Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak658 FtBenzin árak640 FtEUR407.5 FtUSD388.35 FtCHF428.63 FtGBP484.73 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz Zsolesz100 #6330. hozzászólásáratermészetes hogy csend van.a handlés nem hiszi el hogy szezonban csak ennyit adtak oda neki hisz ha beáll a tél és beüt egy karakteres ár nem lesz képes a jövő évi termeltetési szerződésekben leszedálni a jó népet.hogy leálltak a nyugati tőzsdékre mutogatással is.aranyat ér amit betárolt bárki is,esze van.ahogy szállnak el az élelmiszer árak úgy nő a kereslet is sőt jobban.
Válasz szanberg #6326. hozzászólásáraA mi térségünkben nagyon kevés a szója. Sok a szállítási költség, ezért kevesebb a felvásárlási ár. Egyébként mindkét ár telephelyemről elszállítva. 5 kamion.
Nincsennek készletek! Az ország kétharmadán kemény aszály volt idén, szomszédos területeken meg még nagyobb, akár a bosnyákoknál akár olaszban...
Az itthoni idei kukoricákat is már jórészt eladták, vagonokat pakolnak mindenhol, plussz a még lábon állóból is igensok le van kötve, akármerre járok vagy akárkivel is beszélek mindenhol ezt mondják, ez most általános.
Nagy durranás nem várható, de azért az körvonalazódik, hogy árcsökkenés biztosan nem lesz, inkább emelkedhet kissé.
Válasz medikus #6315. hozzászólásáraAddig álljál féllábon ha én még egyszer elmegyek bármire vagy bárkire szavazni :-)FIDESZ SZAVAZÓ VOLTAM JÓL ÁT IS VERTEK
Válasz borda77 (Joe) #6312. hozzászólásáraNem tudom a választ én csak egy Békés-megyei gazdálkodó vagyok :-)az én kukoricám be van tárolva ,majd április végén előveszem
Válasz zeli39 #6310. hozzászólására30 - 35 EUR/tonna a fuvarköltség innen Olaszországig.
Kb. 5 - 5 EUR logisztikai költség van a felrakón és lerakón + van az üzletben legalább 2 - 3 kereskedő.
Akkor mennyi az annyi?
Válasz buc80 #6308. hozzászólásáranem is az a fő veszély, hogy idehozzák az ukrán (orosz, kazah) termést, hanem az, hogy Magyarország egyik fő piacára, Olaszországba 10 - 20 euróval olcsóbban viszik a Fekete - tengeri kikötőkből hajóval az árujukat, így nekünk szűkül a célpiacunk. És hát ugye Magyarországon még egy gyenge-közepes évben is túltermelés van.
Válasz zeli39 #6307. hozzászólásáraOsztom....Ukrajna itt nem játszik.....nagyon nagy most a vita....nem hinnem hogy a háttérben meg puszipajtások lennének...
Válasz oprita #6302. hozzászólásáraAzért ez nem teljesen van így .Ukrajna már lassan 3 éve vámmentesen hozhat be gabonát az unióba és a fő piacai nem mi vagyunk ráadásul a jó termőföldek távol esnek a határainktól .A mi gondjaink abban rejlenek,hogy nincs érdekképviseletünk ami ér is valamit és ezt a kereskedők kihasználják .
Nálunk hajószámra jön valamelyik kikötőbe "5" centért kilója.Kivan a közepe véve valamilyen (el nem tudom képzelni milyen lehet) géppel,a legnagyobb takarmánykeverők mind ezt használják.A többi átvevőben meg mindben benne van valamilyen módon az állam keze,úgyhogy csodák itt most sem lesznek.
Válasz rsandor #6304. hozzászólásárasajnos ha ukrajna gabonatartalékait ránkszabaditják-már pedig erről susmognak,csak tájékozódj,akkor eltünik a 4000ft-os gabona sokkal inkább 2-3 el fog kezdődni
Válasz TYLLA46 #6297. hozzászólásáraigazad van ,nem stimmel.a kapcsolódó cikkben már kiemelve-vastagon kellett írni a varázsszavakat.hogy felfogja mindenki milyen fontos odaadni,nem betárolni a sárga aranyat. errefelé amit csak lehet megmentenek az integrátoroktól/aki megteheti/,hirtelen akadtak jobb vevők.
