Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak628 FtBenzin árak608 FtEUR411.52 FtUSD394.94 FtCHF442.09 FtGBP495.05 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz boldizsár1988 #13870. hozzászólásáraAz a helyzet,hogy több szakèrtőt ès megfigyelőt eltartunk,akik,èvek óta olajárrobbanást, rendkívüli eurodrágulást,üzemanyaghiányt látnak, amiből annyi igaz,hogy megfèlemlitik akit lehet. Èn csak azt látom,hogy ebből csak annyi igaz,hogy Putyin továbbra is lő,a kőműves miniszteri bèren van,a Pèkek betegre keresik magukat,az adalèk búzánkal,a vegyszer ès vetőmagárusok ingyen adnak mindent 3ève, erre még jössz ide a kukorica áremelkedèssel. Itt semmi nem változik,mèg jó pár èvig. Mèg a Magyar Pèter sem lenne kèpes magán kívül valakivel is jóttenni.
Búza tak: 6.400 Ft + komp, Euró: 6.600, Malmi: 7.200, Javító: 7.600 Ft
Árpa: 5.500 Ft
Tritikálé: 5.800 Ft
Kukorica: 7.000 Ft
Napraforgó LO: 14.850 Ft, HO: 16.750 Ft
Repce: 16.900 Ft
Válasz mtz1221 #13857. hozzászólására"Boldogok a lelki szegények,mert övék a mennyek országa!"
Amúgy lassan keresni kell valami piacos növényt ami bírja a fagyot,az aszályt és persze a jégverést is...
Válasz .Fecó. #13855. hozzászólásáraez volt a kettő kulcsszó errefelé. de tény, hogy nincs már áru, akinek kellett, az már megvette az újig szükséges árut, többi meg kiment vagy megy ki, fennakadás nélkül.
Válasz envagyok2 #13842. hozzászólásáraMennyi van egy hatályban? Csak nekünk van 2 komplett vonatnyi, de kb mindenkinek van még bőven. Se ár se vevő… nagyon xar idei termés kell hogy megmoccintsa a piacot sajnos…
Válasz mtz1221 #13843. hozzászólásáraEzt mondtam már egy hónapja, hogy ne legyen igazam, de csomója lesz csak súlya nem... Nem örülök neki, de sajnos igazam lett.
Felénk elkezdték vágni páran, kemény 1.5-2 tonnák folynak. Napraforgóból is hasonló a helyzet, az meg olyan rohadék az idén, hogy nincs fajsúlya. 3 tonnásnak kinéző, 2 tonna mérve. Qrva szar év lesz.
Válasz termelo #13828. hozzászólásáraKitolunk az ukránokkal, olyan olcsó lesz itt minden, hogy majd mi szállítunk hozzájuk olcsó terményeket.
Az inflációt rajtunk akarják lenyomni, nem a pékeken, kereskedőkön, meg a multi/Lölő etenolgyárakon.
Zelenszkij meg a kardjába dől mérgében, vagy kapitulál.
A parasztnak elég széles a háta, meg ugye " a bőre alatt is pénz van" csak kibírja még egy pár évig a szenvedést.
Egyébként mindig felénk voltak a legszarabb árak.
Pár éve végig követtem az egyik nagy felvásárló telepi árait.
Nálam Békésben 3600 Ft volt a kukorica , Csongrádban 3800, Baranyában 4000, Vasban 4200 Szolnokon a gyárban 4400 - az azért elég jelentős különbség.
Válasz Szabolcs83 #13823. hozzászólásáraKomplex mindig ősszel megy kalászos elé, kb. 150 kg dap, map, 8:24:24, mikor mi van jó áron. Kalászos után megy a kukorica, az magágyba keverve kap kb. 100-150 kg karbamidot, ennyi a műtrágya, sekélyen kombinátorozok mindig, mert én úgy gondolom, művelési mélységig kiszárad, volt is, hogy egy másik gazda megállt, aztán okoskodott nekem, hogy nem jól csinálom, nem hozom fel a nyerset, segít beállítani a kombinátort, illedelmesen megköszöntem a jó szándékot, és elmondtam neki, ezt direkt csinálom így. A magot meg már évek óta legmélyebb letesszük, napraforgót, kukoricát is, az a biztos, mert úgy mindig nedvesbe kerül. Én már csak 4943-at vetek, az nagyon bírja ezt a sivatagi időjárást.
14425 hozzászólás
Válasz Georgosz #13874. hozzászólásáracsak nem
Ma hallottam, hogy Csengerben a Szuro-Trade 6000-el tervezi a felvásárlást... Lesz az még így se!
