Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak639 FtBenzin árak631 FtEUR406.01 FtUSD390.17 FtCHF432.15 FtGBP488.28 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz Sk Laci #6143. hozzászólásáraAz őstermelők egy bizonyos összeghatárig áfa mentesek.
Nem kapnak vissza az államtól áfát az input (vetőmag, vegyszer, gázolaj, gépek stb...) anyagok után. Ezért kapnak eladáskor az államtól kompenzációt.
A kereskedő felvásárlási jegyre veszi a terményt, élő állatot és hozzá adja kompenzációt. Termény esetén ez 12% még élő állat esetén kb. 7%.
Válasz Ares 826 #6141. hozzászólásáraElnézést hogy megkérdezem, de mit jelent a kompenzáció? Szlovákiában ahol élek ilyen nincsen, csak áfa nélküli és áfás árak.
Válasz Gabesz 01 #6128. hozzászólásáraNa kocogjál el innen nem elég hogy a szántós topicot szétcseszted most ez következik?
Annyiért adod amennyiért akarod,hidd el itt senkit nem érdekel a szaros g1-es tengeri.
Válasz Büresz #6120. hozzászólásáraszámokba bocsátkozva
tavasszal vetőmag problémám volt dekalbos emberke azt mondta 1.1 millio ha vetésterülettel szemben 900.000 ha kukorica lett vetve
Válasz Ohaza63 #6112. hozzászólásáraez érdekes mert itt nálunk (Törökszentmiklós) még mindig 3600+komp szinte semmit nem emelkedett és szolnok csak 20 km.
Szinte országos lefedettségű felvásárló árai.
Dél Békés 3.500
Észak Békés 3.700
Dél Bács 3.650
Észak Bács 3.800
Szolnok m 3.900 Ft+ komp
Akkor ezek szerint 400 Ft 1 q termény elszállítása kb. 100 km-re. Vagyis egy 20 tonnás kamion kb. 80.000 Ft-ért szállít el 20 tonna terményt.
Nem ismerem az árakat, de ez nekem egy kicsit soknak tűnik, vagy csak kicsit hülyének érzem magam, mert ez felvásárlási ár 14 %-a? Pedig Észak Bács is Szolnok is 100 km-re van tőlem?
eszükbe jutott az elemzőknek hogy az Ukrán kikötők picit messze vannak a termőhelytől, ja + tél is jön. a Francia problémákat pedig elbagatellizálták.így lesz környezet szennyező toxinos valamiből hirtelen Istenek eledele.FURA EGY ORSZÁG A MIENK!!!
Válasz Cafi #6091. hozzászólásáravigyem a szobába a termést mester? nálunk 150ft/mázsa a tárolás/hó nem gondolod hogy fizetek.. majd ha azt az utat bejártad amit én,nullárol suli után semmi hátszél.. majd akkor csipogjál EMESE!
Válasz medikus #6098. hozzászólásáraitt 3000 körül nyúlták le a búzát, árpát,most jönne a kukorica.kövezzenek meg érte de szerintem ezek a termékek nem ennyit érnek.a kukorica ár hektikussága tény itt is de helyi szinten a más által lenézett 300 FAO körüliek diktálnak mert bekerültek.láttam próbavágást 360-ban,katasztrófa.Cafi kolléga a vásárlói kör terén tájékozatlan az állattartó réteg átalakult.
Válasz Cafi #6094. hozzászólásáraHa majd nem tudja eladni,akkor adja olcsóbban!Ezen kár savanykodni!Előtted is ott van.Gondolod amit boltban vásárolsz most is,mint váltás előtt 20% van?Ha a kereskedő nem fog min 100%-ot,nem is foglalkozik veled!
Válasz Cafi #6094. hozzászólásáramiért a takarmányboltokban mennyit kérnek érte?szerintem többet,jó üzleti érzékkel el tudja adni jobb pénzértügyes te meg irigyled mert valaki jobb üzlete köt mint te
Válasz Cafi #6094. hozzászólásáracsak így érdemes,felvásárló-integrátor vegyen mástól,attól aki nem tud nélküle termelni.ami rajtuk keresztül fog áramlani termény nem ennyibe fog kerülni.+nem áramlik az ukrán kukorica sem a nyakunkba.egyszerűen-nagyszerűen termelni-előállítani,kolhoz duma de igaz!!!!.
Válasz Cafi #6094. hozzászólására1, ez a saját üzlete nekünk legalább annyi,hogy kuss 2, az meg már ki...ottul idegesít,hogy a saját fajtám nem hiszi el,hogy szervestrágyával , 2 szeri ekekapálással+töltő nem lehet hasznot termelni. Amúgy a tyúkot tartó nénik adták el annó a földet nekem is mert a kedves kisfia volt hogy megfenyegette mit képzel ő nem paraszt ő iparos, ők kerestek meg.3 nem ismerem sanyi 1865 hozzászólót,de egyre szimpibb.kinek nem inge ne vegye magára.
