne hogy a különbözetet is meg kell fizetned?![smile confused](/oldforum/images/smiles/confused.gif)
![smile confused](/oldforum/images/smiles/confused.gif)
Általában úgy szokott lenni hogy a felvásárló ilyenkor megveszi harmadik féltől.
Ha mondjuk 50-ért kötötted, de a felvásárló 80-ért veszi meg mástól, akkor a kötbéren felül még tonnánként 30 ezret ki kell fizetned.
Olvasd át hogy van e benne ilyen. Nálam benne volt.
Van aki esetleg felbontotta a felvásárlási szerződését? Mondán hogy még a ködbér kifizetéssel is keveset bukik, mintha teljesítené a szerződésben vállaltakat?
Nem csak mi nem értjük:Párizsban mégis 256 euróra emelkedett a búza tonnánkénti ára, és a jelek szerint márciusig nem is akar 250 euró alá menni. Már a novemberi kukorica is 230 eurónál jár, és márciusig nagyjából itt is akar maradni. Eközben már második éve fordul elő, hogy a szójabab és a napraforgó ára is gyorsan növekszik a betakarítás alatt, holott a piac a szezonális kínálatnövekedésre jellemzően alacsonyabb árakkal szokott reagálni. Egy év leforgása alatt átlagosan 60 százalékot drágultak a növényi olajok.https://l.facebook.com/l.php?u=https%3A%2F%2Fmezohir.hu%2F2021%2F09%2F30%2Fugy-dragul-minden-hogy-nincs-hiany-mezogazdasag%2F%3Ffbclid%3DIwAR2DyJJbbbRPcOEhthLtNDmKFj4Lr9iAgBKOj5H9KzH9RMufwB7M1KQOlMg&h=AT2l4N1twz_fhzLmJihZC76RfU3aWVfxNZgDpU5qePLuhxROssIYlMnsHpZJEGIsi21DBl30M7EHSK_jOUoT_HBWMwNQDMe5gQmTJSwYq8Bs6eYaUttC2h98N5t7_UvrRLM&__tn__=H-R&c[0]=AT3XDXCBzgNoCBhxXECUtcXQ5LiJ6L0Oje2mCJdWseJx0-sjpLqTol-0TCLP52oA1VxmBlDVO_UPaZ3D5KRDit_k11wOcbtS-cvZqI_zcDV2CNdxLKp-2JZX-R9ZZJjDtpan5l8ejXxE9MoKKjQw5pVhr-t24G0TmbHtxlzOlSmggEztZvAfx6MaornZI5PJbZiqgTmxNloPgg![smile ban](/oldforum/images/smiles/ban.gif)
![smile cowboy](/oldforum/images/smiles/cowboy.gif)
Válasz kis Zombi #9389. hozzászólásáraNagyon régen,kb 13 éve volt napraforgó nevezetesen ezeken a táblákon, mert szójáztam eddig rajtuk, de más hasonló minőségű pályán meg a napraforgó maradt a vetésforgóban, szóval van ez is jó földbe vetve. Azt hiszem 2018-ban 3.8 T volt a legjobb makuka.
Illetve egy kevésbé jó, 10 ha-os táblán 2009-ben az E82-es pioneer 53 mázsát adott, elôtte sem, azóta sem..... Sem nem tudja senki mitől lehetett az, de a Tc56-os 6sorral 2-3kmh-nál is úgy szórt mint a fene, olyan tömeg volt.
Idén felhagyok az imádott szójámmal, mert a parlagfű megoldhatatlan képletté vállt már itt, a viballa meg tökéletesen működik, így újra napraforgóval fogom szennyezi ezeket a földjeinket, szeretnék 4 tonnát aratni majd jó időben.
Válasz szanberg #9381. hozzászólásáraÉrdekes növény a napra. Adott egy kisebb táblánk,kukoricából tudja a 12 tonnát is normál évben, viszont naptárból 3,5 tonna fölê nem sikerült még menni, pedig bitang jót mutatott. Másik tábla gyengébb jóval, kukoricàból csak 2/3 mennyiséget tud, de napràból tudja ugyanazt, vagy kicsivel többet, és szemre jóval silányabbnak nézett ki.
Egyébként mi volt az eddig elért legnagyobb termésed forgóból ezeken a 16 tonnás kukorica területeken
Tiszapüspöki feldolgozó, száraz kukorica 80000/t , (a fuvar a tiéd).
Válasz .Richard. #9385. hozzászólásáraNem!Nagykőrösön!![smile lol](/oldforum/images/smiles/lol.gif)
Válasz butique #9384. hozzászólásáraItt Europában van?![smile lol](/oldforum/images/smiles/lol.gif)
Tegnap beszéltem az egyik felvásárlóval más ügyben és mondta hogy most 8000+ kompenzáció a kukorica náluk![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
Válasz vén cigány #9382. hozzászólásáraNem üzemi átlag volt ez, az 5-6 Ak-s szántókon nem lehet-illetve mi nem tudunk azért- ilyet csinálni.
