Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak614 FtEUR414.08 FtUSD396.98 FtCHF444.25 FtGBP499 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Üdv!
Vicc ez az egész. Délelőtt hív a kereskedő hogy van egy aránylag jó ára ez nettó 58000/t. Mondom neki hogy ez elég karcsú, erre még alszom egy kicsit.Fel hív ebéd után, hogy beszélt az ő vevőjével "aki elvileg Olasz mert oda vinné a cuccot" hogy tudott feljebb menni és nekem, vagyis tőlem már 60000/t tudná vinni, és mérlegen fizet! Azért pár óra alatt kétezret ugrott fel az ára ez elég érdekes. A trigót kérdeztem náluk keményen 55000 az ára. Szerintem aki ráér az nyugodtan várjon egy kicsit menni fog ez felfele.
Erre rögtön rápályáztak volna sokan kereskedő szándékú emberkék, kamu hirdetés...
Ennyiért én is vennék, mivel 58-ért máris tudnék rá vevőt egy telefonból keresnék 3millát...
Nem kamu ennyi az ár csak nehéz megszokni (nekem is). Hívd fel vagy használd a google-t és rájössz .
google szerint valós a név
A legszebb eredmény Zombán született, ahol Török János és fia állított be egy látványos fajta- és tápanyag visszapótlási kísérletet. A REALLI CS a gondoskodást és a kiváló, szakszerű tápanyagellátást 134 q/ha-os terméssel hálálta meg
Most nem azért de egy "jószándékú" kereskedőnek mennyi ideig tart feladni egy ilyen hírdetést? kamu e-mail címmel , névvel, stb... Ha már mindenféle átverésről van itt szó meg feltételezés.
Ez ilyesmi lehetett. Mi Nagyhegyesről vittük Nyíregyházára a tengerit. Ezután az okosok papíron a mi adatainkkal kivitték Romániába. Talán annyi volt a szerencsém, hogy feltűnt, hogy az egyik CMR-en elírták a rendszámot, amit elég nehéz feltételezni arról a sofőrről, aki évek óta ugyanazt írja a menetlevelekre. Meg hát nemzetközi engedélyünk se volt, így ki se engedtek volna a határon.
Mindenesetre a kakirelé rendesen behúzott, amikor jött a levél, hogy kérik a 3 évvel ezelőtti menetleveleket meg CMR-eket (amiből soha nem töltöttünk ki egyet sem) ...
-Az a potenciális felhasználó aki mondjuk 500ezer tonnát
felhasznál minden évben, az ezután is annyit fog.....,
attól függetlenül, hogy menet közben a harmadáról vagy
feléről elcsalták-e idáig az ÁFÁt vagy nem.A felhasznált
mennyisége nem változik, tehát ezt a játékot én nem
tekintem nagy jelentőségűnek a kialakult piaci helyzetnél.
Halottam olyat is hogy megrakták a kamiont tengerivel kiálltak egy két napra valami elhagyott utra telephelyre aztán vissza vitték oda ahol megrakták közbe papiron megjárta Romániát.S nagyot kaszáltak rajt az ügyeskedök.
Viszont azt is figyelembe kell venni, hogy ez az első éve a fordított ÁFÁs felállásnak, ami azért jelentősen megritkította az aktatáskás ügyeskedőket. (én is voltam bent egy párszor a NAVnál amiatt, mert egy rendszámomra kiállított CMR-el papíron exportáltak az okosok...)
Hadjátok már! Tök padlón vannak a kereskedők. Beszéletem a héten az egyik normálisabbal és azt mondta baj van, mert a gazdák nem adják ilyen olcsón a terményt! És már ők is várják mikor normalizálódik az ár!!! Ideig óráig lesz ez így szerintem májusra helyre áll!
