Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak648 FtBenzin árak634 FtEUR407.83 FtUSD393.55 FtCHF432.15 FtGBP488.04 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Viszont ezek itt príma anyagok!
Waxy-znak itt egy páran ott ezt mégjobban figyelik, mert élelmiszer ipari keményítő lesz az anyagból, és ezek az északiak mind jók lejjebb pedig magas%-ban bajosak
Meg is kell vizsgálni enyiért?? Felénk nagyon nézik prima anyagnak kell leni annak amiért a 62 töl többet akarnak fizetni!! Sajn sok megis bukik a vizsgálaton..
Annyit ad a környékbéli felvásárló mert nagynak rögtön adja tovább 65ezerért!
Ma kértem árajánlatot 2000tonna kukoricára nagynagynagy gabonás cégtől, 65-öt lehetne kicsikarni ilyen feltételek mellett felrakodott telephelyi áron persze
Kérnék én is friss árakat? 220 Eurót kinál mindenki, hallottam 230-at is, de aki igérte a 230-at múlthéten azóta nem jelentkezett.
Ti, hogy látjátok tegyük el jövöre?
Ha 4% vizet von el,akkor az kb bő 5% súlyveszteséget jelent.Ez azért van.mert a víznek a fajsúlya 1kg/liter,a kukinak meg kb 0,76, vagy valahol ottkörül. Azért kell több százalékot levenni,mint amennyi vizet elvontak,mert kuki súlyszázalékban kell kifejezni a víz súlyszázalékát,ezért kuki. %-ban többet kell venni belőle.Remélem érted,h. mit makogok itt.Ha így sem eggyezik,akkor úgy próbáld meg,h. először megszárítja a bruttó tömeget (tehát szeméttel együtt)majd utána számolja a rostálást.Ezt minden tisztességes szárítós így csinálja
Válasz #3153. hozzászólásra
ÜDV! Pontosan így van. Ha az idén nem kerül kihasználásra, hanem elkezdi az ember tolni, akkor egyrészt nem biztos, hogy a jövő év elejére annyit fog emelkedni az ára, hogy megérje, és még azelőtt kimerülhet a "keret", hogy egy szem mag is a földbe kerül. Aztán ha jövő évben olyan árak lesznek esetleg hogy jobban megérné azonnal "elnyomni"- mondjuk aratás után azonnal, mert hiány lesz -, nem teheti meg az ember, mert már év elején ellőtte a lehetőséget. És akkor még nem is beszéltünk a tárolási díjról... Szóval több ismeretlenes...
Mikor megyünk az elszámolás végett a papíron csak a leadott súly és a nettó súly (száraz tiszta) szerepel+ költségek, de hogy jól számoltak-e, csak reménykedhetek
A kukoricánál úgy számolják, hogy 1% vízelvonás pl. 100 kg kukoricából, nem 1 kg hanem több, mert van valami szorzószám, mivel többet veszít a súlyából... valami ilyesmi zsiványság lehet benne, így számolják....
Valóban megy lassan felfelé, nekem is ma ajánlottak 230Eurót/tonna.Szeptember végén volt 235 majd lement 210.Ezután lassan 215,220,múlthéten 225.Talán még egy kicsit emelkedik kb. 10-et és ekkor már el lehet adni
El is akarod adni az idén?
Én békés megyei árakat tudok, de a mellettünk lévő megyékből is megvesszük.
Amikor ténylegesen el akarod(akarjátok) adni adjatok elérhetőséget.
Az árak óránként is tudnak változni és mindig alku kérdése.
Most 62-63 körül mozognak, de mennyiségtől, szállítási távolságtól függően változhat.
14491 hozzászólás
Magyar bioetanol gyárhoz szállitanak Ukrajnából, hatalmasok a készletek állitólag...
Válasz #3188. hozzászólásra
Ezt január végére gondoltam.Nekem is megvan.