14494 hozzászólás
Válasz Sk Laci #6143. hozzászólásáraAz őstermelők egy bizonyos összeghatárig áfa mentesek.
Nem kapnak vissza az államtól áfát az input (vetőmag, vegyszer, gázolaj, gépek stb...) anyagok után. Ezért kapnak eladáskor az államtól kompenzációt.
A kereskedő felvásárlási jegyre veszi a terményt, élő állatot és hozzá adja kompenzációt. Termény esetén ez 12% még élő állat esetén kb. 7%.
Válasz Ares 826 #6141. hozzászólásáraElnézést hogy megkérdezem, de mit jelent a kompenzáció? Szlovákiában ahol élek ilyen nincsen, csak áfa nélküli és áfás árak.
Válasz Ares 826 #6141. hozzászólásáraNettó az
Válasz Dinnyés Laci #6139. hozzászólásáraNettóban vagy kompenzációval, mert nem mindegy??
merrre????
Válasz Ádám Zoltán_58033 #6138. hozzászólására41-et kínáltak
?
friss árakat tud valaki ??? sz-sz-b lehetöleg
3750+ komp Csongrád megyében.
Válasz medikus #6134. hozzászólásáraIgen kombájn alól nyersen!
Válasz Bécó #6133. hozzászólásáraKombájn alól?
Válasz Ádám Zoltán_58033 #6127 hozzászólás
3500 Borsod megye
Válasz nagypistivagyok2 #6129. hozzászólására
Válasz Gabesz 01 #6128. hozzászólására"Hogy megy a tengeri ára ?
Zsákban"
Ezt aztán jól megválaszoltad magadnak.
Oda ne add 6000 alatt.Az Hungarikum.Olyan nincsen ám akárkinek.
Válasz Gabesz 01 #6128. hozzászólásáraNa kocogjál el innen nem elég hogy a szántós topicot szétcseszted most ez következik?
Annyiért adod amennyiért akarod,hidd el itt senkit nem érdekel a szaros g1-es tengeri.
Válasz Gabesz 01 #6128. hozzászólásáraBa..meg már kezdtelek elfelejteni.....
Hogy megy a tengeri ára ?
Zsákban :-D
Mennyi most a tengeri ára,az jó ha G1 tengeri 4500ft adom vagy legyen 5000?
Morzsolt rostált tiszta száraz
Aktuális árak?
Válasz csoppika #6125. hozzászólására No meg a vadak...
Válasz varázsló #6124. hozzászólásáraÉs szerintem a kicsik oldaláról még kevesebb lesz, ha a bogarak baccák a rezet itten...
Válasz Büresz #6120. hozzászólásáraszámokba bocsátkozva
tavasszal vetőmag problémám volt dekalbos emberke azt mondta 1.1 millio ha vetésterülettel szemben 900.000 ha kukorica lett vetve
Válasz borda77 (Joe) #6119. hozzászólására Erős Korrekt cég..Valami Mauthner cs. tagja..Megbízhatóak, szállítás után van fizetés..Input, vetőmag műtr. tőlük jön...
Válasz borda77 (Joe) #6118. hozzászólásáraKereskedők sokkal többet látnak előre mint mi..Amit felvásárol ez a cég is megy ki olaszba, szója vissza osztrákokhoz stb..
Válasz Büresz #6120. hozzászólásáraMEG a környékünkön eszméletlen sok kukit eladtak nyersen pl a hungranának...
Válasz borda77 (Joe) #6118. hozzászólásáraA tavalyihoz képest kevesebb a vetésterület, rekordtermés ide vagy oda akkoris kevesebb a kuki mint tavaly, állítólag.
Válasz F-A-R-M-E-R \ #6117. hozzászólásáraŐk megbízhatóak? nem boltoltam még velük..
Vagy tulajdon átruházással pl fizetnek előre (mert az a biztos)
Válasz F-A-R-M-E-R \ #6117. hozzászólásárajaja csak akkor más volt az ár talán...
De érdekes amúgy nem tudom nincsen nekik elég vagy mi? Amikor mindenki azt mondja hogy full full sok termés volt stb...
Válasz borda77 (Joe) #6116. hozzászólásáraKarinthia...Múltkor mintha már említettem volna....
Válasz F-A-R-M-E-R \ #6115. hozzászólásáraTÉNYLEG kicsoda???
Válasz borda77 (Joe) #6114. hozzászólásáraNekem 41000-et mondtak már januárra...
emelkednek az árak mert a genezis ma hívott hogy tavaszi szállításra 4000 ft gyms megye!