Tavaly mondjuk 50 hektár átlaga volt 16+
A legjobb adottságú, fekvésű és minőségű/Ak értékű talajokon szokott ilyen termésszint lenni jó idő esetén. Számszakilag ezek a 20 koronás földek a határban, itt ez a teteje.
Ennek jó része Striptill-be került, de volt amit Cultus 420 alapművelésű pályába vetettünk.
Válasz szanberg #9381. hozzászólására160 q-ás átlagot, hány aranykoronás földeken éred el és milyen technológiával?
Válasz Batka #9379. hozzászólásáraÉn nem tudom, de tavaly is 25-28 mázsás napraforgók voltak, mellette tőszomszéd tábláimon meg 160+ mázsás kukoricák, de szó szerint, ahogy írom.
Növény élettani kérdésekben tavaly egyszerűen végig hibátlan volt minden, idén nyáron a napraforgók összes levele lehervadt, elfonnyadt, már láttam, hogy augusztusban 5-ös vízzel fogjuk vágni, erre újra indult minden a határban egy 20-30mm-s esőtől augusztusban valamikor. Szóval volt aszály de nagyon. Ennek ellenére nem rossz a 2,5 tonnás napraforgó, de a 10 tonnás kukorica szerintem jobb! Ha mégis arányban nézzük a hozamokat. Mindig azt mondják a napraforgó jobban bírja az aszályt, jobban össze szedi magának a vizet tápanyagot, jobban terem nehezebb körülmények között is. Évek óta megcáfolódik ez itt nálunk a határban, igaz ez a többi gazdatársamra is, hozzá teszem, hogy a kukorica termesztés csúcs eredményeit mindig én hozom nagy régóta, abban itt nem tudnak megelőzni.
Válasz Bán Zsolt #9378. hozzászólásáraNekem se a 2,5 tonnával, és a lőtéri kutyát se érdekli.
Válasz szanberg #9377. hozzászólásáraHa jó a kukorica, akkor nem az aszály vitte el azt az 1 tonnát a napraforgóról...
Válasz colizoli #9373. hozzászólásáraJó lenne de már nem jön ki nekik a matek.![smile hammer](/oldforum/images/smiles/hammer.gif)
Válasz ME109G14 #9369. hozzászólásáraNálunk jó lesz a kukorica, csak magas nedvességgel fog bejönni...
Érdekes, hogy a napraforgót jobban leverte az idő, annál a 2 tonnás eredmények nem ritkák, a java tudta a 3 tonnát azért, de tápanyagot munkát 4 plusszosra kapta szóval az aszály mutatkozott a hozamban nem kicsit.
Válasz ME109G14 #9369. hozzászólásáraÉn erről is írtam véleményt hogy drága lesz a termény, de mások részéről le lettem "ugatva meg hülyézve"! De látom már más is így gondolja ezt!![smile thumbupcool](/oldforum/images/smiles/thumbupcool.gif)
![smile thumbupcool](/oldforum/images/smiles/thumbupcool.gif)
Válasz colizoli #9373. hozzászólásáraBizony bizony, a vulkáni hamu az tuti jó műtrágya, jövőre nem is kell csak egy kis nitrogént szórni mindenkinek és lesznek óriási termések ha még az eső is esni fog!![smile biggrin](/oldforum/images/smiles/biggrin.gif)
![smile biggrin](/oldforum/images/smiles/biggrin.gif)
Válasz Bán Zsolt #9362. hozzászólásáraAkkor lehet egyből műtrágyát is hozni 1 az 1 ben![smile tongue](/oldforum/images/smiles/tongue.gif)
Válasz ME109G14 #9369. hozzászólásáraPedig Reng eget rengető legutóbbi cikke azért odabacot…….![smile lol](/oldforum/images/smiles/lol.gif)
Válasz MrPoke #9364. hozzászólásáraBorsodi dombokon 40 éve is volt ennyi,most kicsit több.Rosszabb,de víztartó a talaj,több a csapadék.Maradjonígy a vaddisznó nullára döglött,bár 20 éve jött volna az ASP...
Válasz ME109G14 #9369. hozzászólásáraAhol van termény tároló kapacitás,most kell disznóba fektetni.Egy év múlva a köröm is 2k lesz.
