Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak637 FtBenzin árak617 FtEUR414.59 FtUSD403.23 FtCHF442.87 FtGBP499.75 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Én 63500-ért értékesítettem közelmúltban a felét, nekünk itt északon ez igen jó ár, mivel a szállítással sok-sok ezerrel kevesebbet kapunk mindig mint a lentiek.
Viszont marad még raktárban, nem tudom mi lesz belőle, de már tudok nyugton aludni mert ami szükségeltetett az jó áron elment.
bocs olvasgatom amít írsz de én ís így latom ahogy te a .... kereskedők nagyot akarnak akasztaní másnak a kárán őket nem érdeklí míkor jön az eső csak az hogy nekík meg legyen a hasznuk paraszton
Be kell jönnie 3honapja fejezödött be az aratas,2honap mulva vetűnk,10honap mulva aratunk.Amerika is az pedig meghatarozo.Addig pedig etanolgyarat allatot nem lehet szaloncukorral etetni.Muszaj nekik +venni.+Az orosz is behozatalra szorul.+`Nagy termčsbe` miert nincs VETÖMAG.El akarnak bizonytalanitani,hogy a szemednek se higyj+Mint a buza az is csak addig fuzariumos,mig eladod,utana kivalo magyar člelmiszer .
Szerintem igaza van az előttem hozzászólóhoz,nem kell kapkodni,1-2 rémhír és azt hiszik egyből odaadjuk!Igaz,hogy nem reális ez az ingadozás ahhoz képest,hogy ami tény, kevés a kukorica világszerte.Szerintem ha mindenkinek minimum 70-80q lett volna akkor már senkinek sem lenne tárolva.Máskor is volt ilyen januárban,februárban de lesz ez még másképp is:)Akárhogy is optimistának kell lenni még akkor is ha az ár lefelé megy:):)
Ez a beszéd!
Amerikában ősszel 50-60 millió tonna hiányzott,
az Unióban is azt hiszem 3 millió....
Honnan lett ennyi plusz mennyiség????
Lesöpörték a padlásokat?
Én személy szerint 250-260 Euró közé várom vissza a kukit máj-júniusra. Vagy bejön vagy nem.
Nem magam nyugtatom,ez tapasztalat minden čvben ugyanaz a nota.Nyaron összel termčnnyel,tčlen ugyanez megy a marhaval.Nemrčg črtem haza a tanyarol,elment az osztrak a marhaval,A 200Tonna kukorica marad van akinek ez kevčs van kinek sok.Lättam ,megčltem a nyarat.ti is kitartas.Ez pčnz,idegek jatčka.En varok tartalčkoltam Ezen a tčren barmeddig varok.Jo čjt reggel kelnem kell.Kitartas A kereskedö spekulal čs kčsz a2007 ben mar ilyenkor3500volt most tartja magat,Ki akarja ugrasztani anyulat bokorbol.Itt nalunk van 1-2embernek jobb tčtele a 7-8ealol nem adjak es nem szoktak bukni.En varok čs kčsz.
Azt, hogy érdemes várni arra mérget senki sem fog venni,
de ilyenkor elkezdeni kapkodni és a kereskedőket hívogatni napjában háromszor teljesen felesleges és
ahogy leírtam öngerjesztő folyamat....
Le sem írom mennyi termény van a raktáramban, 2012-es mind, a 2011-es kukorica fele de akkor is nyugton kell
ilyenkor maradni és nem virtuális veszteségeket számolgatni. Ennyi!!
Ilyenkor sajnos ez a legrosszabb választás....
mert nem csak Te akarsz hirtelen eladni, hanem aki megijedt mindenki. Ezzel elindul a láncreakció, esik az ár a gazda még jobban megijed, még jobban el akar adni,
a kereskedő meg durkálhat az alacsonyabbnál alacsonyabb
árakban és még lejjebb szorít, valamint kimazsolázza a
legkedvezőbb ajánlatokat...
Ilyenkor tarkóra a kezeket, hátradőlni és várni amíg
megnyugszik a piac annyira, hogy ne kelljen értelmetlen
üzleti ajánlatokra rábólintani.