14486 hozzászólás
4400+komp./q Tolna megye
Válasz Zsolesz100 #6330. hozzászólására2500 kárpátalján!!!!!!!!!!!!!!!
Válasz Wilde #6333. hozzászólásáraAnnyiért nagyon sokan oda adnák, köztük én is...
45000 eladva. zala
Válasz Zsolesz100 #6330. hozzászólására4.200 + komp.
Válasz Zsolesz100 #6330. hozzászólásáratermészetes hogy csend van.a handlés nem hiszi el hogy szezonban csak ennyit adtak oda neki hisz ha beáll a tél és beüt egy karakteres ár nem lesz képes a jövő évi termeltetési szerződésekben leszedálni a jó népet.hogy leálltak a nyugati tőzsdékre mutogatással is.aranyat ér amit betárolt bárki is,esze van.ahogy szállnak el az élelmiszer árak úgy nő a kereslet is sőt jobban.
Aktuális árakat tud valaki? Vagy csend van?
Válasz Pilátus #6323. hozzászólásáraSzója Olaszországban 375/t euró ,,,import dél-amerikai vagy észak-amerikai
paradigma váltás megtörtént,20-30%-al kevesebb lett.itt is lekapatta a handlés eső előtt velük ha kész volt ha nem/szorította a valóság/.
Válasz szanberg #6326. hozzászólásáraA mi térségünkben nagyon kevés a szója. Sok a szállítási költség, ezért kevesebb a felvásárlási ár. Egyébként mindkét ár telephelyemről elszállítva. 5 kamion.
Válasz Ákos1 #6325. hozzászólásáraA kukorica az nagyon jó áron ment el de a szóját kicsit olcsón adtad
tegnap 4200 ért adtam el kukoricát és 9800-ért szóját szabolcs-szatmát-bereg
Van valakinek friss információja az aktuálisról?
Válasz zeli39 #6310. hozzászólásáraOlaszban a szója mennyi???
ha ugy akarják emelkedik ha úgy akkor nem,sokszor a való világhoz semmi köze az áraknak..
Válasz szanberg #6320. hozzászólásáraa tények makacs dolgok,teljesen egyetértek.itt van aki visszafogja a betakarítást /okkal/.
Nincsennek készletek! Az ország kétharmadán kemény aszály volt idén, szomszédos területeken meg még nagyobb, akár a bosnyákoknál akár olaszban...
Az itthoni idei kukoricákat is már jórészt eladták, vagonokat pakolnak mindenhol, plussz a még lábon állóból is igensok le van kötve, akármerre járok vagy akárkivel is beszélek mindenhol ezt mondják, ez most általános.
Nagy durranás nem várható, de azért az körvonalazódik, hogy árcsökkenés biztosan nem lesz, inkább emelkedhet kissé.
SEnki se felejtse el,hogy Olaszországban brutális aszály volt.
Válasz zeli39 #6317. hozzászólásáraAkkor legalább olyanra szavazz,aki be sem jut!!!!
Válasz medikus #6315. hozzászólásáraAddig álljál féllábon ha én még egyszer elmegyek bármire vagy bárkire szavazni :-)FIDESZ SZAVAZÓ VOLTAM JÓL ÁT IS VERTEK
Válasz medikus #6315. hozzászólásáraDe a vasvillát vigye magával
Válasz zeli39 #6307. hozzászólásáraMajd most mehetsz szavazni,választani a KAMARÁHOZ!
Válasz rsandor #6304. hozzászólásáraIgazad lehet,ez nem általános.Kár volt szólnom.
Válasz borda77 (Joe) #6312. hozzászólásáraNem tudom a választ én csak egy Békés-megyei gazdálkodó vagyok :-)az én kukoricám be van tárolva ,majd április végén előveszem
Válasz zeli39 #6310. hozzászólásáraAkkor miért kinal a magyar kereskedő 4500st a kukiért?...mert ez alapján 4000 lenne vagy alatta.
Válasz zeli39 #6310. hozzászólására30 - 35 EUR/tonna a fuvarköltség innen Olaszországig.