Válasz Mihály #9365. hozzászólásáraKishazánkba se sokáig kell várni a 100000ft TONNA árra a 2- 3 tonnás átlagokkal 2020 évben ugyanezeken a főldeken 10 tonna volt a termés ez 70-80% termés visszaesés BÁCS közepe A tavalyi 8 milió tonnának jó ha a fele meglessz.AZ idei termés lehet hogy még az ország szükségleteit se fedezi Ha pedig behozatalra szorolunk akkor durva számok lehetnek??? Van rá nem kis esély
Válasz Bigyófelügyelő #9367. hozzászólására azért írtam utána hogy nem mázsa hanem tonnája![smile cowboy](/oldforum/images/smiles/cowboy.gif)
Válasz Mihály #9365. hozzászólásáraA 100000/ mázsát cseppet sokallom..a 10000 közelebb van a valósághoz..
Válasz Mihály #9365. hozzászólására bocsi a q tonna lenne
![smile cursing](/oldforum/images/smiles/cursing.gif)
Egy kis gondolat ébresztő: Brazíliát extrém aszály sújtja. Bár a téli időszak általában szárazabb időt hoz van, ahol hetek, sőt hónapok óta alig esett eső. A csapadékhiány mellé ráadásul rendkívüli hőség is társult 40 fokot elérő hőmérsékletekkel, mindez pedig a felszín erőteljes kiszáradásához vezetett. A homokvihar sújtotta Sao Paulo állam az ország egyik legaszályosabb régiójának számít.
Akkor a déli féltekén se néznek nagy termés elé az-az itt még drágább is lehet mint gondoltuk vagyis 100000 ft/q főlé is mehet nyárra az ára a Kukoricának![smile confused](/oldforum/images/smiles/confused.gif)
Válasz Ares 826 #9358. hozzászólásáraPersze küzdök is rendesen.
Kuki kb 45q/ha lesz a nagy átlag 15-20% víz.
Ez itt a dél alföldön egész jónak mondható.
7500ft/q a felvásárlási ár. 70 a szárítás. Az eddig levágott mennyiséget holnap számolom el és adom el.
Válasz Bán Zsolt #9359. hozzászólásáraAlakul ez! Nálunk nettó 76000 még. Nem is nagyon vágják és már megy a licit. Igaz itt egy gazda belevágott, 4T/ha átlag. Nagyon karcsú termés, de ha az esőmentes nyarat nézzük még jó, hogy termett!
Válasz colizoli #9361. hozzászólásáraAnthera
Válasz Bán Zsolt #9359. hozzászólásáraKinél? Nem mintha lenne eladó
Válasz Büresz #9351. hozzászólásáraGondolom Galambokon vagy Komárban? Pénteken még Sormáson 77et mondtak
Válasz blsjela #9349. hozzászólásáraKecskemét 8000
Válasz MrPoke #9357. hozzászólásáraHát két család csak akkor tud megélni 80 hekin ha olyat termel amiből még pénz is van:B Nem csak rohangálás a földeken hogy ne büntessék meg a gazért az embert:B![smile whistling](/oldforum/images/smiles/whistling.gif)
![smile whistling](/oldforum/images/smiles/whistling.gif)
Válasz Ares 826 #9352. hozzászólásáraNa legalább odáig eljutottunk, hogy meg tud 2 család élni 80ha-on :D És még marad fejlődésre is :D
Köszönöm a jó kívánságot. ;)
Válasz Földönfuto #9355. hozzászólásáraén hagytam időt jócskán csak jöjjön
![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
Válasz Mihály #9354. hozzászólásáraAz a baj,hogy Zala nagyon messze van ide.
Válasz Büresz #9351. hozzászólásáraalakul majd csak ide ér keletre is elébb utóbb májusra![smile cursing](/oldforum/images/smiles/cursing.gif)
Válasz Büresz #9351. hozzászólásáraAz nagyon jó,itt meg 73-74-et mondanak ha indul a vétel,de majd csak a forgó után.
Válasz MrPoke #9340. hozzászólásáraÉljél csak abban a mesevilágban amit akarsz magad körül lebegtetni. Halvány fingod sincs arról hogy nekem mit dobott az "élet kockája" fiatal koromra mikor alig múltam 20! Témát lezártam sok boldogságot neked, pályázzál mindenre dolgozzál szántás nélkül, vessél alternatív növényeket,hogy tudjál rengeteg gépet meg földet venni!![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
Zala megye 83.
Válasz blsjela #9349. hozzászólására81-et mondtak tegnap, Somogy megye.
Tud valaki friss árat ?
Válasz Földönfuto #9326. hozzászólására![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
Válasz medikus #9345. hozzászólásáraEgyszer elindultam ebbe az orányba. (Oktatás, szaktanácsadás) aztán rájöttem nem nekem való ez. :D
Válasz MrPoke #9340. hozzászólására![smile thumbupcool](/oldforum/images/smiles/thumbupcool.gif)