Nalunk 60ezer/T.Semmit nemtadok el.Van tartalčkom.Kivarok,ha kell nyarba viszem A KERESKEDÖ OLCSON MEGAKARJA SZEREZNI,HOGY MAJD NAGYOT KASZALJON.Amerika is egy čgövön van velűnk ott sem volt rekord ott is vetni kell,S kell apčnz.az tuti.Utolso hamvaba halt proba.Hirtelen aratas volt a tčlbe aDČLI FČLTEKČRÖL MEG MIRE BEHOZZA,MINT AZ UKRAN TENGERIT. Ja meg a cukrot.Brazilia ellatja uni/j//ot Cukorral zarjuk be agyarat .Aztan meg etanolt csinalt belöle a sajat gyaraukba. Tojt eura nalunk meg maradtak a rommavert gyarak,meg a magas cukorĺr.Na igy jön be az Argentin brazil tengeri.Az amerikai kupecek fogasa a Wall st en.Azok befolyassal vannak a vikagra.Multkor Soros György egy enyhe pčnzügyi manöverrel leszivatta az Otp-t+kapott jo nagy 500milios birsagot.Mindig mindent forditva VEGYČL MIKOR MINDENKI ELAD,ADJ EL MIKOR MINDENKI VESZ.Engem most a marha tartasom visz az osztrak kereskedövel rčgi a kapcsolat.Nem adok el tengerit Kivarok.Jo a többlabon ŕllŕs.
idén nem volt gazdaságos a tárolás, ahhoz képest, hogy a fél termést szeptember elején vizesen, szemetesen eladtam 15 napos fizetéssel 65-ért. még szerencse, hogy nem kell fizetnem a tárolásért.
szerintem lesz még ára a kukoricának. máskor is volt ilyen pánik februárban és visszaállt a rendszer
Állítólag 65 napra elég a gabona készlet az eu ban...ezért a folyó gazdasági évben 6,5 millió tonna motyesz behozatalára adott engedélyt. 3-dik országbókból (állítólag) Na az ügyes bróker most próbál aratni nyilván. A gazda ne spekuláljon, üljön a készleten...majd ki ugrasszuk ! Kell a lóvé...... lesz ki bepánikol és elad ! Gondolom valami hasonló....mivel látni a bróker arcán, kihallani a szavain. Hogy kissé rá hat a szezonális munkákra. S ha nem állsz kötélnek a hátad mögött okosítja a melóst. Hogy nem lesz ám ez mindig így. Hogy a főnök dirigál.Már mindenki találkozott ezzel a felállással gondolom.
14459 hozzászólás
A kukori ára kezd emelkedni a tözsdén szépen lépésbe,még a végén vissza ballag és jobban járunk hogy bevan tárolva????????????
Válasz #3557. hozzászólásra
Az mit jelent? Tőzsdén nem csökkent.
Gondolom sokan befostak és adnák elfele a kereskedők meg kihasználják.
Mai infó szerint be zuhant a kukorica árra rendesen
Válasz #3555. hozzászólásra
8000eft/q = 8.000.000ft/q?
vagy 8.000ft/q? vagy 8eft/q? -ra gondolsz?
mert nem mindegy
Mikor lesz már 7000-8000eft/q a kukori!
Én 63500-ért értékesítettem közelmúltban a felét, nekünk itt északon ez igen jó ár, mivel a szállítással sok-sok ezerrel kevesebbet kapunk mindig mint a lentiek.
Viszont marad még raktárban, nem tudom mi lesz belőle, de már tudok nyugton aludni mert ami szükségeltetett az jó áron elment.
Válasz #3552. hozzászólásra
Értjük mindenféleképp (kiló, mázsa, tonna) csak át kell
számolni a mértékegységet, MÁR AKINEK MEGY....
Válasz #3551. hozzászólásra
6450 akart lenni.
A múlt héten adtam el a maradékot 6300 nettóért a december közepi 64500 helyett.
Én tegnap 5700+komp.-ért nyomtam el egy keveset,de azért még várok a többivel!
Válasz #3548. hozzászólásra
bocs olvasgatom amít írsz de én ís így latom ahogy te a .... kereskedők nagyot akarnak akasztaní másnak a kárán őket nem érdeklí míkor jön az eső csak az hogy nekík meg legyen a hasznuk paraszton
Moderálta: (3932) 2013-10-30 15:07:59
Be kell jönnie 3honapja fejezödött be az aratas,2honap mulva vetűnk,10honap mulva aratunk.Amerika is az pedig meghatarozo.Addig pedig etanolgyarat allatot nem lehet szaloncukorral etetni.Muszaj nekik +venni.+Az orosz is behozatalra szorul.+`Nagy termčsbe` miert nincs VETÖMAG.El akarnak bizonytalanitani,hogy a szemednek se higyj+Mint a buza az is csak addig fuzariumos,mig eladod,utana kivalo magyar člelmiszer .