Mindenki a többet szeretne, én is, de valahogy nem hiszem, hogy mi sokkal többet kapjunk kb.230-235Eurónál, ha igen az rámegy a raktározásra
Válasz #3183. hozzászólásra
én márciusban adom el 75-ért
Szerintetek fog emelkedni??????????Én nem nagyon bizok benne.De inkább ne legyen igazam.Bánom hogy 67+ér nem ment el aratásba mind
Válasz #3185. hozzászólásra
meg e felére is
Válasz #3184. hozzászólásra
Van rá esély.
Válasz #3183. hozzászólásra
ezek szerint május 90
Válasz #3182. hozzászólásra
Januárban 70 Febr 75 és így tovább.
Válasz #3181. hozzászólásra
eddig 75ös árról beszéltél,h lesz, ennyire pesszimistán látod az árak jövőjét?
Válasz #3180. hozzászólásra
És 70-ért
Válasz #3179. hozzászólásra
Mindenki januárban akarja eladni.............
Milyen árakat hallani? Szóljatok hozzá......
Hallottam, toxinosak a tételek főleg lejjebb...
Viszont ezek itt príma anyagok!
Waxy-znak itt egy páran ott ezt mégjobban figyelik, mert élelmiszer ipari keményítő lesz az anyagból, és ezek az északiak mind jók lejjebb pedig magas%-ban bajosak
Válasz #3176. hozzászólásra
Meg is kell vizsgálni enyiért?? Felénk nagyon nézik prima anyagnak kell leni annak amiért a 62 töl többet akarnak fizetni!! Sajn sok megis bukik a vizsgálaton..
Annyit ad a környékbéli felvásárló mert nagynak rögtön adja tovább 65ezerért!
Ma kértem árajánlatot 2000tonna kukoricára nagynagynagy gabonás cégtől, 65-öt lehetne kicsikarni ilyen feltételek mellett felrakodott telephelyi áron persze
Üdv! MA érdeklődtem, 61-62 e-t mondtak, azzal a megjegyzéssel, hogy pénteken még 65 e volt...((((((
Válasz #3172. hozzászólásra
nálunk is pofátlan árat mond már egy ideje, a felvásárló cég,kemény 6e +.
pedig mostmár egy adagot adnék el én is
Kérnék én is friss árakat? 220 Eurót kinál mindenki, hallottam 230-at is, de aki igérte a 230-at múlthéten azóta nem jelentkezett.
Ti, hogy látjátok tegyük el jövöre?
Válasz #3170. hozzászólásra
Ez már azért emészthetö!! Felénk még nincs ennyi sem sajn...
Friss árak?
Válasz #3169. hozzászólásra
Már tegnap irtam, hogy a TRIGO-FIX Hajdúban 64500.- Ft-ot igért.
Hajdú -Bihari terményárakat tud e valaki.
Szeretnék eladni kukit .
100*(100-nedv. százalék)/87)-100*szemét levonás%/100
ez a képlet, 100 kg nedves ,szemetes kuki száraz , tiszta súlyát adja meg(13-as vízre)
Válasz #3154. hozzászólásra
A táblázat a következö:((100-X)/86) ezt szorozd a nedves sullyal és megkapod a szárazat. Az X a bevitt kukorica nedvessége.
dunai kikötőben 66,5
Mindig szorozd át kg-ba akkor biztos könnyebben megy még fejben is.
Ha 4% vizet von el,akkor az kb bő 5% súlyveszteséget jelent.Ez azért van.mert a víznek a fajsúlya 1kg/liter,a kukinak meg kb 0,76, vagy valahol ottkörül. Azért kell több százalékot levenni,mint amennyi vizet elvontak,mert kuki súlyszázalékban kell kifejezni a víz súlyszázalékát,ezért kuki. %-ban többet kell venni belőle.Remélem érted,h. mit makogok itt.Ha így sem eggyezik,akkor úgy próbáld meg,h. először megszárítja a bruttó tömeget (tehát szeméttel együtt)majd utána számolja a rostálást.Ezt minden tisztességes szárítós így csinálja
A TRIGO-FIX mai ajánlata: 64500.-ft Hajdú-ban
Ma hallottam, hogy a Hungrana decemberre 65000-et ad.