Kb. 5 - 5 EUR logisztikai költség van a felrakón és lerakón + van az üzletben legalább 2 - 3 kereskedő.
Akkor mennyi az annyi?
Válasz 5465 #6309. hozzászólásáraOlaszország kukorica 182 euró/t
árpa 172 euró/t
tak.búza 176 euró/t
étkezési búza 202-232 között
Válasz buc80 #6308. hozzászólásáranem is az a fő veszély, hogy idehozzák az ukrán (orosz, kazah) termést, hanem az, hogy Magyarország egyik fő piacára, Olaszországba 10 - 20 euróval olcsóbban viszik a Fekete - tengeri kikötőkből hajóval az árujukat, így nekünk szűkül a célpiacunk. És hát ugye Magyarországon még egy gyenge-közepes évben is túltermelés van.
Válasz zeli39 #6307. hozzászólásáraOsztom....Ukrajna itt nem játszik.....nagyon nagy most a vita....nem hinnem hogy a háttérben meg puszipajtások lennének...
Válasz oprita #6302. hozzászólásáraAzért ez nem teljesen van így .Ukrajna már lassan 3 éve vámmentesen hozhat be gabonát az unióba és a fő piacai nem mi vagyunk ráadásul a jó termőföldek távol esnek a határainktól .A mi gondjaink abban rejlenek,hogy nincs érdekképviseletünk ami ér is valamit és ezt a kereskedők kihasználják .
Nálunk hajószámra jön valamelyik kikötőbe "5" centért kilója.Kivan a közepe véve valamilyen (el nem tudom képzelni milyen lehet) géppel,a legnagyobb takarmánykeverők mind ezt használják.A többi átvevőben meg mindben benne van valamilyen módon az állam keze,úgyhogy csodák itt most sem lesznek.
Válasz rsandor #6304. hozzászólásárasajnos ha ukrajna gabonatartalékait ránkszabaditják-már pedig erről susmognak,csak tájékozódj,akkor eltünik a 4000ft-os gabona sokkal inkább 2-3 el fog kezdődni
Válasz oprita #6302. hozzászólására Paraszt vakítás fejezd be!!!!
nekem 4200+kompért ment el múlthéten.
Ukránból 1-2 mázsés "magánimport" most 1500/q.Ha szabad lesz a kereskedés,lesz tán 3000 is.Nem vagyok az üzletben,csak szabolcsiaktól hallom...
Válasz 5465 #6300. hozzászólásáranem tudom,de itt már 44-45 körül mondanak,még nem ütöttem le,de lassan kész az aratás és üresek a magtárak
Válasz sanyi1965 #6298. hozzászólásáramegy az agymosás minden szinten...
Válasz sanyi1965 #6298. hozzászólásáraAz az ár akkor is pofátlan....
Válasz TYLLA46 #6297. hozzászólásáraigazad van ,nem stimmel.a kapcsolódó cikkben már kiemelve-vastagon kellett írni a varázsszavakat.hogy felfogja mindenki milyen fontos odaadni,nem betárolni a sárga aranyat. errefelé amit csak lehet megmentenek az integrátoroktól/aki megteheti/,hirtelen akadtak jobb vevők.
Válasz Tomi81 #6290. hozzászólásáraSajna nem acélos az ára, na de ennyire?:(((((( Valami nem stimmel....
Válasz barkaspisti #6295. hozzászólására40 Forint felett van a kukorica
Válasz szanberg #6294. hozzászólásáraCsak nem mindegy ,hogy miből vonták le ?
Válasz barkaspisti #6293. hozzászólásáraAz úgy annyi, hogy bevitte átvevő helyre és ilyen módon számoltak le minden tisztítás szárítás költséget róla
Válasz Tomi81 #6292. hozzászólásáraPontosan hol?
Válasz Bécó #6291. hozzászólásáraSzabolcs megye
Válasz Tomi81 #6290. hozzászólásáraMicsoda? 3300? Hol?
Nettó 3300...
Válasz Dinci #6285. hozzászólásáraÉn nem kompos vagyok...
Ibrány, Dombrád , Tiszatelek és környéke
hívjatok fel és megbeszéljük szállítás is megoldható!