Válasz boldizsár1988 #13870. hozzászólásáraCsak szólok, hogy most Ukrajnában is aszály van
https://www.xm.com/research/markets/allNews/reuters/ukraines-2024-corn-harvest-may-fall-to-2021-mln-t-if-drought-continues-producers-say-53905421
Válasz boldizsár1988 #13870. hozzászólásáraakkor a 100ft kezd realistának látszani..érdekes
Válasz boldizsár1988 #13870. hozzászólásáraAz a helyzet,hogy több szakèrtőt ès megfigyelőt eltartunk,akik,èvek óta olajárrobbanást, rendkívüli eurodrágulást,üzemanyaghiányt látnak, amiből annyi igaz,hogy megfèlemlitik akit lehet. Èn csak azt látom,hogy ebből csak annyi igaz,hogy Putyin továbbra is lő,a kőműves miniszteri bèren van,a Pèkek betegre keresik magukat,az adalèk búzánkal,a vegyszer ès vetőmagárusok ingyen adnak mindent 3ève, erre még jössz ide a kukorica áremelkedèssel. Itt semmi nem változik,mèg jó pár èvig. Mèg a Magyar Pèter sem lenne kèpes magán kívül valakivel is jóttenni.
Válasz Mötözö #13867. hozzászólásáraNem volt ebben semmi sértő, inkább csak áltudományos voltam
Válasz Mötözö #13866. hozzászólásáraMost ezt úgy írod, mintha nem tudnád, hogy mérik a terményt...
Nem hiszem, hogy olyan nehéz kikövetkeztetni 4, vagy 5 számjegy jelentését egy terményáras topikban.
Válasz Gandhy #13863. hozzászólásárasértegettelek valaha?
Válasz mtz1221 #13865. hozzászólásáranem láttam a mázsát..csak egy számsort ami értelmetlen
Válasz Mötözö #13861. hozzászólásáraAnnyi mázsája, mi ezzel a gond. 81.40 kilója.
Dél-Békés terményárak: 2024.08.12.
Búza tak: 6.400 Ft + komp, Euró: 6.600, Malmi: 7.200, Javító: 7.600 Ft
Árpa: 5.500 Ft
Tritikálé: 5.800 Ft
Kukorica: 7.000 Ft
Napraforgó LO: 14.850 Ft, HO: 16.750 Ft
Repce: 16.900 Ft
Válasz Gumóka #13862. hozzászólásáraÍrd inkább így neki, 81 400 Ft/tonna, mert a hipotalamusza a nagyobb számokra van pszeudokódolva.
Válasz Mötözö #13861. hozzászólásáraFt/q
Válasz mtz1221 #13859. hozzászólásáraa gondom a 8140 el van..értelmezhetetlen
Válasz mtz1221 #13857. hozzászólására"Boldogok a lelki szegények,mert övék a mennyek országa!"
Amúgy lassan keresni kell valami piacos növényt ami bírja a fagyot,az aszályt és persze a jégverést is...
Válasz Mötözö #13858. hozzászólásáraElőbb te hogy hol dolgozik.
Válasz Gumóka #13853. hozzászólásárafuss neki ujra
Válasz Georgosz #13852. hozzászólásáraAzt mondod boldogok az agyi szegények ???
Válasz .Fecó. #13855. hozzászólásáraez volt a kettő kulcsszó errefelé. de tény, hogy nincs már áru, akinek kellett, az már megvette az újig szükséges árut, többi meg kiment vagy megy ki, fennakadás nélkül.
Válasz envagyok2 #13854. hozzászólásáraPersze, honnan lenne másmilyen? Saját termés és integrációs felvásárlás..
Válasz .Fecó. #13846. hozzászólásáramagyar, tokszinmentes? errefelé már nincs fogható tétel.
8140-et hallottam új kötésre, azt nem mondom, hogy igaz....
Válasz mtz1221 #13851. hozzászólásáraPedig a tudatlanság néha áldásos...
Válasz Georgosz #13845. hozzászólásáraNem is tartottunk hülyének soha.
Válasz Bekre Pál #13840. hozzászólásáraFejér, Trigo
Válasz Georgosz #13844. hozzászólásáraKöszönöm!
Válasz .Fecó. #13847. hozzászólásáraAttól függ, mekkora, meg mennyi víz van alatta. 2000-3000t egyébként belefér.