Válasz #3153. hozzászólásra
ÜDV! Pontosan így van. Ha az idén nem kerül kihasználásra, hanem elkezdi az ember tolni, akkor egyrészt nem biztos, hogy a jövő év elejére annyit fog emelkedni az ára, hogy megérje, és még azelőtt kimerülhet a "keret", hogy egy szem mag is a földbe kerül. Aztán ha jövő évben olyan árak lesznek esetleg hogy jobban megérné azonnal "elnyomni"- mondjuk aratás után azonnal, mert hiány lesz -, nem teheti meg az ember, mert már év elején ellőtte a lehetőséget. És akkor még nem is beszéltünk a tárolási díjról... Szóval több ismeretlenes...
Válasz #3158. hozzászólásra
Pedig az ésszel van baj..........
136,591 q ??????
Válasz #3156. hozzászólásra
Van egy táblázat, amit használnak segédeszköznek.
Egyébként valóban kevesebb lesz a súly, mint ahogy az ész diktálja.
Válasz #3156. hozzászólásra
Hatóságilag elöirt szorzószám van. 19,5ösnél levesznek 11-12 százalékot.
Mikor megyünk az elszámolás végett a papíron csak a leadott súly és a nettó súly (száraz tiszta) szerepel+ költségek, de hogy jól számoltak-e, csak reménykedhetek
A kukoricánál úgy számolják, hogy 1% vízelvonás pl. 100 kg kukoricából, nem 1 kg hanem több, mert van valami szorzószám, mivel többet veszít a súlyából... valami ilyesmi zsiványság lehet benne, így számolják....
Sziasztok!
Egy számítással kapcsolatban kérném a segítségeteket, mert nagy fejfájást okoz!
14,6 t kukorica, 17,9% víz mellett 2% szemét 14%-ig szárítanak.
Tisztítás után (2%)... 14,308 t súly
Szárítás után mennyi lesz a súlya?
-elszámolás szerint 13,53 t -
Akárhogyan számolom nekem nem jön ki...
Válasz #3151. hozzászólásra
Akkor meg főleg...jan egy után egy évvel eltolhatod a bevételed...vagy őstemelő és ki akarod használni a kereteid?
Valóban megy lassan felfelé, nekem is ma ajánlottak 230Eurót/tonna.Szeptember végén volt 235 majd lement 210.Ezután lassan 215,220,múlthéten 225.Talán még egy kicsit emelkedik kb. 10-et és ekkor már el lehet adni
Válasz #3150. hozzászólásra
Üdv! Nem biztos, hogy mindegy, már csak az adózás miatt sem....
Mi a faxnak akartok mindig eladni valamit,ha már raktárban van. ..nemm mindegy miben van a pénzetek tavaszig?
http://www.portfolio.hu/befektetesi_alapok/arutozsde/nem_torlik_el_obamaek_az_etanol_eloirasokat_dragul_a_kukorica.175834.html?_es_kapu_linkek
Válasz #3143. hozzászólásra
Enyiért már vihetik is!!!
Válasz #3139. hozzászólásra
A törés kezdetén nem adtam 7500 ért,most már kivárom remélem még megyen felfelé az ára.Ja és a helység Kunágota.
Válasz #3142. hozzászólásra
El is akarod adni az idén?
Én békés megyei árakat tudok, de a mellettünk lévő megyékből is megvesszük.
Amikor ténylegesen el akarod(akarjátok) adni adjatok elérhetőséget.
Az árak óránként is tudnak változni és mindig alku kérdése.
Most 62-63 körül mozognak, de mennyiségtől, szállítási távolságtól függően változhat.
ui: Úgy is mindenki a napi áron fogja eladni.
Válasz #3140. hozzászólásra
Gondolom a nemzetközi útvonalak távolsága is nagyban befojásolja... mert én még lentebb vagyok és itt is kevesebb mint az ország közepe táján.
Ma ajánlottak 65000-et, mennyiségtől függetlenül, alkudozás nélkül
Tolna megye 66000ft/t megy fel!
Válasz #3139. hozzászólásra
Tápiószele és 207to.