Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak660 FtBenzin árak641 FtEUR411.18 FtUSD396.35 FtCHF435.92 FtGBP486.38 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Emlékszek olyanra, nem is túl régről, hogy úgy adtam el a naprát, meg a kukoricát, hogy az utolsó pillanatig kivártam év vége előtt, és naponta emelkedett az ára. És többen kerestek, hogy megvennék,épp hogy nem versenyeztek, hogy kié legyen. Hát, most ettől igen messze állunk...
kár ezen görcsöli!aki rászánta magát bármely ok miatt hogy 2013-ban értékesit annak ki kell várnia mi fog bekövetkezni.
ne feledjük várnak a tavaszi indulásra is !
tömören jellemezve semmi sem erősíti a gyenge árakat támogatni rövid távon.....
de szerintem van egy lélektani szint ami felé nem "engedik" az árakat
Most a legg kézenfekvöbb magyarázat az az hogy itt az év vége meg az év eleje a nyakunkon.. És azt hogy igazából mikor indúl be az élet jövöre és vele együtt a gabona piac azt nem lehet tudni!! Ja és a Dec 21-et se felejtse el senki!!
Azt hihetné az ember, hogy nem csak a gazdák, hanem a kereskedők is számítanak egy, már akár a közeljövőben bekövetkezendő áremelkedésre. Ez arra kellene, hogy sarkallja őket, hogy viszonylag olcsón vásároljanak még az idén amennyit csak lehet, hogy az esetleges emelkedés után nagyobb haszonnal adhassák tovább. Ehhez képest, még a felajánlott mennyiségre sem vevők, nem hogy ők "ostromolnák" a gazdákat az ajánlataikkal. Ebből én azt a következtetést vonom le - lehet tévesen - hogy nem számít a "szakma" jelentősebb áremelkedésre... Ti hogy látjátok? Vagy hibás a gondolatmenetem?
Senki ne dőljön be annak,hogy ukrajnának,Oroszországnak mekkora készleteik vannak tegnap volt valamelyik csatornán hogy a második aszáy súlytotta.:-DAki tud várjon.ez a 6000 körüli ár még mindíg kevés főleg annak akinek kevés kukója lett.A hírek sem mindíg igazak csak az árat akarják letörni.:-D
És még sokan mások se..Merre fele vannak ezek a becsületesnek nevezhetö vásárlók akik elfogadhtó árat ajállanak?? mert jelen pillanatban ez a 6500 annak mondható
szo, 2012. december 08.
A világ legnagyobb gabonaimportőre, Kína először fog vásárolni kukoricát Ukrajnától - közölte a Hszinhua hírügynökség pénteken.
Ukrajna legnagyobb agráripari vállalata az Ukrland már az idén megkezdi a szállításokat, s a jövő év során 500-700 ezer tonna exportját tervezi.
Az importról a kínai minőségellenőrző hatóság tavalyi engedélyét követően írt alá megállapodást Kína legnagyobb élelmiszer-feldolgozó cége, a China Oil & Foodstuffs Európa "éléskamrájának" vállalatával.
Kína gabonaimportjának jelenleg 99 százaléka az Egyesült Államokból származik, s az ország a lépéssel némileg diverzifikálni kívánja forrásait - állapítja meg a beszámoló.
Szakértők szerint kukoricából viszonylag szűk a kínálat a kínai piacon, s míg 2011-ben 1,75 millió tonna volt a behozatal, addig idén eléri az 5 millió tonnát. Becslések szerint a következő 10 évben 15 millió tonnára fog nőni az ország importigénye.
Mázlisták vagytok!! Mi mindig túl távol vagyunk a jó üzletek átöl!! Hozzánk mindent hozni és el vinni kell ami mindig vagy csökenti vagy növeli adott tételnek az árát!!! Enyiért én gondolkodás nélkül el adnám
Én valamit nem értek !
Tavaj ki kellett tárcsázni a már elvirágzott és megtermékenyült gmo-t.
És a gmo környezetét is 400 m-es körzetben.
Ha ukrajna nem gmo mentes akkor elvileg lehet hogy gmo-s kuki jön befelé.
Hogyan tudják garantálni hogy nem hullik ki pár szem kukorica a vagonból menet közben?
Nehogy az legyen hogy jövőre a vasutvonal 400 m-es környékét keljen kiírtani!
Viszont ezek itt príma anyagok!
Waxy-znak itt egy páran ott ezt mégjobban figyelik, mert élelmiszer ipari keményítő lesz az anyagból, és ezek az északiak mind jók lejjebb pedig magas%-ban bajosak
Meg is kell vizsgálni enyiért?? Felénk nagyon nézik prima anyagnak kell leni annak amiért a 62 töl többet akarnak fizetni!! Sajn sok megis bukik a vizsgálaton..
Annyit ad a környékbéli felvásárló mert nagynak rögtön adja tovább 65ezerért!