Szerintem igaza van az előttem hozzászólóhoz,nem kell kapkodni,1-2 rémhír és azt hiszik egyből odaadjuk!Igaz,hogy nem reális ez az ingadozás ahhoz képest,hogy ami tény, kevés a kukorica világszerte.Szerintem ha mindenkinek minimum 70-80q lett volna akkor már senkinek sem lenne tárolva.Máskor is volt ilyen januárban,februárban de lesz ez még másképp is:)Akárhogy is optimistának kell lenni még akkor is ha az ár lefelé megy:):)
Válasz #3545. hozzászólásra
Nagyon szurkolok azért, hogy bejöjjön!
Válasz #3543. hozzászólásra
Ez a beszéd!
Amerikában ősszel 50-60 millió tonna hiányzott,
az Unióban is azt hiszem 3 millió....
Honnan lett ennyi plusz mennyiség????
Lesöpörték a padlásokat?
Én személy szerint 250-260 Euró közé várom vissza a kukit máj-júniusra. Vagy bejön vagy nem.
Nem magam nyugtatom,ez tapasztalat minden čvben ugyanaz a nota.Nyaron összel termčnnyel,tčlen ugyanez megy a marhaval.Nemrčg črtem haza a tanyarol,elment az osztrak a marhaval,A 200Tonna kukorica marad van akinek ez kevčs van kinek sok.Lättam ,megčltem a nyarat.ti is kitartas.Ez pčnz,idegek jatčka.En varok tartalčkoltam Ezen a tčren barmeddig varok.Jo čjt reggel kelnem kell.Kitartas A kereskedö spekulal čs kčsz a2007 ben mar ilyenkor3500volt most tartja magat,Ki akarja ugrasztani anyulat bokorbol.Itt nalunk van 1-2embernek jobb tčtele a 7-8ealol nem adjak es nem szoktak bukni.En varok čs kčsz.
Válasz #3542. hozzászólásra
Ha mi hívjuk a kereskedőt, az már eleve bukta.
Most már mindenképpen várni kell még....
Válasz #3539. hozzászólásra
Azt, hogy érdemes várni arra mérget senki sem fog venni,
de ilyenkor elkezdeni kapkodni és a kereskedőket hívogatni napjában háromszor teljesen felesleges és
ahogy leírtam öngerjesztő folyamat....
Le sem írom mennyi termény van a raktáramban, 2012-es mind, a 2011-es kukorica fele de akkor is nyugton kell
ilyenkor maradni és nem virtuális veszteségeket számolgatni. Ennyi!!
Válasz #3540. hozzászólásra
Akkor Te már nem olyan jó hírekkel szolgálsz.
Nekünk is van még tárolva, de nem tud az ember elég okos lenni.
Válasz #3539. hozzászólásra
Csak magukat nyugtatgatják,nem aludnék nyugodtan (de ha lenne 50000tonnám akkor talán)kintröl idehozták 60000-be
Válasz #3538. hozzászólásra
Jó, hogy meg tudjátok nyugtatni az embert, hogy érdemes várni.
Válasz #3516. hozzászólásra
Ilyenkor sajnos ez a legrosszabb választás....
mert nem csak Te akarsz hirtelen eladni, hanem aki megijedt mindenki. Ezzel elindul a láncreakció, esik az ár a gazda még jobban megijed, még jobban el akar adni,
a kereskedő meg durkálhat az alacsonyabbnál alacsonyabb
árakban és még lejjebb szorít, valamint kimazsolázza a
legkedvezőbb ajánlatokat...
Ilyenkor tarkóra a kezeket, hátradőlni és várni amíg
megnyugszik a piac annyira, hogy ne kelljen értelmetlen
üzleti ajánlatokra rábólintani.
Nalunk 60ezer/T.Semmit nemtadok el.Van tartalčkom.Kivarok,ha kell nyarba viszem A KERESKEDÖ OLCSON MEGAKARJA SZEREZNI,HOGY MAJD NAGYOT KASZALJON.Amerika is egy čgövön van velűnk ott sem volt rekord ott is vetni kell,S kell apčnz.az tuti.Utolso hamvaba halt proba.Hirtelen aratas volt a tčlbe aDČLI FČLTEKČRÖL MEG MIRE BEHOZZA,MINT AZ UKRAN TENGERIT. Ja meg a cukrot.Brazilia ellatja uni/j//ot Cukorral zarjuk be agyarat .Aztan meg etanolt csinalt belöle a sajat gyaraukba. Tojt eura nalunk meg maradtak a rommavert gyarak,meg a magas cukorĺr.Na igy jön be az Argentin brazil tengeri.Az amerikai kupecek fogasa a Wall st en.Azok befolyassal vannak a vikagra.Multkor Soros György egy enyhe pčnzügyi manöverrel leszivatta az Otp-t+kapott jo nagy 500milios birsagot.Mindig mindent forditva VEGYČL MIKOR MINDENKI ELAD,ADJ EL MIKOR MINDENKI VESZ.Engem most a marha tartasom visz az osztrak kereskedövel rčgi a kapcsolat.Nem adok el tengerit Kivarok.Jo a többlabon ŕllŕs.