Válasz .Fecó. #13846. hozzászólásáraÚszályban (faxnak javítja ki a jó szót faxsagra…)
Válasz envagyok2 #13842. hozzászólásáraMennyi van egy hatályban? Csak nekünk van 2 komplett vonatnyi, de kb mindenkinek van még bőven. Se ár se vevő… nagyon xar idei termés kell hogy megmoccintsa a piacot sajnos…
Válasz mtz1221 #13843. hozzászólásáraEzt mondtam már egy hónapja, hogy ne legyen igazam, de csomója lesz csak súlya nem... Nem örülök neki, de sajnos igazam lett.
Válasz Bekre Pál #13840. hozzászólásáraKeleti végen múlt héten 71500 volt az UBN-nél az ókukorica.
Felénk elkezdték vágni páran, kemény 1.5-2 tonnák folynak. Napraforgóból is hasonló a helyzet, az meg olyan rohadék az idén, hogy nincs fajsúlya. 3 tonnásnak kinéző, 2 tonna mérve. Qrva szar év lesz.
Válasz Pubi0308 #13841. hozzászólásárahalál komolyan. próbálj meg összeszedni egy uszálynyi magyar termésű, nem tokszinos ó kukoricát.
Válasz envagyok2 #13839. hozzászólásáraTe se gondoltad ezt komolyan.
Válasz Fendt76 #13838. hozzászólásáraSzia! Ez hol történt? Köszi!
Válasz Fendt76 #13838. hozzászólásárajól kitartottál vele, kb. te voltál az utolsó, akinek van ó kukoricája az országban.
Válasz Mötözö #13834. hozzászólásáraMúlt héten adtam el 8100 nettóért, telephelyen. Ó-t
Válasz medikus #13835. hozzászólásáraaz erős..akkora baj azért nincs a világban
Válasz medikus #13835. hozzászólásáraMajd amikor Lőrinc eladni akar kukoricát, nem pedig venni…
Válasz Mötözö #13834. hozzászólásáraVagy a 140!
Válasz Tibcsi83 #13833. hozzászólásáramikorra lesz meg a 80ft?
Válasz agrotomi #13831. hozzászólására71
Válasz agrotomi #13831. hozzászólására71-72e/t ókukira, de konkrét ajánlat mennyiség kérdése (100+t).
Sziasztok! Új kukorica árat tud valaki esetleg ?
Válasz Ohaza63 #13829. hozzászólásáraAz jó év volt. Ingyen se kellett a kukorica. A 10 tonnás terméssel majdnem nulláztunk.
Válasz termelo #13828. hozzászólásáraKitolunk az ukránokkal, olyan olcsó lesz itt minden, hogy majd mi szállítunk hozzájuk olcsó terményeket.
Az inflációt rajtunk akarják lenyomni, nem a pékeken, kereskedőkön, meg a multi/Lölő etenolgyárakon.
Zelenszkij meg a kardjába dől mérgében, vagy kapitulál.
A parasztnak elég széles a háta, meg ugye " a bőre alatt is pénz van" csak kibírja még egy pár évig a szenvedést.
Egyébként mindig felénk voltak a legszarabb árak.
Pár éve végig követtem az egyik nagy felvásárló telepi árait.
Nálam Békésben 3600 Ft volt a kukorica , Csongrádban 3800, Baranyában 4000, Vasban 4200 Szolnokon a gyárban 4400 - az azért elég jelentős különbség.
Válasz Ohaza63 #13824. hozzászólásáraFérgek, ottani cég kicsit errébb priviben 72+komp-ba tárgyal új-kötésűre.
A szeszgyár+még egy ezressel drágábban veszi az ó-t...
Válasz Egy erdész fortyogó epéje #13826. hozzászólásáraMost azért a dkc 4943 is nyöszörög ,hatalmas csövek és nagyon rövid szemek de 2-3t ver a legtöbb fajtára az idei évben legalább is felénk.
Válasz Szabolcs83 #13823. hozzászólásáraKomplex mindig ősszel megy kalászos elé, kb. 150 kg dap, map, 8:24:24, mikor mi van jó áron. Kalászos után megy a kukorica, az magágyba keverve kap kb. 100-150 kg karbamidot, ennyi a műtrágya, sekélyen kombinátorozok mindig, mert én úgy gondolom, művelési mélységig kiszárad, volt is, hogy egy másik gazda megállt, aztán okoskodott nekem, hogy nem jól csinálom, nem hozom fel a nyerset, segít beállítani a kombinátort, illedelmesen megköszöntem a jó szándékot, és elmondtam neki, ezt direkt csinálom így. A magot meg már évek óta legmélyebb letesszük, napraforgót, kukoricát is, az a biztos, mert úgy mindig nedvesbe kerül. Én már csak 4943-at vetek, az nagyon bírja ezt a sivatagi időjárást.