Ma kértem árajánlatot 2000tonna kukoricára nagynagynagy gabonás cégtől, 65-öt lehetne kicsikarni ilyen feltételek mellett felrakodott telephelyi áron persze
Kérnék én is friss árakat? 220 Eurót kinál mindenki, hallottam 230-at is, de aki igérte a 230-at múlthéten azóta nem jelentkezett.
Ti, hogy látjátok tegyük el jövöre?
14472 hozzászólás
Emlékszek olyanra, nem is túl régről, hogy úgy adtam el a naprát, meg a kukoricát, hogy az utolsó pillanatig kivártam év vége előtt, és naponta emelkedett az ára. És többen kerestek, hogy megvennék,épp hogy nem versenyeztek, hogy kié legyen. Hát, most ettől igen messze állunk...
kár ezen görcsöli!aki rászánta magát bármely ok miatt hogy 2013-ban értékesit annak ki kell várnia mi fog bekövetkezni.
ne feledjük várnak a tavaszi indulásra is !
tömören jellemezve semmi sem erősíti a gyenge árakat támogatni rövid távon.....
de szerintem van egy lélektani szint ami felé nem "engedik" az árakat
Válasz #3219. hozzászólásra
ott a pont a mondat végén!!
Válasz #3218. hozzászólásra
Most a legg kézenfekvöbb magyarázat az az hogy itt az év vége meg az év eleje a nyakunkon.. És azt hogy igazából mikor indúl be az élet jövöre és vele együtt a gabona piac azt nem lehet tudni!! Ja és a Dec 21-et se felejtse el senki!!
Azt hihetné az ember, hogy nem csak a gazdák, hanem a kereskedők is számítanak egy, már akár a közeljövőben bekövetkezendő áremelkedésre. Ez arra kellene, hogy sarkallja őket, hogy viszonylag olcsón vásároljanak még az idén amennyit csak lehet, hogy az esetleges emelkedés után nagyobb haszonnal adhassák tovább. Ehhez képest, még a felajánlott mennyiségre sem vevők, nem hogy ők "ostromolnák" a gazdákat az ajánlataikkal. Ebből én azt a következtetést vonom le - lehet tévesen - hogy nem számít a "szakma" jelentősebb áremelkedésre... Ti hogy látjátok? Vagy hibás a gondolatmenetem?
volt már ilyen!a végkimerülésig várnak..............
Hihetetlen, hogy mennyire nincs rá kereslet.Se olcsón, se olcsóbban...
Senki ne dőljön be annak,hogy ukrajnának,Oroszországnak mekkora készleteik vannak tegnap volt valamelyik csatornán hogy a második aszáy súlytotta.:-DAki tud várjon.ez a 6000 körüli ár még mindíg kevés főleg annak akinek kevés kukója lett.A hírek sem mindíg igazak csak az árat akarják letörni.:-D
Hőgyészi agrokémia és az érdekeltségébe tartozó agrárcégek is. A náluk betárolt kukoricát 64-65ezer körül veszik.
Tennék egy ajánlatot én is annyiért, ha lehetne tudni, hogy kinek....
Válasz #3211. hozzászólásra
És még sokan mások se..Merre fele vannak ezek a becsületesnek nevezhetö vásárlók akik elfogadhtó árat ajállanak?? mert jelen pillanatban ez a 6500 annak mondható
Válasz #3209. hozzászólásra
Ha annyit kapnék érte, azonnal adnám. A közelébe sem tudok kerülni.....
Tegnap hallottam akitől kérték, takarmány búza 6500+.
Talán jól döntöttem, tegnap eladtam 65.000,/t.
Kína először vásárol Ukrajnából kukoricát
szo, 2012. december 08.
A világ legnagyobb gabonaimportőre, Kína először fog vásárolni kukoricát Ukrajnától - közölte a Hszinhua hírügynökség pénteken.
Ukrajna legnagyobb agráripari vállalata az Ukrland már az idén megkezdi a szállításokat, s a jövő év során 500-700 ezer tonna exportját tervezi.
Az importról a kínai minőségellenőrző hatóság tavalyi engedélyét követően írt alá megállapodást Kína legnagyobb élelmiszer-feldolgozó cége, a China Oil & Foodstuffs Európa "éléskamrájának" vállalatával.
Kína gabonaimportjának jelenleg 99 százaléka az Egyesült Államokból származik, s az ország a lépéssel némileg diverzifikálni kívánja forrásait - állapítja meg a beszámoló.
Szakértők szerint kukoricából viszonylag szűk a kínálat a kínai piacon, s míg 2011-ben 1,75 millió tonna volt a behozatal, addig idén eléri az 5 millió tonnát. Becslések szerint a következő 10 évben 15 millió tonnára fog nőni az ország importigénye.