Tíznapos esőszünet után újraindulhattak a kukoricakombájnok a földeken. Nagyon nem érdemes sietniük, mert a bőséges termés miatt az árak rendkívül alacsonyak, ráadásul jobb, ha lábon szárad a termény, s nem növeli a költségeket a mesterséges szárítás. Az Agrárgazdasági Kutató Intézet adatai szerint a tonnánkénti nettó átvételi ár, a tavalyi kukoricaévet jellemző 50-60 ezer forint után a múlt héten már a 27 ezer forint alá csúszott. Sőt, Vancsura József, a Gabonatermelők Országos Szövetségének elnöke úgy tudja, vannak olyan takarmánykeverők, amelyek csak 18 ezer forintot kínálnak az idei kukoricáért. Ezt az elnök kirívóan kevésnek tartja, szerinte ennyiért senki nem adja el a kukoricáját. Sőt abban bizakodik, hogy a tonnánkénti 101 eurós (24 300 forint) intervenciós ár alá sem csökken tartósan a kukorica ára. A külkereskedőktől származó információink szerint a tavalyi magas árakat el lehet felejteni, most jóval kevesebbet ér a tengeri. A piacot pedig a pangás jellemzi, mert a takarmánygyártók kukoricát egyelőre nem akarnak venni, ugyanis alaposan bevásároltak az olcsó árpából, rozsból. Vancsura József egyelőre abban bízik, ha megindul a piac, a 18 ezer forintnál többért is el tudják majd adni a kukoricát belföldön. Hozzátette: a termelők 90 százaléka évek óta kötődik valamelyik takarmánykeverőhöz, felvásárlóhoz, ők valószínűleg a korrekt üzleti kapcsolatnak köszönhetően magasabb árat kapnak, s így legfeljebb egymillió tonna kukorica sorsa és ára lehet kérdéses.
Nem látok bele más pénztárcájába, de a környezetemben
levő állattartók közül 1-ről sem tudom elképzelni, hogy
közel 70 ezres kukoricából betárolt volna 1 évi készletet.
Annak függvényében meg pláne nem amekkora profitot az
állattartó telepek évekre visszamenőleg produkáltak.
Szerintem örülnek, hogy egyáltalán nem fogtak padlót.
Mondjuk lehet én látom rosszul....
Válasz #3702. hozzászólásra
Ekkora tétel már egy MTZ árával ér kevesebbet mint decemberben.
Az állat tartók valszeg már betárolták a szükséges készleteket. (az más kérdés, hogy ezt a magas árat, hogy fogják az élőállat átvételi árakban viszontlátni)
Én mint ahogy Korzo topictárs is írta nem értek hozzá
(mert aki ért az milliárdos belőle),csak megpróbálok
"hangosan" gondolkodni és mindenki azt szűr le belőle
amit akar és amit tud....!!!
Viszont még 1 gondolat ami nekem szintén érdekes,
tavaly ilyenkor az etanolgyár 2-2,5 hónapra adott volna
szállítási diszpozíciót, a mai napon 2 hét múlva vihetném, ha eladnám. Ebből én személy szerint azt vágom
le, hogy a jelenleg lekötött feldolgozásra váró készletek igencsak végesek és ha nem kapnak ezen a nyomott áron, akkor kénytelenek árat emelni.
Kérdés, hogy KAPNAK-E ????? KIVÁRJUK!!!!
Úgy teszek én is, hogy megpróbálok bizakodó lenni.
Mondjuk alapból is optimista vagyok, így annyira nem is megy nehezen.
Meg amikor pl. Téged olvaslak, az mindig kicsit bátorít is rajtam.
14453 hozzászólás
Válasz #3752. hozzászólásra
Ahhoz képest megint esett kint,4nap emelkedést 2nap alatt lenullázott.
Üdv!
