Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak660 FtBenzin árak641 FtEUR411.69 FtUSD395.26 FtCHF435.92 FtGBP487.09 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Ha 4% vizet von el,akkor az kb bő 5% súlyveszteséget jelent.Ez azért van.mert a víznek a fajsúlya 1kg/liter,a kukinak meg kb 0,76, vagy valahol ottkörül. Azért kell több százalékot levenni,mint amennyi vizet elvontak,mert kuki súlyszázalékban kell kifejezni a víz súlyszázalékát,ezért kuki. %-ban többet kell venni belőle.Remélem érted,h. mit makogok itt.Ha így sem eggyezik,akkor úgy próbáld meg,h. először megszárítja a bruttó tömeget (tehát szeméttel együtt)majd utána számolja a rostálást.Ezt minden tisztességes szárítós így csinálja
Válasz #3153. hozzászólásra
ÜDV! Pontosan így van. Ha az idén nem kerül kihasználásra, hanem elkezdi az ember tolni, akkor egyrészt nem biztos, hogy a jövő év elejére annyit fog emelkedni az ára, hogy megérje, és még azelőtt kimerülhet a "keret", hogy egy szem mag is a földbe kerül. Aztán ha jövő évben olyan árak lesznek esetleg hogy jobban megérné azonnal "elnyomni"- mondjuk aratás után azonnal, mert hiány lesz -, nem teheti meg az ember, mert már év elején ellőtte a lehetőséget. És akkor még nem is beszéltünk a tárolási díjról... Szóval több ismeretlenes...
Mikor megyünk az elszámolás végett a papíron csak a leadott súly és a nettó súly (száraz tiszta) szerepel+ költségek, de hogy jól számoltak-e, csak reménykedhetek
A kukoricánál úgy számolják, hogy 1% vízelvonás pl. 100 kg kukoricából, nem 1 kg hanem több, mert van valami szorzószám, mivel többet veszít a súlyából... valami ilyesmi zsiványság lehet benne, így számolják....
Valóban megy lassan felfelé, nekem is ma ajánlottak 230Eurót/tonna.Szeptember végén volt 235 majd lement 210.Ezután lassan 215,220,múlthéten 225.Talán még egy kicsit emelkedik kb. 10-et és ekkor már el lehet adni
El is akarod adni az idén?
Én békés megyei árakat tudok, de a mellettünk lévő megyékből is megvesszük.
Amikor ténylegesen el akarod(akarjátok) adni adjatok elérhetőséget.
Az árak óránként is tudnak változni és mindig alku kérdése.
Most 62-63 körül mozognak, de mennyiségtől, szállítási távolságtól függően változhat.
Most én is tanácstalan vagyok, eddig biztam benne, hogy emelkedni fog. Egyik nap az irják, hogy 30 százalékkal is emelkedhet a másik nap pedig a forditottja, csökken.
MI TÉVÖK LEGYÜNK? Eladjuk, vagy várjunk???????????????
14472 hozzászólás
Válasz #3170. hozzászólásra
Ez már azért emészthetö!! Felénk még nincs ennyi sem sajn...
Friss árak?
Válasz #3169. hozzászólásra
Már tegnap irtam, hogy a TRIGO-FIX Hajdúban 64500.- Ft-ot igért.
Hajdú -Bihari terményárakat tud e valaki.
Szeretnék eladni kukit .
100*(100-nedv. százalék)/87)-100*szemét levonás%/100
ez a képlet, 100 kg nedves ,szemetes kuki száraz , tiszta súlyát adja meg(13-as vízre)
Válasz #3154. hozzászólásra
A táblázat a következö:((100-X)/86) ezt szorozd a nedves sullyal és megkapod a szárazat. Az X a bevitt kukorica nedvessége.
dunai kikötőben 66,5
Mindig szorozd át kg-ba akkor biztos könnyebben megy még fejben is.
Ha 4% vizet von el,akkor az kb bő 5% súlyveszteséget jelent.Ez azért van.mert a víznek a fajsúlya 1kg/liter,a kukinak meg kb 0,76, vagy valahol ottkörül. Azért kell több százalékot levenni,mint amennyi vizet elvontak,mert kuki súlyszázalékban kell kifejezni a víz súlyszázalékát,ezért kuki. %-ban többet kell venni belőle.Remélem érted,h. mit makogok itt.Ha így sem eggyezik,akkor úgy próbáld meg,h. először megszárítja a bruttó tömeget (tehát szeméttel együtt)majd utána számolja a rostálást.Ezt minden tisztességes szárítós így csinálja
A TRIGO-FIX mai ajánlata: 64500.-ft Hajdú-ban
Ma hallottam, hogy a Hungrana decemberre 65000-et ad.
Válasz #3153. hozzászólásra
ÜDV! Pontosan így van. Ha az idén nem kerül kihasználásra, hanem elkezdi az ember tolni, akkor egyrészt nem biztos, hogy a jövő év elejére annyit fog emelkedni az ára, hogy megérje, és még azelőtt kimerülhet a "keret", hogy egy szem mag is a földbe kerül. Aztán ha jövő évben olyan árak lesznek esetleg hogy jobban megérné azonnal "elnyomni"- mondjuk aratás után azonnal, mert hiány lesz -, nem teheti meg az ember, mert már év elején ellőtte a lehetőséget. És akkor még nem is beszéltünk a tárolási díjról... Szóval több ismeretlenes...
Válasz #3158. hozzászólásra
Pedig az ésszel van baj..........
136,591 q ??????
Válasz #3156. hozzászólásra
Van egy táblázat, amit használnak segédeszköznek.
Egyébként valóban kevesebb lesz a súly, mint ahogy az ész diktálja.