Válasz #3530. hozzászólásra
Itt is van egy kevés.két alatt hoz annyit a postás úgy hogy ráérek majd májusba.
Válasz #3534. hozzászólásra
hol lesz akkor már ó termés?
7 faluba se búza se árpa. nálam van talán 1 vagon búza
sajnos fordítva lesz, a rossz ótermés ár fogja lehúzni az ujtermés árát
Válasz #3531. hozzászólásra
de az június.
Válasz #3529. hozzászólásra
milyen aszály? ártérre már nem is tervezek vetni
kukorica árát leghamarabb a jó árpa termés vághatja agyon.
Válasz #3528. hozzászólásra
azt gondolod, hogy érdemes addig tartani?
félek, hogy az új termés lehúzza az árat akkor
Válasz #3528. hozzászólásra
Föleg ha bevág még egy kibb nagy aszály!!! Akkor tényleg nagy bulit csinálsz!!!!
Válasz #3527. hozzászólásra
Igen,és júliusig marad is.
Válasz #3522. hozzászólásra
neked van még?
annyit tudok, hogy a környéken nincs senkinek se raktárban. tavaly ilyenkor meg mindenki fullig volt és mégis elfogyott
Válasz #3525. hozzászólásra
Az én órom alá is oda tolták a tárolási számlát
Válasz #3521. hozzászólásra
idén nem volt gazdaságos a tárolás, ahhoz képest, hogy a fél termést szeptember elején vizesen, szemetesen eladtam 15 napos fizetéssel 65-ért. még szerencse, hogy nem kell fizetnem a tárolásért.
szerintem lesz még ára a kukoricának. máskor is volt ilyen pánik februárban és visszaállt a rendszer
Válasz #3520. hozzászólásra
Hát még nem érdeklődtünk....de gondolom...
Válasz #3519. hozzászólásra
Hétfőn még 65 volt itt a max..........el is hívtam a gázosítokat, mert még maradni fog egy ideig úgy érzem..........
Ne add oda 70 ért !
azon az áron szeretném majd én is eladni.....
de már így is megszívtuk rendesen a tárolást sajnos
Válasz #3518. hozzászólásra
Ebből a fülképből a 400-as vázra rakva mennyitől van úgy kellően felszerelve(nem kell hegyi) ??
Válasz #3517. hozzászólásra
nálam nincs eladási kényszer, de úgy döntöttem, hogy akik kérték 70-ért néhány hete, azok vihetnek annyiért
Válasz #3517. hozzászólásra
Válasz #3516. hozzászólásra
Válasz #3514. hozzászólásra
megláttam ma a bet-en az esést, elkezdtem telefonálgatni én is. holnap elpakolom a gépeket a raktárajtó elöl
Állítólag 65 napra elég a gabona készlet az eu ban...ezért a folyó gazdasági évben 6,5 millió tonna motyesz behozatalára adott engedélyt. 3-dik országbókból (állítólag) Na az ügyes bróker most próbál aratni nyilván. A gazda ne spekuláljon, üljön a készleten...majd ki ugrasszuk ! Kell a lóvé...... lesz ki bepánikol és elad ! Gondolom valami hasonló....mivel látni a bróker arcán, kihallani a szavain. Hogy kissé rá hat a szezonális munkákra. S ha nem állsz kötélnek a hátad mögött okosítja a melóst. Hogy nem lesz ám ez mindig így. Hogy a főnök dirigál.Már mindenki találkozott ezzel a felállással gondolom.
Válasz #3513. hozzászólásra
Pánik
mirefel ez a gyors esés?pedig kevés kuku termett országosan
Válasz #3510. hozzászólásra
délelőtt még 61500 volt...
Válasz #3506. hozzászólásra
Az túl nagy mennyiség nekem sajna. Én 5 max 10.000 szemes tételben gondolkodom, nincs tapasztalatom vele. Nálad esetleg lehet venni?
Lackó
hát az nem sok:én ma62000 Ft kértem az eggyik kereskedőtől:Holnap ad választ