Vicc ez az egész. Délelőtt hív a kereskedő hogy van egy aránylag jó ára ez nettó 58000/t. Mondom neki hogy ez elég karcsú, erre még alszom egy kicsit.Fel hív ebéd után, hogy beszélt az ő vevőjével "aki elvileg Olasz mert oda vinné a cuccot" hogy tudott feljebb menni és nekem, vagyis tőlem már 60000/t tudná vinni, és mérlegen fizet! Azért pár óra alatt kétezret ugrott fel az ára ez elég érdekes. A trigót kérdeztem náluk keményen 55000 az ára. Szerintem aki ráér az nyugodtan várjon egy kicsit menni fog ez felfele.
Mifelénk már rebesgetik áprilisra a nettó 6300Ft/q
Válasz #3748. hozzászólásra
Jobb mintha lefelé menne.
Most beszéltem a Nagisz tápkeverővel megvárjál az 5500-as árat és elkezdenek vásárolni.
Válasz #3747. hozzászólásra
Üdv! Nem baj, hogy én ezt nem érzem megnyugvásnak? Ez így nagyon karcsú, ilyen ütemben nyárra lesz sem lesz belőle semmi....
Egy kis megnyugvás!Trigo Fix 55.500.egy hét alatt 1000ft/t
Reméljük csak felfelé megy.
Válasz #3745. hozzászólásra
Ez azért jó nagy kibaltázás, mennyid van bent???????
Válasz #3743. hozzászólásra
Nem adom fel, kergetem tovább, most már mindegy.Lesz az még az őszi árnál kicsivel több, a tárolást is be kell hozni.
Válasz #3743. hozzászólásra
1 fecske nem csinál nyarat. gondolok 1-et és felrakok egy hirdetést 48-ért. attól még nem lesz 48 az ár
Válasz #3738. hozzászólásra
De az is lehet hogy ök már tudnak valami friss infót!! Be kell látni hogy felesleges iluziókat kergetni..
Válasz #3741. hozzászólásra
majd a tápokba jó lesz annyiért
Válasz #3739. hozzászólásra
Vagy csak sok benne az aflatoxin
Válasz #3719. hozzászólásra
Erre rögtön rápályáztak volna sokan kereskedő szándékú emberkék, kamu hirdetés...
Ennyiért én is vennék, mivel 58-ért máris tudnék rá vevőt egy telefonból keresnék 3millát...
Válasz #3733. hozzászólásra
lehet ez is kint telelt. láttam 50-ért hirdetést 16-os vízzel kombájn alól
nálunk is van itt egy koma még lábon van neki a kukorica
Válasz #3730. hozzászólásra
Nem kamu ennyi az ár csak nehéz megszokni (nekem is). Hívd fel vagy használd a google-t és rájössz .
google szerint valós a név
A legszebb eredmény Zombán született, ahol Török János és fia állított be egy látványos fajta- és tápanyag visszapótlási kísérletet. A REALLI CS a gondoskodást és a kiváló, szakszerű tápanyagellátást 134 q/ha-os terméssel hálálta meg
Hát ennyiért érdemes volt tárolni, ki tudja vette még az ősszel, vagy saját?????
Válasz #3735. hozzászólásra
Ezen az áron már elkezdenek mocorogni a vevők az biztos,,ha itt volna mellettem már gondolkoznék ,hogy vesse-e kukit vagy vegyek belőle.
Válasz #3733. hozzászólásra
Egy köpésre
Válasz #3730. hozzászólásra Irtam neked 1 emailt ide(agroinform) olvasd el
Ennek utána tudsz járni ,közel hirdeti hozzád.
Válasz #3731. hozzászólásra
becsülném én azt is, "de minket is lelöktek a lépcsőn és nem hogy fel akarjanak húzni, inkább még szájba is rúgnak"
Válasz #3728. hozzászólásra
Jólvan ki a kicsit nem becsüli.... Majd kiderül!Mi lesz.
Most nem azért de egy "jószándékú" kereskedőnek mennyi ideig tart feladni egy ilyen hírdetést? kamu e-mail címmel , névvel, stb... Ha már mindenféle átverésről van itt szó meg feltételezés.
Válasz #3727. hozzászólásra
MATIF-on is!!