Válasz #3156. hozzászólásra
Hatóságilag elöirt szorzószám van. 19,5ösnél levesznek 11-12 százalékot.
Mikor megyünk az elszámolás végett a papíron csak a leadott súly és a nettó súly (száraz tiszta) szerepel+ költségek, de hogy jól számoltak-e, csak reménykedhetek
A kukoricánál úgy számolják, hogy 1% vízelvonás pl. 100 kg kukoricából, nem 1 kg hanem több, mert van valami szorzószám, mivel többet veszít a súlyából... valami ilyesmi zsiványság lehet benne, így számolják....
Sziasztok!
Egy számítással kapcsolatban kérném a segítségeteket, mert nagy fejfájást okoz!
14,6 t kukorica, 17,9% víz mellett 2% szemét 14%-ig szárítanak.
Tisztítás után (2%)... 14,308 t súly
Szárítás után mennyi lesz a súlya?
-elszámolás szerint 13,53 t -
Akárhogyan számolom nekem nem jön ki...
Válasz #3151. hozzászólásra
Akkor meg főleg...jan egy után egy évvel eltolhatod a bevételed...vagy őstemelő és ki akarod használni a kereteid?
Valóban megy lassan felfelé, nekem is ma ajánlottak 230Eurót/tonna.Szeptember végén volt 235 majd lement 210.Ezután lassan 215,220,múlthéten 225.Talán még egy kicsit emelkedik kb. 10-et és ekkor már el lehet adni
Válasz #3150. hozzászólásra
Üdv! Nem biztos, hogy mindegy, már csak az adózás miatt sem....
Mi a faxnak akartok mindig eladni valamit,ha már raktárban van. ..nemm mindegy miben van a pénzetek tavaszig?
http://www.portfolio.hu/befektetesi_alapok/arutozsde/nem_torlik_el_obamaek_az_etanol_eloirasokat_dragul_a_kukorica.175834.html?_es_kapu_linkek
Válasz #3143. hozzászólásra
Enyiért már vihetik is!!!
Válasz #3139. hozzászólásra
A törés kezdetén nem adtam 7500 ért,most már kivárom remélem még megyen felfelé az ára.Ja és a helység Kunágota.
Válasz #3142. hozzászólásra
El is akarod adni az idén?
Én békés megyei árakat tudok, de a mellettünk lévő megyékből is megvesszük.
Amikor ténylegesen el akarod(akarjátok) adni adjatok elérhetőséget.
Az árak óránként is tudnak változni és mindig alku kérdése.
Most 62-63 körül mozognak, de mennyiségtől, szállítási távolságtól függően változhat.
ui: Úgy is mindenki a napi áron fogja eladni.
Válasz #3140. hozzászólásra
Gondolom a nemzetközi útvonalak távolsága is nagyban befojásolja... mert én még lentebb vagyok és itt is kevesebb mint az ország közepe táján.
Ma ajánlottak 65000-et, mennyiségtől függetlenül, alkudozás nélkül
Tolna megye 66000ft/t megy fel!
Válasz #3139. hozzászólásra
Tápiószele és 207to.
Zalaegerszeg Cargill,tegnapi ár:66500
Válasz #3138. hozzászólásra
Kecskeméti komoly kereskedővel beszéltem az imént, lefelé 65-ökért forog a kukorica, nálunk sajnos kevesebb itt fent
Válasz #3138. hozzászólásra
Szia! Az idén még el is akarod adni vagy csak az ár érdekel? Mennyiség és legalább település nevet adj meg.
köszi
Békés megyében tud valaki árakat ???
Errefelé keresik ám itt észak borsodban 62ezer telephelyi árakat mondogatnak, lefelé pár ezerrel több lehet nekünk a szállítás elvesz az árból mindig.
Hajdú-Biharban tud-e valaki friss árat mondani és melyik felvásárló?
Gondolom többen még nem adtuk el a kukoricát, ennek ellenére alig szóltok hozzá.Merre mozognak az árak, a Bét-en ma nem üzleteltek kukoricával.
Válasz #3132. hozzászólásra
Egyik a napi, a másik az előre jelzés.A nagyarányú emelkedés biztos nem jó senkinek, de az aszály ilyen irányban mozdítja.....stb..
Válasz #3131. hozzászólásra
http://www.econom.hu/a-tozsde-tortenete/A tőzsde nagyon fontos!Volt amikor nem működött hagy ne írjam mikor.
Most én is tanácstalan vagyok, eddig biztam benne, hogy emelkedni fog. Egyik nap az irják, hogy 30 százalékkal is emelkedhet a másik nap pedig a forditottja, csökken.
MI TÉVÖK LEGYÜNK? Eladjuk, vagy várjunk???????????????
Válasz #3130. hozzászólásra
Megint "durrantottak egy lufit", én ezért tüntetném el az összes tőzsdét a földön!!
Válasz #3129. hozzászólásra
súnyán elbántak a búzával és a kukoricával
http://www.portfolio.hu/befektetesi_alapok/arutozsde/tobb_mint_30_szazalekot_szarnyalhat_meg_a_kukorica_morgan_stanley.175465.html
Közép zalában 6400+k.
mai ár.
Válasz #3125. hozzászólásra
Egy össze csapást megnéznék szivesen!!
Válasz #3125. hozzászólásra
Válasz #3122. hozzászólásra
Tiszta "Amerika"...ez is tudhat annyit mint szanbergé
Válasz #3123. hozzászólásra
Kicsit csipkelődni akartam,de fordítva sült el.
Megesküdtem volna hogy E=ezer.
Válasz #3121. hozzászólásra
E=euró