Válasz Ohaza63 #6112. hozzászólásáraez érdekes mert itt nálunk (Törökszentmiklós) még mindig 3600+komp szinte semmit nem emelkedett és szolnok csak 20 km.
Válasz V.L. #6111. hozzászólásáraKérdés?
Szinte országos lefedettségű felvásárló árai.
Dél Békés 3.500
Észak Békés 3.700
Dél Bács 3.650
Észak Bács 3.800
Szolnok m 3.900 Ft+ komp
Akkor ezek szerint 400 Ft 1 q termény elszállítása kb. 100 km-re. Vagyis egy 20 tonnás kamion kb. 80.000 Ft-ért szállít el 20 tonna terményt.
Nem ismerem az árakat, de ez nekem egy kicsit soknak tűnik, vagy csak kicsit hülyének érzem magam, mert ez felvásárlási ár 14 %-a? Pedig Észak Bács is Szolnok is 100 km-re van tőlem?
Kicsit kezd emelkedni az ár 100 t fölötti tételre: telephelyen 3800. Békés megye. Egy kereskedő azt mondta, nem elképzelhetetlen a 4000 Ft még idén.
Dél-Baranya ma adtam el 36000.
Debrecen 36000ft/t, 37000ft/t 100t fölött.
Válasz Ohaza63 #6107. hozzászólásáraközépen
Merre vannak ezek a csodálatos árak az ország mely területén?
Dél békés TRIGO 3.450 + komp.
Válasz Claaastra #6105. hozzászólására3800+komp!
Aktuális árak?
eszükbe jutott az elemzőknek hogy az Ukrán kikötők picit messze vannak a termőhelytől, ja + tél is jön. a Francia problémákat pedig elbagatellizálták.így lesz környezet szennyező toxinos valamiből hirtelen Istenek eledele.FURA EGY ORSZÁG A MIENK!!!
Válasz Cafi #6094. hozzászólásáraÉn 4500ft nem tudom eladni a Tritikálét és 5000ft a G 1 tengerit!
Válasz Cafi #6094. hozzászólásáraÉs mivan amikor megveszi a boltban a nénike, és nem eszik meg a tyúkjai , mert szárított, és keres nem nagyüzemit ?
Válasz Cafi #6091. hozzászólásáravigyem a szobába a termést mester? nálunk 150ft/mázsa a tárolás/hó nem gondolod hogy fizetek.. majd ha azt az utat bejártad amit én,nullárol suli után semmi hátszél.. majd akkor csipogjál EMESE!
Trigo emelt 50Ft-ot (3450) végre követi a terménypiaci mozgásokat. Egy szavunk sem lehet!
Válasz medikus #6098. hozzászólásáraitt 3000 körül nyúlták le a búzát, árpát,most jönne a kukorica.kövezzenek meg érte de szerintem ezek a termékek nem ennyit érnek.a kukorica ár hektikussága tény itt is de helyi szinten a más által lenézett 300 FAO körüliek diktálnak mert bekerültek.láttam próbavágást 360-ban,katasztrófa.Cafi kolléga a vásárlói kör terén tájékozatlan az állattartó réteg átalakult.
Válasz Cafi #6094. hozzászólásáraHa majd nem tudja eladni,akkor adja olcsóbban!Ezen kár savanykodni!Előtted is ott van.Gondolod amit boltban vásárolsz most is,mint váltás előtt 20% van?Ha a kereskedő nem fog min 100%-ot,nem is foglalkozik veled!
Válasz Cafi #6094. hozzászólásáramiért a takarmányboltokban mennyit kérnek érte?szerintem többet,jó üzleti érzékkel el tudja adni jobb pénzértügyes te meg irigyled mert valaki jobb üzlete köt mint te
Válasz Cafi #6094. hozzászólásáracsak így érdemes,felvásárló-integrátor vegyen mástól,attól aki nem tud nélküle termelni.ami rajtuk keresztül fog áramlani termény nem ennyibe fog kerülni.+nem áramlik az ukrán kukorica sem a nyakunkba.egyszerűen-nagyszerűen termelni-előállítani,kolhoz duma de igaz!!!!.
Válasz Cafi #6094. hozzászólására1, ez a saját üzlete nekünk legalább annyi,hogy kuss 2, az meg már ki...ottul idegesít,hogy a saját fajtám nem hiszi el,hogy szervestrágyával , 2 szeri ekekapálással+töltő nem lehet hasznot termelni. Amúgy a tyúkot tartó nénik adták el annó a földet nekem is mert a kedves kisfia volt hogy megfenyegette mit képzel ő nem paraszt ő iparos, ők kerestek meg.3 nem ismerem sanyi 1865 hozzászólót,de egyre szimpibb.kinek nem inge ne vegye magára.
Moderátor által módosítva: 2017-04-06 10:32:30