Tegnap lement 217-re, de ma visszamászott 223,25 EURO-ra, épp az előbb néztem.
Válasz #3727. hozzászólásra
pont annyi az emelkedés mintha leestél volna az 5. emeletről és vissza tudsz mászni 5 lépcsőt
Válasz #3726. hozzászólásra
Hmmmm amcsiban elkezdett lassan kovacolni felfelé+ a szója is
Válasz #3724. hozzászólásra
Itt stop van.Senki se vesz semmmit semennyiért. Cargill Glencore Toepfer rendesen bekartellezett ennek hatására mindenki várja a további esést.
Jajjjjjj.... most kellene némi apró.....csak egy 1000-est foglyon mázsánként.
Válasz #3722. hozzászólásra
Baxhatjuk a gabona se lesz jóárasítva
Válasz #3717. hozzászólásra
Ez ilyesmi lehetett. Mi Nagyhegyesről vittük Nyíregyházára a tengerit. Ezután az okosok papíron a mi adatainkkal kivitték Romániába. Talán annyi volt a szerencsém, hogy feltűnt, hogy az egyik CMR-en elírták a rendszámot, amit elég nehéz feltételezni arról a sofőrről, aki évek óta ugyanazt írja a menetlevelekre. Meg hát nemzetközi engedélyünk se volt, így ki se engedtek volna a határon.
Mindenesetre a kakirelé rendesen behúzott, amikor jött a levél, hogy kérik a 3 évvel ezelőtti menetleveleket meg CMR-eket (amiből soha nem töltöttünk ki egyet sem) ...
Napi áron árulja.
Nem kamu a hirdetés.
Válasz #3717. hozzászólásra
Igen, menet közben elcsaltak 1 csomó áfát az államtól,
de se több-se kevesebb kukorica nem lett tőle a
tárolókban és az országban...
Mi meg várjuk a jobb árakat itt.
Na ezt kapjátok ki
Csak 1 gondolat:
-Az a potenciális felhasználó aki mondjuk 500ezer tonnát
felhasznál minden évben, az ezután is annyit fog.....,
attól függetlenül, hogy menet közben a harmadáról vagy
feléről elcsalták-e idáig az ÁFÁt vagy nem.A felhasznált
mennyisége nem változik, tehát ezt a játékot én nem
tekintem nagy jelentőségűnek a kialakult piaci helyzetnél.
Válasz #3716. hozzászólásra
Halottam olyat is hogy megrakták a kamiont tengerivel kiálltak egy két napra valami elhagyott utra telephelyre aztán vissza vitték oda ahol megrakták közbe papiron megjárta Romániát.S nagyot kaszáltak rajt az ügyeskedök.
Válasz #3714. hozzászólásra
Viszont azt is figyelembe kell venni, hogy ez az első éve a fordított ÁFÁs felállásnak, ami azért jelentősen megritkította az aktatáskás ügyeskedőket. (én is voltam bent egy párszor a NAVnál amiatt, mert egy rendszámomra kiállított CMR-el papíron exportáltak az okosok...)
Válasz #3714. hozzászólásra
Sajnálják az áfa bizniszt a férgek
Válasz #3713. hozzászólásra
Ne gondold!Az ősszel mikor hírdettem 1 érdeklődő volt.2011-ben sok,2010-ben naponta több.Ez valamit elárul.
Hadjátok már! Tök padlón vannak a kereskedők. Beszéletem a héten az egyik normálisabbal és azt mondta baj van, mert a gazdák nem adják ilyen olcsón a terményt! És már ők is várják mikor normalizálódik az ár!!! Ideig óráig lesz ez így szerintem májusra helyre áll!
Válasz #3711. hozzászólásra
Lehet, hogy a 2012-es aratást 2014-ben kell eladni............