Válasz #3206. hozzászólásra
De mikorra "gyűrűzik be" ide? Nem érzékelhető mozgás, pláne nem emelkedés.....
http://agrarszektor.hu/hir/2513/buza-hiany_srofolhatja_fel_a_vilagpiaci_arakat.html
Búza-hiány srófolhatja fel a világpiaci árakat
Válasz #3203. hozzászólásra
akkor utánna küldjed hozzám!
Válasz #3202. hozzászólásra
Nálunk Hajdúban ez is csak 126.000
Tőlünk pedig holnap viszik 140-ért a szóját.
valami van
Naaaa ma megkínáltak 140-es napra árral...mi történt,miért kelhet neki annyira?Különben nincs eladási szándékom...
Válasz #3200. hozzászólásra
Én is...
Válasz #3199. hozzászólásra
Mázlisták vagytok!! Mi mindig túl távol vagyunk a jó üzletek átöl!! Hozzánk mindent hozni és el vinni kell ami mindig vagy csökenti vagy növeli adott tételnek az árát!!! Enyiért én gondolkodás nélkül el adnám
Válasz #3197. hozzászólásra
66000 és 66600-as üzlet volt pénteken. KE-megye.
Válasz #3146. hozzászólásra
ÜDV! Debrecen közelében adnék el, ha érdekel...
Üdv!Ha tudna valaki konkrét Hajdú-Bihari árat, vevőt, megköszönném, eladási céllal érdekelne...
Válasz #3195. hozzászólásra
Friss árak?? Azok nincsenek csak a régiek
Szép napot mindenkinek,friss árakat tud valaki??
Válasz #3192. hozzászólásra
No ez tényleg érdekes, hogy jöhet ide GMO-s kukorica??
Válasz #3191. hozzászólásra
hatalmasak a készletek!
Ukrajnából
ezen már nevetni sem lehet olyan szánalmasan hazug!!
Válasz #3191. hozzászólásra
Én valamit nem értek !
Tavaj ki kellett tárcsázni a már elvirágzott és megtermékenyült gmo-t.
És a gmo környezetét is 400 m-es körzetben.
Ha ukrajna nem gmo mentes akkor elvileg lehet hogy gmo-s kuki jön befelé.
Hogyan tudják garantálni hogy nem hullik ki pár szem kukorica a vagonból menet közben?
Nehogy az legyen hogy jövőre a vasutvonal 400 m-es környékét keljen kiírtani!
Magyar bioetanol gyárhoz szállitanak Ukrajnából, hatalmasok a készletek állitólag...
Válasz #3188. hozzászólásra
Ezt január végére gondoltam.Nekem is megvan.
Mindenki a többet szeretne, én is, de valahogy nem hiszem, hogy mi sokkal többet kapjunk kb.230-235Eurónál, ha igen az rámegy a raktározásra
Válasz #3183. hozzászólásra
én márciusban adom el 75-ért
Szerintetek fog emelkedni??????????Én nem nagyon bizok benne.De inkább ne legyen igazam.Bánom hogy 67+ér nem ment el aratásba mind
Válasz #3185. hozzászólásra
meg e felére is
Válasz #3184. hozzászólásra
Van rá esély.
Válasz #3183. hozzászólásra
ezek szerint május 90
Válasz #3182. hozzászólásra
Januárban 70 Febr 75 és így tovább.
Válasz #3181. hozzászólásra
eddig 75ös árról beszéltél,h lesz, ennyire pesszimistán látod az árak jövőjét?
Válasz #3180. hozzászólásra
És 70-ért
Válasz #3179. hozzászólásra
Mindenki januárban akarja eladni.............
Milyen árakat hallani? Szóljatok hozzá......
Hallottam, toxinosak a tételek főleg lejjebb...
Viszont ezek itt príma anyagok!
Waxy-znak itt egy páran ott ezt mégjobban figyelik, mert élelmiszer ipari keményítő lesz az anyagból, és ezek az északiak mind jók lejjebb pedig magas%-ban bajosak
Válasz #3176. hozzászólásra
Meg is kell vizsgálni enyiért?? Felénk nagyon nézik prima anyagnak kell leni annak amiért a 62 töl többet akarnak fizetni!! Sajn sok megis bukik a vizsgálaton..
Annyit ad a környékbéli felvásárló mert nagynak rögtön adja tovább 65ezerért!
Ma kértem árajánlatot 2000tonna kukoricára nagynagynagy gabonás cégtől, 65-öt lehetne kicsikarni ilyen feltételek mellett felrakodott telephelyi áron persze
Üdv! MA érdeklődtem, 61-62 e-t mondtak, azzal a megjegyzéssel, hogy pénteken még 65 e volt...((((((
Válasz #3172. hozzászólásra
nálunk is pofátlan árat mond már egy ideje, a felvásárló cég,kemény 6e +.
pedig mostmár egy adagot adnék el én is
Kérnék én is friss árakat? 220 Eurót kinál mindenki, hallottam 230-at is, de aki igérte a 230-at múlthéten azóta nem jelentkezett.
Ti, hogy látjátok tegyük el jövöre?