Egy kis szösszenet 2008 őszéről
Tíznapos esőszünet után újraindulhattak a kukoricakombájnok a földeken. Nagyon nem érdemes sietniük, mert a bőséges termés miatt az árak rendkívül alacsonyak, ráadásul jobb, ha lábon szárad a termény, s nem növeli a költségeket a mesterséges szárítás. Az Agrárgazdasági Kutató Intézet adatai szerint a tonnánkénti nettó átvételi ár, a tavalyi kukoricaévet jellemző 50-60 ezer forint után a múlt héten már a 27 ezer forint alá csúszott. Sőt, Vancsura József, a Gabonatermelők Országos Szövetségének elnöke úgy tudja, vannak olyan takarmánykeverők, amelyek csak 18 ezer forintot kínálnak az idei kukoricáért. Ezt az elnök kirívóan kevésnek tartja, szerinte ennyiért senki nem adja el a kukoricáját. Sőt abban bizakodik, hogy a tonnánkénti 101 eurós (24 300 forint) intervenciós ár alá sem csökken tartósan a kukorica ára. A külkereskedőktől származó információink szerint a tavalyi magas árakat el lehet felejteni, most jóval kevesebbet ér a tengeri. A piacot pedig a pangás jellemzi, mert a takarmánygyártók kukoricát egyelőre nem akarnak venni, ugyanis alaposan bevásároltak az olcsó árpából, rozsból. Vancsura József egyelőre abban bízik, ha megindul a piac, a 18 ezer forintnál többért is el tudják majd adni a kukoricát belföldön. Hozzátette: a termelők 90 százaléka évek óta kötődik valamelyik takarmánykeverőhöz, felvásárlóhoz, ők valószínűleg a korrekt üzleti kapcsolatnak köszönhetően magasabb árat kapnak, s így legfeljebb egymillió tonna kukorica sorsa és ára lehet kérdéses.
Értsd jól 2000-2001 és 2007-2008 ősz tavaszra gondoltam.De a 2003-2004 is így zajlott
Jó lenne egy grafikon 2001 és 2008 őszéről- tavaszáról.Mert a helyzet kísértietesen hasonlít.
Válasz #3706. hozzászólásra
Nem látok bele más pénztárcájába, de a környezetemben
levő állattartók közül 1-ről sem tudom elképzelni, hogy
közel 70 ezres kukoricából betárolt volna 1 évi készletet.
Annak függvényében meg pláne nem amekkora profitot az
állattartó telepek évekre visszamenőleg produkáltak.
Szerintem örülnek, hogy egyáltalán nem fogtak padlót.
Mondjuk lehet én látom rosszul....
Ma emelkedett a bét-en kemény 300Ft-ot tonnája.
Válasz #3702. hozzászólásra
Ekkora tétel már egy MTZ árával ér kevesebbet mint decemberben.
Az állat tartók valszeg már betárolták a szükséges készleteket. (az más kérdés, hogy ezt a magas árat, hogy fogják az élőállat átvételi árakban viszontlátni)
Válasz #3704. hozzászólásra
Én mint ahogy Korzo topictárs is írta nem értek hozzá
(mert aki ért az milliárdos belőle),csak megpróbálok
"hangosan" gondolkodni és mindenki azt szűr le belőle
amit akar és amit tud....!!!
Viszont még 1 gondolat ami nekem szintén érdekes,
tavaly ilyenkor az etanolgyár 2-2,5 hónapra adott volna
szállítási diszpozíciót, a mai napon 2 hét múlva vihetném, ha eladnám. Ebből én személy szerint azt vágom
le, hogy a jelenleg lekötött feldolgozásra váró készletek igencsak végesek és ha nem kapnak ezen a nyomott áron, akkor kénytelenek árat emelni.
Kérdés, hogy KAPNAK-E ????? KIVÁRJUK!!!!
Válasz #3701. hozzászólásra
Úgy teszek én is, hogy megpróbálok bizakodó lenni.
Mondjuk alapból is optimista vagyok, így annyira nem is megy nehezen.
Meg amikor pl. Téged olvaslak, az mindig kicsit bátorít is rajtam.